Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tomislav Nikolić razbija Srpsku naprednu stranku

Hoće li Grobar sahraniti svoje čedo

„Ja rodio, ja ubio", citirao je Tomislav Nikolić Tarasa Buljbu, zasukao rukave i počeo da uništava naprednjački kartel, čiji je osnivač. Bivši predsednik Srbije i Srpske napredne stranke zatražio je i dobio podršku Saveza za Srbiju.

P. Popović

Nikolićev povratak na političku scenu, naravno, motivisan je isključivo ličnim interesima. Kad je proteran iz SNS-a, Nikolić je s Aleksandrom Vučićem sklopio dogovor o nenapadanju. Još dok su se rukovali, obojica su znali da od toga nema ništa. Vučić je odmah naredio policiji i tužilaštvu da pokrenu istragu poslovanja Fondacije Dragice Nikolić. Posao je završen pre nekoliko meseci i pripremljena je optužnica koja leži u fioci i čeka zgodan trenutak da izađe u javnost. Taj kamen okačen je oko vrata Radomira Nikolića, spreman da i njega povuče niz vodu.

Da bi zaštitio porodični politički biznis, Tomislav Nikolić je prinuđen da se suprotstavi Vučiću. Čim su počele da kolaju glasine o Vučićevoj nameri da Radomira Nikolića smeni s mesta gradonačelnika Kragujevca, rodonačelnik nove šumadijske dinastije je krenuo u kontraofanzivu. Pozvao je pobratima Velimira Ilića, podjednako kivnog na Vučića, da bi preko njega uspostavio kontakt s liderima Saveza za Srbiju. Nije trebalo mnogo razgovora, brzo i lako napravili su plan za akciju.

Ulazak Nikolićevog klana u Savez nije moguć, doneo bi više štete nego koristi. Ne postoji glasač Dragana Đilasa i Demokratske stranke, koji bi podržao dil s Nikolićem. Međutim, opozicionari s tvrđim nacionalnim nervom, koji su uz Vuka Jeremića, Boška Obradovića i Milana Stamatovića, ne bi imali ništa protiv da im se pridruže Velja Ilić i Toma Nikolić. Bez obzira na Nikolićev doprinos uništavanju Srbije, opozicija, u ovakvom stanju, ne bi smela da sebi dopusti luksuz da odbije saradnju sa čovekom koji može da izazove raskol u Srpskoj naprednoj stranci.

Iznenađujuće mudro, lideri Saveza za Srbiju, napravili su strategiju o budućem angažmanu u dve kolone. Sa zajedničkim interesom, građansku opciju predvodiće Đilas, a nacionalnu Jeremić. Na taj način „pokriće" veći deo biračkog korpusa i znatno povećati šanse na sledećim izborima.

Saradnja je već dokazana u praksi. Odbornici Narodne stranke u kragujevačkoj skupštini onemogućili su kolege iz SNS-a da zakažu sednicu na kojoj bi bila izglasana smena Radomira Nikolića s mesta gradonačelnika. Srđan Stošić, član Gradskog odbora NS, tvrdi da „odbornici Narodne stranke nisu zaštitili Radomira Nikolića, već su sprečili nedemokratsku smenu vlasti, bez izbora i uvođenja prinudne uprave". Aleksandar Babić, dosadašnji predsednik kragujevačkog GO, odmah je podneo ostavku na tu i ostale funkcije u Jeremićevoj stranci. Babić tvrdi da mu moralna obaveza ne dozvoljava da sarađuje s kolegama koje su pružile podršku Radomiru Nikoliću i SNS-u. Njegov revolt je razumljiv, iako očigledno ne raspolaže informacijama o dešavanjima u vrhu Narodne stranke i Saveza za Srbiju.

Tačne informacije ima Vojislav Šešelj. Po nalogu svog gospodara Vučića, odmah je udario po nevernom kumu Nikoliću.

- Onaj Tomislav Nikolić, majku mu jebem lopovsku, još ne napušta predsedničku vilu, ni dve i po godine po isteku mandata. Za to pravno snosi odgovornost Ana Brnabić jer javno toleriše korupciju, ali suštinski Aleksandar Vučić jer se nagodio da njegov politički otac ostane u toj vili - napisao je Šešelj na Tviteru.

Kao i sto puta ranije, Vučić je iskoristio močugu Šešelja da udari po Nikoliću. U kampanji, koja je upravo počela, Vučić je prvo zapretio bivšem „političkom ocu" da će ga isterati iz predsedničke rezidencije, posle čega će otvoriti optužnicu protiv Dragice Nikolić, a i sina Radomira.

Tomislav Nikolić je nekoliko puta pokušavao da se suprotstavi Vučiću. Iz svakog sukoba je izlazio podvijenog repa. Međutim, ako je sad zaista prelomio i pripremio se za napade, Nikolić može da nanese težak udarac naprednjačkom kartelu.

U SNS-u ima mnogo nezadovoljnih funkcionera i finansijera, koji jedva čekaju priliku da se osvete Vučiću za sve prevare. Da dignu glas i pruže otpor, njih ne mogu da ohrabre Đilas ili Jeremić, već samo Nikolić. To je najveća politička trenutna vrednost osnivača SNS-a. Nikolić je stvorio to zločinačko udruženje, on može da i pokrene proces njegovog cepanja i uništenja.

Ne treba smentuti s uma i da je Nikolić odlikovan u Moskvi najvišim državnim odlikovanjem koje mu je uručio predsednik Putin, a da je njegov prijatelj Baćević ambasador u Kini, koji je Vučiću i otvorio puteve saradnje sa ovom zemljom.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane