Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je prozvan

Univerzitetski klinički centar u Nišu

Pandemija straha, terora i horora

Na medicinsku sestru Mariju Milinčić zaposlenu u UKC Niš fizički je nasrnuo nadređeni Bojan Tasić. Sve se odvijalo na njenom radnom mestu u kovid bolnici 14.maja ove godine. Po rečima svedoka borba se odvijala u bolničkom podrumu ispred „VIP lože".

Dok policija tvrdi da nije bilo fizičkog kontakta Marija podnosi izveštaj lekara i u egzistencijalnom strahu pred kamerama televizije „Nova S" i novinarom lokalnog medija pokazuje modrice. Svedoci koji su ih zatekli u klinču, razdvojili i pomogli Mariji da se povrati iz nesvestice menjaju iskaz u : „Nije bilo fizičkog kontakta".

Radoslav Lazić

Posle „usklađivanja" iskaza svedoka sa policijskim već napisanim izveštajem vest o tuči nestaje sa portala lokalnog medija dok Nova S još uvek odoleva. Onda su se uplašeni zaposleni UKC Niš obratili Magazinu Tabloid.

Novinar traži odgovore na brojna često kontradiktorna pitanja.

Ako je sve tako čisto zašto i protiv koga u UKC Niš pokreću disciplinski postupak koji se ne završava? Zašto su se zaposleni obratili redakciji Tabloida? Da li su i zbog čega svedocima duplirana primanja? Ima li osnova prijava za nesavesno lečenje preminulog Miodraga Lazića? Zašto Marija Milinčić posle dužeg bolovanja više ne želi pred novinare? Zašto Bojan Tasić odbija da se oglasi? Da li će posle ovog teksta osumnjičeni za nesavesno lečenje dr Radmilo Janković koji je kao predsednik nadzorne komisije zaključio da je „lečenje bilo dobro" hteti da još nešto izjavi za novine ili tužilaštvo?

U Nišu je novinar Tabloida obavio razgovor sa troje zaposlenih i mužem jedne od medicinskih sestara na četiri različite lokacije. Razgovor se sa svakim obavlja pojedinačno četrdesetak minuta. Onda sledi promena lokacije i sagovornika.

Pitamo se da li je medicinska sestra Marija Milinčić iako borilački neutrenirana mogla da sa 1,54 sm visine istovremeno omlati dva tehničara cirka 1,80 i 7-8 medicinskih sestara pride. Jeste to visina Brus Lija i desetar pukovnika Vulina ali ipak ... Možda bi njih dvojica svako za sebe tako nešto i mogli ali ne i Marija bez obzira na visinu kažu sagovornici.

Zaključujemo da je Marija nastavila da talasa po medijima zapisnik policije bi sa manjim brojem svedoka tvrdio da ona može da premlati desetoro u cugu. Onda bi je nadležni na osnovu takvog zapisnika najurili sa posla. Ovako su Mariji učinili „milost" i zataškali celu stvar. Normalno da novinari tu nemaju šta da traže.

Posle „incidenta" Marija se onesvestila. Nakon toga je tražila medicinski nalaz za modrice, posekotinu na ruci, udarce u glavu i počupanu kosu. Sledilo je mesec dana ispitivanja na neurohirurgiji, dva meseca na neuropsihijatriji i skoro tri meseca bolovanja. Sad je kao nova. Narodna milicija nije pri sebi imala alko test pa je Bojan Tasić bio pošteđen odlaska u policiju iako je „prisećaju" se svedoci bio u alkoholisanom stanju. Okružno tužilaštvo je odbacilo predmet. Tu počinje naša priča.

Mitrović Goran doktor sa infektivne pravi dogovor sa direktorkom rehabilitacije Ivonom Stanković da kovid bude u staroj zgradi za rehabilitaciju pored novog kliničkog centra i infektivne klinike. To nije bilo najsrećnije rešenje jer zgrada nema centralni dovod kiseonika pa su sestre morale da kotrljaju velike boce sa kiseonikom po stepeništu i hodnicima. Nekad su ih kotrljale i do Čair hale. Ko bi to radio s takvom organizacijom ako ne sestre koje su često jedine sa glavnim fizioterapeutom ulazile u kovid centar. „Ranije jesu neki doktori ulazili" kažu sagovornici. Kasnije samo sestre koje su hranile pacijente i merile im temperaturu.

Interesantan podatak da famoznog „14. maja u kovid centru nije bilo pacijenata pa su ljudi iz hotela u centar dovedeni silom". Nije bilo dovoljno pacijenata posle otvaranja kovid bolnice u Kruševcu ali su se svi svojski trudili da kovid centar opstane. Napomenimo da je posle incidenta doktor gastroenterolog Aleksandar Nagorni koji je u upravi bio glavni za kovid podneo ostavku.

Bojan Tasić viši fizioterapeut je kao apsolutno nenadležan uz nečiji blagoslov postao „glavni za kovid" uključujući pravljenje rasporeda i evidenciju boravka u kovid sistemu. Posle incidenta dolazi do povlačenja glavne sestre ali i njenog „zbrinjavanja" u Kruševcu o čemu ćemo kasnije.

„Kovid se puno plaća" kažu sestre koje su dobile po 3 hiljade mesečnog dodatka na platu (?!). To tvrdi većina zaposlenih ali su podaci o tome nedostupni. Tačnije nedostupni su podaci o plaćanju lekara iako su traženi pismeno, sve po Zakonu o slobodnom pristupu informacijama od javnog značaja.

Dok ne stignu traženi platni listići doktora pouzdano se zna da direktorka Ivona Stanković nije bila u kovidu od 24. marta 2020 godine već u zelenoj zoni u novom Urgentnom centru na trijaži. U kovid je ušla iste godine u septembru kad je u skafanderu davala izjave za televiziju i delila slike preko vibera. Biće interesantan i podatak o novčanim primanjima dr Radmila Jankovića u mesecu kad je „lečenje bilo dobro" a legendarni hirurg Lazić preminuo. Glasine kažu da je „prerano skinut sa kiseonika".

Po opisu zaposlenih Bojan Tasić jeste konfliktna osvetoljubiva ličnost sklona alkoholu. U podrumu anestezije ima prostoriju za limfnu drenažu ili „VIP ložu" kako su je krstili sugrađani. Tamo dolaze ugledni građani Niša na opuštanje. Pored se nalazi apoteka koja je bila na spratu dok nije dobijena akreditacija. Podrum nekad bude poplavljen. Posle toga treba sve to popisati pa i otpisati. Sve u skladu sa propisima.

Bojan Tasić kao nenadležan i dalje zadržava svoj položaj jer napad na njega je prikriveni napad na Aleksandra Vučića. On u bolnici barata glasačkim spiskovima, javno širi kapilarnu SNS mrežu i prikuplja potpise njihovih glasača. Preti, ucenjuje, obećava. Trenutno na sajtu UKC Niš stoji konkurs za prijem 57 radnika što na određeno što na neodređeno vreme. U tim slučajevim SNS članske karte će odneti prevagu. Kako će proći pacijenti u Nišu (ne) možemo da zaključimo po smrtnosti u Kruševcu gde su znamo čiji kadrovi već primljeni.

Bojan je odabrane kadrove kažu dva puta za manje od godinu dana vodio u Tursku, sve pre 15. septembra kad je ponovo krenula „kovid invazija". Za to vreme su „obični" zaposleni mogli da koriste samo po 10 dana odmora iz prošle godine. Pored naprednjačkih sagovornici pominju i kumovsko direktorske veze, sumnjiva postavljenja i razne ljubavne relacije.

Za to vreme bilo je „slučajeva" da se na klinici bez ijednog jedinog pacijenta dežura neprekidno po 40 sati uključujući i praznike. Tako je glavnoj sestri Vesni Savić pisan kovid iako je radila u epidemiološkoj službi. Odgovornoj sestri Ani Stojanović pisana tri meseca u crvenoj zoni iako u istu nije ulazila i tako dalje. Spisak za doktore se još uvek čeka.

Zaposleni kažu da je puno „zasluga" koje Bojana kvalifikuju za dalje napredovanje što je on i očekivao. Incident sa Marijom mu je pokvario planove ali je mesto zadržao kako bi mogao da se oduži svedocima izmišljenim kovid dnevnicama, dežurstvima i bonusima. Usput će zadužiti još po nekog doktora kojima taj vid ljubaznosti očigledno nije stran.

Postoji više prijava protiv Bojana koje i predsednik sindikata Nezavisnost Miša Stefanović uredno drži u fijoci. Kako i ne bi kad je njegov sin Pavle sa neadekvatnim fakultetom „nekako" zaposlen na bazenu gde bolesnicima pokazuje vežbe. Fin, ljubazan mladić završio DIF ali nije školovan da radi sa bolesnim ljudima kažu sagovornici. Miša dosta vremena troši na smišljanju smicalica kako bi sprečio masovna ispisivanja iz njegovog sindikata.

Šta i kako dalje? Trenutno u Nišu ima dosta pozitivnog osoblja što se krije. Kruže i glasine da je muž glavne sestre pozitivan na koronu. Rasporeda nema jer se situacija menja iz dana u dan. Bojan ne može da pohvata i uskladi rasporede sa radnim obavezama. Za to vreme u Kruševcu koji je pod niškom ingerencijom od 165 pacijenata umire 73 što predstavlja najveću stopu smrtnosti ne samo u Srbiji. Sredstva za dezinfekciju pronađena u respiratorima kažu nemaju veze sa tim ali je objavljivanje dnevnih podataka umrlih obustavljeno.

Platni listići doktora su i dalje nedostupni kao i cene vakcina i respiratora koje je nabavljao Vučić. Da li je haos u vrhu države spušten na lokalni nivo ili je obratno? Dok sa kovidom ide kako ide sa svim drugim bolestima ne ide nikako. Dok nas plaše kovidom i ubeđuju u kako znaju šta rade i šta pričaju broj umrlih od kancerogenih bolesti je povećan u hiljadama.

Ne tako davno 2016 godine poslanik pokreta DJB postavlja pitanje tadašnjem premijeru Aleksandru Vučiću „koga pozvati na odgovornost zato što iz budžeta za zdravstvo nestane milijardu evra". Branka Stamenković je ponudila odgovore : drekavci iz tunela, pokemoni i mandatar, budući premijer. Vučić je na to odgovorio „stečajni upravnik iz Kalifornije". Na tome se završilo. Danas je verovatno „bolje".

Milijarda evra godišnje je preko 2,7 miliona evra dnevno. Za to vreme decu lečimo SMS porukama, ratnim veteranima prepokrivamo kuće donacijama. Sve to dok iz televizora izleću priče o nikad boljem životu.

Svaka čast Vučiću.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane