Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na licu mesta

Beočin: braća Milinković na putu do prvog opljačkanog miliona evra

Štetočina iz "Tehno- čina"

Najnovija dešavanja u Opštini Beočin pokazuju da je u ovom delu Srbije na delu mafijaška autokratija sa elementima otvorenog nasilja prema svemu i svakom ko misli drugačije (ili ti svojom glavom). Ne radi se tu samo o obračunu "pozicije i opozicije" već je došlo do vrlo ozbiljnih sukoba unutar same Srpske napredne stranke koji su posle verbalnih sukoba eskalirali u otvorene pretnje i fizičko nasilje.

A. Nađ

Građani i sami članovi SNS-a otvoreno optužuju dva brata (nosioci provizornog nadimka "kiseli") Mitra i Milenka Milinkovića (predsednik Opštine Beočin i zamenik predsednika Skupštine Opštine Beočin) da su direktno odgovorni za proneveru i pljačku bezmalo 800.000 evra budžetskih sredstava Opštine Beočin, javnih preduzeća i ustanova. U najgorem položaju je Javno komunalno preduzeće "Beočin" koje je za prvih šest meseci završilo u dubiozi od 12 miliona dinara minusa, a građani otvoreno optužuju "kiselu braću" da imaju plan da upropaste ovo javno preduzeće i da ga za sitne pare privatizuju.

Nijedna finansijska transakcija nije urađena, a da njih dvojica nisu deo novca strpali u džepove. Na desetine javnih nabavki u Opštini Beočin su klasično pljačkaške jer gotovo svi predmeti javnih nabavki koji se tiču poslova tipa uređenja atarskih puteva, čišćenje potoka ili krčenje rastinja pored atarskih puteva su ili debelo preplaćene ili nisu nikad ni realizovane.

Najnovija pljačka je završetak stambene zgrade kod Sportskog centra započete još 2000. godine, a ovaj posao je poveren firmi "Tehno-čin" koja je Opštini Beočin dužna tri miliona dinara na ime lokalnog poreza!?! Problem nije samo rad Komisije za dodelu zemljišta na čijem čelu se nalazi Luka Apić, pomoćnik predsednika Opštine Beočin, koja bez ikakvih ozbiljnih referenci poverava posao firmi sa tolikim dugom i bez ikakvog iskustva na poslovima izgradnje i tehničke opremljenosti za ovaj posao nego je problem što je Opština Beočin platila 10 miliona dinara Direkciji što bi morala da uradi firma "Tehno-čin". Znači firma "Tehno-čin" se uvodi u posao, sve troškove snosi Opština Beočin, neka treća firma će da odradi "fizički deo posla" (gradnju), a na kraju će novac od prodaje stanova da potrpaju u džepove Mitar i Milenko Milinković.

Malverzacije sa firmom "Tehno-čin" nisu tu gotove jer je Mitar Milinković preko JKP "Beočin" poverio poslove održavanja gradske deponije firmi "Tehno-čin", a vrednost posla je 4,8 miliona dinara. Građani javno optužuju Mitra Milinkovića da uzima pola od ovih para jer firma "Tehno-čin" gradsku deponiju skoro da uopšte i ne održava.

Po dolasku na mesto predsednika Opštine Beočin Mitar Milinković je objavio da ima 120 hektara zemlje koju obrađuje, a sada ima 180 jutara uknjiženog zemljišta što na svoje ime što na ime članova porodice!?! Građani tvrde da se radi o klasičnoj zloupotrebi položaja i pljački gde se državno zemljište prevodi u privatno na najbrutalniji način. Državno zemljište nije samo predmet pljačke Mitra Milinkovića već on arči državno zemljište i bukvalno ga poklanja prijateljima i poslovno-stranačkim kolegama, naravno uz "malu nadoknadu". Najpoznatiji slučaj je davanje u zakup državnog zemljišta "Vinariji Kovačević" gde su neki javni pozivi odrađeni na krajnje sumnjiv način. Naime, javni poziv za dodelu zemljišta u naselju Grabovo urađen je po principu "zemljište ide onom ko se prvi javio", a taj koji se prvi javio je podneo zahtev na dan kada je ostalim zainteresovanim licima rečeno da Opština - danas ne radi!?!

U javnim preduzećima i ustanovama zaposleno je najmanje 20 stranačkih dembelana od kojih mnogi i ne dolaze na posao nego samo primaju platu. Građani Beočina svakodnevno gledaju kako pojedini radnici JKP "Beočin" uredno dolaze na posao ali ih vrlo brzo odvoze na njive Mitra Milinkovića gde im je u stvari pravo radno mesto, a u JKP "Beočin" samo primaju platu.

Preko JKP "Beočin" se vrše neviđene pljačke i malverzacije kako sa mehanizacijom tako i sa gorivom, jer je nekoliko hiljada litara goriva kupljeno na ime JKP "Beočin", a završilo je u kamionima, traktorima i džipovima dva "kisela brata".

Svako ko je pokušao iole da ukaže da je ovakvo stanje i poslovanje neodrživo i da će vrlo brzo nastupiti posledice koje će biti katastrofalne za Opštinu Beočin, javna preduzeća i ustanove bio je trenutno izložen neviđenom pritisku, maltretiranju i bukvalnim verbalno-fizičkom nasilju.

Slučaj Minje Petrovski, odbornice u Skupštini opštine i predsednice Saveta za rodnu ravnopravnost, i njenog životnog partnera Branislava Babića, sada već bivšeg člana Opštinskog veće, ukazuje nam na svu ozbiljnost situacije jer posle verbalnog sukoba po pitanju lošeg poslovanja JKP "Beočin" koje se završilo ostavkama ova dva člana SNS-a, došlo je do pretnji i nasilja (Minja Petrovski je u tom momentu bila u poodmakloj trudnoći) prema imovini Branislava Babića, a meta je bio privatni automobil kome su prvo isekli sve gume i išarali ga oštrim metalnim predmetima, a onda su ga u drugom navratu posuli kiselinom i lepkom!?!

Ceo slučaj je postao interesantan posle objave u medijima ali komentar odgovornih i prozvanih je izostao. Jedino se Miloš Vučević oglasio povodom celog slučaja ali nesuvisla izjava je završena sa "Proverićemo sve navode, a ako je neko, bez obzira na to kako se zove, radio nešto što nije u interesu građana, mi to nećemo politički (ma št ovo značilo kada su u pitanju verbalne pretnje i fizičko nasilje) dozvoliti". Građani Beočina (pogotovo aktivni članovi SNS-a) tvrde da su funkcioneri SNS vrlo dobro upoznati sa situacijom u beočinskom odboru SNS-a i da je na desetine prijava napisano i poslato na sve adrese funkcionera SNS-a tako da od "političke reakcije" koju spominje Miloš Vučević sigurno neće biti ništa.

Više puta je zadnjih meseci Darko Glišić, predsednik Izvršnog odbora Srpske Napredne Stranke, najavljivao smene lokalnih kabadahija u SNS-a, a sada kada je pozvan da da izjavu po pitanju konkretnih optužbi za zloupotrebu službenog položaja, proneveru, pljačku i nasilje koju sprovode funkcioneri SNS-a, jednostavno se - sakrio!?!

Poštanski sandučići građana Beočina su zatrpani pamfletima gde se politički obračunavaju i međusobno optužuju članovi SNS-a. Navodno, sa jedne strane su dva "kisela brata" okružena interesnom grupom stranačkih dupelizaca pozapošljavanih (lično ili su im supruge zaposlene) u Opštini i po javnim preduzećima i ustanovama, a njihove glavne "mete" su Zlatko Todorčevski, Milorad Jovičić i Goran Pekez, takođe članovi SNS-a, ali otvoreni protivnici pljačkaške politike koju vode braća Mitar i Milenko Milinković. Znaju oni dobro šta je kancoregeno tkivo u njihovoj stranci, ko su beočinske SNS-ovce!!!

Da je Mitar Milinković totalno izgubio kompas govori i činjenica da je predstava "Heroj nacije" Ivana M. Lalića, koja se u različitim, adaptiranim verzijama igra decenijama unazad, zabranjena u Beočinu, a sporno je prezime Milinković jer je adaptacija predstave izvedena na način da su prezimena likova zamenjena najčešćim prezimenima u Beočinu, pa tako u predstavi jedan od likova ima prezime Milinković.

Epilog celog slučaja nije nimalo naivan jer je reditelju predstave Sekuli Petroviću prvo verbalno prećeno, a onda su počela da stižu i preteća pisma u kojima se čak preti i - smrću!?!

Pored svega članstvo SNS-a u Beočinu ali i građani koji nisu članovi političkih stranaka otvoreno postavljaju pitanje kako je moguće da tolike inspekcije prođu kroz Opštinu Beočin i da nisu utvrdile ama baš nikakvu nepravilnost u poslovanju Opštine Beočin kada je gotovo svaka javna nabavka otvorena pljačka. Otvoreno prozivaju Državnu revizorsku instituciju da nije odradila svoj posao kako treba jer bi do sada odgovorni za pljačku sigurno bili pohapšeni. Dalje građani, ali i članovi SNS-a, postavljaju pitanje "Kako je moguće da Državna revizorska institucija nije otkrila niti jednu nepravilnost, a sprovedeno je na desetine pljačkaških javnih nabavki? Kako je moguće da Uprava kriminalističke policije ima dokaze o proneveri na desetine miliona dinara, a Državna revizorska institucija tvrdi da je Opština Beočin poslovala po zakonima i propisima"?

Kako je moguće da Javno tužilaštvo ne reaguje kada su dokazi o pljački odavno dostavljeni istom i zašto se ne krene sa krivičnim prijavama i hapšenjima?

Građani tvrde da je Državna revizorska institucija u Opštini Beočin skoro godinu dana, da su pokušali da kontaktiraju članove revizije i da su dobili odgovor: "Kada bi mi objavili sve što smo pronašli Mitar i Milenko Milinković (ali i mnogi drugi) bi odavno bili u zatvoru, a mi bez posla. Papirološki sve je po zakonu urađeno, a ostalo ne sme da nas zanima"!?!

Građanima je odavno jasno da neko vrlo moćan stoji iza dva "kisela brata" i otvoreno ih podržava, a svi javno tvrde da je to Damir Zobenica, potpredsednik Skupštine APV i vrlo visoki i uticajni funkcioner SNS-a čija je karijera u vrlo uzlaznoj putanji od kada je postao suprug Anje Kostić, Vučićeve rođake.

Građani Beočina ali i članovi SNS-a u Beočinu tvrde da je Damir Zobenica primio na poklon stan u Novom Sadu od Mitra i Milenka Milinkovića. Mitra Milinkovića postavlja za poverenika beočinskog odbora SNS-a, a na taj način je pod direktnim uticajem Damira Zobenice smenjeno dotadašnje "Nikolićevo rukovodstvo". Damir Zobenica je direktno vodio "vrlo usprešnu" kampanju kupovine glasova na izborima jer je kupovina glasova građana (plaćalo se 5000 dinara po glasu) izvršena sredstvima koja je Opština Beočin prebacivala na račun JP "Građevinsko zemljište i putna privreda" (krajem 2017. godine ovo javno preduzeće je ugašeno???), a novac je "opran" preko privatnih firmi kojima je ovo javno preduzeće poveravalo fiktivne poslove, naravno nikad odrađene, a tim novcem su kupljeni glasovi i vlast u Beočinu.

Inače je vrlo interesantno da je Damir Zobenica pola godine proveo u Sjedinjenim Američkim Državama, pohađajući „Work and travel" program. Ako se malo zagrebe po pozadini ovog programa može se pronaći da iza njega stoji "The US State Department" (čitaj "CIA"), a program letnjeg rada i putovanja pruža stranim studentima priliku da žive i rade u Sjedinjenim Državama tokom letnjeg odmora sa fakulteta ili univerziteta da bi doživeli način života u Sjedinjenim državama. A onda taj način života

Glosa

"Fašizam je državno uređenje čija je glavna osobina ograničavanje ljudskih prava radi bržeg napretka u obećani „bolji život". Po definiciji, radi se o spoju nenarodne i centralizovane vlasti sa interesima krupnog kapitala kao primarnim. Svog najvećeg protivnika fašizam vidi u - slobodi govora. Fašistički režimi racionalno koriste mržnju, strah i frustraciju za ostvarenje svojih ciljeva, manipulišući narodom pomoću kontrolisanih medija. Militarizovane parapolicijske formacije političkih partija su karakteristične za takve režime. Cilj jurišnih odreda je da svojim agresivnim tretmanom i protivustavnim metodama drže stanovništvo u stanju straha i bespogovorne poslušnosti".

(Slobodna enciklopedija Wikipedia)

Volovska balada

Naredili volu

da ide u školu,

vo da skine brigu

nabavio knjigu.

I dok drugi uče,

on iz knjige muče,

zgranula se škola

kad prepozna vola...

Sad je vo školovan,

više plug ne vuče,

sedi u fotelji,

al' i dalje muče...

Autor: P. Stefanović

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane