Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

Oteta zemlja

Milovan Brkić

Kada 10. februara priredi oproštajni ručak u Ambasadi za svoje saradnike, dosadašnji prokonzul Entoni Godfri, otputovaće 12. februara iz Beograda. Neće se sresti sa novim namesnikom Bele kuće Kristoferom Hilom, takav je protokol.

Kristofer Hil je vremešni diplomata, prevalio je 70 leta, ali je poneo korbač kojim će šibati srpske velmože, kao što su to do sada činili i njegovi prethodnici. On će, tako se namestilo, morati da udara jače, brutalnije. A građane Srbije da ruži na sva usta.

Kada je pre nešto više od dve godine krenuo za Beograd, gospodin Godfri je obećao pred senatorima da će svom snagom iz Beograda krenuti na Rusiju. Nije to mogao da uradi iz Moskve, na mestu zamenika ambasadora, otišao je podvijenog repa, ali nateraće Srbe na Rusiju! Neka stradaju do poslednjeg.

Slično obećanje dao je i izaslanik predsednika Bajdena, penzionisani diplomata koji je ozloglašen među Srbima, gospodin Kristofer Hil. Za naše dobro moraćemo da ratujemo protiv Rusije, da bi nam Bela kuća oprostila što nas je bombardovala!

Ološ okupljen oko oktroisanog predsednika Srbije Aleksandra Vučića, u strahu je velikom.

Američki predsednik Džozef Bajden je, pri čistoj svesti, potpisao prošlog juna Izvršnu uredbu kojom je naredio Ministarstvu finansija da sačini listu građana sa Balkana, među njima i Srba, kojima se zabranjuje ulazak na teritoriju SAD-a, kao i članovima njihovih porodica, zamrzava se sva imovina i računi u američkim bankama i sprovodi istraga da li su počinili i krivična dela kažnjiva američkim zakonima. I Evropski parlament je doneo 16. decembra rezoluciju da će svi sa te crne liste, biti i na listi sankcija Evropske unije.

Dolazak gospodin Hila odlagan je više meseci, jer se čekalo da ukrajinski vojnici, gladni, žedni, goli i promrzli, naoružani američkim oružjem iz otpisa, umarširaju u Rusiju. Prvo do Kremlja, a da im sa balkona Bele kuće aplaudira predsednik Bajden, radujući se što su Ukrajinci stigli do Berlina! On se baš ne orijentiše dobro, u svojim godinama. Važno je da ume da se raduje.

I samo dotle, do tog kamena, do tog bedema, staneš li svojom nogom poganom, čućeš naše rakete i gromove, poručila je Moskva. A kada su to čuli Nemci, Poljaci, Rumuni, pa i američki vojnici i generali, naprečac su odlučili da ne ratuju, već će i predsedniku Putinu uvesti sankcije, koje u istoriji, kako je poručio g. Bajden, nikom nisu uvedene. Čak je hrvatski predsednik Milanović odlučno odbio svaku pomisao da hrvatski vojnici brane Ukrajinu, odnosno krenu na Rusiju, mada je Hrvatska član NATO-alijanse!

Predsednik Putin se slatko nasmejao marifetlucima ostarelog kolege iz Bele kuće.

Neće, dakle, biti rata. Samo lajanja pasa. Njih stotinu, a Rusija sama na mejdanu. Naspram nje je i Vučić, Ana, Vulin, Neša Slina, punih gaća.

Amerika ide u rat. Hoće li očistiti Balkan od najvećeg ološa, narko dilera, ubica, perača novca...

Ako ne može dalje od Kijeva, može valjda na Balkan. Ovde su sve njeni ljudi. Bela kuća ih je instalirala, obučila, sokolila, podsticala na najcrnja zlodela, uzimala im reket, otimala preduzeća.

Počeli su od Milorada Dodika. Ide Mile, ide Mile, preko koridora i on kaže i on kaže da se proći mora. On računa na Moskvu. U Kremlju drže reč!

Nekoliko stotina kriminalaca koji su stavljeni na crnu listu Sekretarijata Ministarstva finansija SAD-a čeka da se lista pojavi. Ali mafija iz Stejt Departmenta je drži u fioci. Trguju. Ko hoće, može da plati, da se otvori, pokaže, dokaže, da se pokajao, popravio.

Prvo će gospodin Hil da se raspakuje, da se razgaći, da popije kafu, pa da počne da prima. Prvo glave, pa ministre, potom tajkune, pa one koji se kandiduju da prethodne naslede.

Ljubim ruke, gospodine Hil, od mene nemate boljeg Jude, samo mene podržite, srušićemo Moskvu.

Ali, gužva je i ispred ambasade Velike Britanije i Nemačke, tamo je pogolem red za preporuku.

Onda nastade bežanija, jer se u Deligradskoj okuplja desetine hiljada, dobrovoljci, hoće da brane majku Rusiju.

Srbija je oteta zemlja. Povratimo je. Ustanimo, oterajmo te paše i subaše. Naterajmo ih da sa nama razgovaraju kao sa ljudima, dostojnim poštovanja.

Propaganda oko rata koji sledi je neprivlačan spektakl, a onima sa slabim srcem bolje je da se zasad okrenu nečem drugom. Da čekaju dobrovoljačke redove. Ali, neće toga biti.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane