Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Koliko smrti je ostalo iza srpskog diktatora

Leš koji će udaviti Vučića

Tri godine posle smrti, Vladimir Cvijan je fatalno uzdrmao režim Srpske napredne stranke. Javnost je šokirana saznanjem da su vlast, policija, lekari, advokati, mediji i članovi pokojnikove porodice skrivali informaciju o tragediji koja je konstatovana 5. januara 2018. godine, kad je u Dunavu pronađeno telo bivšeg savetnika dvojice predsednika Srbije, narodnog poslanika i potpredsednika vladajuće stranke. Šokiran je i Aleksandar Vučić. On je dobro znao kad je, kako i uz čiju pomoć usmrćen Cvijan, ali nije ni pretpostavio da će misteriju raskrinkati Magazin Tabloid. Od osnovane sumnje da je odgovoran za to ubistvo Aleksandar Vučić se brani ćutanjem. Glasno ćuti i o optužbama za pljačku državnih resursa, reketiranje tajkuna, finansiranje terorizma i ostalim krivičnim delima o kojima postoje dokazi, koje je Cvijan ostavio saradnicima. Objavljujemo i tekst Obaveštajne zajednice SAD-a posvećen Vučiću, kao dikatoru, organizatoru terorizma, čevereru narkotika ... od 22. marta, koji najavljuje odlazak srpskog diktatora

Predrag Popović

Dežurni tužilac Višeg javnog tužilaštva u Beogradu obavešten je 5. januara 2018. godine da je na 1.164 kilometru desne obale Dunava, u vodi, na rastojanju od oko sedam metara od obale, zatečeno muško telo srednje dobi. Identitet u tom trenutku nije bio poznat, pa je dežurni tužilac po službenoj dužnosti naložio obdukciju, zajedno sa toksikološkom analizom, kako bi se utvrdio identitet preminulog lica i uzrok smrti. Nakon dostavljenog izveštaja policije i obdukcionog zapisnika, utvrđen je identitet preminulog - Vladimir Cvijan, rođen 1976. godine, koje lice je preminulo usled utapanja. Na telu pokojnog nisu pronađeni tragovi koji bi ukazivali na mehaničke povrede, a iz rezultata toksikoloških analiza moglo se zaključiti da ne postoje osnovi sumnje da je izvršeno krivično delo. Predmet je arhiviran 2018. godine jer nije postojala bilo kakva indicija koja bi ukazivala na izvršenje krivičnog dela - navodi se u saopštenju Višeg javnog tužilaštva.

U to ne veruje niko u Srbiji, uključujući i sve Vučiće, od Angeline i Anđelka do Fahrije. Sve što se zna o smrti Vladimira Cvijana, sve ukazuje da je u pitanju zavera, koja za cilj ima prikrivanje istine. Državne institucije, tužilaštvo, patolozi Instituta za sudsku medicinu, policija, režimski i opozicioni političari i mediji, svi nude parcijalna objašnjenja, koja ne mogu da se shvate drugačije nego kao trivijalne laži. Svaki od tih pokušanja da se sakriju tragovi otvara niz novih pitanja na koja nema odgovora.

Telo Vladimira Cvijana je pronađeno u Dunavu 5. januara 2018. godine. "Cvijan je kremiran 19. januara iste godine, a zahtev za kremaciju potpisao je njegov otac Mirko Cvijan, inače profesor Biološkog fakulteta", objavio je portal Nova.rs. Istog dana taj portal preneo je i informaciju da za Vladimirovu smrt nisu znali njegova bivša supruga Aleksandra i sin Luka.

- Ni oni nisu znali da je Vladimir preminuo, doduše, on se sa suprugom razveo još pre nekoliko godina, nemaju kontakt. Tako da posle 2015. godine, kada je podneta tužba za razvod braka gotovo da nisu imali kontakt. Poslednji put su se čuli 2017. godine i to posle skoro dve godine pauze, nakon ćega je opet nastupila pauza, Mislili su da je u Americi, a prilikom razvoda supruga nije uspela da dobije ni punomoćje, iako joj je obećao. Nakon što se 2018. godine pojavila vest da je Cvijan mrtav, oni su mislili da je reč o Vladimirovom dedi, s obzirom da su se isto zvali, a i on je zaista te godine preminuo. Tako su i sada mislili da je ponovo reč o nekoj neslanoj šali - navodi se u tekstu Nova.rs.

Laži koje na ovu temu svakodnevno plasira taj portal nisu samo kontradiktorne, nego i besmislene. Teško je pretpostaviti da je Mirko Cvijan identifikovao Vladimirovo telo, podneo zahtev za kremaciju i sahranu na Lešću, i to u delu groblja za beskućnike, a da to ne kaže nikome, pa ni svom unuku i snahi. Pritom, grobno mesto nije obeleženo punim imenom i prezimenom, piše samo "Vladimir 1976 - 2018".

Dalje, nije tačno da je Aleksandra Cvijan mogla da pomisli da je vest o smrti njenog bivšeg supruga "neslana šala". Ona do danas nije odgovorila na poruku autora ovog teksta, niti je dala izjavu bilo kojem mediju.

Umesto nje, informacije su plasirale njoj bliske osobe. Između ostalih, s Aleksandrom Cvijan godinama je kontaktirao Đorđe Višekruna, jedan od najbližih prijatelja Vladimira Cvijana. Višekruna je na Fejsbuku objavio skrinšotove poruka koje je sa Aleksandrom razmenjivao u maju 2017. godine, a iz kojih se vidi da ni ona, ni Vladimirovi sin, roditelji i sestra nisu znali gde je i šta radi.

- Kapiram da je Vlada živ. Ne verujem da bi mu baš nešto napravili u tom smislu. Nema potrebe... Imaš i druge u opoziciji, pa su živi... Samo ne razumem zašto je nestao. Mami i tati se nije javljao još dok je sa mnom imao kontakt. Pa sam prenosila informacije, a oni se nervirali jako. Žao mi je samo zbog deteta. Možeš li da zamisliš kako se dete od 10 godina oseća kad se ni njemu ne javlja dve godine? Ne znam šta bih ti rekla, samo znam da nema svrhe šta god pisao za Vladimira, jer ako želiš da se on potrese, sigurno neće, nego majka, otac, sestra i dete. Mene jedino interesuje zbog njih da li stvarno imaš neke informacije o tome gde je sada uopšte i šta radi? Što se mene tiče, bio je to veliki promašaj, očigledno. Zamisli da si s nekim od 1998. i ceo svet ti se sruši na glavu odjednom... Neću dalje, a ti piši... Javi se kad stigneš - pisala je Aleksandra Cvijan.

U jednoj od poruka pomenula je kako je na prijemu povodom Dana Azerbejdžana srela Karića (nije naglasila kojeg Karića, Dragomira ili Bogoljuba), koji je "odmah pitao za Vladimira".

S druge strane, Aleksandrina prijateljica još iz sarajevskih dana plasirala je potpuno drugačija saznanja. Prema njenim informacijama, Aleksandra i Vladimir su raskinuli brak 2015. godine, nakon što je on svu imovinu prebacio na nju. Brakorazvodna parnica je održana u njegovom odsustvu, a Cvijana je zastupao punomoćnik koga je odredio sud.

- Sandra je uvek i svima govorila da je Vladimir nestao, da ne kontaktiraju. Govorila je da se razvela, ali ne i da je mrtav. Ipak, mi, koji smo se družili s njom, čuli smo da je u maju 2018, kao staratelj, podnela zahtev zaporodičnu penziju, za sina. Možda sinu nije rekla da je Vlada mrtav, ali ona je znala. Malo je verovatno da je neko falsifikovao njen zahtev za penziju, pošto joj je ona isplaćivana na kućnu adresu u Cvijićevoj ulici - kaže za Magazin Tabloid bliska prijateljica Aleksandre Cvijan, uz napomenu da joj se ona ne javlja otkad je javnost saznala da je Vladimir mrtav od januara 2018.

Vest o Cvijanovoj smrti je uznemirila javnost u Srbiji, ali nijedan član njegove porodice nije osetio potrebu da se oglasi. Izvori, koje citiraju razni portali, navode da je Mirko Cvijan penzionisani profesor Biološkog fakulteta, ali postoje i informacije da je umro 2019. godine. Ako je to tačno, uspelo je prikrivanje istine o tome ko je zahtevao kremiranje i organizovao sahranu u neobično obeleženom grobu.No, sve te nelogičnosti dokazuju da posredi nisu čista posla.

Režimski mediji ignorišu vest o Cvijanovoj smrti. Novine koje pet godina objavljuju svaki detalj o ubistvu pevačice iz Borče, nisu zainteresovane za smrt bivšeg savetnika dvojice predsednika Srbije, narodnog poslanika i prvog naprednjačkog raskolnika. Po naređenju Aleksandra Vučića, glavnog urednika svih režimskih novina i televizija, ta tema se predstavlja kao "afera kojom Đilasovi mediji pokrivaju aferu s njegovim računima u banci na Mauricijusu".

Dok se Informer i ostali kuriri klone Cvijana, tzv. slobodni i profesionalni mediji, poput Šolakovih televizija N1, Nova S i Newsmax Adria, kao i portal Nova.rs zatrpavaju javnost najprimitivnijim lažima.

Prvi udar su usmerili na Magazin Tabloid. Student novinarstva Vladimir Radovanović je na Tviteru objavio da u vest o smrti Cvijana ne treba verovati, jer je Magazin Tabloid "u maju 2018. godine objavio intervju sa Vladimirom Cvijanom". Kao dokaz, priložio je link s portala Politikon. Tu laž su raširili Jugoslav Ćosić, Jelena Obućina i Veselin Simonović. Na sajtu Magazina Tabloid i danas se nalazi taj tekst "Skupljao sam harač", objavljen 15. juna 2017. godine. Portal Politikon ga je preneo u maju 2018.

Istina može da se proveri za deset sekundi, ali "slobodni i profesionalni" lažovi iz Šolakovih medija to nisu ni pokušali. Nisu jer ovakva laž više koristi za stvaranje haosa i prikrivanje istine o smrti Cvijana.

U toj prljavoj spletki pun doprinos je dao Milan Ćulibrk, glavni urednik NIN-a.

- Kolega Vuk Cvijić je, pre godinu i nešto dana, saznao za taj slučaj. Sve ono što je istraživao ga je dovelo do toga da je to bilo samoubistvo. Tog momenta smo odustali od cele te priče, jer da petljamo po nečijem životu posle toliko godina, da nekome nanosimo rane, mi smo odustali od te priče. To jeste, kako da vam kažem, možda bila priča da se zabeleži u nekim novinama, ali da se NIN bavi tom temom, ako stvari ukazuju na to mi se činilo da to ne bi bilo, ovaj, fer. Sad se to diglo. Da li je neko vodio računa o interesima porodice, familije, poznanika i tako dalje - mucao je Ćulibrk.

U normalnoj državi, i Ćulibrk i Cvijić bi odmah bili saslušani, pa bi, jednako mucajući i vrteći glavama, morali da objašnjavaju na osnovu čega su zaključili da je u pitanju samoubistvo. O profesionalizmu ne treba ni govoriti, dovoljno je podsetiti da je NIN objavio bezbroj tekstova o ljudima koji su izvršili samoubistvo, uključujući i njihove autore.

Ćulibrk nije uspeo da smanji interes javnosti za istinu o smrti Cvijana, ali postao je zvezda naprednjačkih botova, koji su njegovu diletantsku ulogu u morbidnoj predstavi iskoristili kao dokaz da nema ništa sporno u scenariju po kome se Cvijan, navodno teško bolestan, vratio iz Amerike, da ovde izvrši samoubistvo, a da se i ne javi porodici, ni roditeljima, ni sinu ili bivšoj supruzi. Ćulibrk i njegovi klonovi iz Šolakovog čopora nisu toliko glupi da poveruju u tu teoriju. Nisu glupi, ali jesu pokvareni i spremni da je plasiraju kao istinu.

U kreiranje haosa uključio se i Srđan Milivojević, bivši otporaš i narodni poslanik, koji je misteriju Cvijanove smrti prvi otvorio u emisiji na KTV Zrenjanin. Milivojević je tada predložio novinarima da pitaju Institut za sudsku medicinu da li je "telo onog prebega Cvijana obdukovano u januaru 2018. godine". Kad je objavljen pozitivan odgovor na to pitanje, Milivojević je podržao sumnjivu teoriju o samoubistvu: "Vladimir Cvijan je pred smrt ostavio oproštajno pismo". On nije otkrio kome je Cvijan ostavio oproštajno pismo i šta se u njemu navodi. Doduše, istakao je da "ćutanje o toj smrti deluje neverovatno".

Osim njega, o toj smrti su ćutali i svi ostali, koji su za nju znali. Ćutali su policaji iz patrole, koja je izvršila uviđaj kad je telo nađeno u vodi, pored obale Ade Huje. Ćutali su patolozi Instituta za sudsku medicinu i svi ostali s Medicinskog fakulteta, koji su znali čije telo je obdukovano u januaru 2018. Ćutali su i tužioci, pa i Cvijanove kolege advokati.

- Vladimir Cvijan je iz registra Advokatske komore Beograda izbrisan 17. avgusta 2018. godine, nakon zvaničnog saznanja da je preminuo. Poreska uprava je tražila da se AKB izjasni da li je Cvijan aktivan advokat. Nakon provere u matičnoj službi saznali smo da je kolega Cvijan preminuo 5. januara 2018. godine. U našem dosijeu se nalazi izvod iz matične knjige umrlih u originalu na osnovu kojeg smo doneli pomenuto rešenje - rekao je Jugoslav Tintor, predsednik AKB.

Viktor Gostiljac, predsednik Advokatske komore Srbije, izneo je iste informacije, dopunjene lažima: "Da je Cvijan pronađen u Dunavu, Komora je saznala kad i ostali. O načinu smrti Komora ne dobija podatke. O smrti ne obaveštava javnost." Na sajtu AKS piše drugačije, tamo postoje obaveštenja o komemoracijama povodom smrti advokata.

Gostiljac nije odgovorio na pitanja koja je postavila Nezavisna advokatska komora Srbije: 1. Kada je tačno Advokatska komora Beograda prvi put obaveštena o smrti Vladimira Cvijana? 2. Koja su tačno lica u AKB bila u posedu informacije o smrti Cvijana? 3. Kada će AKB objaviti dokument iz koga je saznala za smrt Cvijana? 4. Da li je neko u AKB licima koja su bila u posedu informacije o smrti Cvijana izdao naređenje da o tome ćute? 5. Da li je ćutanje o smrti advokata Vladimira Cvijana od strane lica u AKB posledica interne odluke i čije, ili je neko sa strane Komori izdao naređenje da se o tome ćuti?

Ni Zagorka Dolovac, Republički javni tužilac, nije odgovorila na zahtev advokata Ivana Ninića da naloži preduzimanje dopunskih istražnih radnji u predmetu Višeg javnog tužilaštva o smrti Vladimira Cvijana.

- Postavlja se pitanje u kakvoj državi živimo i da li svi možemo da završimo kao advokat Cvijan. Zagorka Dolovac mora da reaguje zbog ogromnog stepena uznemirenja javnosti - naveo je Ninić.

Ne oglašava se ni Veselin Milić, šef beogradske policije, koji je na toj funkciji bio i 2018. godine, kad je Cvijanovo telo pronađeno u reci. Ne izjašnjavaju se ni lideri opozicionih stranaka. Samo Boris Tadić zahteva "najhitniju istragu o uzroku i okolnostima smrti Vladimira Cvijana", koji je bio njegov savetnik i generalni sekretar Predsedništva Srbije.

- Neverovatno je da je o Cvijanovoj smrti godinama ćutalo tužilaštvo, policija, SNS (čiji je bio funkcioner i poslanik), advokatska komora, mediji, pa čak i porodica i prijatelji. Neshvatljivo je da sada ćuti i opozicija. Dignimo glas! - pozvao je Tadić na Tviteru.

Poziv nije prihvaćen.

Ko god se oglasio, bilo iz državnih institucija ili medija, umesto odgovora nudio je dodatne razloge za sumnju u zvaničnu verziju o samoubistvu. Nema objašnjenja nijednog detalja misterije. Zašto porodica nije objavila ni čitulju, a kamoli saopštenje o smrti? Zašto je JKP "Pogrebne usluge" odbilo da objavi gde je sahranjen Vladimir Cvijan? Tvrdnja da "nema odobrenje porodice za davanje informacije da li je i kada sahranjen na nekom od grobalja" nije ništa drugo do ordinarna laž. Na sajtu JKP "Pogrebne usluge" - "beogradskagroblja.rs" svakodnevno se objavljuju imena pokojnika, raspored i termini njihove sahrane. Tačnije, tako je bilo dok se nije pojavio problem sa Cvijanovom smrti. Sad je sajt ugašen, kako bi se stvorio utisak da se podaci ne objavljuju bez dozvole porodica.

Nema odgovora ni na druga, mnogo značajnija pitanja. Neka od njih je opet otvorio Srđan Milivojević: "Koliko daleko od splava koji je obezbeđivala ekipa Velje Nevolje je nađen Vladimir Cvijan? Odakle je Cvijan skočio ili pao u vodu? Da li su uzeti snimci kamera sa okolnih splavova koji su zabeležili dolazak gostiju i zašto nisu?" Na tu temu, pitanja postavljaju i drugi korisnici društvenih mreža, koje zanima da li porodica Slobodana Homen ima splav na Adi Huji. Da li je tačno da je telo Cvijana pronašao alas iz Višnjice, a da nijedan policajac, koji je učestvovao u uviđaju, više ne radi u MUP-u?

Da li je identifikacija bila nemoguća jer mu je glava bila unakažena? Bitno pitanje je postavio i bivši zamenik predsednika Srpske radikalne stranke Nemanja Šarović: "U obdukcionom zapisniku Vladimira Cvijana se navodi da je na desnom delu čela imao oguljotinu ovalnog oblika. Ispod nje otok podliven tamnocrvenom krvlju veličine masline. Pitanje za veštaka je da li je ovakvu povredu mogla izazvati npr. cev pištolja?" Šarović tvrdi da obdukcijski zapisnik dokazuje da je smrt nastupila nasilno. Nema odgovora ni na pitanje da li je Cvijan uhvaćen u Crnoj Gori i transportovan u Beograd, na splav na obali Dunava. Da li je tačno da je tamo mučen? Da li je zlostavljanju prisustvovao i Danilo Vučić? Da li je tamo ubijen i bačen u reku? Značajna pitanja postavlja i Dejan Lučić.

- Vladimir Cvijan je u ime Aleksandra Vučića pregovarao sa tajkunima, koji su bili pod optužnicama. Pare, kojima su kupovali slobodu, Cvijan je donosio Vučiću. Onda je poželeo da se osamostali. Za pomoć se obratio Amerikancima, bez kojih ovde ništa ne može da se uradi. Cvijan im je obećao informacije o balkanskoj mafiji. To je, naravno, zainteresovalo DEA. Obećali su mu zaštitu i, možda, da će postati veliki vođa posle velikog vođe. Cvijan im je verovao. Zaboravio je šta je rekao Henri Kisindžer: "Opasno je biti američki neprijatelj, ali je još opasnije biti američki prijatelj". Ponudio im je podatke o mafiji, a mafija je to znala. Amerikanci nisu podržali Cvijana, Aleksandar Vučić im je dovoljno dobar, on radi sve što žele. Kad je Cvijan došao u Srbiju, nije morao Aleksandar Vučić da naredi da ga se reši, mogao je samo da okrene glavu.

Cvijana nisu živog bacili u reku. Udavili su ga u kadi. Verovatno je bio opijen nekim opijatom, da se ne batrga. Voda u plućima ga je udavila, ali ne znamo da li je to makiška, dunavska, prečišćena ili prljava voda Save. Cvijan je ubijen jer je bio pametan i inteligentan, ali ne i mudar. Pustili su ga niz vodu svi koji su mu obećavali podršku."

Iz drugog ugla, tu teoriju podržava Domagoj Margetić, koji je blisko sarađivao s Vladimirom Cvijanom.

- U februaru 2014. godine Cvijan mi je dao memori-stik na kome se nalazi oko 25.000 dokumenata, tačno 8.342 zasebna dokumenta i 59 registara. U folderu pod kodom 1 KIP 3906 nalazi se 29 knjiga s gotovim optužnicama ili spisima na osnovu kojih su pripremane buduće optužnice protiv braće Karić. Vladimir Cvijan je u decembru 2013. godine saznao da su Dragomir Karić i Tomislav Nikolić i Aleksandar Vučić postigli dogovor o uplati političkog poreza, odnosno otkupa slobode. Karići su platili, a ta dokumentacija je nestala iz pravosuđa. Cvijan je tada ušao u sukob s Vučićem i Nikolićem, nije hteo da učestvuje u tome. U jednom delu dokumenata opisuje se i kako je Jorgovanka Tabaković pregovarala sa Sretenom Karićem. Nije slučajno što je ona izabrana za guvernerku Narodne banke Srbije, jer je, očigledno, duže vreme bila uključena u, najblaže rečeno, sumnjive operacije. Osim dokumenata o Karićevim kriminalnim radnjama, tu se nalaze i dokazi o prebacivanju novca iz Srbije na tajne račune i pranje novca preko Južnoafričke Republike, Malte, Rusije i Saudijske Arabije. Cvijan je bio svedok dogovora srpskih vlasti sa tajkunima i kriminalcima, koji su plaćali proviziju za pranje novca i prikrivanje tragova. Cvijan je znao ko je, koliko i preko koga prebacivao novac na tajne račune. Znao je celu tehnologiju koju je koristila vlast u Srbiji u pranju para, znao je ko je stajao iza krijumčarskih aranžmana s mafijom na Kosovu, Bugarskoj, Albaniji i Turskoj. Znao je ime i prezime čoveka koji je sve to organizovao i naplaćivao. U priču o samoubistvu ne verujem, znam da nije imao takvih primisli. Upravo suprotno, imao je velike planove. Hteo je da napravimo emisiju o svim njegovim saznanjima i dokazima o kriminalu i korupciju pojedinaca iz vrha vlasti u Srbiji. Sve što mi je govorio kao poznaniku i novinaru, to je moglo da bude motiv za njegovu likvidaciju. Vladimir Cvijan je bio nezgodan svedok mnogima, a mrtva usta ne govore - tvrdi Margetić, iskusni zagrebački istraživački novinar, koji je otkrio mnoge kriminalne afere političara s prostora bivše Jugoslavije. Margetić je sradnik Magazina Tabloid, u kojem je objavio nekoliko feljtona, a štampali smo mu i knjigu "Operacija Duress''.

Margetić je u pravu, Cvijan je bio nezgodan svedok mnogima, ali samo jedan čovek je mogao da skuje i tri godine održava zaveru ćutanja o njegovoj smrti. Samo Aleksandar Vučić je imao moć i uticaj na sve državne institucije, političare i medije, pa i na porodicu pokojnog Cvijana.

Vesna Rakić Vodinelić je, u tekstu objavljenom na sajtu "Peščanik", opisala iskustvo saradnje sa Cvijanom. Zaključila je da je Cvijan prošao kao Grigorij Pečorin, Ljermontovljev "Junak našeg doba".

- Pečorinov život je uludo potrošen. Ubijen je u dvoboju. Život Vlade Cvijana, želim tako da mislim, nije. On je ostavio ozbiljne pravne tekstove za sobom. Ali, slomio se ili su ga slomili. To znači da uzrok njegove smrti mora biti utvrđen van razumne sumnje o mogućem drugom uzroku - napisala je Rakić Vodinelić.

Cvijan je ubijen u dvoboju, ali taj okršaj još traje. Cvijan je samo prvi kostur koji je ispao iz Vučićevog ormara. Pre ili kasnije otkriće se dokazi ili će se pojaviti svedoci drugih zločina koje je naredio ili odobrio Aleksandar Vučić.

Odavno se zna da je on predvodio političku, policijsku, pravosudnu i medijsku hajku na Slavka Ćuruviju, vlasnika Dnevnog telegrama, kome se javno zaklinjao u osvetu. Ćuruvija je ubijen u aprilu 1999. godine. Po istom šablonu, Vučić je predvodio hajku koja je dovela do likvidacije Olivera Ivanovića, samo 11 dana posle ubistva Vladimira Cvijana. U Vučićevom ormaru nalaze se i senke sedmoro žrtava iz helikoptera, koji je pao u Surčinu, gde je išao samo da bi se ministar zdravlja Zlatibor Lončar slikao kao spasilac bebe koja je transportovana. "Ne dam Gašića, ne dam Lončara, eto ne dam, pa šta ćete sad" - urlao je Vučić. Nije dao ni da se utvrdi istina o udesu na naplatnoj rampi u Doljevcu, kad je ubijena Stanika Gligorijević vozilom Zorana Babića. Vučić je insistirao da se sa snimka sigurnosne kamere izbrišu dva minuta, da se ne vidi da je Babić vozio automobil, koji je bio u vlasništvu preduzeća Dragoslava Kosmajca.

Kosmajca su umrli prošle godine, dok je trajalo vanredno stanje zbog pandemije korona virusa. Umro je i Stanoje Stanković, svedok sa naplatne rampe. Objavljena je, a potom i demantovana vest da je preminuo i Dejan Stanojević, šofer kome se sudi zbog te saobraćajne nesreće. Naprasna smrt je uzela i Slobodana Tanaskovića, svedoka nezakonitog rušenja u Savamali. U zatvorskoj bolnici je umro Milorad Nikolić, koji je uhapšen zbog sms poruka u kojima je vređao Vučića. Neka buduća istraga utvrdiće Vučićevu odgovornost za prikrivanje ubistava Andree Bojanić, Milomira Milivojevića, Luke Jovanovića i mnogih drugih žrtava, čije ubice nije stigla zaslužena kazna.

- I moj grob će se boriti s vama - nedavno je Vučić zapretio opozicionim političarima i nepodobnim novinarima.

Sad se Vladimir Cvijan iz skrivenog groba bori protiv Vučića. Kad se utvrdi istina o uzroku smrti, o nalogodavcima i izvršiocima, Cvijan će ga povući na dno.

SAD: VESTI IZ OBAVEŠTAJNOG RADA

22.mart 2021.g.

Objavljeno na www.usintelnews.com

NEUSPEH U PREDVIĐANJU USPONA SRPSKOG DIKTATORA ALEKSANDRA VUČIĆA, KAO VRHUNSKOG FINANSIJERA TERORA U SVETU

Lenglej (US Intelnews.com)- Raznolike promene u srpskom društvu tokom poslednjih osam godina vladavine diktatora Aleksandra Vučića, mogu se objasniti posmatranjem dva razlicita trenda: uzastopnim talasima izbeglica i migranata u srpske gradove i naselja i uticajem stranih ideologija, kao rezultatom odluke Aleksandra Vučića da otvori granice izbeglicama. Pod njegovom vlašću Srbija se smatra državom koja predstavlja epicentar terorizma i, kao takva, stalnom pretnjom nacionalnoj bezbednosti SAD i međunarodnom miru i sigurnosti u svetu.

Najbrutalniji duiktator ikada u srpskoj istoriji, Aleksandar Vučić je na zlu glasu sa sprovođenja grotesknih, sadističkih ubistava svojih političkih protivnika, ali malo ljudi zna da je uspostavljanje muslimanskog Kalifata u Srbiji državni cilj Aleksandra Vućića., budući da se ovaj tiranin, pre nekoliko godina, preobratio u Islam tokom svog boravka u Abu Dabiju, glavnom gradu Ujedinjenih arapskih emirata, blistavom dijamantu na ivici pustinje i na grupi ostrvaca u brilijanto-tirkiznoj boji vode Arapskog Golfa.

Možda faktor preobraćenja Aleksandra Vučića vodi poreklo iz govora pukovnika Gadafija, koga je srpski diktator obožavao: "Mi u Evropi imamo 50. miliona Muslimana. Znači govore da će Alah podariti pobedu Islamu u Evropi- bez mača, bez puške, bez osvajanja. Za par decenija, 50. miliona Muslimana će Evropu pretvoriti u svoj, muslimanski kontinent."

Čak su i visoko cenjene nemačke novine Frankfurter Algemajne Cajtung, izvestile o vezama Aleksandra Vucica sa Mafijom.

Šta je to nateralo momka iz Srbije da postane finansijer terora?

Zahvaljujući novom iskazu, datog od strane anonimnog izvora bliskog Aleksandru Vučiću, u stanju smo, već sad, da steknemo potpunu sliku života Aleksandra Vučića.

To je život pun uspona, buduci da je, do pre osam godina, Aleksandar Vučić bio faktički bez novca. Oko srpskog diktatora Vučića i ubistva Vladimira Cvijana od strane tajnih egzekutora kriminalnog Vučićevog režima, postoji zaprepašćujuće jasno i kontroverzno objašnjenje.

OD TADA,VLADIMIRA CVIJANA NIKO NIJE VIDEO ŽIVOG

Srpski tiranin, Aleksandar Vučić, ima toliko novca i vlasti da je neopisivo arogantan i samopouzdan da veruje kako može likvidirati bilo kog svog političkog protivnika, a umaći odgovornosti za to. Srpska Bezbednosno-informativna Agencija (BIA) i policija, uhapsile su u Beogradu 17. osoba osumnjičenih da su pripadnici organizovane grupe koja je počinila ozbiljna kriminalna dela, uključujući kidnapovanja i ubistva.

Specijalizovan za komandoske operacije i tajne misije, ovu grupu je, navodno, predvodio Veljko Belivuk, poznat kao "Velja Nevolja". Veljko Belivuk se pridružio prikrivenom Vučićevom eskadronu smrti i postao vodja "janičara", ozloglašene grupe tkz. fudbalskih fanova, direktno povezanih sa Aleksandrom Vucicem. Velja je bio ključna figura u grupi koja je pocinila nekolika ubistva Vučićevih protivnika, medju njima Vladimira Cvijana, srpskog advokata i političara koji je bio i pravni savetnik i generalni sekretar predsednika Srbije Borisa Tadica.

Nakon što se pridruzio tadašnjoj opozicionoj stranci, Srpskoj naprednoj stranci (SNS), postao je član Predsednistva stranke i jedan od njenih najznačajnijih članova.

Bio je poslanik SNS u Saveznoj skupštini, a kasnije nezavisni poslanik i kraći period, do svog neprimećenog nestanka, aktivni disident.

Godine 2014. Cvijan naprasno nestaje iz javnog života. Advokat Vladimir Cvijan je ubijen od strane Vučićevih egzekutora u Srbiji, a prema zvaničnoj objavi Kancelarije Javnog tužioca od marta 2021. godine, proglašen mrtvim utapljanjem u reci Dunav kod Beograda, dana 5. januara 2018. godine. Pre toga nije bilo ni traga o njegovoj sudbini, sem tvrdnji nekih tabloida da je, navodno, 2017. godine, otputovao za SAD.

Njegova smrt je skrivana od javnosti tri godine, da bi u martu 2021. godine obelodanjena u medijima. Okolnosti i razlozi skrivanja njegove smrti od srpske javnosti toliko dugo, nisu još uvek poznati.

Prema rezultatima autopsije, tužilastvo je slučaj stavilo ad acta, konstatujuci da nije bilo dokaza da je počinjen zločin. Ova informacija se pojavila tri godine nakon Cvijanove smrti.

Čak i tada, na inicijativu Vučićevog režima, ona nije obelodanjena, već tek nakon nekoliko tekstova objavljenih u srpskom Magazinu Tabloid. Čak su i predstavnici Advokatske komore kasnije potvrdili da je Vladimir Cvijan brisan iz registra ove komore 2018. godine. Ocigledno je da je informacija o smrti namerno prikrivana od strane Vučićevog kriminalnog režima.

ZAŠTO SE DIKTATOR ALEKSANDAR VUČIĆ STALNO IZVLAČI IZ SVIH NELAGODNIH SITUACIJA ?

Vučićeva Vlada je na opozicioni pokret u Srbiji odgovorila opstom brutalnošću i primenom sile. Srpski opozicioni lider Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke, brutalno je, pre godinudana, uhapšen od strane Vućićevog režima i trovan nervnim gasom u pritvorskoj jedinici. Nakon toga je sledio talas hapšenja dok je Srbija bila u Kovid-19 lock-down-u. Gospodin Nikola Sandulovic je viđen kao sledeci predsednik Srbije.

Nije zato ni čudo da, sa ogromnim količinama gotovog novca koji mu je na raspolaganju i snagom islamskih terorističkih grupa koje ga podržavaju, Vučić bi mogao ubiti svakog predsednika u bilo kojoj zemlji na svetu. Ali koliki je stepen greški zapadnih obaveštajnih sluzbi u identifikovanju prirode terorističkih pretnji kroz Aleksandra Vučića, nove personifikacije terorizma? Vučić je sada usamljen, izolovan i lošeg zdravstvenog stanja. SAD znaju gde se on nalazi i kako da dodju do njega.

Aleksandar Vučić, za pranje novca i druge nezakonite radnje, operiše tajnim računima i podračunima skrivenim u kompjuterskim listinzima, koji, kao takvi, predstavljaju nelegitimni stepen tajnosti.

Neuspeh da se predvidi i spreči uspon Aleksandra Vučića kao vrhunskog svetskog finansijera terorizma, u poredjenju sa drugim obaveštajnim neuspesima, pokazuje važnost razumevanja argumenata koji procenjuju metodološki pristup, odnosno ulogu obaveštajnih tela koja se bave finansijama u borbi protiv finansijskog terorizma i pranja novca, uključujuci i ključne igrače unutar obaveštajne zajednice, odgovorne za analizu pretnji kao što je Aleksandar Vučić.

NEUSPEH U PREPOZNAVANJU ALEKSANDRA VUČIĆA KAO TERORISTIČKE PRETNJE

Neophodnost razumevanja i otkrivanja pretnje kroz Aleksandra Vučića nije zasnovana samo na strahu od novih mogućih terorističkih napada.

Budući da Aleksandar Vučić pokušava da izbegne pravne mere zahvaljujući diplomatskom imunitetu, pretnja terorizmom ne dolazi od bradatih terorista koji žive u pećinama, već se rađa u liku diktatora kakav je upravo Aleksandar Vučić. Ispitivanje obaveštajnih greški u njegovom slučaju daje analizu kojojm se pokazuje da su obaveštajne službe, a posebno zapadne, od samog početka bile krive za neuspeh u identifikovanju Aleksandra Vučića.

U kontekstu relevantnih glavnih socioloskih promena koje su se desile na Balkanu, ovo se u njih može, na odgovarajući način i asimilirati, te pokazati kako su se one odnosile na evoluciju Aleksandra Vučića kao vrhunskog finansijera terora. Ovakva dinamičnost je upravo i sprečila obavestajne službe zapada da sprovedu efikasne i odgovarajuće preventivne protiv mere.

Kontakt FBI

Molimo Vas da kontaktirate kancelariju FBI, ili, elektronskim putem učinite dostupnim informacije o Aleksandru Vučiću

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane