Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Požarevac

Loši momci vraćaju Požarevac u devedesete

Štetočine koje traju

Požarevac se vraća u vreme 90 - ih. Nikad veća sprega pojedinih pripadnika BIA i policije sa tajkunima, licima koji imaju kriminalnu prošlost i političkim moćnicima koji nesumnjivo uništavaju ovaj grad. Vratilo se vreme kao nekada da svi oni sede zajedno za istim stolom, da svi vide koliko su tesno povezani.

Mersiha Hadžić

Pojedinci iz BIA - e se viđaju sa biznismenima sumnjivog morala, hapšenim sekretarom Crvenog krsta Požarevac koji je osuđen, korumpiranim direktorima i lokalnim političarima da bi se okoristili za sebe i svoje najbliže. Sa druge strane etiketiraju poštene ljude, zatvaraju im vrata i fabrikuju laži o njima. Neprikosnoveni su u spletkama, spinovanju i svađanju ljudi, a poslednjih godina se pokazalo da su navijali za pogrešne ljude u politici koji su neslavno završili.

Požarevačaka BIA je pokazala svoju pravu vrednost i sposobnost, kada je trebalo da otkriju autora famoznog letka iz 2018. godine. Zvali su pola Požarevca na razgovor i ništa nisu otkrili. Važno je bilo da su se pojavili u sred sastanka gradskog odbora SNS, načelnik Regionalnog Centra Kragujevac izvesni Petrić i tadašnji načelnik Centra Požarevac Zlatan Milisavljević, predstavili su se svima i nakon toga uštirkani seli u obližnji kafić misleći da će svi članovi napredne stranke da se uplaše od njih, a u stvari se pokazalo da su takvim potezom samo udarili glavom od zid i demonstrirali silu.

Inače, Petrić je rođeni političar i šteta je za grad Kragujevac što nije neki koordinator ili poverenik SNS za njegov kraj, jer bi mu ta uloga mnogo više stajala nego ova za koju prima platu.

Prija mu društvo naprednjaka i voli da se slika sa funkcionerima Srpske napredne stranke. Zapravo, on je njihov čovek iz senke. Ta njegova sirovost i brzopletost bi mnogo više došla do izražaja u partiji, ovako pojedine kolege ne mogu da ga gledaju jer ima bar 3 - 4 operativaca koji su daleko sposobniji od njega,nažalost sada je došlo vreme nesposobnih i poslušnih. Njegov doskorašnji kolega i bivši načelnik Centra Požarevac Zlatan Milisavljević koji je završio Pravni fakultet na bežanje, vikendom išao na predavanja i ispite u Smederevo, a bio je 15. godina na rukovodećim pozicijama.

Što bi rekao njegov kolega pokojni Joca „ Nekako ćemo da ga naučimo da veže kravatu ali padeže ne znam kako ćemo".

U svakom slučaju kada se pogleda sa svim svojim manama Zlatan je,ipak bio daleko bolji od sadašnjeg načelnika Gorana Miletića, perjanice SNS koji je sve ono što ne treba da bude jedan pripadnik BIA. Situacija nije sjajna jer se Miletić više bavi ogovarenjem nego svojim poslom, te je za pojedine žene govorio da su kurve, a za muškarce pričao da su budale i bitange, taksira službenim vozilom svoju suprugu i prijatelje po gradu.

Imponuje mu da sedi sa biznismenom sumnjive prošlosti koji dvadeset godina već mešetari na političkoj sceni. Miletiću je omiljeni glumac Robert de Niro, a nadimak mu je Prljavi Hari sa zečijim srcem. Otkako je za direktora BIA- e došao Bratislav Gašić izgubljeni su svi kriterijumi za prijem novih pripadnika, primaju se isključivo politički podobni kadrovi, rođaci i oni koji poznaju rođake i prijatelje sadašnjeg direktora. Takav je slučaj i u Požarevcu.

Loši momci su zavladali gradom i ušli u državne institucije, a to sve zahvaljujući ovom nakaradnom sistemu. Pojedinci se ponašaju kao da je Požarevac u njihovom vlasništvu. Korumpiraš čoveka dobrom funkcijom, ima da ti bude sluga i da radi sve za ovaj nakaradni sistem. Uvek je postojao prodani ljudski ološ koji je zloupotrebljavajući svoj položaj radio za kriminalce, tajkune i korumpirane političare.

Kada se malo osvrnemo na vladavinu Srđana Lazića bivšeg načelnika PU Požarevac koga je Dijana Hrkalović lično postavila, a njen otac Dane Hrkalović je bio njegov savetnik.

U tom smislu, još uvek se vide posledice koje je ostavio iza sebe, postavio je pogrešne kadrove koji nisu bili sposobni da odgovore svim izazovima i okolnostima, nerešeni slučajevi, napravio je podeljenost i nezadovoljstvo u kolektivu. Zato je opravdano smenjen. Sada se unapređuju radnici na ozbiljnim pozicijama koji su bliski SNS, a do juče su bili pomoćni radnici za završenim trkačkim školama. Opšta slika nije u najboljem svetlu, stvarnost je takva kakva je,ali novi načelnik PU Požarevac koji je postavljen prošle godine Aleksandar Vasilijević za sada ne želi da se valja u njihovom blatu.

Štetočine koje traju

Najveće zlo ovog grada kako mnogi govore je Dragan Krstić kontroverzni biznismen koji se dvadesetih godina bavi spletkarenjem, nameštanjem i zelenašenjem. Za par godina stekao je ogromno bogatstvo u nekretninama, firme mu imaju milionske bilanse. Tesno sarađuje sa pojedincima iz BIA, policije i drugih institucija. Uvek se mešao u politička dešavanja, kadrira, od lokalnih političara je tražio da mu završavaju poslove ispod žita, to i sada mnogo intenzivnije radi jer ima političku podršku direktora Milorada Grčića.

Sve poslove preko javnih nabavki dobija u EPS Kostolac, niko mu ništa ne može jer se hvali kako ima veze u policiji, BIA i u vrhu vlasti. Oduvek je znao da se uvuče nekom političaru koji ga je štitio od istražnih organa.

On je sada kapa nad kostolačkim EPS -om, smenjuje direktore, inženjere, vodi kadrovsku politiku. Uigrana ekipa Dragan Krstić, Nenad Marković direktor PD Autotransport i Nenad Milanović direktor Vodoprivrede Požarevac su česti gosti restorana Boem, gde se sklapaju novi poslovni dogovori i kombinacije. Njegova saradnja sa Milanom Smiljićem i Goranom Miletićem je celom gradu poznata. Goran Miletić je sa suprugom odlazio kod njega u kafić, a najprisniji je sa Milanom Smiljićem, često se viđaju, čak se porodično druže. Takođe, ne treba zanemariti njegovu vezu sa Markom Milojevićem članom gradskog veća i predsednikom gradskog odbora Pokreta Socijalista.

Inače, Milojević je veoma dobar sa ministrom policije, pravio mu je ispraćaj u kafani Kod Karelija kada je Aleksandar Vulin bio na odsluženju vojnog roka. Milojević poseduje nekretnine u Vrnjačkoj banji, i u Kostolcu pored Dunava. Koristi svoj uticaj u gradskoj upravi i sređuje svojim partijskim kolegama projekte preko svog kolege iz kancelarije. Otkačio je svog dugogodišnjeg prijatelja Vladana Ivkovića koji mu je finansijski pomagao, zbog Dragana Krstića, i to pokazuje kakav je on čovek.

Treba napomenuti da je Dragan Krstić pre četiri godine nokautirao Ivana Bogdanovića na jednoj naprednjačkoj proslavi u restoranu Vila Jelena 012, i taj slučaj još uvek traje u Osnovnom sudu u Požarevcu, te postoje indicije da sudija koja vodi slučaj gleda na sve načine da ga oslobodi krivice i to je pokazatelj da je pravosuđe potpuno korumpirano. Drugi slučaj se dogodio u proleće ove godine kada je vidno iznerviran u svom kafiću gađao gosta sa bilijarskom kuglom, srećom ga je promašio i samo razbio izlog na lokalu. Naravno, policija se pravila kao da ništa nije bilo.

Uspešna porodica Stepanović, menjajući partije i uvek preko državne grbače se bogatila trideset godina. Dobrica Stepanović, nekadašnji direktor Brodarstva i njegov sin Miodrag Stepanović direktor PD GEORAD, večiti kandidat i nesuđeni gradonačelnik grada Požarevca, kažu sugrađani. Oni su jedni od najbogatijih u ovom kraju, žive u velikoj raskoši, svaki član porodice ima novi automobil.

Nekadašnji ministar policije Vlajko Stojiljković je hteo nekoliko puta da hapsi Dobricu Stepanovića koji je upropastio gigantsko preduzeće Brodarstvo. Miodrag Stepanović je na čelu preduzeća GEORAD i pokazalo se da je mnoge radnike unesrećio, delio je otkaze za svaku sitnicu. U preduzeću je zavedena strahovlada i atmosfera je nepodnošljiva.

Zaposlio je penzionera Slavka Živkovića kao svog savetnika sa platom preko 150 hiljada dinara koji je pre par godina stekao sve uslove za penziju. Prošle godine kada su bile podele karata za određene funkcije, izmakla mu je fotelja gradonačelnika. „Bolje što nije došao za gradonačelnika, jer smo mi bili svedoci dok je bio zamenik gradonačelnika, niko ga nije voleo i sa mnogima je ušao u konflikt zbog njegovih dečijih bolesti i sujete, rekla je jedna radnica gradske uprave

Čovek koji mađioničarskim trikovima od jednog dinara napravi hiljadu, naravno to govori njegova imovinska karta i novi automobili je Dejan Savić nekadašnji direktor Ogranka Elektromorave Požarevac, a sada je koordinator u Elektrodistribuciji Centar Kragujevac. Istaknuti kadar SNS koji je u više navrata pokušavao da bude predsednik gradskog odbora i gradonačelnik, ali sve je bilo bezuspešno. Njemu reč moral ne znači ništa. Njegov prijatelj biznismen Jovica Milutinović zvani Joca Gorionik koji je nekoliko puta hapšen je čovek koji je od 2012. godine, otkako je Dejan Savić postavljen za direktora Elektromorave Požarevac, gle čuda, stalno dobijao preko tendera da ugrađuje nove priključke za korisnike električne energije i druge poslove, čak je dobijao određene poslove u Kragujevcu.

Kada bi pitali Dejana Savića koliko ima stanova u Požarevcu i Beogradu, verovatno ne bi znao da odgovori, ali zato pušta abrove po gradu da je to sve od tate i mame koji rade u inostranstvu.

Najuspešniji Kostolčanin, preletačević, inženjer sa vikend diplomom, stekavši za kratko vreme nekretnine(sposoban ali samo za svoj džep), najuren sa mesta direktora elektrana i sada je za kaznu postavljen na čelo PD Autotransport koje ima milionske dugove je Nenad Marković.

Nesuđeni poverenik i predsednik Skupštine grada Požarevca, po rečima njegovih saboraca, nudio mu je Zoran Milojević Zelja sve te funkcije, a on nije imao petlju da prihvati. Svi su ga otkačili koji su skupljali sigurne glasove za njega da bi se kitio tuđim perijem, jedino mu je ostao kum Dragan Krstić da podele još neko milionče preko javnih nabavki.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane