Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Iz mog ugla

OBRAĆANJE RAŠTIMOVANOM ORKESTRU

Živan Haravan

Da li bi iko mogao da razazna melodiju srpske himne "Bože pravde" kada bi je svirao, skroz, raštimovani orkestar sa dirigentom bez sluha ili, pak, bez dirigenta?

Naša opozicija je, upravo, taj i takav "orkestar" čiji članovi, u zanosu i zatvorenih očiju svirajući svako svoj instrument, ne vide i ne primećuju da je publika namrgođena, besna, razočarana.

Tek kada budu završili "svirku" otvoriće oči, ugledaće namrgođenu, besnu i razočaranu publiku, a aplaudiraće im članovi uže familije i publika bez sluha. Da li će to biti neminovan kraj njihove "muzičke" karijere?

Reč je, dakle, o našoj, srpskoj, opoziciji. Jedni bi u boj, a drugi bi u bojkot.E, taj deo koji bi u bojkot, zaokuplja pažnju moje malenkosti koja misli da " bojkotaši", duguju javnosti odgovore na neka pitanja.

Da li ste svesni svoje istorijske odgovornosti do koje mere ste "sludeli" građanstvo svojom brojnošću, međusobnim distonantnim tonovima, isključivošću, svojim jednim jedinim "programskim" ciljem - srušiti Vučića, ostavljajući javnost bez odgovora šta očekujete i tražite od građana posle bojkota izbora ako broj bojkotaša bude bio ili nebio respektabilan.

Pitanja koja se, dalje, nameću: pa, dobro, ljudi obiđoste li za ovih 5 godina Srbiju uzduž i popreko? Za čije babe - zdravlje? Valjda vam je bio cilj da na raznim tribinama, mitinzima ubedite glasačko telo da ste vi esencija "demokratije" u Srbiji? Ako ste sigurni da ste ubedili glasače kako ste vi njihovi donosioci sreće pravde i blagostanja čemu, onda, bojkot?

Da, rećićete i složiću se sa vama, da su svi el. mediji sa nacionalnom frenkfencijom pod kontrolom Vučića i SNS-a. Ali previđate da su najači "mediji" prazan novčanik, prazan frižider, prazan stomak, neplaćeni razni računi, strepnja od sudskih izvršitelja... Upravo taj društveni sloj bi morao da bude vaš "rudnik" glasova. Ako i pored toga, baš, ti građani budu, ponovo, dali svoj glas Vučiću to neće značiti da nešto nije uredu sa Vučićem, već, da nešto nije uredu sa vama.

Ko prati moje kolumne zna za moj oštar, satiričan i kritički stav u odnosu na vladajući režim na čelu sa Aleksandrom Vučućem. No, pitam vas: da li je Aleksandar Vučić legitiman i legalan predsednik Republike Srbije? Da li je ikada bilo koji strani državnik odbio da primi Vučića kao nelegitimnog-nelegalnog predsednika naše države?

Odgovori su jasni. I zato, predstojeći izbori su legitmino i legalno raspisani. Moja malenkost, kao legalista, izaći ću na izbore, a da li ću glasati za nekog ili ću biti tzv. beli listić, moja je privatnost i bez obzira što ostajem pri stavu da je demokratija farsa iliti farsična realnost, da je borba između vas i Vučića očito neravnopravna, građanska mi je dužnost da poštujem državu u kojoj sam rođen, vaspitavan, školovan, u kojoj sam proveo svoj radni vek i u kojoj slobodno živim.

Vaš osnovni politički moto, koliko razumem, je da se vi, međusobno, drastično razlikujete u poltičkin stavovima, ali zajednički vam je cilj da se sruši ovaj režim. Da se, potom, stvore pravedni predizborni i izborni uslovi. To je potpuno u redu i tu nema šta da vam se zameri. A, možete li da zamislite atmosferu i događanja u našem Parlamentu nakon vaše, eventualne, pobede na još jednim izborima i preuzimanja vlasti?

Kažete kako biste se tada razišli i svako bi zastupao svoju političku orijentaciju. Bojim se da bi nam, tada, Parlament bio veći cirkus od ovog sadašnjeg! Daj Bože da grešim!

I na kraju ono najvažnije pitanje. Šta posle vašeg bojkota? Šta vi planirate i očekujete od nas građana? Možda da, u vidu građanske neposlušnosti, prestanemo sa plaćanjem komunalija, el. energije, da neplaćamo javni prevoz...? Hoćete li vi to sve da platite? A, ne to? Onda, da izađemo na ulice? Ne, hvala! Tri puta sam bio Don Kihot, a četvrti put bi bilo previše. Ispričaću vam svoje iskustvo ako vas to, uopšte, zanima.

Prvi put sam bio na ulici 9-og marta 1991 godine, kada su izgubljena dva života, kada sam se nagledao jezivih scena premlaćivanja demonstranata, tenkova u centru Beograda...! I koji je bio rezultat te građanske žrtve? Rezultat je bio da nam Vuk i Danica Drašković, od tada do danas, žive u bogatsvu i blagostanju, a izvesni Čotrić da ne izbiva iz Parlamenta kao narodni(?) poslanik SPO, a SPO je, odavno već, Potemkinova politička stranka na čelu sa doživotnim predsednikom.

Drugi put sam bio na ulicama 1996 godine, bez malo, tri meseca, zbog krađe glasova na održanim izborima. Sva tri meseca sam, svake večeri, izlazio na ulicu na minus i do 20 stepeni i poput zombija lupao u šerpe, lonce, kontejnere, ponovo bio svedok pendrečenja i prebijanja ljudi... Šta sam dobio? Dobio sam dobar udarac pendreka po leđima i ustoličeni SPS na vlasti.

Treći put sam bio na ulici 2000 godine. I šta smo, tada, dobili? Dobili smo rasprodate i uništene sve srpske privredne gigante i, recimo, jedno Kraljevo, sa tri svetski plasirane fabrike, dovedeno do prosjačkog štapa.

Da li vi planirate, posle izvesne pobede Vučića na ovim izborima, da uz pomoć Amfilohija Radovića, organizujete litije u Srbiji, poput onih u Crnoj Gori, a da nas, koji smo izašli na izbore, taj crkveni velikodostojnik blagosloveno nazove nakotom, fekalnim otpadom, da nam uputi blagougodnu kletvu da nam meso sa lica i tela otpada?

Imate li vi čarobnu formulu kako da mirotvorno vratimo Kosovo i Metohiju u sastav Srbije, a koje je davno predato Ustavom iz 1974 godine, da mirotvorno vratimo srpsku Makedoniju, da mirotvorno Republiku Srpsku pripojimo Srbiji, da sve prognane Srbe, mirotvorno, vratimo na njihova ognjišta u Hrvatsku uz granicu Srbije do Karlovca, Karlobaga, Ogulina i Virovitice, da mirotvorno, većem broju građana Crne Gore, poništimo osećanje pripadnosti crnogorskoj naciji?

Ako neki od vas misli da imaju tu čarobnu formulu, onda, takvima, mojim skromnim poznavanjem "hemije," poručujem da njena, mirotvorna, primena može biti, isključivo, u snovima, a da je na javi hipotetične naravi.

Svaki pokušaj resetovanja balkanske, uklete, stvarnosti moguć je, samo, uz reke prolivene krvi i strahovitih stradanja svih naroda, a sa potpuno neizvesnim, da ne kažem - poraznim rezultatom!

I šta ste postigli time što šte se, odavno već, ofirali i najavili bojkot izbora? Postigli ste da vas Vučić jednostavnim potezom nadmudri. Nećete na izbore?! Uredu momci! Ima ko hoće. Spuštam cenzus sa 5 na 3 odsto!

Ako nisam siguran da li je Vučić politički pametniji od vas, siguran sam da je od vas politički - veštiji. Dokle će on tako, ne zavisi od vas. Zavisi od onih koji su mu odredili garantni rok upotrebe.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane