Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

Laži i masovne hipnoze: osam Migova u letu, generalski pištolj kod šefa vojne vežbe ili pošteni RTS?

Širom zatvorenih očiju

Zamrznuti TV frejm Predsednika u pogrešnoj boji odela, ubačen među "švenk" kroz svetske državničke zverke pod pariskom Trijumfalnom kapijom - u režiji RTS-a, potvrdio je da se nacionalna televizija može gledati i širom zatvorenih očiju. Dan ranije na Pasuljanskim livadama RTS je bio jedina televizija koja je prenosila vežbe. Nešto kao medijski ekskluzivac. Ili kao moćno medijsko oružje. Još bolje kao služba medijskog kabineta Predsednika. Biće da su "momci iz kabineta" gledali demistifikaciju režije Titove sahrane pa su tako i pripremili "militari šou" (može biti samo jedan) svog Šefa.

Vladimir Đoković

Najmanje dve misterije ostale su posle takozvanog prenosa vežbe jubileja jednog veka na Pasuljanskim livadama. Prva je o legendarnim MIG-ovima. Druga - o generalima u radnim uniformama a bez pištolja. Uživo, ko je brojao MIG-ove u letu iza kojih je bilo samo plavo nebo mogao ih je izbrojati prvo šest. A zatim, nešto kasnije i osam, u formaciji šest plus dva. Ali samo na plavom nebo. A nebo je plavo i iznad Pasuljanskih livada i iznad Sibira i iznad Sirije. Za tih desetak sekundi prikazivanja MIG-ova u letu aj ti proveri da li su leteli uopšte iznad Pasuljanskih livada, ili iznad Srbije. I uopšte da li je i koliko taj snimak svež.

Kako je Predsednik uživo, preko ekskluzivaca iz RTS-a, priznao šapatom da je eto bilo osam MIG-ova valjalo bi ih očekivati i na sajtovima Ministarstva odbrane i/li Vojske Srbije. Najmanje po naslovnim stranama novina. Jer osam MIG-ova na nebu Srbije u vojnoj vežbi je VEST.

Koga je to interesovalo već sutradan je mogao na naslovnoj strani Politike da vidi - tenk. Među fotografijama koje je objavila Vojska bile su dve sa avionima. Na jednoj dve, na drugoj tri aparata u dejstvu na prostoru Pasuljanskih livada. I ostalo medija slično se ponelo. Preneti izjavu Predsednika je jedno ali i zadržati ipak neku meru je izgleda sasvim nešto drugo.

Već prva misterija mogla bi se lako demistifikovati. Prvom fotografijom gde se vidi kako grupa oficira i zvanica sa Predsednikom, ogrutog u militari bluzu, kroz neizostavni dvogled gleda bar prelet eksadrile MIG-ova preko Pasuljanskih livada. I da nema takve fotografije/tv snimka - valjalo bi to izmisliti/napraviti. Inače, eto dokaza masovne hipnoze koja se od uniformisanih širi diljem vernog gledateljstva.

Druga misterija nedavnih slika sa Pasuljanskih livada, tiče se pištolja. Ustvari njegovog izostanka. I obični redovi znaju da se dežurni kasarne ne odvaja od pištolja, jer on manje realno a više simbolički, označava glavnog, nadležnog, komandujućeg...Najviši čin na Pasuljanskim livadama imao je načelnik generalštaba, sa sve generalskom svitom. A, bili su bez ličnog naoružanja. Praktično goli.

Vojna vežba sa ubojnim sredstvima, a događaj na Pasuljanaskim livadama je bio to, bar deklarativno, a ne snimanje propagandnog filma ili serije Vojna akademija, podrazumeva da se nosi lično naoružanje. Naravno, kada se već nose radne/ratne uniforme i cokule umesto cipela.

Izostanak ličnog naoružanja, koje se ostavlja i oficirima poražene vojske posle predaje, a kamoli nadležnim aktivnim generalima na vežbi vojske kojom komanduju, objašnjava surovu istinu koja može imati dve verzije. Ili se snimao neki film - pa su generali glumili generale. Ili su nadležni realne vojne vežbe ustvari bile "kobre" iz ličnog obezbeđenja Predsednika sa sve istaknutim oružjem na butinama. Ne daj Bože špekulacija da je na Pasuljanskim livadama, urađenim da demonstriraju jedinstvo države i vojske, bilo i traga nepoverenju.

I ovu misteriju lako je demistifikovati. I da ne postoji, valjalo bi izmisliti fotografiju ili video - gde i jedan general nosi lično naoružanje na vežbi na Pasuljanskim livadama. Na kraju, pored ovih sitnica koje samo neradnici što po čitav dan sede-ništa ne rade - ispijaju kapućino (šta je to?) primećuju - valja se nadati da srpska avijacija ima osam MIG-ova sposobnih da lete istovremeno i obavljaju zadatak, odnosno da je vode generali koji se ne odriču ličnog naoružanja kad im gostuje Predsednik.

Masovna hipnoza niti je dobra. Niti korisna.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane