Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Predizborno satiranje Zrenjanina za 2022. godinu po diktatu SNS centrale

DEFICITARNI GRADSKI BUDŽET - PO MERI ALAVIH FOTELJAŠA

Zrenjanin je od prošle nedelje, i formalno, na karti Evrope, na crnoj, najcrnjoj EU mapi. Poslanici Evropskog parlamenta su ogromnom većinom glasova izglasali rezoluciju o kršenju ljudskih prava, demokratije i vladavine prava u Srbiji. EU eksplicitno ukazuje na nasilje države nad demonstrantima u zakonom zagarantovanim mirnim ekološkim protestima pristojnih građana širom Srbije, uz "upiranje prstom" na prisilan rad, odnosno moderno ropstvo na gradilištu kineske fabrike guma Ling Long u Zrenjaninu.

Zoltan Horvat

Nasilje nad građanima i zavođenje "robovlasništva" u fabrikama, gde se, pod velom tajne, u Srbiji širi kineski uticaj, alarm je za Evropu. Kako se navodi, Srbija je (vlasnici vlasti) širom otvorila vrata kineskim kompanijama, da bez ikakvog poštovanja ljudskih, radničkih prava, uz potpuno zanemarivanje zaštite životne sredine, razvijaju najprljaviju proizvodnu tehnologiju. Stvaranje deponije od grada Zrenjanina, žitnice Evrope, alarm je za svakog normalnog. Ne za SNS vrhušku u Beogradu i Novom Sadu, koja bukvalno "pujda" zrenjaninske bestidne jadove u foteljama, da budu "radodajke" u rasprodaji vode, zemlje, vazduha i biološkog opstanka centra Banata.

Kakav idiot i nečovek moraš biti, a sve zbog ličnog interesa i sopstvenog džepa, pa da imbecilnim rukovođenjem centra Banata, direktno ugrožavaš opstanak dece u sopstvenom gradu? Zrenjaninska podgojena funkcionerska "šaka jada", stranački prevrtljiva do bola sugrađana, bavi se isključivo, sama sobom. U predizbornom kapilarnom zanosu, gde nema logike ni zdravog razuma, bukvalno izvršavaju stranačka naređenja odozgo, da bi opstali u mandatnim foteljama.

I, sve se radi tajno, podmuklo, da se od sugrađana sakrije istina. U službi konspirativnih radnji za kineskog izvođača radova. Svečano i paradno otvorena je (nevidljiva) saobraćajna trasa Žitni Trg (centar Zrenjanina) - Ečka (prigradsko naselje), kojom se favorizuje trasa budućeg banatskog centra sveta, oko fabrike Ling Long, u munjevitoj izgradnji. Istovremeno, daleko od očiju javnosti i sugrađana, kopaju se kanali, pored kojih se već smeštaju ogromne betonske cevi (prečnika do 3 metra). Ova trasa vodi od fabrike Ling Long, pravo do... reke Begej!?!

Dakle, za prostog čoveka, jasno kao dan, sprema se odvodni kanal otpadnog materijala iz kineske fabrike, direktno u banatsku, već dovoljno zagađenu reku! Niko živ nije pitao građane Zrenjanina, da li su, bez upozorenja, najave i javne rasprave, za ovakvo bestijalno ubijanje životne sredine.

Zrenjaninci, u nadolazećoj smrtnoj opasnosti od otrovnog otpada proizvodnje 13, 5 miliona pneumatika godišnje, horski ponavljaju: Saša Santovac, alo, stani malo izvršiocu najprljavijih lokalnih politikanskih radnji, zameniče gradonačelnika uz tvoje funkcioner pajtose, bestidni lokalni promoteru Ling Longa, predsedniče gradskog fudbalskog saveza Ling Long sponzora, supružniče stranački povlašćene glavne medicinske sestre regionalne državne bolnice u večitoj izgradnji, prevrtljivi stranački prodavcu vere za večeru...! Pa, tebi prosečan građanin ne može da priđe bliže od 20 metara do tvoje raskošne kancelarije, "zaštićen" si od kontakata sa sugrađanima i u hotelu Vojvodina, u ovdašnjim restoranima egzotičnih imena Valter, Šanta, Kovač... gde za bogatom trpezom, svakodnevno, tamaniš iće i piće na račun gradske kase! Bežiš k'o đavo od krsta od sugrađana, ne smeš da se suočiš sa javnim vapajem građana Zrenjanina, koji zlokobno najavljuje... ubistvo centra Banata.

Da li lokalni vlasnici vlasti, Goran Knežević, Nenad Karapandža - Džeger, Čedo Janjić, Darko Bađok, Oliver Mitrović... znaju za podatak da je od kraja januara 2004. godine i zabrane vode za piće u Zrenjaninu, prošlo 190 meseci... Od tada je prosečno domaćinstvo dnevno trošilo 6 litara kupovne vode, što predstavlja izdatak od najmanje 4560 evra...

U Zrenjaninu ima oko 40 hiljada domaćinstava, što znači da je kupovinu flaširane vode, Zrenjanin do sada platio najmanje 182, 4 miliona evra...!?! Basnoslovan trošak, nepotreban, poguban, nesankcionisan, policija i sudstvo su "u službi" lokalne izvršne vlasti, a pijaće vode, ni nakon 17 godina, Zrenjanin nema, pa, nema!

Čak bi i učenici petog razreda osnovne škole bolje baratali gradskom kasom, znaju kako se bukvalno troše namenska sredstva, navode iz ovdašnje opozicione Narodne stranke, zgranuti javnim rasipništvom alavih foteljaša. Pa šta, ako baš sekretarica foteljaša, stranačkog prevrtača, dobija rasne junice, na nameštenom javnom konkursu, a nema ni štale, ni imanja, nit ima (blage) veze sa stočarstvom...? Pa šta ako je pravosnažnom sudskom presudom osuđenik za nasilje u porodici, bivši direktor JKP Pijace i parkinzi, danas izvršni direktor Stambene Agencije Zrenjanin...? Pa šta ako se Oliver Mitrović, zamenik predsednika skupštine javno unosi u lice mirnim demonstrantima, urlajući na njih, spreman da sa svojim pajtosima pod kapuljačama, krene da mlati protivnike države (narod)...?

Sve će to narod pozlatiti u Zlatnom dobu... Zrenjaninski junaci u foteljama, redom, kandidati su, isključivo za Ginisa. Treba biti "utreniran", pa za osam minuta, za početak, niz grlo surduknuti "samo" 6 kratkih dunja, nakon toga, pojesti (jedva) 92 ćevapa u stranačkom restoranu... Da ne bude mrsko nabrajati, na svu sramotu besramnog polusveta po ovdašnjim foteljama, ali, istina je, navode očevici... Zrenjanin se ponosi istreniranim kadrovima...

...U 07,05 časova se svakog radnog dana u kancelariju Javne (Gradske) Kuće, iz restorana Renesansa donose dva ovala pikanterija i 6 buteljki italovina, u 9,30 časova radni je oval doručak za iste u hotelu Vojvodina, negde iza podneva, radni je ručak u piceriji Galija... Večernji gurmanluk za najizdržljivije, za sve prisutne, takođe se podrazumeva...

Podrazumeva se, da u bahatosti i aroganciji zrenjaninskih vršilaca vlasti nema mere... Prošle nedelje uhapšen je jedan od glavnih ljudi zrenjaninske Komunalne policije, zamenik načelnika, zbog osnovane sumnje na iznudu i zelenaštvo... Valjda bi komunalna policija trebala biti (novokomponovana) institucija, koja se bavi sprečavanjem i ovakvih pojava... Ni policija, regularna, ne "kaska", za "mlađim bratom"...

Na prošlonedeljnom građanskom protestu u organizaciji Novog Optimizma, ulazna vrata Kulturnog centra bila su zaključana. Iza zabravljenih vrata, smejuljio se okupljenima neki Marković sa policijskim pedigreom, zaposlenik Kulturnog centra, i ko zna šta sve još u aktuelnoj radnoj biografiji... Dakle, građanima se, u po bela dana, zaključava ulaz u javnu ustanovu, gde, vlasnici vlasti, potrošivši sve kredite, jadna im majka, ne znaju više gde udaraju...

Istovremeno, lokalna izvršna vlast, oličena u vlasnicima sega mega fakultetskih diploma i četr' - pet padeža, temeljno i nenamenski, "čiste" gradski budžet. Na prošlonedeljnom skupštinskom zasedanju, usvojena je odluka o deficitu gradskog budžeta za 2022. godinu u iznosu od 1,1 milijarde dinara, duplo veći od onog koji su izglasali avgusta ove godine, a čak 10 puta veći deficit u odnosu na 2018. godinu.

Prema ovoj pljačkaškoj odluci neodgovorne i bahate gradske vlasti, deficit premašuje petinu osnovnih budžetskih prihoda. Plan je prost, za narod prost (foteljaška definicija podanika): umesto 7, grad Zrenjanin je iz centralne stranačke kase dobio 800 miliona dinara, plus se dodatno rekordno zadužio iznosom od 462 miliona dinara...

Sto i kusur miliona evra pred izbore, taman za predizbornu "kupovinu" naroda, za finansiranje stranih privatnih kompanija, (pre)malo će se odvojiti i za osnovne infrastrukturne projekte za zamajavanje sugrađana... Što opet, neće biti dovoljno, pa se predviđa uvećanje poreza na imovinu, razne takse... Taman, da ovo bude definicija okupatorskog ponašanja zrenjaninske vlasti prema sugrađanima, gde se otima od siromašnih, a (pre)daje bogatima.

Nabrajanje u nedogled tragičnh vesti u zrenjaninskoj opštini koje okupiraju siromašne, stiže i do mosta između Orlovata i Tomaševca. Već desetak godina ovaj most predstavlja realnu opasnost za sve učesnike drumskog i železničkog saobraćaja u tom delu Banata... Al', to za desetogodišnje vlasnike vlasti u opštini nije problem... Nema ga, jer, ni u ovom slučaju, ne vide ličnu korist u konkretnoj pomoći napaćenom narodu.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane