Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Sazreo je građanski bunt zrenjaninaca protiv nakaradne SNS vlasti

SVI ZAJEDNO - ZA SVE ZAJEDNO

Od građana ste, silom, ne milom, najzad, "napravili" ljude, "hvala" vam nakon 10 godina "robije" u crveno-crnom višestranačju...Dižemo glave, nije kasno, i jednom, zauvek, bacamo vas u istoriju...poruka je i odgovor Zrenjaninaca, u snažnoj protestnim odbranama slobode. Ujedinjenih protiv SNS-a, (ne)sagledivog zla.

Zoltan Horvat

Polupismeni "čopor" funkcionera, zaokupljen pomahnitalim otimanjem kapilarnih izbornih glasova od građana, ne zna gde više udara. Na subotnjoj blokadi centra grada (27. novembra ove godine) od strane odvažnih i hrabrih Zrenjaninaca, ispred sendvičarskih autobusa, "nacrtali" se i svi foteljaši, predvođeni SNS poverenikom iz Kikinde, advokatom Vladimirom Galićem. Protiv golorukih građana, dejstvovala je, nasiljem i batinama, funkcionerska "najamna armija" batinaša, zelenaša i šarenkošuljaša... Pa se, nakon nasilja obesnih u režiji obesnih foteljaša, pojavila i policija, da uhapsi... odvažne i hrabre Zrenjanince u mirnom protestu.

Uhapšeno je desetak Zrenjaninaca, gde je policija, narodna, "hrabro i ponosno" stavila lisice na ruke (iza leđa) i majci troje dece. I svi su, nakon mirnog i civilizovanog protesta protiv abnormalnog života, završili u policiji (oko 14,30 časova). Tek šest časova kasnije, pušteni su iz pritvora, sa prijavama, uz najavu, da će biti procesuirani. Tako ti je mala moja, kad država, to je valjda podrazumevajuće On sa svojom stranačkom falangom, uteruje strah u narod pred nove, istorijske izbore.

Najzad, ofirali su se, i predstavili ovdašnjoj javnosti u "punom kapacitetu", zrenjaninski foteljaši. Količina i prostački "kvalitet" halabuke od mržnje, besa i unošenja u lice mirnim protestantima Olivera Mitrovića, zamenika predsednika skupštine grada, izazavala je spontani aplauz funkcionera kraj autobusa. Oliver, predizborni "zaštitnik" foteljaša i sebe samog, ima "impozantnu" karijeru smeštenu u 130-ak kilograma "žive vage".

Bio je prvo portir, tu i tamo, tamo i tu, recimo u holu bivše Vojvođanske banke, gde je već pokazivao neskriveni "raskošan talenat" za članstvo u SNS taboru. Pa je, bogom dan, ljubi ga majka tako sposobnog, bukvalno zalutao u gradske fotelje. Da se pokaže i dokaže kao izvršni čovek od najvećeg stranačkog poverenja, dopao se i fotelje predsednika skupštine grada. Najteže mu je padalo čitanje, pardoniramo, sricanje kratkog dnevnog reda skupštine, gde je odahnuo tek nakon repriznog, ima li neko protiv, i da ima, ima da nema, i, uvek bi kraj skupštinskog zasedanja, već nakon dvadesetak minuta.

Daleko "odgovorniju" ulogu, Oliver je preuzeo na sebe najavama "hrabrog uletanja u problem vlasti"... u narod. Prošle godine, zajedno sa foteljpajtosom iz JKP Pijace i parkinzi Draganom Petrinom - Grgom, prijavio se za razbijanje protesta u Beogradu i Novom Sadu. Da li je koliko toga "radio" sa i na građanima, to se (ne)vešto skriva od javnosti, al', Oliver je stekao zavidnu reputaciju ekspresnog rešavača svakog problema sa neposlušnima, ovoj i ovakvoj vlasti. Otuda subotnji aplauzi Oliveru od strane stranačkih kolega na njegovo urlanje upućeno građanima u protestu. Jednostavno, pouzdan je, kao stranački dobrovoljac, izvršava svaku naredbu protiv građana, u boju za, milom ili silom, opstanak SNS-a u foteljama. Ne da ga nije sramota, naprotiv.

Dovodi i majku u Javnu (Gradsku) Kuću, da se, pred kolegama, javno pohvali svojim bespogovornim junačkim ponašanjem prema golorukom narodu. Nenad Karapandža - Džeger, šef SNS kancelarije u Zrenjaninu, od milja mu tepaju Mister Štofani, naprosto obožava, diku, sliku i priliku stranačkog zavođenja reda.

Na aktuelnu pomahnitalu akciju kapilarnog sabiranja predizbornih građana, gde moral, pravda i istina nemaju mesta, najzad, reaguje i Zrenjanin. U sve većem i većem broju, javno poniženi građani, vraćaju se, ulici. Ovdašnja Udruženja građana su u ofanzivi, Građanski preokret, ZRAK (Zrenjaninska akcija), odbornici stranke Suverenisti - Dosta je bilo već godinama uporno na skupštinskim zasedanjima ukazuju na probleme koje vlast ne (želi da)vidi, u stopu ih prate razbuđene stranke (SSP, Narodna Stranka, Nada...). Jezgro protesta je prosečan građanin, najzad oslobođen straha od sopstvenog straha, od "snage i veličine" stranaka na vlasti pogotovo.

Dogorelo je do nokata, Zrenjanin skoro dve decenije nema zdravu vodu za piće, a najavljeni otrovi iz Ling Long dimnjaka i uskladištenje čađi po stotinama hektara plodne banatske zemlje, raspamećuje i one najtvrdokornije. Impresivno je bilo videti na poslednjem protestu jednu zrenjaninsku tročlanu porodicu sa transparentom STOP ROBIJA - POGIB(OH) I JA, gde je otac punoletne ćerke rekao da stranačko zapošljavanje za minimalac, predstavlja uvredu za Zrenjanin, nekada treći najjači centar bivše Jugoslavije.

Sudbinu u sopstvene ruke, slogan je razumnog i osvešćenog građanina srednjeg Banata, u trenutku kada nesvet od lokalne vlasti prećutno odobrava trovanje zemlje, vazduha, vode i suživota. Pa, zar je danas jedino važno pitanje predizbornog opstanka funkcionera u foteljama? Zar Samprasi (nadimak jednog lokalnog visokog funkcionera na pomen jednog očevica da je sam pojeo celo prase tokom jednog obroka!?!), ne vide, da im je vreme isteklo, i da su dozlogrdili, i Bogu i narodu? Nažalost, ti isti Samprasi, i malo manje isti, isteruju na ulice, narod.

Deset dugih godina SNS vladavine u sprezi sa strahom podanika, gde caruju, kriminal, pljačka, korupcija i nemoral, trebalo je Zrenjanincima da se osveste. U trenutku kada su ugroženi, redom, voda, vazduh, zemlja i nebo, nadvila se nad srednjim Banatom velika opasnost biološkog nestanka ljudskog i životinjskog roda. Takav "luksuz", dopustio bi samo idiot, pa je, ponavljamo, najzad, "proradila" svest prosečnog građana. Otuda, zajedničko delovanje na protestima svih građana, stranaka i udruženja, ultimatum je, šah - mat za vlast!

Jedno od pitanja koje je nedavno postavljeno na opozicionoj tribini, bilo je i, zašto foteljaš, sa bankovnim računom od par miliona evra, ne ode u neku oazu života (rajska mesta na obalama okeana Dominikane i slično), i do kraja života sa svojima krcka ogromno bogatstvo stečeno, "legalnim i legitimnim" kriminalom? Odgovor je bio, da zrenjaninski funkcioneri (ima ih milionera u evrima), još uvek mogu da izbroje sav svoj novac.

Njihovo maštalište pohlepe, po cenu gaženja sugrađana, podrazumeva da "brdo para", bar do kraja života, ne mogu da izbroje. Neee, osećaj je božanski, kada si vlasnik vlasti, možeš baš sve, i što da ne, da gaziš...ljude. Poput izvršne naredbe, "...ušao si u mašinu, povratka ti nema..." Poslednja stranka u kojoj si, imperativno zahteva to od tebe. Lanac, gde dominira, Kralj lopova.

Zajedno sa različitima od sebe u borbi za opstanak, teško dokučiva zagonetka za prosečnog građanina u poslednjih desetak godina, postala je opasnost za foteljaše u Javnoj (Gradskoj) Kući. Tim povodom, u Zrenjaninu se lokalna vlast, u sprečavanju samoorganizovanja u protestima, ne libi da angažuje nasilnike, uz upotrebu fizičke sile.

Potplaćeni, preplaćeni, organizovali su "doček" zrenjaninskim protestantima u subotu, jednog su klasično nokautirali, nakon čega je, pozvana i hitna pomoć. Kao zasluženu "nagradu" za "odbranu" lokalne vlasti od sugrađana, uterivači nasilja iz redova lokalnih kriminalaca, zelenaša i preostalih, bili su na večeri u restoranu Kovač, gde se kao "gazda" ponaša Nenad Karapandža - Džeger, šef kancelarije SNS-a u Zrenjaninu (kancelarije mu se nalaze po ovdašnjim restoranima). Pij, žderi, us.ri se od sreće nakon dobro obavljenog posla.

Na kraju, jedna vest koju niko neće. Niko neće ni zrenjaninsku propalu fabriku vode na licitaciji, čak ni po početnoj ceni.

Finale zrelosti zrenjaninskog opozicionog bunta dogodio se prošle subote. Na najavu blokade i protesta u 14 časova na raskrsnici kod fabrike Ling Long, Udruženje ZRAK (Zrenjaninska akcija) pozvalo je građane u 13,30 časova da se okupe ispred Kristalne dvorane. Da li za Zrenjanin ima spasa, i da li najzad pobeđuje zajedništvo svih na jednom mestu, il' je taktika protesta na više lokalcija, dobitna kombinacija, videlo se prošle nedelje (ovaj tekst je poslat u redakciju u petak 3.12.2021.).

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane