Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Hoće li se srpska policija konačno okrenuti protiv Vučićevog režima

Udri ga po glavi, druže plavi...

Srpska policija nikada nije bila tako i toliko podređena jednom čoveku i njegovim potrebama, kao što je to danas. Režim Aleksandra Vučića napravio je veliku grešku: mada je policiju čak i organizaciono podredio isključivo odbrani njegovog režima i njega lično, to nije razjedinilo njene pripadnike. Naprotiv, svi su se oni našli u istom problemu, jer jedva preživljavaju sa niskim primanjima, sa lošom opremom, suočeni sa kriminalnom mrežom koja je pod zaštitom režima Aleksandra Vučića. Pogaženo im je i dostojanstvo i lična etika i profesionalni kodeks i moral. Ukratko, srpska policija je svedena na dno društvene lestvice. Iznutra je nagriza korupcija, politički pritisci, nametanje partijske volje i lične, Vođine volje. Sve govori, a policijski sindikati to i potvrđuju, da će širenjem pobuna i protesta stati rame uz rame sa opljačkanim građanima. A, kad policije pređe na stranu naroda...

potpukovnik Goran Mitrović

U Analizi o razmerama i oblicima korupcije u srpskoj policiji (sačinjenoj 2015. godine a kasnije i dopunjavanoj) nalazi se i referat Saveta Evrope u kome se precizno najbrajaju svi oblici ovakvih kriminalnih dela među čuvarima poretka.

Tako je istaknuta korupcija po osnovu položaja gde srpski policajci stiču dobit samom činjenicom što su na tom položaju, ne kršeći pritom zakon (npr. besplatno piće, hrana, usluge). Odmah iza ovog najnižeg oblika podmićivanja, nalazi se i uzimanje mita za neizvrešenje sankcije za kršenje propisa. Tačnije, reč je o primanja mita za opstrukciju krivičnopravnog postupka i primanje mita za direktnu intervenciju u krivičnopravnom postupku.

Među istaknutim i čestim krivičnim delima u koja upadaju rukovodstva MUP -a Srbije, nalazi se i korist od dodeljivanja ugovora o javnim nabavkama određenim preduzećima. Tu je iznuda ali i redovni slučajevi ograničenog plaćanja za zaštitu kriminalnih radnji (operacija). Uz to dolaze i dela poput redovnog primanja mita za zaštitu plaćanja kriminalnih radnji.

Savet Evrope je prepoznao i redovno uzimanje provizija kod "pokrivanja" krivičnih dela, plaćanje za favorizovanje prilikom poveravanja zadataka. Plaćanje (među samim policajcima) za pružanje mogućnosti za rad na onim radnim mestima na kojima je moguće ostvariti koruptivni prihod. Prisutno je i plaćanje za povoljan tretman u pružanju zakonitih i nezakonitih usluga, preusmeravanje policijskih resursa gde policajci ili njihovi komandiri prodaju ili pružaju policijske usluge u većoj razmeri nego obično, tokom radnog vremena ili posle njega (iznet je primer gde su pojedine policijske uprave doslovno obezbeđivale privatne proslave pojedinih tajkuna, političara pa čak i okorelih kriminalaca).

U dokumentu saveta Evrope pod nazivom "Suprotstavljanje korupciji u policiji: Evropske perspektive", piše da u Srbiji policajci ili komandiri vrše zakonite policijske poslove (na zahtev) kriminalcima u zamenu za novac, da je prisutno "ciljanje" ili "tipovanje" (nezakonito korišćenje policijskih ovlašćenja da bi se pomoglo određenim kriminalnim grupama ili da bi se one predstavile kao žrtve).

Savet Evrope, konstatovao je i često sabotiranje istraga ili uništenja dokaza i slično, te podmetanje ili dodavanje dokaza da bi se „nekome namestila igra"- da bi se obezbedila osuđujuća presuda ili duža zatvorska kazna nekom kriminalcu. Krađa i drugi prestupi, smatra Savet Evrope, redovna su pojava u srpskoj policiji. Takođe, i krađa sa mesta zločina i drugih područja u kojima postoji zakonito prisustvo policije, krađa iz skladišta, odnosno službenog magacina, kao što je krađa dokaza ili zaplenjenih dobara.

Na sve ovo, Savet Evrope je prepoznao i to da srpska policija čini i kriminalne radnje sa umišljajem radi ostvarenja lične koristi, a takođe i da redovno organizuje "podelu plena" kod novca pribavljenog korupcijom, gde ima i robe i novca.

Srpska policija je jedna od retkih u svetu koja piše lažne izveštaje sa uviđaja, falsifikuje zapisnike i montira, uz pomoć tužilaštva, procese, koji uznemirava javnost.

Evropske institucije su zgrožene montiranjem dokaza u ''Slučaju Kantrimen'', kada je uz nagodbu i ucene osuđeno lice koje nije izvršilo saobraćajni udes u kojem je na Brankovom mostu poginuo mladić Luka Jovanović. Slučaj ubistva pevačice Jelene Marjanović i višemesečno držanje u pritvoru njenog supruga, pod optužbom da je izvršilac ubistva, nedostatak dokaza koji su opredelili sud da optužnicu vrati ''na doradu'' i najsurovije svakodnevno opisivanje zločina koji uhapšeni Zoran Marjanović nije počinio, upućuju na kriminalnu prirodu sadašnjeg komandovanja policijskim službama.

Često pritvaranje građana, pod optužbom da su pokušali da ugroze bezbednost predsednika Srbije, pisanjem poruka na Fejsbuku, ili u saobraćaju, legitmišu policiju kao egzekutivni servis Vučićeve vlasti i njegovog kartela. Nerešena ubistava u Beogradu i Srbiji rezultat su prikrivanja činjenica, koje policija vrši po nalogu iz Vučićevog okruženja.

U svakom gradu, i skoro pred svakim sudom, vode se postupci na osnovu lažnih dokaza koje podmeće policija, ili zbog nestručnih uviđaja i nepodobnih dokaza. Saobraćajna policija, usled neobučenosti i neopremljenosti, najviše podnosi lažnih krivičnih i prekršajnih prijava, a na osnovu zapisnika o uviđaju, koji su plod zle namere uviđajne policije, koja ocenjuje koji od učesnika u saobraćaju ima bolji društveni status!

Najteža kriminalizacija policije u istoriji Srbije započeta je za vreme direktorovanja Milorada Veljovića, koji je za deset godina, koliko je bio na njenom čelu, organizovao svoju mafiju, raspoređujući svoje ljude na ključne pozicije u MUP-u Srbije i područne policijske uprave. Šverc narkotika kroz Srbiju obezbeđivala je policija, po Veljovićevom nalogu. Kroz Srbiju je put droge bio slobodan i bezbedan.

Danas narko kartele u Srbiji predvodi Andrej Vučić, koji drži pod svojom šapom tajnu policiju, bolje reći direktora tajne policije Bratislava Gašića. Krupna karika u ovom kartelu je Ivica Tončev, državni sekretar u Ministarstvu spoljnih poslova, koji posluje i u Beču, a ceo jug Srbije je pod njegovom kontrolom. Tončev je zaradio desetine miliona evra trgovinom belog praha i drugim kriminalnim radnjama. Pare pere preko FK Radnički iz Niša, a služi i kao taster za otkucavanje sitnih dilera. Samo je pre mesec dana po njegovom tasterisanju, u Beču uhapšeno 20 narko dilera, koji rade za njega, a on tako sebe pere kod bečke policije, jer ima i restorane i kockarnice u ovom gradu, od koji nema veliki prihod, ali mu služe za pranje novca. Gospodin Tončev ima i diplomatski pasoš, što izaziva veliku nevericu kod Interpola.

Najveće prihode od trgovinom narkotika ubira Andrej Vučić, kojima šefovi u policiji lično obezbeđuju sigurnost transporta i prihoda, kao i logističku podršku pri ulasku droge na teritoriju Srbije.

Srpska policija je među najslabije plaćenim u Evropi. Beda rađa i korupciju, te većina policajaca radi dopunske poslove, obezbeđuje kockarnice, prodavnice, servise i menjačnice, noćne barove i elitne restorane.

Smatrajući da su svi srpski građani stoka, koju treba gaziti, Vučić je i policiju pauperizovao. Uveo je teror nad njima, stalnim pretnjama otpuštanjem i istragom ''poturica''. Shvativši da će uskoro biti sukobljen sa građanima i masovnim protestima, Vučić je svoje laži i obećanja, uz pomoć Velike propagande laži, usmerio i prema policiji i službama bezbednosti. Obećava im i šakom i kapom jeftine stanove. Ali, i njima je poznato da je sve što je ikada izgovorio Aleksandar Vučić, bila velika laž.

Na čelu policije i kao v.d. načelnika Uprave kriminalističke policije nalazi se izvesni Vladimir Rebić, jedan od članova pederske zajednice u Srbiji, koji je karikatura od čoveka. Koliko je Vučić opčinjen porobljavanjem policije, govori i podatak da Rebić mesecima obavlja i dužnost načelnika kriminalističke policije, uključujući i Odeljenje za suzbijanje organizovanog kriminala.

Srpska policija je toliko okupirana od strane policijsko-mafijaških grupa da je nemoguće izvršiti bilo kakvu demokratizaciju društva i stvaranjem institucija, kao što je nazavisno sudstvo, tužilaštvo i policijski sistem.

Pred zaključenje ovog broja, redakcija Magazina Tabloid dobila je i tekst Saopštenja za javnost Sindikata Zaposlenih Policije (od 6. juna 2018. godine) u kome između ostalog piše: "...Povodom izjave predsednika Vlade Republike Srbije u medijima da će 'Vlada i resorno ministarstvo poljoprivrede pregovarati sa nezadovoljnim malinarima tek kad odblokiraju puteve', Sindikat Zaposlenih Policije je prinuđen da se oglasi u javnosti...Rukovodstvo sindikata navodi da vrh Republike Srbije godinama pregovara sa predstavnicima takozvane lažne i nepriznate Republike Kosovo, za koje većina građana zna da su pripadnici terorističkih organizacija i koje su direktno učestvovale u vršenju zločina nad nedužnim srpskim stanovništvom...Rukovodstvo sindikata poziva vrh Republike Srbije da hitno započne pregovore sa malinarima, radnicima, u interesu Republike Srbije i celokupnog naroda...Sindikat Zaposlenih Policije postavlja javno pitanju vrhu Republike Srbije: sa kim će pregovarati ako ne sa svojim narodom? Da li kada štrajk i protest zakažu nezadovoljni policajci, vojnici, zdravstveni radnici, prosvetni radnici, poljoprivrednici, sa njima nema razgovora ili pregovora a sa teroristima koji hoće da otuđe 15 % srpske zemlje, može da se pregovara na najvišem nivou...Sindikat policije ujedno podržava protest koji je zakazan za 08.06.2018. godine na teritoriji cele Republike Srbije zbog poskupljenja goriva i poziva sve pripadnike Ministarstva unutrašnjih poslova i građane da tog dana ne bude nikakvih sukoba između policije i građana, jer smo mi građani Republike Srbije..."

Poslednja vest: NAJAVA SMRTI I NASILJA

U nedelju 10. Juna, zasedao je Savet za nacionalnu bezbednost. Nebojša Stefanović je prezentovao spisak 500 ljudi osumnjičenih za ugrožavanje ustavnog poretka. Ko se nalazi na njemu, još nismo saznali. Na tom sastanku Vučić je insistirao da se interventne jedinice BG policije stave u stanje pripravnosti od ponedeljka 11. juna u 4 sata. Istovremeno, naprednjački batinaški odredi pripremaju provokacije na blokadama puteva, kako bi izazvali akcije policije i razbijanje protesta. Počele su i fotografije sa sms porukama da kruže. Usledila je, 10. juna, i Vučićeva izjava: Želim da vidim što više vojnika i oficira u uniformi na ulicama, da se toga ne stide, ako treba davaćemo i posebne bonuse, jer će se i građani osećati sigurnije!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane