Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Istražujemo

JOCA MANDIĆ: Vučić i Šešelj su se sa Demokratskom strankom dogovorili da amnestiraju lopove koji su pljačkali EPS

VUČIĆ JE BOLESTAN ČOVEK

Na Vidovdan 1992. godine, ispred Skupštne okupilo se više od sto hiljada građana, tražili su Miloševićevu ostavku, upalili su sveće, a inženjer EPS-a Joca Jovan Mandić ugasio je uličnu rasvetu. Skupština je obasjana svećama. Tu sliku preneli su CNN i BBC, Miloševićeva ostavka je postala stvar o kojoj se priča u svetskim medijima. Ubrzo potom, kidnapuju ga Miloševićeve ubice, ali ga nisu ubili. Dok su ga tukli prepoznali su čoveka koji je tokom rata u Republici Srpskoj Krajini omogućio rasvetu za manastir Krka. Danas je Joca Mandić, veliki protivnik Napredne stranke i načina na koji Vučić vodi državu. Kaže Vučića moramo smeniti zbog energetske pljačke preko računa za brojilo!

Piše: Mersiha Hadžić

Predsednik Srbije, Aleksandar Vučić je još u vreme dok su Srbijom vladali JUL i SPS osmislio pljačku građana preko brojila za struju. On je tada kao poslanik Radikalne stranke dao predlog da se uvede taksa na brojilo. Onda ga je podržala skupštinska većina (u to vreme JUL i SPS), a novcem koji su preko takse na brojilo otimali od građana oni su finasirali stranku Slobodana Miloševića i stranku njegove supruge Mire Marković.

Danas se preko takse na brojilo i drugih malverzacija sa računima za struju finasira Srpska napredna stranka. Sve ovo priča za Magazin Tabloid inženjer i profesor Jovan Joca Mandić.

-Taksa koju je Vučič tada predložio, od 40,7 tadašnjih dinara je iznos za koji je moglo da se kupi 200 kilovat časova, odnoso mogli ste da po tadašnjoj nižoj tarifi koristite bojler, svetlo, i još da slušate i muziku i sve to duži vremenski period. Tada smo svi u EPS-u znali da taj novac ne ide EPS-u već SPS-u - priča Mandić za Magazin Tabloid. On je posle uvođenja ove takse dao otkaz u EPS, iako je imao mesto o kome bi svaki inženjer sanjao.

Mandić je tada presavio tabak i mladom radikalu Vučiću napisao pismo u kome mu je skrenuo pažnju na pogubnost njegovog predloga po srpske građane. On je, kaže, bio više nego iznenađen kada mu se Aleksandar Vučić javio 2003. godine. Te godine Vućić je formirao anketni odbor za ispitivanje krađe u oblasti Energetike, taj odbor je trebalo da utvrdi koliko je novca od EPS-a i NIS-a, zapravo otišlo na račune tajkuna bliskih Miloševiću.

-Kada me je Vučić pozvao da učestvujem u anketnom odboru, rekao sam da ću iako sam tada bio član Demokratske stranke, doći na odbor kojim predsedava radikal. Rekao sam, svedočiću kao inženjer, i profesor, odnosno kao stručno lice. Vučić je veroatno očekivao da neću doći iz ideoloških razloga. Bio je iznenađen kada sam pristao. Na dan kada je ja trebalo da svedočim, na dan kada su me najavili, anketni odbor kojim je Vučić predsedavao je ugašen. Vučić ga je ugasio. Javnosti je saopšteno da nije bilo pljačke! Ja sam imao dokaze protiv Hamovića i Lazareviće, ali odbor je ugašen i ja nisam mogao da svedočim - priča Mandić za Tabloid.

On dodaje i da je očigledno da su se Aleksandar Vučić, odnosno Vojislav Šešelj i vrh Demokratske stranke dogovorili (uzeli lovu od tajkuna, prim autora) i da je potom Vučić ugasio anketni odbor.

Mandić dalje navodi da se iz izveštaja tada videlo da su Hamović i Lazarević zakupili jedan agregat toplane u Novom Sadu, a prodavali su struju vrednosti koliko proizvedu tri agregata. Tako su protiv pravno prisvojili malo manje od 50 milona evra onosno 80 miliona maraka u to vreme.

Mandić kaže da je velika tragedija što su danas 2021. godine poslovanje EPS i količina proizvedene energije na dnevonom nivou tajna i do tačnih podataka je nemoguće doći. To je, kaže, delo naprednjaka.

Takav sistem je postavio Vučićev kum Nikola Petrović, dok je bio direktor Elektro mreže, a neformalno je bio gospodar kompletnog energetskog sistema Srbije. Danas Petrovića zvanično nema nigde u organima upravljanja, ali on preko ljudi poput V.D. direktora EPS Miodraga Grčića zvanog pečenjara, i dalje ima veliki uticaj.

-Te 2003. godine Vučić je zapravo pomogao Demokratskoj stranci da od SPS-a preuzmu Vuka Hamovića i Vojina Lazarevića, najveće enrgetske tajkune kojih se sada skoro niko i neseća- priča Mandić.

Na pitanje novinara Magazina Tabloid, da li se seća da je on 2008. godine zagovarao izgradnju mini-hidro elektrana, a da su vlasnici istih danas fiansijeri Srpske napredne stranke, Mandić kaže da on jeste zagovarao izgradnju mini hidroelektrana, ali ne i uništenje prirode kako to rade Vučićevi tajkuni.

-Koncept koji sam ja zagovarao je podrazumevao da u svakom selu gde je postojala i ugasila se vodenica, sada na tom mestu bude postavljena minihidro elektrana. Naravno koncept koji sam ja razradio je podrazumevao da se preduzmu sve mere zaštite prirode. Nigde u planovima koje sam ja razradio ne piše da je dozvoljeno stavljati reku u cevi - tvrdi Mandić.

Potom objašnjava da je plan predviđao da se deo tako proizvedene struje daje lokalnim samoupravama, lokalnim školama i domovima zdravlja. Toga kaže u ovom konceptu koji SNS sprovodi nema. Njihov koncept je uništenje prirode i zgrtanje što većeg bogatsva na što kraći način. Vučićeva kamrila je kaže Mandić na račune za struju sada pored takse na brojilo i pretplate na RTS na kalemila čak i potsticaj za otkup struje od vlasnika minihidro elektrana, Tako da praktično građani finasiraju SNS bandite koji ubijaju ribe, žabe i druga nevina šumska stvorenja, kada rečice prebace u cevi i usmere ih na turbine njihovih elektrana.

-Vućićev kum je do danas zardaio preko 80 milona evra od poslova sa mini hidroelktranama, taj gospodin je čak jednu elektranu na Jošaničkoj reci, koja je imala negativno mišljenje da ne treba da bude puštena u rad. Tačno tako je napisao zavod za zaštitu prirode,Vučićev kum je pustio u rad, pustio u sistam EPS, i on uzima novac od nje. Ta mini hidro elektrana i dan danas radi, a na toj centrali stoji moje ime: Jovan Mandić! On zapravo zloupotrebaljava moje ime iz projekta u kome sam ja predvidao da umesto 10.000 ugašenih vodenica izgradimo 1.000 mini hidro elektrana. Te elktrane su trebale da budu ukras, a one su sada ruglo sa cevima i ja moje ime nisam dao za takav projekat. Pogotovo ne za elektranu koja nije čak dobila ni dozvolu za rad po pitanju ekoloških standarda - navodi Mandić.

Magazin Tabloid: Kako je došlo do toga?

‘’Ja sam mom kolegi dao pravo da za projektnu i građevinsku licencu koristi moje ime, a onda je Vučićev kum preuzeo tu elektranu, napravio je drugačije od projekta, i bez odobrenja ministarstva ekologije. Dakle to nije objekat odnosno mini hidroelktrana kako sam ja osmislo, ali Vučićev kum je takav čovek njega baš briga i on i dalje na tom objektu drži moje ime iako ja nemam veze sa tim poslom, niti odobravam takav projekat’’ - tvrdi Mandić.

Profesor Mandić kaže da na taj način naprednjaci njegovim imenom pravdaju kada reke stave u cevi.

On ističe da je Jošanica i najbolji primer kako SNS uništava prirodu jer na tom području ima 15 mini hidro elektrana, a samo dve od tih petnaest su ispunile ekološke uslove.

-Vučić priča kako tih elektrana ima svuda u sveti i da ih ima 10-15 hiljada u Evropi. Nijedna takva mini hidroelktrana ne bi mogla da radi ni u Engleskoj ni u Švajcarskoj niti u Austriji. Nijedna normalna držav ne bi trpela neodgovornog investitora čija elektrana radi iako mu je zabranjeno da radi. To može samo kod Aleksandra Vučića. Kod Vučića može da investitoru bude zabranjeno da radi, a da mu se turbina na elektrani vrti, donosi novac i još da mu državno preduzeće EPS plaća na račun veliki novac - odlučan je Mandić i kaže da je njegov predlog da se u Ministarstvu energetike projekti svih minihidro elektrana odmah storniraju. Ministarka energetike, Zorana Mihajlović treba odmah da stornira sve dozvole za mini hidro elktrane priča Mandić.

On objašnjava da smo mi od Evrope po osnovu toga što smo članovi Evropske enrgetske zajdnice, dobili obavezu da 27 posto zelene enrgije mora da dolazi iz obnovljivih izvora. To je mantra koji su Vučić i njegovi ponavljali kada su stavljali reke u cevi.

To je zapravo bila laž, jer smo mi tu obavezu odavno ispunili, pošto je EU dozvolila da naše hidro elektrane, Đerdap, elektrane na Drini i Limu, na Vrla na Vlasini uđu u tu kvotu i mi smo tako tih 27 odsto odavno ispunili.

-Narode lažu vas, mi smo odavno prevazišli obavezu od 27 odsto zelene energije koju nam je EU propisala, nema potrebe da Vučićevi kumovi grade još mini hidro elektrana zapravo ih treba većinu zatvoriti - smatra Mandić.

Profesor SNS opisuje kao bagru koja drži licemrne govore o toma kako moramo proizvesti struju iz minihdro elektrana, jer će mo je u suprotnom uvoziti.

-Kažu bitno je zbog budućih generacija, zamislite kavi su to licemeri. Zato Aleksandar Vučić i mora da ode. Sa aspekta energetike i bez drugih priča, samo sa aspekta energetike one je toliko lošeg napravio da mora sada da ode - smatra Mandić.

Mandić kaže da Vučić ima kuma koji je u obalsti energetike napravio darmar, a kada su pitali Vučića da li je to uradio tvoj kum, on je odgovorio “Pa ja imam 75 kumova...”

-Šta će nas spasiti, ako svaki od njegovih kumova odradi posao kao ovaj, bolje da ne razmišljamo o tome bolje da ga smenimo - upozorava Mandić.

On ističe da je vrlo zabrinut za Srpski narod jer je Vučić ukinuo eko taksu i dovodi investitore koji zagađuju okolinu.

-On je rekao, kako on dovodi investitore i zapošljava ljude, on je rekao kako oni dolaze zbog njega u zemlju Srbiju da grade fabrike. On zapravo prodaje zemlju Srbiju i prirodne reusrse Srbije. Zagađuju nam vazduh i vodu. Taj broj ljudi koje su Vučićevi investitori zaposlili je smešan u odnosu na štetu koju oni donose! Vučićevi ivestitori donose prljavu tehnologiju, jer te fabrike ne mogu da rade kod njih. Ono njegovo ushićenje, na televiziji kada najavi, “zaposliču hiljadu ljudi...” To je pričao tamo za Zrenjanin, ono kada je rekao biće tamo fabrika vode, guma, a evo sada spominje i ovaj Rio Tinto. Sve to je promašena politika. Srećom su se ljudi pobunili i stali na noge. Daj bože da Vučić nema silu sa kojom će moći da razbije volju naroda - navodi Mandić i kaže da se plaši. Plaši se, kaže, jer je Vučić počeo da vodi kampanju za osvajanje i mesnih zajednica. Tu kampanju Vučić sada vodi kako bi mogao da raspisuje nameštene lokalne refernedume i tako da predstavi kao ti ljudi koji tu žive tobože hoće da prihvate takve investitore.

-Njegov cilj je da namesti lokalni referendum na kome će ljudi kobajagi reći da hoće Rio Tinto. On je monstrum. Vučić je stvarno monstrum. Ja sam jednom prilikom Đilasu koji za njega kaže da je Šizofreničar poručio: Ti ne smeš da kreneš u opštu politiku, ljudi se ne sećaju ja se sećam da je Đilas rekao, pomoćiču opoziciju, ali neću da uzmem nijednu funkciju. I to treba tako i da bude, a opozicija mora od Evrope da traži, pod A, da im se omogući medijski prostor. Recimo RTS 2 ne mora to da bude prvi program. Da nam daju prostor u medijima i Vučić će pasti. Već ga je uhvatio panični strah. U njegovoj glavi je panika da će izgubiti Beograd, pa je u stranku doveo Šapića, da mu poveća šansu za opstanak na vlasti - smatra Mandić i kaže da Šapića treba da bude sramota, jer dobro zna ko je ubio Olivera Ivanovića, a opet je pristao da bude sa Vučićem.

Profesor Joca Mandić veruje i da postoje samo dve televizije koje nisu pod njegovom kontrolom, ali da one nažalost još uvek nisu dovoljne da se sruši Vučić. Navodi i da ako Evropa zaista hoće da pomogne Srbiji, treba da pomogne da opozicija dobije više prostora u medijim. On misli i da Evropa to zapravo neće, da zapravo smišljeno podržavaju Vučića, sa ciljem uništenja Srbije.

‘’Taj Vučić vodi plaćene novinare sa sobom i onda ta novinarka tačno zna šta će da mu postavi, kakvo pitanje treba da ga pita. Skoro sam ga gledao na RTS-u. Baš na drugom programu. Tu se pokazalo koliko je on nesrećnik bolestan. Pitala ga je za respiratore: Šta ako nestane respitratora, pitala ga je novinarka. Znate šta je Vučić rekao: “Sešću u avion, videću gde ih ima, otićiću da ga kupim, dovešću ih avionom i da vidim ko će da me spreči, da ga ne unesem u avion...” To su pitanja i odgovori koji su projektovani u startu. Tako on odglumi kako on brine o narodu kako je on pravi, a ne ovi Đilas i Jeremić, koji hoće samo da pljačkaju. Zanate li zašto je onljut na Đilasa? Zato što ga je Đilas pobedio u direktnom TV duelu u bici za gradonačelnika Beograda. Ovaj mu to nikada neće oprostiti, priča Mandić i kaže da je Vučić trebalo barem da Šabac pusti da opstane kao opoziciona priča. Kaže da je degutantno što je poslao svoje horde da biju grašđane u Šapcu kako bi SNS mogao da dođe i tamo na vlast.’’

Na pitanje novinara MagazinaTabloid da još jednom pojasni kako se tačno od građana uzima novac za gradnju tajkunskih mini hidroelktrana on veruje da se to odvija preko računa za struju. Objasnio je da se to odvija tako što na računu postoji poseban procenata za koji se račun uvećava, a koji svi građani moraju da plate i da se tako uvećava račun i finasirju SNS-ovi vlasnici mini hidroelektrana.

-U međuvremenu je to davanje za zelene izvore na našim računima, taj doprinos, povećan za čak 450 odsto. zamislite sada ironiju ljudi koji žive pored reka. Njihovi su životi ugroženi, a kroz račun moraju da pomažu te gradove koji uništavaju prirodu. Tu bih se vrattio i na Vučićev prvi nasrtaj na kilovat čas, koji je on uradio još kao mlad radikal, sa onom taksom na brojilo sa početka priče. To je sada samo jedna od dodatnih pozicija koju plaćate kroz račun za struju, ukupno ih imate osam, neke od njih su: naknada za merno mesto, taksa za brojilo, za energetsku efikasnost,.. razne gluposti koje su izmislili da opljačkaju narod i finasiraju vlast, nekada SPS i JUL danas SNS- smatra prof. Mandić i kaže: da je najveća ironija to što svi ti dodaci ne ulaze u zvaničnu cenu struje, pa on - Vučić, prikazuje kako imamo jeftinu struju od svega pet evro centi, a zapravo imamo jednu od skupljih struja i plaćamo čak 22 evro centa, kada se sve uračuna.

Mandić objašnjava da na taj način i mali potrošač koj troši jako malo struje, ima veliki fiksni iznos koji mora da plati. Kaže da su ti dodatci na računu autorsko delo Vučićeve vlasti i da većina toga nije postoja pre Srpske napredne stranke.

-Kao što sam rekao Vučić je kao mladi radikal, osmislio da preko brojila finansira JUL i SPS, a sada kada ima apsolutnu vlast on preko brojila sprovodi apsolutnu pljačku i bez sramote nam stalno dodaje nove namete. Jedan prijatelj je u šali rekao ovaj će nam uvesti na brojilu i taksu za žene - kaže Mandić.

On dodaje i da je Napredna stranka preuzela retoriku demokrata i socijalista koji su godinama lagali narod kako imamo najjeftiniju struju u Evropi, dok je cena kiliovat časa danas kada se uračunaju sve takse sa računa na nivou Nemačke.

-Struja Srbina danas, košta kao da živi u Nemačkoj, a plate su nam lošije od većine u okruženju, dodaje Mandić i kaže da je zločin i to što Vučić i „ovi pre njega” ne vraćaju jeftinu tarifu.

-Struja se ne može lagerovati i građanstvu bi značilo da popodne kada su fabrike i firme zatvorene i kada potrošnja padne, oni dobiju jeftiniju tarifu. Tako bi se rasteretio sistem i struja koja sada popodne badava putuje kroz žice i niko je ne troši, bi bila iskorišćena. Ipak to Vučić neće. On hoće da preko brojila finansira svoj opstanak na vlasti. Stvarno je bolestan - zaključuje Mandić.

antrfile:

Mandić je Profesionalac koga je DB tukao, Aleksandar Vučić iskoristio, a otporaši prevarili

Na Vidovdan 1992. godine na protestu protiv Slobodana Miloševića ispred Skupštine Srbije (tad Savezne skupštine) pred okupljene građane izašao je novinar Rade Radovanović. Rekao je neka sada nestane svetlo. Jovan Mandić je ugasio uličnu rasvetu, a građani su upalili sto hiljada sveća. Mandić je potom uhapšen i pretučen. Ipak Miloševićeve ubice, prepoznale su čoveka koji im je pomagao tokom rata u Republici Srpskoj Krajini. Pustili su ga živog. Kada je kasnije snimljen film Profesionalac, Jovan Joca Mandić je glumio samog sebe u tom filmu. To je čuvena scena kada ga pripadnici DB-a biju i kažu mu da će sada oni njemu da ugase svetlo. U nedavnom gostovanju na jutjub kanalu Helmkast Mandić je pored kritike aktuelnog predsednika države Aleksandra Vučića, istakao da su petooktobarske promene dirigovne spolja i da su u vrhu Otpora bila instalirana deca službenika UDBE.

-Oni su dobijali instrukcije i novac od Soroša, a posle petog oktobra nastavili su uništenje naše ekonomije. Hotel Rtanj, na Kopaoniku su oteli od sindikalaca EPS-a. Tu su se nekada oporavljali radnici EPS. A oni su nekada kultno mesto pretvorili u elitno odmaralište gde oni skidaju kajmak, a povezani su i Aleksandrom Vučićem, kaže Mandić za Tabloid. Kaže i da je velika sramota za naš narod što su ti otporaši, potom u intersu američkih službi i Soroša, rušili vlade širom sveta u intersu Amerike. Mandić priča da se seminari KANVASA, koji je produžena ruka američke CIA sada održavaju u tom hotelu Rtanj na Kopaoniku.

antrfile

Male hidroelektrane veliko zlo

Kada je za gradnju male hidroelektrane „Jovanovići” bez građevinske dozvole investitor Duško Đedović osuđen na pola godine uslovno i novčanu kaznu od 100.000 dinara, nakon što je s Osnovnim javnim tužilaštvom u Požegi sklopio sporazum o priznanju krivice, narod tog kraja se osetio prevarenim. Jer je to zančilo ponovo blag odnos države prema kriminalcu pošto je zapravo za krivično delo gradnja bez građevinske dozvole, i nakon što inspekcija zabrani radove, zaprećena zatvorska kazna od jedne do osam godina, kao i novčana kazna.

Ovo je zapravo i usamljen primer da je vlasnik mini hidroelektrane bez dozvole osuđen, a prema zvaničnim podatcima dve trećine malih hidroelktrana, koje rade u Srbiji nemaju urednu dokumentaciju.

Prema rečima inženjera Jovana Mandića, cela zamisao izgradnje mini hidro elektrana u Srbiji je od lepog projekta oživljvanja zamrlih sela u Srbiji, postala projekat uništenja Srbije i srpske prirode.

antrfile

Mandić: Šapić se zadnji video sa Ivanovićem pre nego što je ubijen

Aleksandar Šapić je bio Đilasov igrač, tvrdi inženjer Jovan Mandić, on kaže da je Šapića upoznao u vreme dok je Đilas bio gradonačelnik.

„Đilas me pozvao da pričamo oko PKB-a. Zvao me je kao stručnjaka za oblast energetike. Ponudio sam im ozbiljnu saradnju. Verovao sam u Šapića kao mladog čoveka i ozbiljnog sportistu” - tvrdi Mandić i dodaje da danas posle svega Šapića treba precrtati i izbaciti iz politike. Jer je to čovek koji je imao šansu da Vučića gurne da ovaj potone, a umesto toga on se utopio u njegovu stranku.

„Šapić dobro vidi šta ovaj Vučić čini od naroda, On zna i zašto je Oliver Ivanović ubijen, a ipak je ušao u Naprednu stranku. Imao je neki izgovor da hoće malo da razbistri mutnu vodu oko SPS, ali on se sada zaista obrukao”, kaže Mandić za Tabloid. Kaže da je Oliver Ivanović ubijen jer je odbio da bude deo Vučićevog tima za Kosovo i Metohiju, da ga je Šapić poslednji video pred ubistvo i da samim tim on sve te detalje zna.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane