Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Vojska

Niko tako nije surovo razbio srpsku vojsku kao Vučićeva mafija

Prazne kasarne, prazne puške, prazna kasa

Vojni sindikat Srbije tvrdi da je Ministarstvo odbrane pred bankrotom, jer se novac troši na nepotrebne projekte i daje privatnim firmama i produkcijama. Račun je već blokiran, a vojska u kasarnama gladuje.

M. Grabež

Zboga katastrofalno lošeg stanja u Vojsci Srbije nju dnevno u proseku napusti sedam zaposlenih: dva oficira, dva podoficira, dva vojnika i jedno civilno lice. Za ovaj odliv najviše je kriva izuzetno loša materijalna situacija. Iako ministar odbrane Aleksandar Vulin tvrdi kako su primannja povećana, demantuju ga sama vojna lica koja tvrde da su im plate minimalne i da od njih moraju da plaćaju i kiriju, jer mnogi ni posle dve decenije nisu uspeli da dobiju stan od države.

Situacija je toliko loša da mnogi vojsku napuštaju kako bi u inostranstvu radili kao konobari ili vozači kamiona.

Vojni sindikat Srbije je u otvorenom pismu od 2. januara 2019. zapitao ministra Vulina zašto su poslednju platu i naknade primili sa računa Centra za zaštitu odojčadi, dece i omladine, a ne sa zvaničnog računa Ministarstva odbrane. Uvidom u evidenciju prinudne naplate Narodne banke Srbije istog tog dana utvrđeno je kako je račun Ministarstva u blokadi od 30. novembra 2018. zbog čega su plate i isplaćivane preko tuđeg računa.

Ukupni iznos dugovanja, po izveštaju Narodne banke, je 27.860 dinara, što je za jednu takvu ustanovu beznačajna suma. Ovo, međutim, pokazuje u kakvoj lošoj finansijskoj situaciji je naša vojska kada nema ni 250 evra da odblokira račun.

Para nema ni za hranu. Za novogodišnju noć, vojnici u kasarni na Topčideru dobili su po dve kriške hleba, malo parče belog sira, šnitu nekog suvomesnatog proizvoda i čašu jogurta.

Sa druge strane, objavljuje Vojni sindikat, para ima na pretek, kada su u pitanju projekti od kojih materijalnu ili neku drugu korist imaju vlastodršci. Za potrebe snimanja filma „Čarape kralja Petra" Lazara Ristovskog vojnici su morali da budu statisti i za to su primali dnevnice isplaćene iz budžeta.

Kako je u svom otvorenom pismu objavio sindikat, za remont 30 godina starih „puhova" plaćeno je 150.000 evra, a milioni su utrošeni za razvoj projekta „Lazar" za koji niko u svetu nije zainteresovan. Preko raznih advokatskih kancelarija su obavljene sumnjive transakcije u ukupnoj vrednosti od 60 miliona evra. Ovi poslovi su označeni kao državna tajna, pa nije moguće utvrditi na šta su pare potrošene.

Kako zaključuje Vojni sindikat, Ministarstvo odbrane je pred bankrotom, jer je ministar Vulin bezobzirno izvlačio novac iz budžeta i trošio ga na privatne firme i produkcije. Istovremeno, aktivna vojna lica u kasarnama gladuju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane