Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Stav

SEKA

Branko Dragaš

SEKA ili Svetska ekonomska kriza. Neverovatno kakvo je neznanje režimskih ekonomista i njihovih plaćenih novinara doušnika. Koji ništa ne znaju o svetskoj ekonomiji. Koji ne prate šta se dešava na svetskom tržištu i koji trabunjanju gomile gluposti o propalom neoliberalnom kapitalizmu. Decenijama su naučili napamet te neoliberalne mantre i na prodaji magle su odlično živeli. Plaćali su ih kao poslušnu poslugu politički ološ i tajkuni. Tako su postali saučesnici u organizovanoj pljački države i njenih građana. Postali su deo razbojničke bande koja je rasprodavala nacionalne resurse i koji je dobila zadatak da uništi našu nacionalnu ekonomiju.

Slušali su naredbe svetskih ekonomskih ubica,koji su im bili decenijama uzori, dodvoravali su se njima i pružali im glavnu logistiku za primenu njihove zločinačke šok terapije i operacije bez anestezije. Pomogli su da ta pogubna ekonomska politika nađe primenu u svojim nacionalnim državama i da se doslovno i precizno primeni nad svojim okupiranim sunarodnicima. Osim u ovom listu,teško da ćete da pročitate negde u cenzurisanim medijima da je neoliberalna ekonomija bankrotirala.

To se skriva od okupiranih građana Srbije. Beži se sa teme.Kao što se skriva šta se sve dešava na ulicama francuskih gradova i koje sve zahteve iznose Žuti prsluci. Nema nikakve rasprave u našoj javnosti o tim zahtevima. Nema ni na protestima zahteva koji bi bili inspirisanim postavljenim zahtevima Žutih prsluka. Zvanična ekonomska politika od Petooktobarskog prevrata do danas je potpuno ista.

Ne menja se ni za crtu: zaduživanje, rasprodaje, pljačkanje i uništavanja nacionalnih resursa. Menjaju se samo politički razbojnici na vlasti. Tako se Kurta i Murta smenjuju, zavaravajući narod da će ga baš oni spasiti od konačne propasti. Neće, gospodo drugovi! Nisu oni dovedeni da spasavaju Srbiju, nego da je unište, prema nalogu svojih Gazda spolja, koji sprovode planove naših vekovnih neprijatelja. Tako su, recimo, ti politički skotovi, dok pobunjeni narod protestuje na ulicama gradova Srbije, nastavili da rasprodaju i zadužuju Srbiju.Kriminalno prebacivanje 200 miliona evra za kupovinu provincijalnog provajdera i prodaja državnog zemljišta kroz prodaju državne imovine PKB KORPORACIJE, najbolji su dokazi bahatosti i osionosti veleizdajničke vlasti. Toliko su se osilili, ubeđeni da im niko ništa ne može,da pranje novca obavljaju na nagluplji mogući način. To će ih koštati ne samo gubitka vlasti, nego će morati da lično osete pravednu kaznu pobunjenog naroda.

Osiromašeni, opljačkani i porobljeni narod traži kaznu za sve one koji su učestvovali u stvaranju ovog programiranog haosa. Zaduženost u januaru mesecu 2019. godine dostigla je rekordnu cifru od - 536.932.490 evra.To je rekordna zaduženost za jedan meseca do sada. Takođe, režim krije da je rekordni spoljnotrgovinski deficit u prošloj godini dostigao - 5,6 milijardi evra i da je veći od spoljno-trgovinskog deficita iz 2017.godine čak za 1,3 milijarde evra. Uzroci tog velikog deficita su precenjeni dinar, uvoznički lobi koji lakše zarađuje na uvozu, PDV na uvezenu robu čini 87% budžet Srbije iz tog poreza, dok PDV prikupljen iz domaću proizvodnje puni državnu kasu sa svega 13%, kao i podatak da je došlo do znatnog pada narudžbina iz Evrope, jer je počeo da se diže drugi talas svetske ekonomske krize, pa je naš izvoz značajno smanjen.

Najavio sam već na ovom mestu, pri kraju prošle godine, da dolazi do tog drugog talasa svetske ekonomske krize, da se ništa nije uradilo na sistemskoj promeni ekonomske politike, da se nastavilo sumanuto štampanje dolara i evra bez pokrića, da se ubrzano nastavlja raslojavanje stanovništva, da su svi ekonomski i socijalni problemi u razvijenim zemljama stavljeni pod tepih, da su se gubici u ekonomijama značajno uvećali i da naduvani mehur mora da pukne.To je potpuno izvesno. Pitanje je samo - kada će se to dogoditi?

Velizdajnički režim,estradni ekonomisti i tupavi novinarčići, koji trčkaraju za napojnice i zagađuju javnost svojim baljezganjem i brabonjanjem, ne samo da ne shvataju na kakvoj socijalnoj bombi sede, nego nam ovih dana, ministar finansija Siniša Mali, politički tajkun japijevske privatizacije,poručuje da će Srbija spremno dočekati svetsku ekonomsku krizu i da građani ne trebaju da brinu.Njegovi prethodnici na tom mestu legendarne ekonomske neznalice i politički idioti Dinkić, Đelić i ostali trabanti propale neiliberalne ideologije, tvrdii su da će svetska ekonomska kriza da pomogne Srbiji i da ćemo mi napredovati u vremenima kada drugi budu propadali. Tada sam pisao da zbog ovih neodgovornih izjava i zbog demagoškog obmanjivanja javnosti ove političke protuve treba pohapsiti i lustrirati iz političkog života Srbije. To se nije dogodilo.

Oni su se obogatili i napustili politiku, dok su građani postali okupirana sirotinja.Sada nam to isto poručuje Dramoserov ministar finansija, koga optužuju za prevare, bogaćenje i plagijat. Naš nacionalni problem je taj što u važnim istorijskim trenucima na vlasti imamo političke idiote. Ne možemo zbog toga da optužujemo velike sile, neke naše vekovne neprijatelje ili da sve zabađrimo pod teoriju zavere.

Glavni krivci za to što smo ovako propali, što smo siromašni i bedni smo mi sami. Srbi su glavni krivci za ovu tragediju u kojoj se danas država i nacija nalazi. Nema opravdavanja. Sve što pišem na ovom mestu je da tu tragediju zaustavimo i da otpočnemo naše oslobađanje od nametnute okupacije mediokriteta, bandita, probisveta, secikesa i prevaranata svih političkih boja.Građani moraju da znaju da dolazi drugi talas SEKE, da razvijeni svet nije uspeo za deset godina da pronađe izlaz iz nastale krize i da će nova kriza još snažnije pogoditi savremeno društvo.

Podatak da je nemačka ekonomija treće tromesečje prošle godine završila sa minusom od - 1,3%, dok je, prema nezvaničnim podacima, četvrto tromesečje bilo gotovo na nuli, svega nekoliko decimala iznad nule, što jasno pokazuje da se nešto opasno i veliko valja iza brda.Ako tome dodamo javnu tajnu da je Dojče banka bankrotirala i da se nalazi pod opsadom američkih agenata iz FBI, koji ispituju veliko pranje novca preko ove nemačke banke, pisao sam pre dve godine da su nagomilani papirići bez pokrića - aseti - dostigli nenormalan iznos od 75.000 milijardi evra, onda je svakom politički pismenom građaninu jasno da je došlo vreme svođenja računa u neoliberalnom kapitalizmu i da to može da dovede do velikih tektonskih promena u svetu.

Suočavanje sa realnošću ne žele da prihvate pohlepni mrmoti sa Dojče berze koji veličaju da su u 2018.godini ostvarili neto profit u iznosu od 17% i da je to, tako baš pišu, „ jasno prekoračenje predviđene dobiti. "Bravo za hartije bez vrednosti što se svake godine naduvavaju i podižu berzanske indekse, kako bi akionari dobili svoje, našampane lažnim novcem, dividende.

Poseban problem za srpsku ekonomiju predstavlja podizanje kamatnih stopa američkog FED-a, koji je u prošloj godini četri puta podigao kamatnu stopu i tako u decembru završio godinu sa kamatnom stopom od 2,5%. To znači da će sve kamate na svetskom tržištu komercijalnih banaka skočiti, da će dužnici morati da obezbeđuju više novca za otplatu kredita, što će da dovede do pada investicija, pada zaposlenosti i smanjenja privredne aktivnosti, opterećenosti već prezaduženih država i njihovog većeg opterećenja rashodne strane budžeta. To povećavanje ukupnih rashoda budžeta dovodi do opterećenje privrede i građana, pa će tako još više da dođe do raslojavanja stanovništva.

Sve ovo srpski ministar finansija ne zna ,niti ga to uopšte zanima. Pošto njegov predsednik svakoga dana lupeta gomile besmislica i gluposti koje postaju prave internet senzacije, ministar finansija dobija blanko otvoren prostor da može da ide putem svog predsednika lažova i šarlatana.

Umesto da naciju priprema za finansijski cunami koje nas može da potpuno potopi i udavi, ministar finansija i kompletan veleizdajnički režim nastavljaju da šire lažni optimizam i prikrivaju pravo stanje stvari. Naš zadatak je da vas opomenemo da budete vrlo obazrivi u trošenju svoga novca i njegovom deponovanju kod banaka, jer možete da budete zatečeni nemogućnošću da dođete u posed svog novca. Ne valja kada nemate novca, ali ste u velikom problemu i kada ga imate.

Politika negativnih kamatnih stopa, koja se primenjivala na razvijenim tržištima u protekloim godinama, bila je usmerena ka tome da nezadovoljni građani,koji gube svoj novac na depozitima u banci, povuku ga i počnu da troše, kako bi se povećala unutrašnja agregatna tražnja, ali se to nije dogodilo u meri kojoj su očekivali ekonomske ubice iz MMF-a, nego su građani nastavili da drže novac ili u gotovini ili kao e-novac. Centralne banke su odlučne da obezvrede držanje gotovine i e-novca,tako da građani i na ovim računima gube svoj novac, jer je kamatna stopa na e-novac negativna. Poseban problem je namera da se potpuno uništi gotovina i da sve bude e-novac, eksperiment koji se sada opitno radi u skandinavskim zemljama i koji predstavlja, mada se tako ne prikazuje, nego se veliča kao superiorno tehnološko zadovoljavanje potrošačkih apetita konzumenata komercijalne civilizacije u raspada,umesto da se prikazuje kao potpuno porobljavanje građana.

Ako neki građani u takvom totalitarnom e-novčanom sistemu budu protivni političkim odlukama vlade, ako, recimo, odbijaju poslušnost, ako se bune protiv propale predstavničke demokratije, ako neće da se vakcinišu, ako negiraju nametnuto zatupljivanje građana, onda Vlada može da donese odluku da se taj neposlušni buntovnik umiri tako što će mu se izbrisati jednim potezom na kompjuteru sve što ima ušteđeno i što se nalazi na e-novcu, pa pošto taj mučenik nema više gotovine, postače beznadežan slučaj, prosjak i rob jednog okrutnog totalitarnog sistema. O svemu ovome što se sprema, ne govori se zatucanoj srpskoj javnosti, koja sluša dnevnu dozu laži i obmana srpskog predsednika. Italijanska ekonomija, za koju je srpska privrede, posle Nemačke, najviše vezana, takođe se nalazi u velikim problemima.

Dva kvartala za redom BDP je u minusu, u trećem kvartalu -0,1% i u četvrtom kvartalu minus -0,2%. Francuska privreda je u potpunom kolapsu i nema još preciznih podataka o nastalim gubicima usled svakodnevnih obračuna na ulicama francuskih gradova. Sve u svemu, evropske perspektive su mračne i naše uporno vezivanje za satrape iz Brisela postaje deo patologije veleizdajničkog režima i njegove lažne opozicije.

Videli smo sraman nastup Đilasa u Briselu, koji se podanički i ulizivački dodvoravao birokratama na način da se hvalio kako se od 1992.godine bori za evropske vrednosti i evropski put Srbije, dok je današnji reži u Srbiji doprineo popularnosti Rusije kod građana Srbije. Svetski neoliberali prećutkuju istinu da je Trampova protekcionistička politika, povećanje carina, trgovinski rat sa Kinom i zaštita američkog tržišta, dovela do toga da je američka industrija poskočila za čitavih 4% prošle godine, dok je, istovremeno, kineski rast pao sa 10% na 4,5% i nemački rast sa 5% na skoro nulu.

Zemlja u kojoj je rođena neoliberalna ideologija i koja je bila glavni zagovornik slobodnog tržišta i osuđivala sve države koje nisu prihvatale pravila STO, kada je njoj potrebno i kada je to u njenom nacionalnom interesu krši sve ono što je decenijama nametala ostatku sveta, zbog čega je vodila krvave osvajačke ratove, NATO bombama uništavala nacionalne države koje nisu htele da primene te nametnute neoliberalne recepte i nametala se kao opasni, dežurni policajac Novog svetskog poretka.

Danas je sva ta laž, o kojoj decenijama unazad pišem i govorim, odjednom pala u vodu. Socijalističke američke države protekcionističkim merama brane svoje nacionalne interese i podižu zidove, tačnije, da budem precizan, zidaju prave zidove na južnim svojim granicama kako bi se odbranili od priliva migranata.

Na svetskim berzama se ništa to još ne vidi. Sve deluje normalno i opuštajuće. U ovoj nedelji DJ index je na visokom nivou od 25.534, nafta je na -63,64 , dolar na - 1,1265, zlato na - 1.305 i bitcoin na 3.194. Mirno je pred buru koja najavljuje finansijski cunami.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane