Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Totalitarizmu vlasnika vlasti u Zrenjaninu odbrojavaju se dani?

NAJAVA HRONIKE SMRTI U OTROVNOJ ČAĐI POHLEPNIH

Bajnog li proleća u Zrenjaninu. Od ranog jutra, čuju se ptice, kako...kašlju. Samoubilački se najavljuje pogrom i pomor ljudi srednjeg Banata, gde, stranačkom direktivom odozgo, u industrijskoj zoni centralnog centra plodnog tla nadomak grada, na 17 poklonjenih hektara stranom investitoru za sve naše novce, niče, država u državi, kineska fabrika guma Ling Long. Ambijent ubistveno „ulepšava" najava izgradnje čak 67 dimnjaka, direktnih emitera čađi, „ekoloških ubica" svega živog, sa (trovačkom) proizvodnjom od 13 miliona raznoraznih pneumatika godišnje.

Zoltan Horvat

Režim pomahnitalih, raspomamljenih ličnim bogaćenjem, direktan neprijatelj sopstvenog naroda, doveo je pred svršen čin i građane Zrenjanina, već desetog grada Srbije na listi ugroženih direktnim trovanjem (Bor, Majdanpek, Loznica...). Prošle nedelje, na obilaznici nadomak kineske fabrike u (pomahnitaloj) izgradnji, holandska televizijska ekipa koja je snimala prilog posvećen nezaustavljivim ekološkim problemima Zrenjaninaca, dočekana je, „na krv i nož" od strane obezbeđenja fabrike.

Tokom izlaganja Ivana Živkova, aktiviste zrenjaninskog Udruženja građana Građanski preokret, doslednog ukazivača na sve sramote modernog SNS Zrenjanina, kineski „branioci trovačnice", na sve moguće načine pokušavali su da spreče emitovanje priloga, i oteraju „nezvane goste". „Divljanjem" pred kamerama, na javnom prostoru, zakonom zagarantovanom slobodnom prostoru za sve, na 50 metara od ulaza fabrike u ekspanzivnoj izgradnji, direktno su pokazali, šta vlasnik vlasti u centrali stranke, jedan čovek, misli i poručuje građanima ove zemlje koje (pod)vodi.

Rezon vlasnika vlasti je, jeziv i ubilački: kukavica, građanin, danonoćnim uterivanjem straha se „ubija u pojam", nakon čega je spreman za „eutanaziju", i robov(t)sku poslušnost.

Ekipa holandske televizije bila je, najblaže rečeno, zgranuta NULOM od ljudskih prava koje građanin Zrenjanina ima u sopstvenom gradu. Iz Javne (Gradske) Kuće, iz stranačke preletačke armije na vlasti, stigao je komentar iz fotelje jednog od podgojenih funkcionera: građani Zrenjanina moraju da ljube u stope (čitaj: u dupe) lokalne vlastodršce, jer će narednih godina biti privilegovani posmatrači uterivanja u gradsku kasu čak 6,5 miliona evra godišnje na ime naplate poreza Ling Longu! Da l' su građani Zrenjanina imbecili, il' dobrovoljni idioti, možda samo samosažaljiva bića sklona sve neizvesnijem preživljavanju, tek, nakon napunjenih džepova pregovarača i ugovarača otrovnih poslova, i još nekolicine koji se takođe utalili, nema nazad. Čak 16 godina je potrebno da Ling Long uteruje u gradsku kasu po 630 miliona dinara, da bi račun bio poravnan sa ulogom države, NULA!

Par Kineza koji drmaju komunističkom Kinom, ne poznaju prosečne građane Zrenjanina, ne haju mnogo ni za sopstvene građane, ali profitno posluju sa vlasnicima vlasti u Srbiji. Ni jedan jedini novinar u Zrenjaninu, i šire, nije stigao da pita nekog od zaposlenih Kineza na „dobrovoljnom" radu Ling Longu, pod kojim (robovskim) uslovima rade...Zabranjeno je!

Samo napred, hrabro, širom zatvorenih očiju u susret trovanju zemlje, vode, vazduha, ljudi, životinja, suživota, svega živog... Dim iz otrovnih dimnjaka će poleteti uvis, al' kad padne sadržaj, vrhunski čista čađ, piši kući, da si naj.bo!!!

Građanski preokret je u dopisu ovima, podgojenima iz Javne Kuće, „pozdravio" ideju o eventualnom sponzorstvu sahrana prouzrokovanih nadolazećim bolestima disajnih organa od strane grada. Morbidnost na javi, kao stranačko upozorenje svima, koji se usuđuju da komentarišu najavu trovanja srednjeg Banata. Naravno da je aktivistima sve glasnijeg Građanskog preokreta, zabranjen pristup gradskim foteljašima, koji imaju „daleko većih problema".

Recimo, ko s kim, na ime reprezentacije, sme da ruča, i u kojem restoranu, jer, foteljaše SNS-a danas u Zrenjaninu, podeljene u nekoliko tabora, isključivo zanima: opstanak u foteljama, po svaku cenu, makar „obrisali o patos" sve, koji se nađu na putu! A građani...? O njima sve naj, naj, al' tek kada se iscrpe sve mogućnosti satiranja i uterivanja robovske poslušnosti!

Da je nadolazeća opasnost kataklizmična, i da se građanin Zrenjanina svodi na statističku grešku, sa jednokratnom upotrebnom dozvolom na izborima, svedoči i vanredna skupštinska odluka, da se, sad i odmah, obezbedilo i uplatilo 450 miliona dinara za dotok pijaće vode do kineske fabrike Ling Long.

U trenutku, kada grad Zrenjanin nema fabriku vode, i dok decenijama traju igre lokalnih politikanata oko izgradnje, ovakvo sprovođenje stranačkih naređenja iz SNS centrale, garantuje narednih godina, samo sprovode i sprovode na gradska groblja.

Izgradnja punog profila auto puta Beograd -Zrenjanin koji kreditira Kina, samo što nije počela, jer je, po stranačkom diktatu vlasnika vlasti, „sve spremno". Za putnički saobraćaj, ne baš frekventna saobraćajnica, jer se iz Zrenjanina, put Beograda, gotovo sve vredno, opljačkalo, pa, odvezlo. U pitanju je svakodnevni saobraćaj na stotine kamiona, koji će u Zrenjanin dovoziti najprljavije i otrovne hemijske sirovine, a iz kineske fabrike guma, odvoziti pneumatike u Beograd, i dalje, širom regiona i sveta...Usput, na parčetu puta kod PKB-a, u vlasništvu arapske firme, kupljena zemlja za trasu puta, planski, naplaćuje se od novog vlasnika deset, dvadeset, trideset puta više od kupovne cene. „Velemajstori" pljačkaških poslova „rade narod punom parom", ništa se ne prepušta slučaju. I, kao šlag na tortu, putnici će plaćati putarinu!!! Mašala!

Idiotsko monstruozna matrica vlasnika vlasti, da je bivša vlast kriva za sve loše i najgore i u Zrenjaninu, „ne pije vodu", jer je 75 procenata bivših foteljaša, „preletelo" u nazadnjake, i zadržalo fotelje. Najnoviji zvanični statistički podaci o populaciji Srednjeg Banata Agencije za privredne registre u Mapi Registra mera i podsticaja regionalnog razvoja, govore o dramatičnom padu broja stanovnika, gde Zrenjanin godišnje gubi preko 1000 ljudi!

Pre 20 godina, u Srednjem Banatu, živeo je 132.051 stanovnik, 2011. godine 123.362, a 2019. godine, 115.797! Za 20 godina, Zrenjanin je izgubio 16.250 ljudi, ili, brojkama, kompletnu opštinu Žitište! Statistika je bezgrešna, Zrenjanin je prošle godine imao 36.882 zaposlenih, 5671 nezaposlenih, prosečna zarada iznosila je 57.231 dinar.

U strukturi nezaposlenih, čak 883 ih nema člansku knjižicu SNS-a, čime su im, sva vrata „zakatančena"! Šta reći o otpuštenima iz recimo izvikane fabrike motanja kablova, Drexlmayera, foteljaškog „ponosa", gde radnik pod ugovorom na dve godine, potpisuje da ne sme ni da zucne o uslovima rada, i svemu preostalom što mu se (neminovno) događa na poslu (piša ti se, nosi pelene, ili, stisni, pa čekaj satima zvono za petominutnu pauzu).

masovnim otkazima prouzrokovanim koronom, da i ne govorimo. Veli jedan zrenjaninski privatnik svom radniku, slušaj brale, jes' da si kod mene vredno i pošteno radio 13 godina, al' ova plata koju ti dajem od 25 hiljada mesečno je za mene veliki teret, moram da smanjim, ako 'oćeš, evo ti 20, ako nećeš, ima ko 'oće...velika je konkurencija!!!

Dakle, gospodi i gospođama u Zrenjaninu, školovanim, pristojnim i stručnim, koji ne žele i neće da brinu o sopstvenoj egzistenciji, a nisu članovi SNS-a u Zrenjaninu, nude se druge, „izvanredne" mogućnosti: mogu i dalje, kao najamnici, da prodaju tuđe proizvode po pijacama i zarade 600 do 800 dinara dnevno, a, ako se „dozovu pameti", i donesu „...pravu odluku, za brže, bolje i jače, za našu decu...", nude im se unosni poslovi (unošenje i iznošenje tereta) pomoćnog radnika, uzduž i popreko po hangarima i magacinima, na utovarima i istovarima...Savršena stranačka krilatica porobljavanja ljudi, upućuje se svima bez posla, ponajpre iz Službe za (ne)zapošljavanje: Darvina treba shvatati bukvalno, vlasnik vlasti od svakog čoveka očekuje, da postane, najmanje ono od čega je postao i u ono što se pretvorio, majmun!

Ako je za utehu, dupke puna sala Kulturnog Centra u Zrenjaninu videla je raspad nemačke porodice nakon najezde nacista u maestralnoj predstavi Jagoša Markovića „Sumrak bogova". Nadolazećem kraju totalitarizma u zlatnim lancima Zlatnog doba, dva minuta su aplaudirali, svi prisutni.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane