Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Veterani

Zašto Vučić ne sme u oči da pogleda majke poginulih boraca

Poraz ratnog huškača

Ratni veterani u Srbiji nikada nisu pristajali na razne "kombinacije" sa "kadrovima" iz vladajuće klike, uprkos tome što su se pojedini predstavnici boračkih organizacija primakli lažnom "Voždu". Oko 300 hiljada ratnih veterana u ovoj zemlji, kao da ne postoje za svaku, pa i ovu današnju vlast. Čudno kako su, nakon svih javnih kompromitacija i nakon svih sukoba među različitim političkim strujama, sve dosadašnje vlasti jedinstvene u pokušaju da odbrane ordinarnu laž, da Srbija navodno nije učestvovala u ratu!

Željko Vasiljević

Iako je sezona godišnjih odmora i mnogo ljudi je otišlo iz glavnog grada, događaji izazvani brojnim političkim promašajima vladajuće klike na čelu sa Aleksandom Vučićem, i potpuno pogrešno vođenoj polici, naročito prema osnovnim nacionalnim interesima, stvaraju utisak i osećaj boravka u ekspres loncu. Temperatura i pritisak su prosto neizdrživi. Najveći pritisak na ovaj jadni narod vrši Vučić sa svojim vernim slugama kako bi nas ubedio da je priznavanje nezavisnosti Kosova i Metohije i u našem interesu. Bez obzira na svu bulumentu bespriznorih hvalilaca Vučićeve ideje i neograničenog prostora u medijima u svim terminima, ideja nezavisnosti svakim danom gubi sve više pristalica.

Mi srpski borci, ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca i dalje imamo čvrst i jasan stav po ovom pitanju, Kosova i Metohije: ova pokrajina je ustavni, istorijski, duhovno, etnički i na svaki drugi način deo Srbije i granica sa Albancima je na Košarama tamo gde su 1999. godine pali mnogi naši heroji. Ta granica je učvršćena potocima krvi naše mladih saboraca, naše dece koja su Srbiju volela mnogo više od lažnih patriota poput Vučića, Selakovića, Zorane Mihailović, Nebojše Stefanovića, Marka Đurića i ostalih duvača u veleizdajničku tikvu. Može li samozvani "Vođa", tačnije, kolovođa ovog banditskog preduzeća, pogledati u oči majku Tibora Cerne, žrtve sa Košara, na čijem je spomeniku zajedno sa svojim sabratom u kriminalu i izdaji zemlje, Aleksandorom Vulinom, držao navodno rodoljubive govore ali bez trunke tog osećaja. Može li toj majci Vučić danas reći da je njen sin uzalud poginuo braneći ideju nepovredivosti srpske granice i slobode od koje je danas odustao (ili, nikad nije ni bio za nju!) isključivo zbog sopstvenog interesa opstanka na vlasti.

Mi, srpski borci, ratni vojni invalidi i članovi porodica poginulih boraca, i dalje verujemo u tu granicu, i dalje smo spremni da je branimo i da se za nju žrtvujemo.

Najnovije saopštenje ambasade SAD u Prištini potpuno urušava ideju i koncept podele Kosova i Metohije, koji zagovaraju Vučić, Dačić ali i ostali njihovi saradnici kojima je ideja vladavine Srbijom (što duže i što više) potpuno pomutila razum, a mogućnost rasuđivanja i davanja predloga koji su uslovljeni nacionalnim interesima i intersima običnih građana. Ovo saopštenje u potpunosti odgovara srpskim interesima naročito na duge staze jer svi dobronamerni srbi shvataju da će buduće vreme doneti poraz onih snaga koje su stvorile projekat samostalnog (separatističkog, samoproglešenog i nepriznatog) Kosova i Metohije.

Američki predsednik Donald Tramp sa svojim timom je apsolutno protiv te pogubne ideje za međunarodni poredak i on će, kako govori zvanični Vašington, učiniti sve da se taj odnos promeni još više u korist naših interesa a mnogo više bi uradio kada bi naše vlasti izašle sa jasnom idejom i jasnim predlozima šta treba oni da urade da se takve greške iz prošlosti isprave.

Na žalost, naša vlast ili njen eksponent i uzurpator na svim nivoima Aleksandar Vučić ima ideju što skorijeg priznanja nezavisnosti iz samo njemu znanih razloga. Niko da se nađe da mu javno, u lice kaže: Vučiću nemoj da smetaš procesima koji nam idu u prilog i nemoj lažima i plašenjem ovog i ovako uplašenog naroda nekim novim ratovima ili ekonomskim lomovima, da potpomažeš svoje retrogradne i nacionalno štetne ideje jer će se to loše završiti i po tebe i tvoje najbliže okruženje, ali i za ceo narod koji već dovoljno pati zbog tvojih suludih ideja i rešenja. "Vučiću spasi Srbiju i ubi se" se sve češće i sve glasnije čuje sa tribina srpskih stadiona a to je jasna poruka šta mladi misle o tvojoj politici.

Čak i Srpsku pravoslavnu crkvu (SPC) i njene velikodostojnike sa Kosova i Metohije, umišljeni "imperator" je počeo proglašavati izdajnicima i štetočinama samo zato što su se osmelili da kažu da je njegova politika pogrešna i pogubna po naš narod.

Da li je zbog protivljenja njegovim stavovima i njegovj politici i Oliver Ivanović izgubio glavu i da li je streljan zbog svojih stavova i zbog toga što nije pristao da bude potkupljen? Izjave Oliverovog brata da je ubijen zbog političkih stavova i protivljenju podeli Kosova i Metohije, odnosno suprotstavljanju Vučićevim idejama, zahtevaju preispitivanje rezultata istrage i postavljanje pitanja da li istraga stoji u mestu zbog pretpostavljenih rezultata i zbog onih do čije odgovornosti će dovesti.

Najvažniji događaj za našu populaciju je sigurno donošenje novog Zakona o boračko-invalidskoj zaštiti kojim će na duži rok biti određena sudbina onih koji su se u prethodnim ratovima suprotstavili srpskim neprijateljima koji su želeli da ostvare svoje interese bez obzira na žrtve i stradanja. Početne aktivnosti po ovom pitanju su, na naše opšte čuđenje i zaprepašćenje vrlo pohvalne i daju nadu da će se posle više od dve decenije važenja sadašnjeg Zakona doneti nov koji će uvažiti činjenicu da su naši nesposobni političari dozvolili raspadanje više država a za koje je prolivana krv najboljih sinova ovog naroda.

Takođe, očekujemo da novi Zakon uvaži brojne i značajne promene u društvenim odnosima i veličanje novih vrednosti koje mi teško možemo prihvatiti kao svoje tako da i pored ogromne žrtve koju smo dali za to isto društvo ono danas ne vrednuje naše žrtve i zasluge na pravi način. Jedina adekvatna zaštita nas koji smo stradali je jasno utvrđivanje svih prava kojim ćemo biti izdvojeni iz mora onih koji ne mogu da isprate društvene promene i koji se ne mogu tako lako prilagoditi novim trendovima i novim vrednostima. Mi smo to sigurno zaslužili a, i imamo još dovoljno moći, snage i volje da se za svoj status borimo i izborimo svim sredstvima.

Da Srbi najbolje deluju pod pritiskom i da se samo u teškim vremenima može stvoriti neko jedinstvo ili bar privid tog jedinstva, pokazuje i vreme donošenja novog Zakona. Brojne su organizacije i pojedinci koji su prethodnom vremenu za zrno privilegija i za mrvice koristi srušili jedinstvo najznačajnijih organizacija i svesno umanjili naš uticaj na donošenje značajnih odluka od kojih nam zavisi život, a koji danas pozivaju i mole one koje su u prethodnom periodu po nalogu sitnih duša iz vlasti napadali one koji su se najviše borili za očuvanje interesa svih pripadnika populacije.

Ti isti koje su do skoro napadani sa vrha državne piramide, danas zbog svoje principijelne borbe imaju mnogo veći uticaj i kredibilitet (a o znanju da govorimo) da se izbore za dobra rešenja kojim bi ono malo života što im je ostalo najveći heroji ovog naroda proživeli u dostojanstvu i na način koji zaslužuju. Sada je vreme da se zaborave svi nesporazumi i da se deluje jedinstveno u što širem frontu kako se zbog slabosti pojedinaca koji su na volšeban način i voljom pojedinih političara postali takozvani lideri pre svega boračkih organizacija, ne bi dozvolilo stradanje brojnih naših saboraca i stradalnika na duži vremenski period a verovatno za veliki broj i do kraja života.

U svoje ime poručujem svima koji su prethodnom periodu pristajali na razne kombinacije sa našim neprijateljima pa makar oni bili i u vrhu vlasti, oni su i najopasniji po naše interese, da ćemo se kao i do sada borili isključivo za prava članova naših organizacija i svih pripadnika populacije i da prihvatamo njihove apele za pomoć jer smo i mi svesni da takvi nemaju niti mogu imati uticaj i autoritet na donošenje značajnih odluka a sada je vreme značajnih odluka.

Obraćamo se u ime onih koji su uvek bili principijelni i koji su se uvek borili samo za opšte interese, ministru Zoranu Đorđeviću i njegovom timu da posebno obrati pažnju na primedbe na Zakon onih organizacija koje su u prethodnom periodu dokazale da poseduju znanje i iskustvo u ovakvim vremenima i važnim situacijama jer ćete i vi od te saradnje imati koristi. Kada je ova oblast u pitanju a ona mora biti od posebnog interesa za državu, to bi Đorđević morao da zna, mora se mnogo više uvažavati mišljenje nas koji sa tim problemom živimo, evo skoro tri decenije, nego nekih njegovih saradnika koji o ovim problemima nemaju pojma niti ih naša sudbina nešto posebni zanima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane