Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Region

Epilog "slučaja Agrokor": ko je više u kriminalu -Todorić ili Plenkovićeva vlada?

Mrtva trka

Unatoč banditskoj politici koju su potonji hrvatski režimi (završno sa Plenkovićevom vladom) vodili preko moćnog "Agrokora", mora se priznati da su u cijelom regionu imali svoje saučesnike (režimi u BiH i Srbiji posebno), te je jasno da se radilo o svojevrsnom kriminalnom bratsvu i jednistvu, koje je, kako će se konačno vidjeti, spremno da nadživi i ovu aferu.

Vjekoslav Škreblin (dopisnik iz Zagreba)

Svrgnuti vlasnik Agrokora Ivica Todorić poručio je u prošli četvrtak, nakon objave transkripata svjedočenja bivše ministrice Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i "od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora".

Nedavno, Todorić je objavio na svom Internet blogu tekst pod naslovom "Moje svjedočenje o povijesnom kriminalu i jednoj od najvećih svjetskih korupcijskih afera ikada". Na samom početku, kaže: "...Moje ime je Ivica Todorić, Hrvat sam, živim u Zagrebu, Republika Hrvatska, rođen 1951. godine. Većinski sam vlasnik tvrtke Agrokor, koju sam osnovao prije 30 godina u Zagrebu. Krenuo sam od nule, iz iznajmljenog ureda, u začetcima zaposlivši pet suradnika. Danas, tvrtka koju sam osnovao ima oko 50.000 zaposlenika (prije godinu dana 60, no nažalost Izv uprava otpustila je više od 8000 ljudi), prihod od 6 milijardi EUR i bavi se trgovinom hrane, prehrambenom industrijom, retailom, poljoprivredom, poslovnim i tehnološkim inovacijama..."

U podužem tekstu Todorić je prepričao svoju verziju cijele priče oko Agrokora, od prvih susreta sa predstavnicima Sberbanka koje je navodno inicirao Božo Petrov, preko susreta sa Martinom Dalić pa sve do današnjih dana. Todorić kao najvećeg krivca i "masterminda" cijele operacije, kako ga zove, vidi Andreja Plenkovića kojeg su, smatra Todorić, sada prozvali i Dalić i Ramljak.

Očito je kako su činjenice preplavile i javnost. Činjenica je da Andrej Plenković, predsjednik hrvatske vlade pripada hrvatskoj režimskoj mafiji. Tu sumnji više nema. Također je činjenica kako Velika Britanija ne želi Ivicu Todorića izručiti na noge hrvatskom režimu kojemu predsjedava Andrej Plenković.

Da su činjenice drugačije, Velika Britanija bi Ivicu Todorića odavno izručila Republici Hrvatskoj. To je očigledno, a sve ostalo je politika ili politikantstvo. Zašto još nitko nadležan, ako takav postoji, nije temeljem zakona odreagirao na ovakve porazne činjenice?

Ivica Todorić ali i Andrej Plenković, su najobičniji su kriminalci. Hrvatski državni ili režimski kriminalci. Ako je također činjenica kako su i Hrvatska ali i Velika Britanija članice EU-a onda stvari dobivaju epiteti notorne istine. I progonjeni Ivica Todorić i njegov progonitelj, Hrvatski režim su u istoj poziciji. Naleže se u poziciji kriminalaca...Što u takvoj situaciji čini rizik Velike Britanije?Velika Britanija se prema ovom slučaju ponaša vrlo mudro i odgovorno. Štiti interese vlastitih građana koji su ih birali na čelo Velike Britanije. To je primarno. Zašto? Baš zato jer su shvatili kako su i hrvatski režim i Ivica Todorić naprosto počinili kaznena djela. Teška kaznena djela. Samo zato jer su u poziciji "države", režimski ljudi Hrvatskoj tobože imaju i legalitet i legitimitet tražiti izručenje hrvatskog kriminalca Ivicu Todorića...

Zaista, što učiniti kada je očito kako su i tražitelj i traženi na strani organiziranog kriminala? Velika Britanija čini najoptimalniji potez...Ne želi izručiti kriminalca Ivicu Todorića kriminalcima koji traže njegovo izručenje. Napominjem kako je Velika Britanija još uvijek članica Europske Unije. Također napominjem kako Europska unija od Velike Britanije traži enormna novčana sredstva (oko 60 milijardi funti) jer Velika Britanija više ne želi biti članicom EU.

Ovaj slučaj, slučaj Agrokor je dodatni valjani argument zašto Velika Britanija više ne želi biti članicom unije kakva je EU. Naime, EU podržava Andreja Plenkovića kao predsjednika hrvatske vlade. Također, postoji slučaj koji izravno Europsku uniju, Hrvatsku, Njemačku te Nizozemsku pokazuje kao kriminalno-terorističku organizaciju. To je također pokazatelj zašto u slučaju Agrokor njih ne zanima zanima što je Andrej Plenković i cijeli državni vrh Republike Hrvatske do lakata u kriminalu što se tice Agrokora i Ivice Todorića. Stoga ovakvo ponašanje Europske unije u tom slučaju je zapravo ortačko ponašanje i podrška hrvatskom zločinačkom režimu.

Covjek se mora pitati, zar i Europska unija podržava organizirani kriminal i to dokazani organizirani kriminal koji čini politički vrh jedne njihove članice poput Republike Hrvatske? Smatram kako je objašnjenje takvom ponašanju EU, upravo razlog zašto EU zapravo sudjeluje i podržava hrvatsi režim kojim predsjedava Andrej Plenković i "ekipa"...Zar se osim Velike Britanije sve članice prave mutave pa ne vide prijetnju koja se nalazi u samom vrhu Republike Hrvatske?! S pravom se moramo upitati kakva je to Unija koja u svojim redovima podržava kriminal i kriminalce na čelu Republike Hrvatske?

Postaje logično zašto i Srbija traži što brži pristup ovoj sumnjivoj organizaciji zvanoj Europska unija...Očito je kako je srbijanski režim u potpunom bratstvu i jedinstvu sa Plenkovićevim režimom...Kao što je svojevremeno hrvatski i srbski režim također hrli pod zaštitu-zvjezdica "demokratske" Europske Unije. Da, očito je kako je EU postala svojevrsna zaštita kriminala i kriminalaca na samom vrhu zemalja poput Republike Hrvatske...Zašto primjerice Njemačka šuti o postojanju kriminalne organizacije na čelu Republike Hrvatske? To svakako treba pitati njezinu kancelarku. I ona ima neki svoj interes zaštititi kriminalce poput Andreja Plenkovića. Isto tako kao i Velika Britanija koja štiti kriminalca Ivicu Todorića. Ne zato što želi štititi kriminal i kriminalca kao takvog vec zato da putem Ivice Todorića i njegovog Agrokora svijetu pokaze kako u Republici Hrvatskoj članici EU postoji režim koji je temeljan na organiziranom kriminalu. To je dovoljno opravdanje i dodatni razlog zašto je ta zemlja odlučila napustiti uniju zvanu Europska Unija...

Ovih dana, Ivica Todorić poručuje, nakon objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om, da su konačno sve maske pale, istaknuvši da je premijer Andrej Plenković znao za sve sastanke i "od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora".

"Konačno su sve maske pale! Plenković je znao za sve sastanke i od početka bio uključen u formiranje i upravljanje kriminalnom grupom Borg, odgovornom za pljačku Agrokora. Dalić i Ramljak to jasno iskazuju istražiteljima", napisao je Todorić na svom Twitteru reagirajući na objave transkripata svjedočenja Martine Dalić i ostalih pred DORH-om i dodao: "...Nisam time opterećen. Naravno, želim zaštititi svoju imovinu i sebe, i sve to što je tamo bilo. Koliko će to uspjeti ili neće, teško je kazati. Ali, u svakom slučaju mislim da treba sve učiniti da se ta industrija i te nevjerojatne vrijednosti koje su stvorene na neki način zaštite. Namamili su me da zatražim pomoć...Tada se spominjalo da je trebalo 200 milijuna eura da premostim neke financijske dubioze. To je totalna laž. Nikada nisam zatražio sastanak sa Plankovićem. Ja sam namamljen da ga zatražim. Gospodin Petrov (Božo) je mene u 5-6 navrata preko različitih osoba tražio da se sastane. Meni je već bilo neugodno, s obzirom da je on ipak bio predsjednik sabora, da ne ispadne da sam ja sad neki frajer, ili ne znam što, ja cijenim institucije države, a pogotovo instituciju predsjednika sabora, i onda, s obzirom da njega nisam poznavao, ni premijera nisam poznavao, nisam nikoga poznavao, onda sam nazvao premijera, da ne bi ispalo da idem k jednom pa drugom, i rekao mu da me gospodin Petrov zove i da ako on ima termin, da bih ja onda volio da se možda s obojicom nađem..." (Napomena: ovaj Todorićem "monolog" samo je dio opsežnog razgovora koji je sa njim za jednu privatnu hrvatsku televiziju vodio bivši nopvinar HRT-a, Mislav Bago).

U konačnici, valja reći da je Todorićev slučaj otvorio i druga geostrategijska pitanja, jer će se ispostaviti da su Rusi (preko svojih bankarskih kredita iz "Zberbanke") olako došli u posjed velike imovine u istočnoj Slavoniji. Sada se i u Srbiji prodaju tvrtke koje je Todorićev "Agrokor" svojedbno kupio. O tome srpska javnost ništa ne zna, što govori da je "savez" hrvatskog i srpskog kriminalnog režima jači nego što spolja izgleda.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane