Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Sukob u naprednjačkom kartelu više ne može da se izbegne i zaustavi

Vođa vodi brigu samo o sebi

U vrhu Srpske napredne stranke nema podela, svi su protiv Aleksandra Vučića. Svi su shvatili da će vođa odgovornost za pljačke i prevare prebaciti na njih. Vučić je kriminalizovao sve stranačke saradnike i poslovne partnere, a sad ih javno optužuje i kažnjava. Spas u bekstvu s broda koji tone traže Zlatibor Lončar, Igor Mirović, Nebojša Stefanović, Željko Mitrović, Predrag Ranković Peconi i Nikola Petrović. Zorana Mihajlović i Milorad Grčić pozicije brane dokazima o krupnom kriminalu u koji su umešani članovi vladajuće porodice. Zvonko Veselinović je zakasnio, već je stavljen na listu za odstrel. Vučić je i na njegovom primeru pokazao da će odbaciti svakoga ko mu zasmeta.

M. Hadžić

Sukob u naprednjačkom kartelu više ne može da se izbegne i zaustavi, ne bez velikih gubitaka u ljudstvu i materijalnim sredstvima. Zajedno su pljačkali državu i narod, a sad ne žele da podele odgovornost.

Aleksandar Vučić je kriminalizovao članove svoje porodice, stranačke i državne funkcionere i poslovne partnere, ali sad, kad je došlo vreme za svođenje računa, vodi brigu samo o sebi. Pripadnici njegovog zločinačkog udruženja su na primeru Zvonka Veselinovića videli šta mogu da očekuju od Vučića.

Američko Ministarstvo finansija je sredinom decembra objavilo da je na crnu listu, pod sankcije, stavilo Zvonka Veselinovića i deset članova njegove organizovane kriminalne grupe, kao i dvadesetak preduzeća koja su povezana s njima. Dva dana kasnije zapaljena je Veselinovićeva jahta "Sara" u tivatskoj marini. Iako su pojedini mediji objavili da je sam Veselinović podmetnuo požar kako bi uništio tragove i naplatio osiguranje, dosadašnji rezultati istrage ukazuju da je u pitanju opomena.

Požar u marini Navar je podmetnut na jahti koja je bila ukotvljena pored Veselinovićeve, čiji vlasnik je stranac. Posao je obavljen profesionalno, tako da se vatra usmeri samo prema Veselinovićevoj jahti. Inače, Veselinovićeva firma "Inkop" kupila je tu jahtu od Miloša Marovića, sina Svetozara Marovića, bivšeg visokog funkcionera Crne Gore, koji se godinama u Srbiji skriva od krivičnih postupaka za kriminal i korupciju. Miloš Marović je preko ofšor kompanije "Galaxy" na kredit uzeo tu jahtu, koja je tada imala naziv "Kenco". Pre šest godina, kad Marović nije mogao da otplati kredit od 9.980.076 evra, austrijska kompanija "Heta Leasing" ga je tužila. Veselinović je platio taj dug i postao vlasnik jahte.

Veselinović je u Tivtu svoj na svome, bezbedniji nego u Kosovskoj Mitrovici. U Tivtu ima zaštitu kavačkog klana, s kojima je povezan poslovno i privatno. Od požara, koji je naneo manja oštećenja na jahti, Veselinovića je više zabrinulo to što ne zna ko mu je i zašto na takav način poslao opomenu. Još veću brigu mu je zadalo odbijanje braće Vučić da mu pomognu. Aleksandar i Andrej Vučić su odbili da se vide s njim, a telefonska obećanja da će pomoći u istrazi ostala su samo na nivou prazne priče.

Zvonka Veselinovića je u Vučićevo okruženje doveo Borislav Pelević, nekada najbliži saradnik Željka Ražnatovića Arkana. Pelević, rodom iz Podujeva, među prvima se suprotstavio Vučiću zbog izdaje Kosova i Metohije. Veselinović je tada otkačio Pelevića, kao da ga i ne poznaje. Kao on od Pelevića, sad se Vučić distancira od njega.

Vučić je napravio Veselinovića i njegov klan. U vreme bivše vlasti, Veselinović je bio hapšen i suđen zbog prodaje heroina, krađe kamiona, peska i šljunka, kao i drugih krivičnih dela. Od optužbe da je nezakonito prisvojio 32 kamiona "Hypo Leasinga" oslobodio ga je sudija Rastko Popović, suprug aktuelne ministarke pravde Maje Popović.

Američki kongresmeni su, od 2017. godine, od Stejt departmenta i Bele kuće zahtevali da sprovedu istragu i spreče monopol, koji je u građevinarstvu u Srbiji imao Veselinović. Istraga je okončana optužbama za šverc nafte, narkotika, oružja i druge robe, sve u saradnji s vlastima iz Beograda i Prištine.

Čim je optužnica objavljena, Vučić se distancirao od poslovnog partnera Veselinovića. Isto je uradio i posle kolapsa elektro-sistema.

- Ja sam kriv! - rekao je Vučić na konferenciji za medije. Odmah je objasnio: "Kriv sam jer sam verovao lažovima i prevarantima!" Na taj način prebacio je odgovornost za probleme u proizvodnji električne energije na Milorada Grčića, v.d. direktora EPS-a i direktore nekoliko sektora u tom javnom preduzeću. Istovremeno, predstavio je sebe kao žrtvu lažova i prevaranata.

- Računajte da je Grčić već podneo ostavku - kaže Vučić.

Grčić je značajno doprineo uništenju EPS-a, pre svega zato što je bespogovorno izvršavao Vučićeve naloge. Pod Vučićevom upravom EPS je, samo u ovoj godini, povećao dugovanja za više od 300 miliona evra, pa je ukupni dug prešao 1,4 milijarde evra. Od septembra do danas celokupan uvoz struje finansira se isključivo iz kredita. Pošto EPS više ne može da se zadužuju, do marta sledeće godine država će morati da interveniše i prebaci mu minimum pola milijarde evra. Državno preduzeće za proizvodnju i distribuciju struje u takvo stanje nije došlo slučajnim greškama ili nestručnim poslovanjem. Vučić je napravio sistem kojim je isisavao novac iz EPS-a. Prevario se samo u izboru prvog operativca. Kao i mnogi drugi, potcenio je Grčića.

Iako je jedva, u 35. godini života, završio srednju školu i u poslovnoj karijeri ostvario uspeh samo s pečenjarom "Fantazija" u Obrenovcu, Milorad Grčić nije naivan ni u politici, ni u biznisu. Kao predsednik GG "Snaga Obrenovca" bio je u koaliciji sa Demokratskom strankom dok nije procenio da je isplativije da priđe Srpskoj naprednoj stranci. Kad je postavljen na čelo EPS-a, u martu 2016. godine, brzo se uklopio u koruptivni sistem. Po Vučićevom naređenju, zaposlio je nekoliko stotina naprednjačkih funkcionera i aktivista, nameštao je tendere na kojima su poslove od po nekoliko desetina miliona evra dobijale, između ostalih, firme Igora Brnabića i Bojana Kisića. Međutim, Grčić je istovremeno investirao u svoju "polisu osiguranja", u prislušnu opremu ličnog špijunskog centra u EPS-u.

- Direktor EPS-a Milorad Grčić nije žrtvovan zbog loših rezultata u snabdevanju strujom već zbog toga što je dirnuo u familiju, odnosno zbog toga što je napravio poseban centar za prisluškivanje u EPS-u, iz kojeg je dve godine bio prisluškivan i otac predsednika Anđelko Vučić. Bilo je pitanje dana kada će ga Vučić otresti sa revera i svu krivicu za svoje kombinacije svaliti samo na Grčića - tvrdi Marinika Tepić.

Vučiću ipak nije lako da otrese Grčića sa revera. Prislušni centar je opravdao svrhu, prikupio je dokaze o tome kako su Aleksandar i Anđelko Vučić, i ne samo oni, usmeravali poslovanje EPS-a. Grčić tvrdi da su Vučići insistirali da se stranim kompanijama proda kvalitetan ugalj iz Kolubare, za koji je fiktivno vođen da je potrošen u termoelektrani "Nikola Tesla". Umesto kaloričnog uglja, TENT je koristio lignit, što je jedan od bitnijih razloga za kolaps u energetskom sistemu. Zbog toga je Srbija uvozila električnu energiju i pre iskakanja iz sistema svih blokova TENT-a 12. decembra. Samo dan ranije, Srbija je uvezla struju, koju je platila oko 450.000 evra. U sledeća tri dana kupljena je struja za još 25 miliona evra.

Vučić zarađuje i u takvim uslovima. Struju kupuje preko bratskih firmi, od kojih dobija proviziju. Na isti način Vučić pljačka državni budžet i preko "Srbijagasa" u nabavci ruskog gasa.

Po povratku iz Rusije, sa sastanka s predsednikom Vladimirom Putinom, Vučić se hvalio uspešnim dogovorom oko cene ruskog gasa. U narednih šest meseci Srbija će plaćati 270 dolara za 1.000 kubika gasa. Vučić nije rekao da ta cena važi samo za količinu od dva miliona kubika gasa dnevno, a potrebe Srbije, do marta, iznosiće oko 13 miliona kubika. Sve iznad dva miliona kubika država će morati da kupuje na berzi, po trenutnim cenama. Srbija je u decembru već kupovala dodatne količine gasa po ceni koja se kretala od 730 do čak 1.400 dolara. Vučić zarađuje i na toj šteti, koju trpi državni budžet. Što je veća cena, to je veći prostor za provizije u koje se ugrađuje.

Zorana Mihajlović ima svu dokumantaciju i saznanja o koruptivnim kombinacijama Vučića, u koje je uključen i Dušan Bajatović. Ministarka energetike tim dokazima namerava da zaštiti lični interes, da izbegne odgovornost za saučešće u pljački budžeta.

Od Vučića su se distancirali Zlatibor Lončar i Igor Mirović. Ministar zdravlja je obavio nekoliko razgovora s američkim diplomatama, kojima se ponudio za saradnika, pod uslovom da ne bude stavljen na crnu listu. Vučić je preko medija pod svojom kontrolom plasirao informaciju da je Lončar napustio SNS i da namerava da pravi svoju stranku. Vest je puštena kako bi se, kad zaista dođe do zvaničnog razlaza, Vučić imao dokaz da se Lončar u dužem periodu pripremao na dezertiranje. Sa istim ciljem objavljeno je da je Igor Mirović napustio SNS i podneo ostavku na mesto predsednika vojvođanske vlade.

- Nisam podneo ostavku. Na žalost mojih političkih protivnika ni ne nameravam da je podnesem - rekao je Mirović, koga je Vučić, u saradnji s Milošem Vučevićem, odavno nezvanično razvlastio, oduzeo mu uticaj na stranačke organe i pokrajinske institucije.

Sukobi u vrhu SNS-a tek su počeli da se zaoštravaju. Pojedinci i interesne frakcije više se ne bore oko plena, nego kako da ga sačuvaju i izbegnu odgovornost. U tom poslu najveće probleme im stvara Aleksandar Vučić. On je spreman da, zarad svojih interesa, žrtvuje svakog od njih. Neka ratuju, što više žrtava u kartelu, to bolje za Srbiju.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane