Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Druga strana

Preko instaliranih kamera iz Kine svi građani Srbije biće pod nadzorom

Zemlja u kojoj se neće pričati na ulicama

Kineska kompanija DAHUA (a prisutne su i druge kineske kompanije) je glavni proizvođač kamera koje se u proteklom periodu masovno instaliraju u Republici Srbiji.Vrlo brzo Beograd će biti potpuno kontrolisan grad, svaki građanin će biti pod prismotrom, a to će koristiti i srpska tajna služba, pored kineske. Okupirani smo

potpukovnik Goran Mitrović

Za potrebe grada Beograda (o tome je govorio i ministar policije Stefanović) obezbeđeno je 10.000 ovih kamera.

U pitanju su kamere srednjeg kvaliteta, ali koje pored video imaju i integrisane audio sisteme za praćenje. Pomenuti audio sistemi imaju „vviretapping vulnerability" (ranjiva je na neovlašćeno prisluškivanje). To u praksi znači da čak i kad je audio sistem isključen, „napadač" može da aktivira prislušni sistem i da neovlašćeno prati razgovore.

Dakle, reč je o „grešci" koja omogućava da lice sa strane prati i aktivira kameru mimo volje vlasnika kamere.

Da li će to biti nekakav haker ili organizovano neovlašćeno i masovno nadgledanje i slušanje građana, ostaje da se vidi.

Kineska služba je već u poziciji da našim organima bezbednosti ponudi obaveštajne podatke koji su očigledno plod neke vrste tehničkog nadzora a koji su (podaci) nastali na teritoriji Republike Srbije.

Postoji mogućnost da će Srpske službe, preko kineskih kapaciteta, biti korisnici obaveštajnih podataka o sopstvenim građanima. U toku su pregovori i da se ovaj audio-video sistem za nadzor „obogati" sa naprednim softverima za prepoznavanje lica, vozila, tablica i koji će omogućiti potpuni nadzor i konstantnu tajnu kontrolu kretanja praktično svih građana Beograda, a kasnije i Republike Srbije.

Ova tema je posebno interesantna u okviru tehnološkog rata koji se trenutno vodi na planu uvođenja 5 G tehnologija. Naime, implementacija 5 G tehnologija omogućiće da se sa tolikim brojem instaliranih kamara (na šta treba dodati i na hiljade kamera za nadzor koje su kupili građani za lične potrebe) ostvari potpuni (ovlašćeni ali i neovlašćeni) audio-video nadzor nad Beogradom a kasnije i Srbijom.

Kineske službe su zainteresovane i za praćenje tokova novca kao i sve više transfera novca ka kockarnicama i kompanijama koje organizuju klađenja i igre na sreću u Kini.

U pitanju su milionske sume koje mahom imaju veze sa novcem nejasnog porekla. U okviru svoje, vrlo tvrde i organizovane ekonomske politike, Kina ima jasno definisane dnevne „kvote" koliko novca koja regija van Kine može na dnevnom nivou da povuče u oba pravca.

Do tih kvota došlo se praćenjem poslovnih akativnosti i ličnih potreba kineske dijaspore. Kada je u pitanju Srbija, uočena je dramatično velika disproporcija u odnosu pomenutih aktivnosti i transferisanog novca.

Naravno, nadležne službe u Kini su već do tančina izučile poreklo tog novca i kranje korisnike sa obe strane ali je sada potrebno sve to pravno i kriminalistički obraditi.

Kineske obaveštajne službe (ima ih više) dobile su precizan zadatak da utvrde svoje pozicije u državama koje se nalaze na novo formiranom „Putu svile", projekat „jedan pojas-jedan put" (zvanično objavljen 2013. g. kao najambiciozniji razvojni projekat).

Kinezi su u taj projekat ugradili ogroman politički i materijalni kapital (pominje se suma od jedan bilion dolara) i od esencijanog je značaja za razvoj Kine u narednim decenijama (verovatno i duže). Svesni su da su balkanske političke elite prevrtljive i da je situacija u svakom smislu nestabilna, pa se trude da uspostave jasne i što je moguće čvršće relacije na institucionalnom nivou.

U tom smislu su im od strateškog značaja i relacije sa bezbenosnim sektorom. Redovno razmenjuju obaveštajne podatke i informacije. Trude se da se ne mešaju u političke prilike na lokalu (Kineske službe su van svog neposrednog okruženja tradicionalno suzdržane i trude se da ne budu uvučene u opasne vode lokalnih političkih prilika), ali projekti koje vode su toliko sveobuhvatni i ofanzivni da je to praktično nemoguće.

Takođe, zarad uspeha celog projekta „jedan pojas-jedan put", kineska politika mora da održi javno proklamovani imidž „miroljubivog istraživača" (izjava Si Đinpinga) i stavi akcenat isključivo na ekonomskom aspektu projekta i svaka preterana politizacija na lokalu može skupo da ih košta).

U 21. vek kineska obaveštajna zajednica ušla je sa statusom jedne od najvećih na svetu, sa gotovo neograničenim resursima, kako kadrovskim, tako i materijalnim. Svoje kadrove spremaju temeljno (za potrebe nastupa u regionu Balkana na katedri za Srpski jezik na unuverzitetu u Pekingu već generacijama se školuju kineski obaveštajci).

Kineska obaveštajna služba ima više nivoa delovanja u inostranstvu. Postoji standardni obaveštajni centar u okviru DKP ali i obaveštajci uklopljeni u njihovu dijasporu. Primećen je i sve veći broj naših građana koji obavljaju konkretne zadatke za potrebe kineskih službi.

Aktivnosti su im usmerene na praćenje aktivnosti kineske zajednice u inostranstvu ali i praćenje političkih i ekonomskih prilika. Vojni ciljevi, u slaborazvijenim zemljama, nisu preterano interesantni za Kineze, ali su zainresovani za lične i profesionalne biografije najviših oficira i službenika vojske.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane