Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (146)

Pljačkaši pod zaštitom suda

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svoje 34 godine života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji

Milan Glamočanin

Informisanje je u Srbiji slobodno, ne podleže cenzuri. Tako piše u Ustavu Srbije, u Zakonu o javnom informisanju i medijima, posebno je sloboda govora i mišljenja zaštićena članom 10 Evropske konvencije o zaštiti osnovnih ljudskih prava i sloboda. Ali...

Srpsko pravosuđe je potpuno privatizovano. Pripadnici gornje strukture društva, naročito Vučićevog kartela, imaju potpunu zaštitu. Tužilaštvo za organizovani kriminal servira krivične prijave nižim tužilaštvima, usput prvo sprovede predistražne radnje, koje policija odugovlači mesecima, pola dokumenta nestane iz spisa, tako da se na predmete i zaboravi. Stotine miliona opljačkanih evra od strane Vučićevog kartela bude na taj način ''oprano'' akcijama javnih tužilaca i sudija. To Vučićeve momke i košta. Moraju da kao mali znak pažnje prilože lepe svote novca.

Specijalno tužilaštvo i Odeljenje Višeg suda u Beogradu za organizovani kriminal su prava lakrdija. Njima su priključena i odeljenja za korupciju pri višim sudovima, koja procesuiraju građane za sitne koruptivne aktivnosti, za po nekoliko stotina evra. Milijarde evra koje su opljačkane, i dalje su u džepovima pljačkaša. Od srpskih vlasti se stalno traži da ispita nezakonite privatizacije, da reši pitanje lažnih diploma, Savamale, kantrimena i drugih kriminalnih postupka u kojim su učestvovali policija, tužioci i sudovi.

Banda komesara iz Brisela je donedavno tapšala Vučića po ramenima, uzdizala ga u nebo, a izveštaji o stanju ljudskih prava, sloboda i medijskih sloboda, korupcije u pravosuđu, zdravstvu i policiji stavljani su po strani. Važno je da su komesari sisali krv srpskim građanima. Danas se odnos prema Vučićevoj despotiji menja, jer su uključene i drugi centri moći. Njegovi sudovi su u psećoj poslušnosti prema njegovim prijateljima, makar bili i bivši.

Gospodin Nikola Petrović, bivši dvostruku kum Aleksandra Vučića, imenovan je za v.d. direktora EMS-a. Na tom mestu je bio duže od četiri godine. O rezultatima njegovog rada možete pročitati analizu ekonomiste Branka Dragaša, napisanu na osnovu zvaničnih dokumenta o poslovanju JP EMS (http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=380&cl=09).

Svakog ko je nešto rekao o gospodinu Petroviću, on ga je tužio i dobio je spor. On ima gomilu advokata koji su u timu predsednika Višeg suda u Beogradu Aleksandra Stepanovića. Gospodin Petrović ima para, može mu se.

Na kraju, nakon što je zaplenio novčana sredstva bivšem izdavaču Magazina Tabloid, krenuo je da na drugoj adresi pleni inventar sadašnjeg izdavača ovog glasila, koje nema nikakve veze sa predhodnim, osim imena lista. I ako nisu na istoj adresi, kum Nikola može sve. Svi su mu na usluzi.

Tako je došao na orginalnu ideju da zabrani da se njegovo ime uopšte pominje u našem magazinu. Brzopotezno, zamenik predsednika Višeg suda u Beogradu sudija Ivan Ilić doneo je odluku, koju objavljujemo. Od sada je kum Nikola nedodirljiv. On je potpredsednik Privredne komore Srbije, ima diplomatskim pasoš, javna je ličnost, ali sudija Ilić želi da ga zaštiti od svake prozivke.

B5 P 3 br. 555/2018

VIŠI SUD U BEOGRADU, sudija Ivan Ilić, sudija pojedinac, u parnici tužioca Nikole Petrović iz Beograda, ul. Beogradskog bataljona br. 63, čiji su punomoćnici Nemanja Vasiljević, Radoje Malidžan, Andreja Milavčić i Miloš Radulac, advokati iz Beograda, ul. Terazije br. 29, protiv tuženog Privrednog društva za izdavanje novina „Slobodna štampa" d.o.o. Beograd, sa sedištem u Beogradu u ul. Savski trg br.9/1, koga zastupa direktor Milovan Brkić i tuženog Milovana Brkića iz Beograda, ul. Savski trg br.9, glavnog i odgovornog urednika štampanog i internet izdanja medija „Magazin tabloid - istine i zablude", radi utvrđenja, zabrane ponovnog objavljivanja informacija i zapisa, uklanjanja objavljenog teksta i zapisa, naknade nematerijalne štete i objavljivanja presude, vrednost predmeta spora 500.000,00 dinara, odlučujući o predlogu tužioca za određivanje privremene mere, doneo je van ročišta dana 22. novembra 2018. godine sledeće

REŠENJE

DELIMIČNO SE USVAJA predlog tužioca Nikole Petrović iz Beograda za određivanje privremene mere, pa se ZABRANjUJE tuženom Milovanu Brkiću iz Beograda, glavnom i odgovornom uredniku štampanog i internet izdanja medija „Magazin tabloid - istine i zablude", koji je registrovan u registru medija Agencije za privredne registre pod registarskim brojem NV 000725, da ponovo objavljuje u navedenom mediju kako u internet izdanju tako i u štampanom izdanju informacije o tužiocu Nikoli Petroviću iz Beograda, kojima se u odnosu na tužioca Nikolu Petrovića iz Beograda povređuje pretpostavka nevinosti, pravo na dostojanstvo i pravo na privatnost i to:

* informacije o tome gde se nalaze nepokretnosti tužioca Nikole Petrovića;

* informacije o tome gde tužilac Nikola Petrović zida kuću;

* informacije o tome kolika je cena radova na nepokretnosti tužioca Nikole Petrovića;

* informacije o tome kolika je vrednost kuće tužioca Nikole Petrovića;

* informaciju da je tužilac Nikoda Petrović nezakonito bio na mestu direktora „Elektromreže",

* fotografske zapise putničkog vozila tužioca Nikole Petrovića;

* fotografske zapise nepokretnosti tužioca Nikole Petrovića;

* fotografske zapise tužioca Nikole Petrovića,

pod pretnjom plaćanja tužiocu Nikoli Petroviću iz Beograda sudskih penala u iznosu od 150.000,00 dinara, u slučaju da tuženi Milovan Brkić postupi protivno ovom rešenju, a pod pretnjom prinudnog izvršenja.

II)

Privremena mera ostaje na snazi do pravnosnažnog okončanja parničnog postupka koji se vodi pred Višim sudom u Beogradu u predmetu 5. P.Z.br. 555/2018.

III)

Eventualno izjavljeni prigovor protiv rešenja o određivanju privremene mere Višeg suda u Beogradu 5. P.Z.br. 555/2018 od 09. novembra 2018. godine ne odlaže njegovo izvršenje.

IV)

DELIMIČNO SE ODBIJA predlog tužioca Nikole Petrović iz Beograda za određivanje privremene mere za plaćanje tužiocu Nikoli Petroviću iz Beograda sudskih penala u iznosu od preko dosuđenih 150.000,00 dinara u stavu prvom izreke ovog rešenja, a do traženih 500.000,00 dinara, odnosno za iznos od 350.000,00 dinara u slučaju da tuženi Milovan Brkić postupi protivno ovom rešenju, KAO NEOSNOVAN.

Obrazloženje

Tužilac je u tužbi i podnesku, preko svog punomoćnika, naveo da je tuženo Privredno društvo za izdavanje novina „Slobodna štampa" d.o.o. Beograd osnivač i izdavač medija „Magazin Tabloid - istine i zablude", koji je registorovan u registru medija Agencije za privredne registre pod registarskim brojem NV 000725, kao i medija koji se objavljuje na internet adresi Đl/uuuu.taba2Jp-1:av1oJs1.sot, Istakao je da je tuženi Milovan Brkić glavni i odgovorni urednik štampanog i internet izdanja medija „Magazin Tabloid - istine i zablude". Ukazao je da su tuženi dana 18. oktobra 2018. godine kako u štampanom izdanju medija „Magazin Tabloid - istine i zablude", tako i u internet izdanju istog medija objavili tekst pod naslovom „Bele vile, napredna gospoda", u kome su navedene sledeće informacije: "...Dedinje je elitno naselje u Beogradu. Prvo je bilo - Bele vile, crveni drugovi, danas je - bele vile i napredna gospoda. U Čakorskoj ulici, koja počinje od ugla ulice Bulevar kneza Aleksandra Karađorđevića, a na uglu je Starački dom "Dedinje", zida se nova zgrada. Vila. Košta četiri miliona evra. Izvođači su više građevinskih firmi - posebno grubi radovi, posebno zanatske usluge. To je poslednja kuća u ovoj maloj i bogatoj ulici. Biće to zdanje u tišini grada. Pristup vili od nepozvanih je otežan. Lepa su to četiri miliona, za tako lepu vilu. Odvajajući od usta i plate za pune četiri godine, Nikola Petrović, kum Aleksandra Vučića, koje je proveo nezakonito na mestu direktora ....''

Najavljujući da će prodati inventar privrednog društva Slobodna štampa, koje je osnivač i izdavač Magazina Tabloid, umesto da to učini Privrednom društvu TABLOID PRESS (na adresi Gavrila Principa broj 59), glavni urednik se pismom obratio 19. novembra ministru unutrašnjih poslova Nebojši Stefanoviću, podsećajući ga da je dosledna primena zakonitosti osnovno načelo svakog pravnog sistema, i da policija ne može da pruža izvršitelju asistenciju, ako otima od drugog preduzeća ili pojednica, a policijski službenik je dužan da odbije izvršenje zadatka kojim bi izvršio krivično delo, konkretno je saučesnik u razbojništvu koje vrše izvršitelji, umesto dogovora dobio je poziv za davanjem izjave u policiji u svojstvu građanina!

Naime, ministra je naredio Odeljenju za krvne i seksualne delikte UKP MUP-a Srbije da od javnog tužioca izdejstvuju nalog za određivanjem pritvora za Milovana Brkića, jer mu je, navodno, ugrozio sigurnost. Stvarni razlog je što je zamenik urednika objavio tekst u kojem se pominje ministrov otac i kum Dmitar Đurović, u aferi koju sada režimski mediji razvlače.

Zamenica u Trećem osnovnom javnom tužilaštvu u Beogradu Nevena Ivanišević je, nakon konsultacije sa Višim tužilaštvom u Beogradu, odbila da ''policiji izađe u susret'', tako da im je dala pismeni nalog da sa Milovanom Brkićem obave razgovor u svojstvu građanina. Objavljujemo njegovu izjavu datu u policiji, uz napomenu da su policijski službenici bez ikakve mržnje i prezira obavili taj neprijatni razgovor po nalogu gospodina Stefanovića.

Vučićev kartel je posvađan, skoro da su u otvorenom ratu, ali kada su njihovi interesi u pitanju, onda obavezno stradaju građani.

Dakle, više o gospodinu Nikoli Petroviću ne možemo ni reč da objavimo. I to je Srbija čiju vlast na sva usta hvale komesari Han i Mogerinijeva. Eto, dođe i njima, kao i njihovim štićenicima kraj. Svaka ptica svoga kopca ima.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane