Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Preko pune linije

Pljačka Srbije privodi se kraju. Ostaje da počnu da prodaju našu decu, sestre, majke...

Najopasniji kriminalci su Vučićevi janičari

Aleksandar Vučić privodi kraju pljačkaški pohod na Srbiju. Rasprodao je rudnike zlata i bakra, sad i litijuma, kao i šume, izvore i reke, poljoprivredno i građevinsko zemljište, preostale fabrike i banke. Prisvojio je javne resurse i preuzeo kontrolu nad unosnim poslovima u infrastrukturi, energetici, IT sektoru... Preko javnih izvršitelja, rastom poreza i cena robe, zavukao je ruku u džep svakog građanina. Na kraju, izmenama Zakona o eksproprijaciji, stvorio je uslove za otimačinu privatne imovine, kuća i njiva, svega što poseduju normalni ljudi, a što se svidi ili zatreba nekome od Vučićevih političkih ili poslovnih ortaka, naprednjačkih tajkuna ili stranih investitora. Dva dana nakon što je Skupština usvojila sporne izmene Zakona, građani su odgovorili pobunom, blokadom saobraća u nekoliko gradova. Vučić je upotrebio policiju i kriminalce, dokazavši da će svoj plen braniti tuđom krvlju, i po cenu građanskog rata.

Predrag Popović

U cvilizovanom svetu pravo na imovinu izjednačeno je s pravom na život. Kao što nije dozvoljeno ubijanje ljudi, nije ni oduzimanje njihove imovine. Isti stav navodi se u članu 58. Ustava Republike Srbije: "Jemči se mirno uživanje svojine i drugih imovinskih prava stečenih na osnovu zakona". U nastavku, definisana su ograničenja imovinskih prava: "Pravo svojine može biti oduzeto ili ograničeno samo u javnom interesu utvrđenom na osnovu zakona, uz naknadu koja ne može biti niža od tržišne. Zakonom se može ograničiti način korišćenja imovine. Oduzimanje ili ograničenje imovine radi naplate poreza i drugih dažbina ili kazni, dozvoljeno je samo u skladu sa zakonom."

Umesto Ustava i zakona, o pravu nad svojinom odlučuje samo Aleksandar Vučić, vanknjižni vlasnik Srbije. Vučić je svoje i interese svojih poslovnih partnera do sada ostvarivao kršenjem postojećih zakona i, ponekad, nametanjem rešenja leks specijalisom, kao u slučajevima projekta "Beograd na vodi" i smederevske Železare, kad je prodata kineskoj kompaniji "Histil". Sad je odlučio da pljačku privane imovine ozakoni, kako bi stvorio uslove da Rio Tinto, Ziđin i ostali tzv. strani investitori nesmetano uzmu sve što im se svidi ili što im zatreba za širenje posla u Srbiji.

Ustav i prateći zakoni, koji su definisali tu pravnu oblast, jasno određuju da se eksproprijacija može sprovesti samo u javnom interesu i to "uz nadoknadu koja ne može biti niža od tržišne". Pošto takve odrednice ne odgovaraju Vučiću i njegovim belosvetskim ortacima, on je odlučio da ih promeni. Bez javne rasprave, daleko od očiju građana, Vlada Srbije je priredila Predlog zakona o izmena i dopunama Zakona o eksproprijaciji kojim je izvršen udar na privatnu imovinu, suprotno Ustavu i prinicipima pravne sigurnosti. Naprednjačka glasačka mašinerija u Narodnoj skupštini ekspresno je usvojila taj Predlog zakona.

- Ovakvim zakonom Vlada Srbije je dobila diskreciono pravo da, po svom nahođenju i bez unapred propisanih kriterijuma i uslova, proglašava određene projekte za projekte od javnog interesa, i da bilo čija imovina može postati predmet eksproprijacije. U evropskoj državi, koja teži članstvu u Evropskoj uniji, ovakav pristup i tretman privatne svojine je nezamisliv. Ovo naročito može biti slučaj u oblasti rudarstva. Ako imamo u vidu da Zakon o rudarstvu omogućava da i privatne rudarske kompanije mogu biti korisnici eksproprijacije. Svi postupci su hitni, što znači da se eksproprijacija sprovodi u roku od pet do osam dana. Bilo čija imovina može postati predmet eksproprijacije - navodi se u saopštenju Nacionalnog konventa, krovnog udruženja nevladinih organizacija u Srbiji.

U praksi, ako se braći Vučić ili nekom od njihovih ortaka iz kartela svidi neka kuća, plac ili njiva, bez po muke, pozivajući se na ovaj Zakon, mogu da smisle neki projekat, koji će proglasiti javnim interesom, i u bescenje oteti ono što žele. Kad je pljačkao svoje žrtve, Al Kapone je morao da koristi oružje, a njegov moralni dvojnik AV Kapone koristi zakon, koji je sam smislio.

- Ovo nije zakon, nego antizakon, kojim se urušavaju ustavni poredak i ustavom zagarantovana ljudska prava, pre svega pravo na imovinu. Urušava sistem građanskog prava i zakona koji regulišu imovinske odnose. Ovaj Zakon daje neograničenu moć Vladi da, bez ikakvih kriterijuma, odlučuje o javnom interesu i po potrebi, verovatno stranih investitora, oduzima imovinu građana Srbije. Zakonom je predviđeno da se postupak sprovodi u nenormalno kratkom roku,tako da vlasnici nepokretnosti neće imati nikakve mogućnosti da zaštite svoju imovinu i interese - smatra advokat Sreten Đorđević.

Stručna javnost, nevladine organizacije, Skupština slobodne Srbije, opozicione stranke i mnogi istaknuti intelektualci usprotivili su se Vučićevoj nameri da kroz zakon omogući otimanje privatne svojine. Inicijativa "Kreni-pokreni" organizovala je blokadu saobraćajnica širom Srbije, a kasnije su i druga udruženja pozivala na proteste, kakav je bio u Beogradu 28. novembra, kad je na ulicama bilo više desetina hiljada ljudi.

Sporni Zakon je usvojen, nema sumnje, kako bi olakšao posao Rio Tintu na oduzimanju imanja u Jadarskoj dolini. Međutim, to je samo vrh ledenog brega. Nacrt prostornog plana Republike Srbije do 2035. godine predviđa otvaranje 40 novih rudnika. Strane kompanije, koje nameravaju da pokrenu eksploataciju tih rudnika, iskoristiće ovaj Zakon o eksproprijaciji kako bi bez problema došle u posed zemljišta koje im zatreba.

Pored toga, izvesno je da će se Zakonom o eksproprijaciji koristiti i tajkuni iz dvorske svite. Ako se Zvonku Veselinoviću, Nikoli Petroviću ili nekom trećem svidi nečije imanje, Vlada Srbije će im izaći u susret. Njihove poslovne projekte će proglasiti javnim interesom i oni će dobiti zeleno svetlo da u roku od nedelju dana postanu vlasnici čega god žele.

Aleksandar Vučić je istovremeno šef države i šef mafije. Funkcije je objedinio gaženjem Ustava i prekrajanjem zakona u ličnom interesu. Kako ih obavlja vidi se po posledicama. On je postao najbogatiji politikant u savremenoj istoriji Evrope, a narod kojim vlada potonuo je u bedu u očaj. No, još mu je malo. Alav i agresivan, ne može da se zaustavi. Naprotiv, predlogom budžeta za sledeću godinu odredio je smernice za nastavak pljačkaškog pohoda.

Srpska privreda je na izdisaju, a vlast novom budžetskom raspodelom smanjuje podršku domaćim preduzetnicima za 400 miliona evra, dok subvencije stranim investitorima povećava sa 112 na 117 miliona evra. Nezavisni ekonomisti ukazuju da bi bilo korisnije da se s tih 117 miliona evra pomogne 1.700 domaćih privrednika, sa po 100.000 evra. To bi doprinelo otvaranju novih radnih mesta, povećanju proizvodnje i plata. Međutim, i kad vlast finansijski podrži poslove nekog domaćeg biznismena, to se radi po partijskom ključu, opet na štetu normalnih građana. Kako to izgleda u praksi vidi se na primeru Radovana Raičevića, odbornika SNS-a u Kuršumliji, kome je država odobrila subvenciju od 2,5 miliona evra za kupovinu Kuršumlijske Banje, što je više od tržišne cene.

I Vranjska Banja je privatizovana u okolnostima koje je Savet za borbu protiv korupcije Vlade Srbije označio kao "organizovano krivično delo i unapred dogovorena kupovina ispod tržišne vrednosti", za šta su odgovorni Poreska uprava u Vranju, Republička direkcija za imovinu i Gradski zavod za veštačenje iz Beograda. Beogradska kompanija "Milenijum resort", iz sistema "Milenijum Tima", kupila je Vranjsku Banju, hotel "Železničar", Specijalnu bolnicu, jedan nezavršeni hotel i zemljište na kome se nalazi. Zemljište i nezavršeni hotel plaćeni su 250.000 evra, iako je procenjena vrednost šest miliona evra. Pošto je unapred određeni kupac odlučio da sruši nezavršeni hotel, za koji je izdata građevinska dozvola, suprotno Zakonu o prometu nepokretnosti naplaćena je samo cena zemljišta.

Vlasnik objekta i zemljišta, Republički fond za penziono i invalidsko osiguranje, pristao je na bagatelnu cenu, čime je pretrpeo materijalnu štetu od 5,75 miliona evra. Šteta ide na račun države, odnosno građana, a korist izvlače Vučićevi ortaci iz "Milenijum resorta". Na sličan način prodat je i "Stacionar". Iako je utvrđena tržišna vrednost od 2,1 milion evra, Zavod za veštačenje iz Beograda je Specijalnu bolnicu procenio na samo 870.304 evra. Usput, bolnica za rehabilitaciju Vranjska Banja je izbrisana iz mreže zdravstvenih ustanova Republike Srbije na osnovu Uredbe Vlade Srbije, kako bi se dodatno oborila cena. Vlasnicima kompanije "Milenijum Tim", koja se istakla nezakonitim rušenjem zgrada u Savamali, ni to nije bilo dovoljno, pa su od države dobili bespovratnu pomoć od deset miliona evra.

Savet za borbu protiv korupcije o tom slučaju je obavestio Vladu Srbije i poslao izveštaj Tužilaštvu za organizovani kriminal, koje ima veliki značaj u Vučićevom mafijaškom sistemu. Iako postoje dokazi da su sve nadležne institucije učestvovale u organizovanom krivičnom delu, zahtev za sprovođenje istrage moraće da sačeka do oslobođenja Srbije od naprednjačke diktature.

Kad bi državne institucije radile po zakonu, smanjio bi se prostor za Vučićeve provizije i malverzacije, kojima se ugrađuje u sve unosne poslove. Umesto mera, koje bi uticale na poboljšanje stanja u privredi, a samim tim i života građana, Vučić nastavlja da novac iz budžeta troši na nepotrebne i preskupe projekte iz kojih namiruje sebe, članove svoje porodice, kumove i saradnike iz vrha naprednjačkog kartela.

Budžetom je predviđeno da se 120 miliona evra plate određeni softveri i IT oprema. Iskustvo je pokazalo, taj novac završiće na računima firmi čiji vlasnici i direktori pripadaju dvorskoj sviti. Toj sviti, i to po više linija, pripada Bojan Kisić, muž bivše ministarke pravde Nele Kuburović i brat aktuelne ministarke za rad i socijalna pitanja Darije Kisić Tepavčević.

Firma "Nites", u kojoj Kisić ima jednu od rukovodećih funkcija (Chief Operations Officer), u konzorcijumu s firmom "MedIT" i "Telekom Srbija" nedavno je dobila posao na projektu Ministarstva zdravlja oko proširenja elektronskog recepta. Posao na razvoju i implementaciji modula i integracija sistema na lokalu, kao i autorizaciji realizacije recepata i administriranja bazom podataka, Ministarstvo zdravlja će platiti 151,6 miliona dinara, odnosno oko 1,4 miliona evra. Isti konzorcijum je letos od istog Ministarstva dobio poslove vredne 5,4 miliona evra. Od 2013. godine firme iz "Nites grupe" s raznim ministarstvima i državnim institucijama sklopile su 27 ugovora, vrednih oko 26,8 miliona evra.

Gde je Kisić, tu je i Kokeza. Iako je pre nekoliko meseci bio izložen političkoj, policijskoj i medijskoj hajci, Slaviša Kokeza je ostao punopravni član vladajuće svite. Policija je privodila i saslušavala Kokezu zbog šverca, kojim je, navodno, prisvojio 640 miliona evra, ali i zbog sumnje da je pripremao ubistvo svog kuma Aleksandra Vučića. Pod pritiskom, Kokeza je napustio Fudbalski savez Srbije, ali ne i mesto u nomenklaturi naprednjačkog kartela.

Beogradski Sekretarijat za finansije sredinom novembra firmi "Prointer Sistem", čiji vlasnik je bio, a veruje se, i ostao Slaviša Kokeza, dodelila posao implementacije SAP HCM modula na nivou IBK grada Beograda, vredan 131.940 dinara. Čim je pristao da podeli plen, onaj od 640 miliona evra, nevernom kumu su oprošteni grehovi i dozvoljeno da se vrati u društvo privilegovanih štetočina.

U tom društvu svako cedi republički, gradske i opštinske budžete u meri svojih trenutnih mogućnosti. Tako i ministarka Irena Vujović nabacuje poslove firmi "Alp Complete doo", koja je poznata po krečenju fasada opštinskih zgrada po ceni od 60 miliona dinara. Samo krečenje kuće Kralja Petra koštalo je sedam miliona dinara.

Pored toga, "Apl Complete doo" specijalizovala se za rekonstrukciju rekonstrukcija. U Dečijem kulturnom centru "Majdan" urađena je rekonstrukcija funkcionalnog poda. Posao je dodeljen bez tendera i ugovora. Interes građana beogradske opštine Savski venac nije bitan, bar ne kao ministarke i njenih ortaka, vlasnika firmi koje obavljaju besmislene poslove, koji služe za izvlačenje para iz budžeta.

Vlada Srbije je budžetom za sledeću godinu predvidela mnogo skuplje, ali jednako besmislene poslove od rekonstruisanja rekonsturisanih podova. Za nepotrebne i preskupe projekte namenjene su milijarde evra. Za IT opremu 120 miliona evra, 420 miliona evra za fudbalske stadione, pa i 15 miliona evra za izgradnju centra za obuku članova posada brodova. Novcem građana Srbije, sa čak 87 miliona evra, finansiraće se izgradnja železničke pruge u Mađarskoj, od Segedina do Baje.

Naprednjaci čerupaju i beogradski budžet. Pre četiri godine najavili su izgradnju gondole preko Save, od Kalemegdana do Ušća. Uz medijsku kampanju, da bi dokazali ozbiljnost da problematični projekat isteraju do kraja, posekli su stabla na kalemegdanskom šetalištu. Posle zatišja, dokazali su se Vučić može pritajiti, ali nikad neće odustati ni od jedne štetne akcije.

Nacrtom budžeta Beograda za 2022. predviđeno je 500.000 dinara za izgradnju žičare, ali već je određeno da se u 2023. izdvoji 420 miliona dinara za tu namenu. Pored toga, predviđeno je 320 miliona dinara za nabavku i podizanje jarbola sa zastavama.

- Očigledno je da je vlast pomerila kontroverzne projekte za period nakon izbora, ali nije odustala od njih. Zato će predstojeći izbori biti i svojevrsni referendum za ili protiv ovih i drugih najavljenih projekata - kaže Nikola Jovanović, direktor Centra za lokalnu samoupravu.

Jovanović ukazuje i na to da je nacrtom budžeta dramatično uvećan iznos sredstava za gradonačelnika i zamenika gradonačelnika.

- Sa 51,8 miliona dinara u ovoj godini, ovaj razdeo je skočio na 129,2 miliona u narednoj, što predstavlja uvećanje od dva i po puta. Posebno zabrinjava činjenica da će tekuća budžetska rezerva, kojom diskreciono raspolažu gradonačelnik i zamenik, iznositi 993,2 miliona dinara, što otvara vrata netrasparentnom trošenju novca i mnogim zloupotrebama. Preko milion evra za kabinete Vesića i Radojičića, kao i tekuća rezerva, od skoro milijardu dinara, vrlo lako mogu ukazivati na pripremanje snažne funkcionerske kampanje vrha gradske vlasti u prvim mesecima naredne godine - smatra Jovanović.

Po ugledu na vrh republičke i beogradske vlasti, novac iz džepa građana izvlače svi naprednjački lokalni šerifi. Većina opštinskih uprava to radi na isti, najprimitivniji način, izmišljanjem poslova i naduvavanjem cena po kojima plaćaju usluge ortačkim firmama. Kako to u praksi izgleda vidi se u Vranju, gde gradska vlast iz budžeta finansira asfaltiranje sokaka po astronomskim cenama. Nedavno je ulica Viktora Bubnja presvučena slojem asfalta, bez postavljanja zemljane podloge, sređivanja trotoara i zamene kanalizacione mreže. Kilometar novog sloja asfalta plaćen je 20 miliona dinara, odnosno više od 170.000 evra. Dan posle presvlačenja ulice, zbog havarije na kanalizaciji, preskupa investicija je upropašćena sečenjem svežeg asfalta.

Opštinska vlast u Trgovištu ove godine je potrošila oko 55.000 evra "sa pozicije ugostiteljskih usluga" i "sa pozicije gorivo". Naprednjačke jagnjeće brigade ne mare za nezadovoljstvo građana. Dragan Spasić je pismom obavestio Aleksandra Vučića o stanju u Trgovištu.

- Predsedniče, obraćam Vam se ogorčen zbog toga što ste nam u lokalnoj vlasti u Trgovištu postavili ljude koji skrnave moral i sve norme ljudskog ponašanja. Osećam se prevarenim jer je slogan u kampanji bio "Za našu decu", a upravo decu najviše ponižavaju. Naime, mom detetu i drugoj deci od početka godine nije uplaćen ni jedan dinar, a za kafane i gorivo je plaćeno više no što bi platila vojna jedinica od sto vojnika za godinu dana. Pogledajte izveštaj koji su mi oni dostavili, a pre toga popijte čašu vode i sedite. Zato Vas molim da mi kažete sledeće: Da li je pomenuti slogan u kampanji samo laž i prevara; da li ćete reći - ne dam opštinsku vlast u Trgovištu; da li Vas je sramota zbog nepočinstava koja čine Vaši ljudi? Predlažem sledeće: Da se obratite naciji i da iskreno kažete da smo prevareni, da Vas ne zanimaju obećanja iz kampanje, nego kafane i putovanja i da Vam slogan u sledećoj kampanji bude "Za naše kafane, naše gorivo i našu bahatost" - naveo je Spasić u pismu, koje je, uz izveštaj opštinske uprave Trgovište, dostavio i redakciji Magazina Tabloid.

Primer iz Trgovišta je kap u moru zla, koje naprednjaci šire Srbijom, ali precizno ilustruje uverenje bahatih primitivaca da oni imaju pravo da rade šta hoće s javnim resursima. Ta praksa se stimuliše i novim budžetom, kojim je određeno da javne nabavke roba i usluga za državni aparat budu veće za 850 miliona evra nego 2012. godine. Vlast ogromne sume novca ulaže u razvoj stomaka i gronika naprednjačkih funkcionera, umesto da ga rasipa na povećanje subvencija poljoprivrednicima, besplatne udžbenike, veće plate lekara i nastavnika, ili lečenje dece.

Naprednjaci se razlikuju po statusu, uticaju i sposobnosti da prigrabe što veći deo plena, ali ne i po nameri da iskoriste svaku priliku da se zgrabe koliko mogu. Bratije Vučić, Mali i Brnabić, kao i prateća eskadrila kumova-tajkuna, ugrađuju se u poslove vredne po nekoliko stotina miliona evra. Nižerangirani kadrovi apetite zadovoljavaju sa nešto skromnijim ciframa, a većina se zadovoljava "mrvicama", provizijama, poslovima i sličnim parazitskim kombinacijama.

Srbija se nalazi na drugom mestu u Evropi po stopi kriminala, navodi se u nedavno objavljenom izveštaju Globalne inicijative protiv organizovanog kriminala. Među 44 evropske zemlje, koje su obuhvaćene ovim istraživanjem, ocenjeno je da samo u Rusiji postoje veće kriminalne aktivnosti, nego u Srbiji.

U svim analiziranim sektorima - šverc oružja i droge, krijumčarenje ljudi... - ističe se politička zaštita kriminalnih grupa u Srbiji. Izvršna vlast, sudstvo i državne institucije koje su nadležne za zaštitu zakonitosti ne predstavljaju branu za kriminal. Naravno da vlast ne sprečava kriminal, kad ih predvode isti ljudi.

- Vlast rasprodaje naše reke, šume i poljoprivredno zemljište. Rasprodali su rudnike zlata i bakra, nameravaju da otvore rudnik litijuma, rasprodali su Komercijalnu banku, PKB i druge firme, javni dug se popeo na 34 milijarde dolara, a 2012. godine je bio 17 milijardi dolara, u toku je galopirajuća inflacija, kriminal je okupirao državu, a ljudi jedva sastavljaju kraj sa krajem. Moramo da se izborimo za svoju slobodu, ne možemo čekati strance da dođu i da promene vlast zato što mnogima od njih odgovara ucenjeni predsednik Srbije, jer preko njega lakše ostvaruju interese svojih država. Aleksandar Vučić je spreman na sve da bi sačuvao sebe i režim, pošto su isprljani kriminalom i korupcijom - tvrdi Miroslav Aleksić, potpredsednik Narodne stranke.

Na šta je spreman, Vučić je pokazao akcijama, koje je preduzeo kako bi sprečio jednočasovnu blokadu saobraćaja poslednjeg vikenda u novembru. Združenim delovanjem policije, stranačkih falangi i kriminalnih grupa Vučić je prezentovao odlučnost da nasiljem, po cenu tuđih života, uguši svaki otpor tiraniji. Režimski mediji su stvorili afmosferu linča, unapred pravdajući torturu nad građanima. U taj krvavi posao uključio se i Nebojša Krstić, koji je na Tviteru pretio pripadnicima inicijative "Kreni-promeni", koji su najavili blokadu puteva.

- Da sam ja vlast "Kreni-promeni" bi promenio ime u "Kreni-plivaj", te bi danas od 14 sati vežbali lastu s mosta - savetovao je Krstić Vučića da sa mosta, gde je planirana blokada saobraćaja, baci ljude u reku.

Ne treba sumnjati, Vučić će, u nekom trenutku, kad dođe vreme za konačno svođenje računa, prihvatiti Krstićevu ideju. Ko ne veruje, neka se seti slučaja Vladimira Cvijana. Vučićev pljačkaški pohod na Srbiju već je izazvao brojne žrtve u ljudstvu i nesagledivu materijalnu štetu. U strahu od suočavanja s pravdom, zločinci nemaju drugi izbor nego da se brane nasiljem.

- Deco moja draga, ne bih da vas demorališem i odgovaram od ovog časnog posla, ali morate da znate, komunisti su na vlast došli preko krvi i bez krvi neće otići s vlasti - rekao je slikar Mića Popović studentima, koji su u zimu 1996. godine protestovali zbog izborne krađe.

Sve što je Popović rekao tada, vredi i danas. Normalni ljudi moraju da se prihvate časnog posla oslobođenja Srbije od naprednjačkog zla, iako se zna da će zlikovci upotrebiti silu u odbrani od istine, pravde i zakona. Aleksandar Vučić je prošle godine u krvi ugušio spontane proteste pred Domom Narodne skupštine. Sada je nastavio brutalni obračun s narodom. Vučić samo tako može da brani svoju slobodu. Srbija, takođe, mora da se izbori za svoju slobodu. Nije moguće da slobodni budu i Vučić i Srbija. Ili on, ili Srbija.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane