Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Na tragu

Vučić i Zorana Mihajlović pokušavaju da sprovedu svoju poslednju pljačku u pohodu na rušenje Srbije

Protuvama nikad dosta novca

Lov na srpskog tiranina i jednog od najopasnijih kriminalaca na planeti Aleksandra Vučića je u toku. I on to zna. Možda će ga uloviti apači iz Tuzle, gde se rodila i njegova saradnica u pljački Zorana Mihajlović. Njoj bi, ipak, morali presuditi i omogućiti joj da ostatak života provede u Požarevcu. Nameran da zauvek satre Jadar, Rađevinu i Podrinje, Vučić je od kompanije Rio Tinto uzeo 400 miliona provizije, da ova kompanija uništi najstariji deo Srbije. Građani tome pružaju otpor. Moramo potamaniti te skotove. Evo reagovanja građana

***

OTVORENO PISMO PREDSEDNIKU REPUBLIKE SRBIJE

E naš predsedniče!

Izjavili ste posle sastanka 1.6.2021. godine sa Vašim prijateljima (ne i našim) iz Rio Tinta kako će Rio Tinto uložiti do kraja godine u projekat „Jadar" 450 miliona dolara (sveže naštampanih) i da će ekološke mere koje će preduzeti Rio Tinto biti po najvišim standardima i obezebediti nas od bilo kakvog štetnog uticaja rudnika.

Da li iko, osim Vas, zna o kakvim ekološkim merama se radi? Naravno niko, jer takve mere još nisu ni u virtuelnoj sferi, a kamoli u stvarnosti. Ali, Vi znate sve, čak i ono što ne znate. Vaš način rada, bar u projektu „Jadar" se ne razlikuje ni za jotu od rada Rio Tinta, kao da ste sijamski blizanci. Presuđujete nama, građanima drugog reda, a da nas niste udostojili ni tih dugo lažiranih studija i izmišljene tehnologije proizvodnje litijuma.

Takođe ste pustili Rio Tinto da nam uništava izvor života, imanja i kuće, pa čak i pamćenje, kao besne pse. Kao pravnik ste bili dužni gospodine predsedniče da poštujete i zemaljske i božije zakone. U projektu „Jadar" od prvog dana nije poštovan ni zakon ni narodna volja, pa ste i dalje nastavili u istom stilu. Sila i samo sila, gospodine predsedniče. Uzeli ste u svoje ruke i ono što niste smeli, a to je sudbina građana Jadra i Rađevine, ako ne i mnogo šire. Suspendovali ste pravni sistem Srbije i vladate usmenim naređenjima, obećavate Rio Tintu da će se njihovi zločini, da, baš zločini, legalizovati.

Zašto to radite gospodine predsedniče?

Ne poštujete ni Ustav kao vrhovni zakon iako kao pravnik znate sigurno (što su samo za Vas otežavajuće okolnosti) da je taj vrhovni zakon nazvan Ustavom da bi se zaustavila prenaglašena volja i sila vladara, baš kao što se zaustavlja voda na brani viš' vodenice. Inače se Ustav kod drugih naroda zove konstitucija.

Da li se gospodine predsedniče zaista smatrate nedodirljivim, tj. Bogom? A kad smo već kod Boga, evo mi Vas molimo u ime zaista mnogih, udarite unatrag (kako je znao reći Vuk Karadžić) i odustanite od rudnika litijuma u dolini Jadra dok nije kasno i za nas i za Srbiju, a i za Vas, ili ste svesni svih posledica i kataklizme koja nam preti otvaranjem rudnika te Vam je narodski rečeno ćeif da tako bude jer Vi ste tako naumili.

Gospodine predsedniče, svakog dana se žalite i Vi i Vaši saradnici kako Vam napadaju porodicu. Mi to nikad nismo uradili ali ste zato Vi napali naše porodice.

Međutim, mnogi Vas se plaše. Strah nas je, ali ne za nas nego za potomke jer mnogi pitaju da li nas ovo stanje u Srbiji podseća na prilike iz 1936. godine u jednoj evropskoj zemlji. Uprkos svemu, želimo Vam puno zdravlja i dug život da bi sadašnje prilike i neprilike koje pravite sagledali sa distance.

Takođe Vam želimo baš ono što mislite da imate i to u neograničenim količinama.

Što se tiče dozvola, nemojte nama poturati Đilasa i druge, Vi ste s njim rujno vino pili (kako kaže narodna pesma) a ne mi pa ili ga hapsite ili mu se izvinjavajte. Možete da upitate Vašeg vernog gradonačelnika Loznice i SNS poverenika koji je od pionira malenih pa do SNS-a izmenjao skoro sve stranke. Zaboravljate da država ima kontinuitet i da je za nas obične smrtnike drugog reda, nevažno ko je kad bio na vlasti. Eto, i Vi ste zaboravili da ste ministrovali i poslaničili u razna doba i to dugo, dugo.

Nazvali ste 29.10.2020. godine nas srpske domaćine, seljake i ratnike „montipajtonovcima" a 5.1.2021. ste nas nazvali i smešnim. Sramota. Tučete predsedniče i jaučete (kako kaže narodna izreka) a mi se osećamo kao da nas podvodite strancima parajlijama. Stalno nas prekorevate da se bavimo politikom, a šta Vi, Ana, Zorana, Irena... radite? Pa bavite se istom tom politikom i to u vidu zanata obezbeđujući sebi i svojim saradnicima ogromne benefite i otvoreno i njima i nama poručujete da im neće faliti ni dlaka sa glave a kamoli šta drugo. Ako je odbrana golih života i egzistencije politika e onda smo stvarno političari, još kakvi! Takođe nam dugujete odgovor na pitanje ko je kome u Srbiji država, vlada Srbije i Vi Rio Tintu ili Rio Tinto Vama i vladi Srbije. Obećali ste obračun sa korupcijom i kriminalom, pa krenite već jednom od projekta „Jadar", pomoći ćemo Vam.

Frekvencije na kojima rade javni servisi i još tri televizije su narodne i red bi bio da se i mi ponekad pojavimo na tim televizijama. Ali, ne. Vi ste i to uzurpirali kao i skoro sve lokalne i regionalne televizije.

Što se tiče referenduma, to smo očekivali od Vas. Vi ga organizujete, Vi ga definišete, Vi brojite glasove, kao da ste već odlučili da rudnika bude. Mi nismo u stanju da iskontrolišemo najobičnije izbore, a kako ćemo tek referendum na kome se glasa o statusnim pitanjima desetina hiljada stanovnika samo u Jadru i Rađevini. Mi, stanovnici Jadra i Rađevine, bi stavili sve što imamo na kocku a Vi ništa. Kako da ne. Već ste doneli odluku da rudnika bude, jer kako protumačiti činjenicu da u gradu Loznici i opštini Krupanj imate preko 90% svojih odbornika koji su se već izjasnili za rudnik. Pa zar toj istoj glasačkoj mašini i mašini za brojanje glasova da se suprotstavimo. Vi bi da nam presudite po zakonima Rio Tinta i SNS-a. Baš podlo i mučki, ali nije neočekivano, mi smo se po tom pitanju poodavno oglasili i predvideli Vaše poteze. Jasno je Vama da Vi i Rio Tinto ne možete realizovati projekat „Jadar" bez našeg pristanka jer je stvar otišla predaleko i preko granica Srbije.

Alfa i omega referenduma je referendumsko pitanje, kvalifikovana većina i kontrola istog što je sve u Vašim rukama. Samo pitanje da li će se glasati za rudnik ili protiv rudnika je nepremostiva prepreka za nas. Jednostavno izazvali ste nas na dvoboj, mi goloruki, a Vi sa mitraljezom. Ako je referendumsko pitanje da glasamo protiv rudnika tek onda nemamo nikakve šanse. Naime, na dosadašnjim izborima izlaznost je izuzetno mala i vi zagovornici rudnika na glasačka mesta izlazite sa 100% glasova. A mi treba da vam otmemo i da svaki glas iskopamo ni iz čega. Ako bi referendumsko pitanje bilo ko je za rudniki, da bi uspeo referendum potrebna 2/3 većina od upisanih birača, onda bi nama šanse porasle. Zašto 2/3 većina, prosto radi se o krucijalnim, statusnim i sudbonosnim pitanjima stanovnika Jadra i Rađevine koji već žive normalno od svoje zemlje i zašto bi srljali u neizvesnost. Pre svega radi se o suverenitetu Srbije. Ali opet ostaje brojanje glasova a to je Vaš teren i Vi to znate. Sramota.

Struka, razum i nauka su rekli svoje tako da ni studije niste smeli da pokažete. Prema tome dosta je bilo gušenja i rušenja, zbogom Rio Tinto. Druga otežavajuća okolnost je što bi referendum praktično organizovao Rio Tinto, inače naš već ozloglašeni neprijatelj. Šta je za Rio Tinto par ili više miliona dolara da uloži u određene strukture koje formalno sprovode referendum, i tako doliju ulje na već razbuktalu korpucionašku vatru. Simptomatično je da naprasno nudite referendum kao sredstvo prevare a ne studije za koje smo već utvrdili da su rekle NE rudniku. Samo odustajanje od studija nam govori koliko je projekat „Jadar" katastrofalan i černobiljan.

Rio Tinto pokušava da po svaku cenu ostvari projekat „Jadar" jer je uložio veliki novac tako da neće prezati ni od čega pa ni od naših života. Našli su Vas, a ne Anu i Zoranu da sprovedete referendum. Ako ga sprovedete kako ste zamislili budite sigurni da će ga države koje drže do demokratije nazvati drugim imenom. I Vi bi po tome postali poznati u istoriji prava i demokratije (baš gadno).

Na konferenciji za novinare od 3.6.2021. jasno smo Vam poručili i upoznali javnost sa činjenicom da ste sve dozvole do sad nelegitimno izdali, referendumom nećete legalizovati kriminal. Svi koji su učestvovali u odobravanju i izdavanju dozvola, moraju biti istraženi i odgovarati. Institucije sistema pod hitno da se pozabave time ko je izdao dozvolu za Prostorni plan područja posebne namene za projekat „Jadar" i da se pozabave studijama posebno studijom procene uticaja na životnu sredinu. Trebalo bi da kao neko ko je studirao prava znate da državu čini vladavina prava, a ne samovolja, demokratija nije ruglo. Ukoliko su potrebna neka pojašnjenja, tu smo. Tražimo da se istraži KO je overio sve do sad izdate dozvole, KO je retroaktivno izdao uverenje o rudnim rezervama u trenutku kada je PPPPN već bio nelegitimno i nezakonito odobren.

Možda ste stekli naviku kršenja Ustava vodeći dijalog o Kosovu, ali ovaj put Vam nećemo dozvoliti da fingirate demokratiju na bazi nelegitimnog PPPPN-a u situaciji potpuno kontrolisanih medija bez slobode izražavanja.

Nekolicina nedostojnih svojih predaka neće i ne sme odlučivati o sudbini svih nas i o Prirodi koja ima i imaće naš glas.

Vi dobro znate šta se dešava, znamo i mi. Znamo ko je Jakob i zašto je došao. Znamo šta pokušavate da uradite. Neće i ne sme proći. Ovo je zemlja svih nas. I znate šta, nije na prodaju. Rudnika neće biti.

Podzaravljamo Vas iz Jadra, Rađevine i svakog milimetra naše lepe Srbije uz srdačan pozdrav,

NE RUDNIKU DA ŽIVOTU!

Momčilo Alimpić, Zaštitimo Jadar i Rađevinu

Zvezdan Kalmar, Koalicija za održivo rudrstvo u Srbiji

Protesti se šire na sve strane

Na Ivanjdan, leta Gospodnjeg 2021. održan je u Šapcu veliki protest protiv projekta „Jadar" tj. Rio Tinta i več kako to ide usput i protiv vldajuće klike Aleksandra Vučića i Ane Brnabić. Neko će reći da se veličina protesta meri brojem prisutnih građana i svakako to je jedno od merila, ali ono što ovaj protest čini važnim je odlučnost organizatora i domaćina protesta pokreta Buđenje iz Šapca da na jednom mestu okupi što više subjekata (političkih partija, pokreta, udruženja i nazovi odruženja) ne bi li se videlo ko je ko i ko je kome šta. Na ovom protestu je udruženje Zaštitimo Jadar i Rađevinu i Koalicija za održiv rudarstvo u Srbiji iz Subotice uzelo učešća i u organizovanju i govoreći na samom prtoestu.

Naravno, mnogi pozvani su u Šabac došli idući za vlašću, neki su došli idući za hlebom i čašću, a bilo je i onih trećih koji dođoše zarad sitnog ćara, vođeni „seljačkom" politikom. Kažu, odvajkada, da je ta „seljačka" politika najgora. Inače, navedena politika nema nikakve veze kako sa čestitim seljacima, tako i sa ostalim čestitim građanima Srbije. Izvesna nazovi udruženja koja se navodno bore protiv rudnika ne izdržaše pa na protestu jedan iz njihovih redova jednog televiziji izjavi da oni i nisu baš protiv rudnika nego protiv obrade rude i deponije u njihovom dvorištu.

Inače, ta nazovi udruženja su (ako su) samo protiv Rio Tinta ali protiv Aleksandra Vučića i Ane Brnabić nemaju protiv ništa. Može li se biti protiv Rio Tinta, a ne biti protiv nalogodavaca? A kako bi oni i bili protiv nalogodavaca kad su primani kod Ane i ista im obeća uzvratnu posjetu i to u pratnji Vučića. Naša zamerka domaćinu protesta je upravo bila pozivnica na učešće na protestu neoklicini subjekata. Ali ima to i dobre strane jer na Ivanjdan u Šapcu „pade sneg" i pokazaše se tragovi, koji kako Njegoš reče „smrde nečovještvom". Nećemo ih imenovati, sami će se oni javiti, kao ona zla žena, iz priče o zloj ženi.

Krucijalni razlog za protest je uspavanost, ja bih rekao duboka koma, dok Njegoš reče „pleme moje snom mrtvijem spava". Svejedno, ako se odmah ne probudimo onda se nemamo rašta više buditi.

Jedna narodna epska pesma kaže (opisujući stanje u Srbiji slično današnjem, a kad je i bilo drugačije) „svaki svoga ubijte subašu". Kako prilagoditi ovu rečenicu sadašnjem vremenu? Ja predlažem svakome na volju da prepozna svog subašu i shodno svojim sposobnostima i sredstvima preduzme neophodne mere. Da li je moguće da u Srbiji svako ima svog subašu? Svakako je moguće, smanjili su nezaposlenost dramatično - zaista dramatično!

U daljem tekstu ću se pozabaviti onima idući za vlašću. Upravo oni i slični njima koji nisu došli na protest će biti jedan od problema. A prepoznaćete ih po odsustvu kritike ili veoma blagoj kritici prema aktuelnoj vlasti Srbije. Ja bih ovom prilikom naveo neka od imena, ali obzirom da se njihova koalicija svakim danom obogaćuje novim nesrećnicima (stožer im je Zajedno za Srbiju), sačekaćemo koji dan. Ta koalicija sastavljena od, kako narodna izreka kaže, zla oca i još gore majke, ima ulogu da uz svesrdnu pomoć države Srbije, oličene u liku Aleksandra Vučića i Ane Brnabić... izigrava protivnika projekta „Jadar" i da jednog momenta na mih Aleksandra Vučića uđe u pregovore sa Vladom Srbije oko projekta „Jadar", jer iste će na sva zvona najaviti Vlada Srbije kao najautentičnije zastupnike narodne volje. Ta sramna koalicija u kojoj inače 90% ne znaju ni na karti a kamoli na terenu da nađu Rađevinu i Jadar, a za Rio Tinto su čulu tek kad su udruženje Zaptitimo Jadar i Rađevine i Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji uz pomoć Tabloida objavili katastrofalne razmere delovanja Rio Tinta i projekta „Jadar". Isti će izaći sa obrazloženjem da su sve učinili da spreče projekat „Jadar" ali eto protiv takve sile kao što je Rio Tinto nisu mogli više, a i ko bi mogao više no oni. Eto obezbedili su najsavremeniju tehnologiju, radna mesta i još mnogo čega, pa malo li je narode Srbije?

Dakle, protiv protesta u Šapcu, ništa neće biti isto jer posle Rađevine i Jadra i Mačvani su prepoznali katastrofu koja im sledi ako se ostvari projekat „Jadar". Buknule su julske vatre na kojima će izgoreti i Rio Tinto i projekat „Jadar" a boga mi i još neko.

Red je da vam ovom prilikom kažem i to da je 30.6.2021. prilikom održavanja konferencije za medija udruženja Zaštitimo Jadar i Rađevinu i Koalicije za održivo rudarstvo u Srbiji pred supštinom grada Loznice istoj prisustvovalo deset-dvanest policajaca kojima se ovom prilikom zahvaljujemo na prisustvu i inače policija nam je u zadnje vreme veoma čest i drag gost na konferencijama za medije i obzirom na broj prisutnih isto nam itekako imponuje.

Koliko je vlast Srbij ogrezla u kriminalu i korupciji govori nam i vest da je predsednica Skupštine grada Loznice, izvesna Milena Manojlović Knežević, inače veliki zagovornik projekta „Jadar" i glavnokomandujuća glasačke mašine u Skupštini grada Loznice, prilikom donošenja odluka protiv naroda Srbije, a u korist Rio Tinta, zaposlila svog sina baš u Rio Tintu - eklatantan primer sukoba interesa, tj. korupcije, naroski rečeno lopovluka i zla.

Dana 12.7. 2021. - na Petrovdan, na vest od jednog meštanina iz Cikota snimili smo na terenu Cikota u zaseoku Rakovica izvore koji su presušili zbog bušotina Rio Tinta. Takozvani stručnjaci Rio Tinta su na žalbe meštana da su izvori presahnuli, izašli na teren i istima zapretili da nikome ne govore o tome, dok ne vide šta će i kako će. Naravno da se tajna nije mogla dugo održati. Posle objavljivanja našeg snimka sa terena na društvenim mrežama, isti ti meštani koji su ostali bez vode, a na nagovor i pritisak tražili su da snimak uklonimo što naravno nismo uradili jer isti snimak je podeljen u bezbroj primeraka. Naime, žalili su se da im Rio Tinto neće obezbediti vodu sa gradskog vodovoda ukoliko to ne uradimo. Rio Tinto je tako faktički priznao da su njihove bušotine uzrok presušivanja izvora, a građani koji ostaše bez vode ostaše i bez časti.

Više puta smo se pitali ko je kome vlast u zemlji Srbiji, da li Srbija Rio Tintu ili Rio Tinto Srbiji. Ovim navedenim činom sve sumnje su razvejane, očekujemo da za koji dan Srbija promeni ime u Rio Tinto.

Dakle, još jednom razmislite građani Rađevine, Jadra, Mačve i cele Srbije o onom stihu iz narodne epske pesme „svaki svoga ubijte subašu"

Koalicija Zaštitimo Jadar i Rađevinu

Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji

ZAHTEV ZA HITNO POSTUPANjE

Kako imamo pouzdane informacije o tome da se u selu Brnjac na teritoriji grada Loznice priprema otkup zemlje od meštana, a za potrebe izgradnje transformatora električne energije za potrebe planiranog rudnika litijuma, imamo nekoliko pitanja i zahteva za nadležne.

Prvo, na osnovu čega, kako i zašto se nastavlja sa divljom gradnjom za projekat koji je sada već evidentno protivan javnom interesu Republike Srbije, u trenutku kada još nisu završene studije, niti postoji i jedan drugi nagoveštaj da će studije uopšte proći i da će projekat biti odobren? Podsećamo da projekat nije finalizovan, ne zna se tačna struktura, nema procene uticaja na životnu sredinu, ne postoje eksploatacione dozvole.

Da li je slučajno to što je za potrebe otvaranja rudnika nadležno baš resorno ministarstvo pod ingirencijom Zorane Mihajlović koja je sad već očigledno kroz svoja prethodna ministrovanja pripremala teren za projekat „Jadar"?

Da li je slučajno da je ista bila u G17+ u trenutku dolaska sporne kompanije u Republiku Srbiju, zatim kroz ceo svoj politički rad do današnjeg dana upoznata sa projektom „Jadar", pa je tako baš slučajno dotična bila ministar građevinarsta, infrastrukture i saobraćaja u trenutku kada pomenuto ministarstvo odobrava Prostorni plan područja posebne namene za projekat „Jadar" na kriminalan i ilegalan način?

Kada je kriminalni PPPPN usvojen, dotična postaje ministar rudarstva i energetike jer upravo to ministarstvo nastavlja kontinuitet prethodnog u vezi projekta „Jadar" i sada bi trebalo da odobri eksploatacione dozvole.

Zahtevamo da se pod hitno prekinu sve ilegalne aktivnosti kompanije Rio Sava eksplorejšn i da se preispitaju usmena odobrenja koja je ista firma dobila od zvaničnika Republike Srbije (da se ispita tačno od kojih), da se direktor Rio Save eksplorejšn sasluša u UKP-u i Republičkom javnom Tužilaštvu i da se prekine sa finansiranjem infrastrukture za projekat strane privatne kompanije od našeg novca i na našu štetu, jer je očigledno da Rio Sava eksplorejšn nikakve dozvole nema za dalje aktivnosti na terenu osim istraživanja.

Takođe zahtevamo od Republičkog javnog Tužilaštva da pod hitno sasluša ministra Zoranu Mihajlović, predsednika Vlade Anu Brnabić i po potrebi ostale učesnike u istom kriminalnom i nasilnom sprovođenju projekta „Jadar" i o ishodu obavesti javnost Srbije u što kraćem roku, a u međuvremenu da se izda nalog o privremenom zatvaranju predstavništva Rio Sava eksplorejšn na teritoriji grada Loznice. Ukoliko Rio Sava eksplorejšn nastavi sa istim aktivnostima ne poštujući srpske zakone, smatraćemo da i mi, građani Srbije, tj. meštani Jadra i Rađevine imamo ako ne veća, ono ista prava da se ponašamo baš kao i Rio Sava eksplorejšn, a onda morate se složiti sa nama kud puklo-da puklo. Zaštitimo Jadar i Rađevinu zastitimojadariradjevinuŽgmail.com Koalicija za održivo rudarstvo u Srbiji office.korsŽgmail.com

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane