Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Robovlasnici

Kako je Vučićeva strahovlada radnike u Srbiji pretvorila u gladno roblje

Kurir radi, Ljiljana se sladi

Igra prijestolja: Puno nepoznanica oko buduće (ne)ravnoteže svjetskih sila. U 21. veku Aleksandar Vučić i njegova strahovlada pretvorili su srpske radnike u roblje koji gladni rade, mokre u gaće dok rade, da vlasnicima donesu što više profita, a sve za platu od koje se ne mogu ni prehraniti. To potvrđuje i ovaj slučaj

Mersiha Hadžić

Ljiljana Karaklajić je vlasnica i direktor kompanije D Express, ekspresne kurirske službe, koja zapošljava preko 1.000 ljudi. Koliko je veliki uspeh koji je napravila do sada kao preduzetnica, govori i nagrada Udruženja poslovnih žena Srbije, gde je prošle godine dobila nagradu "Žena zmaj nad zmajevima", u konkurenciji od preko 100 dama, koje su do sada dobile nagradu "Cvet uspeha za ženu zmaja".

Ljiljana je veliki deo svog radnog veka provela u pošti, gde je radila i na rukovodećim pozicijama, upravljajući organizacijama sa velikim brojem zaposlenih. U jednom trenutku dobija ponudu da postane direktor tek osnovane privatne kompanije, koja je planirala da se bavi kurirskim uslugama. Od 5 zaposlenih, firma je uz Ljiljanino vođstvo narasla jako brzo do 500 radnika i u tom trenutku prodata stranoj kompaniji. Uprkos već postojećoj direktorskoj poziciji, kao i brojnim ponudama, da preuzme vodeće pozicije u drugim kompanijama, gde su ponude za platu bile i do 10.000 evra mesečno, Ljiljana odlučuje da se otisne u nepoznato i pokrene vlastiti biznis.

Izuzetna preduzetnička priča o dami koja je izgradila ogroman biznis, razvila lično veliki broj izvanrednih menadžera u svojoj organizaciji, implementirala ogroman broj inovacija u svoje poslovanje, koje danas služe kao standard u industriji, ali koja i pored svega do sada urađenog stoji čvrsto na zemlji, planira dalji razvoj kompanije i ljudi, i koja je nesebično uspela da odvoji svoje dragoceno vreme i podeli sa nama svoja iskustva, znanja i principe, koji su je dovela do toga gde je danas.

Ovo je plaćeni reklami oglas kojim se veliča nedelo ove žene, koja je shvatila Vučićevu politiku da su Srbi marva koju treba tlačiti, mučiti i maltretirati do mile volje.

Preduzeća („Daily Express d.o.o. i YU-PD Express) je kompanija predstavlja ''lidera u kurirskoj službi u Srbiji kao najsigurnija i najperspektivnija ekspresna kurirska služba, koja obavlja prijem, prenos, isporuku i kurirsku dostavu pošiljaka.''

Godine 2008. osniva sopstvenu kompaniju „Daily Express". Godinu dana kasnije, 2009., kupuje kompaniju „YU-PD Express" (Jugoslovenska paketna dostava) i pretvara je u „YU-PD Express - D Express". Te godine zapošljava 164 radnika, a danas, devet godina kasnije, kompanija ukupno broji 1005 radnika i ima ugovore sa više od 19.000 registrovanih klijenata.

„D Express" čvrsto drži lidersku poziciju na tržištu u svojim rukama Pored domaćeg tržišta, kompanija „D Express" danas omogućava svim svojim klijentima slanje i prijem pošiljaka iz celog sveta, uslugu od vrata do vrata i prisutnost u više od 210 zemalja; raspolaže sa 600 novih transportnih vozila i 20 skutera koji su u funkciji usluga koje nude.

Pored brojnih nagrada Ljiljana Karaklajić je dobitnica i dva priznanja „Cvet uspeha za ženu zmaja" - specijalno priznanje za pozicioniranje na evropskom tržištu i priznanje „Zlatni cvet uspeha za ženu zmaja" koje joj je dodeljeno povodom desetogodišnjice.

Kako je sa svojih deset prstiju napravila ovoliki kapital?

Od odgovora na ovo pitanje podilazi jeza. Učinila je to sa najmanje pedeset hiljada prstiju.

Samo u Beogradu u svakom trenutku radi najmanje 250 kurira, raznosača brzih pošiljki.

Radno vreme počinje u 6.30 i traje i više od 12 sati! Duga dana kod zla gospodara.

Raznosači pošte imaju platu od 220 evra. Ne plaća im se prekovremeni rad. Ni dinara više od tih 220 evra.

''Radi se dok se ne završi posao, a to bude i po 12h. Dolazi se u 6:30 ujutru pa sve do kasno se ostaje. Svako gleda svoju guzicu. Što više posla, a što manje radnika, to bolje za firmu''. - komentariše jedan od zaposlenih, koji su posetili redakciju.

''Povećajte broj radnika, ako mislite da zadržite ono malo ljudi što Vam je ostalo.'' - poručuju oni koji nisu mogli da izdrže taj užasno naporan rad.

''Počnite sa plaćanjem prekovremenog rada i bar malo poštujte radnika'' poručuje roblje iz kompanije na čijem je čelu Ljiljana Karaklajić

Najviša plata kod Ljiljane je neverovatno visoka -do 330 evra.

Njena zarada je tajna. I menadžmenta, njenih članova porodice, rođaka.

Ako po 300 evra, (plata i socijalno osiguranje) zakine od 1.000 zaposlenih, Ljiljana mesečno zgrne i po 300 hiljada evra, samo na otimanju od zaposlenih.

A kod nje rade najsiromašniji, najugroženiji. Kada ih izda snaga, beže iz firme, tražeći makar minimalnu platu.

Ko to dozvoljava Ljiljani takvo surovo izrabljivanje, makar plaćanje minimalne zarade od 35.000 dinara? Koga ona podmazuje.

Da li ženski deo zaposlenih podvodi važnim drugovima i tera na prostituiju?

Poslali smo pitanja gospođi Karaklajić, da čujemo i njene reči. Odgovorila nam je 8. februara.

''Poštovani gospodine Brkiću,

Ja se Vama zahvaljujem na interesovanju za našu kompaniju.

Činjenice da su svi traženi podaci poverljive prirode po standardima koje imamo, pa poštujući iste, nismo u mogućnosti da vam iste i prosledimo.

S poštovanjem,

Ljiljana Karaklajić

Tako odgovara žena "Zmaj nad zmajevima''. Ili '' gazda nad gazdama''

A srpski sindikati ćute. Zaposleni nameravaju da se žale Međunarodnoj konfederaciji sindikata. Hoće li uspeti? Dok je Vučić živ, neće, odgovaramo. On obožava takve kakva je Ljiljana. Njegov plaćeni oglas na Si-En-Enu kojim je nudio radnike u Srbiji kao najjeftiniju radnu snagu, skinut je po nalogu Međunarodne konfederacije rada.

Dok kurir radi, Ljiljana se sladi.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane