Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Osipa se dvorska svita Aleksandra Vučića, što dalje od njega i Srbije beže njegovi kumovi, politički saradnici i poslovni ortaci

Bežanija

Osipa se dvorska svita Aleksandra Vučića. Što dalje od njega i Srbije beže njegovi kumovi, politički saradnici i poslovni ortaci. Slaviša Kokeza je pobegao u Ameriku, Nikola Petrović priprema povlačenje u rezervnu domovinu Francusku, a Zlatibor Lončar u Austriju. Aleksandar Vulin se nada da će dobiti agreman u Kini. Siniša Mali namerava da se skloni u Švajcarsku, a Zorana Mihajlović u Englesku. Svestan da nema šanse da pobegne u neku stranu državu, Andrej Vučić beži u bolest. Na nedavnoj inauguraciji Aleksandra Vučića nije bio prisutan brat Andrej, navodno zbog lečenja u Parizu. Deset godina su pljačkali i uništavali Srbiju, postali su multimilioneri i milijarderi, a sad beže od odgovornosti, nemaju hrabrosti ni da jednu noć provedu u pritvoru.

P.P.

U okruženju Aleksandra Vučića vlada panika. Suočeni sa činjenicom da je došlo vreme za svođenje računa, najistaknutiji pojedinci iz kartela oko Srpske napredne stranke traže načine da izbegnu krivičnu odgovornost, da sačuvaju živu glavu i, ako može, bogatstvo koje su prigrabrili u poslednjih deset godina. Neki se plaše stranih službi, neki s njima sarađuju. Neki nameravaju da se sklone iz politike, a neki se nadaju da će ih spasiti ostanak na političkim funkcijama. Svima je zajednička samo želja da se što dalje maknu od Vučića.

Slaviša Kokeza je reagovao pametnije i brže od ostalih. Čim je osetio da mu se steže omča oko vrata, pobegao je na bezbednu udaljenost, u Sjedinjene Američke Države. Vučić je prošle godine pokrenuo policijsku, pravosudnu i medijsku hajku protiv Kokeze. Mediji su ga optužili da je švercom preko carine zgrnuo 640 miliona evra, a povezivali su ga s klanom Veljka Belivuka, pa i za pripremu atentata na Vučića. Priveden je na saslušanje, ali nije pristao da ide na poligraf. "Ne znam zašto nije hteo da odgovori na jedno, samo na jedno pitanje - da li je pripremao atentat na mene. Pa, ja mu nisam ni na senku stao", rekao je tada Vučić na konferenciji za medije. Kokeza se oglašavao samo privatno. Vučiću je poslao preteću poruku: "Zaustavi se dok nije kasno. Ako padnem ja, pašćete i ti i Andrej".

Istog časa zaustavljena je hajka na Kokezu. Svestan da više ne može da izgladi odnose s kumom Vučićem, Kokeza je pobegao u Ameriku. Kupio je imanje na Floridi, u Majamiju. U međuvremenu, dva puta je dolazio u Srbiju kako bi stvorio utisak da se ne plaši, da nije pobegao. Nebojši Stefanoviću, Branislavu Prostranu i ostalim poznanicima s kojima se susretao pričao je da ima zaštitu američkih službi s kojima sarađuje. Takve poruke je slao i Vučiću, nekad direktno SMS-om, nekad preko društvenih mreža. "Uživam u Americi. Ovde vlada demokratija i pravna država, lopovi su u zatvoru, a ne na vlasti", jedna je od Kokezinih poruka s lažnog naloga na Fejsbuku, za koji svi znaju da je njegov.

Da ne bi objašnjavao uzroke svog sukoba s Kokezom, kao i razloge zašto se povukao iz tog obračuna, Vučić je odgovornost prebacio na svog drugog kuma Nikolu Petrovića. Poznato je da su Kokeza i Petrović odavno u otvorenom ratu. Kokeza je Petroviću slao poruke s direktnom pretnjom: "Obrisaću te!" Prilikom nekoliko slučajnih susreta u beogradskim restoranima, pred mnogim svedocima, Kokeza je nasrtao na Petrovića, koji se uvek povlačio i bežao od "ludog Bosanca".

Vučić tvrdi da nema ništa s tim sukobom, da je to njihov lični problem, koji ni on ne može da reši. Takvim izjavama Vučić pokušava da posredno demantuje glasine da je Kokeza američkim službama predao dokaze mnogih kriminalnih i korupcionaških afera u kojima glavne uloge imaju članovi vladajuće porodice. Kako bi to dokazao, Vučić je obustavio pravosudnu i medijsku hajku protiv Kokeze, kao i da mu niko ne pravi poslovne probleme. Zato Kokezine firme i dalje normalno rade i dobijaju unosne poslove na tenderima.

Iako se Kokeza ne pojavljuje na svom imanju u beogradskom naselju Kotež, tu je njegov sin. Pred kućom se nalaze Kokezini luksuzni automobili, "Mercedes" S klase, vredan 150.000 evra, i "Mercedes - Maybach" GLS, koji košta 250.000 evra.

Registracije oba automobila imaju oznaku "SK". Inicijali su bitni Slaviši Kokezi, valjda da bi prepoznao svoje preskupe automobile, o kojima je maštao pre dvadesetak godina, kad je vozio magarca od 400 evra.

U nešto skromnijim vozilima nalaze se brojni članovi obezbeđenja Kokeze Juniora. Pored njih, u bednim "Pandama" i "Golfovima", u drugom sigurnosnom prstenu, nalaze se pripadnici Bezbednosno informativne agencije.

Kokeza je pobegao od Vučića i Petrovića, a Petrović planira bekstvo od Vučića i Zvonka Veselinovića. Svemoćni vladarov kum nedavno je u francuskoj ambasadi uzeo pasoše za sebe i sina. Nikola Petrović ima francusko državljanstvo, nekretnine i firme u Francuskoj i Švajcarskoj. I on se priprema na odlazak iz Srbije, ali ne sme da žuri kako ne bi izazvao nepoverenje ne samo Vučića, nego i svog najboljeg prijatelja Zvonka Veselinovića.

I pre nego što je stavljen na američku crnu listu, Veselinović je znao da se nalazi u opasnosti. Otkad je pod sankcijama i sve ozbiljnijim pritiskom optužbi za ubistvo Olivera Ivanovića, Veselinović je shvatio da će se kola polomiti na njemu. Zarad vlastite bezbednosti, najviše vremena provodi u planini, na Goliji, koju je gotovo celu privatizovao. Svi šumski prilazi njegovom imanju okićeni su reflektorima i bezbednosnim kamerama, a na ulazima se nalaze stražari s dugim cevima. Tako izgleda i prilaz Veselinovićevoj vili u Beogradu, pred kojom je uvek parkirano nekoliko automobila s otvorenim vratima i telohraniteljima s vidno istaknutim oružjem.

Veselinović nema gde da pobegne. Iako su američke službe, Interpol i Europol još pre četiri godine pokrenule istragu protiv njega, Veselinović je nesmetano putovao svetom. Leta je provodio u Grčkoj, Nemačkoj i Africi, na safariju s Milanom Radoičićem i Nikolom Petrovićem. To vreme je prošlo. Od 8. decembra 2021. godine, kad je objavljeno da se nalazi na crnoj listi američkog ministarstva pravde, ne sme ni da poseti zavičaj na severu Kosova i Metohije.

Dok je Veselinović prinuđen da bude u Srbiji, uvek dostupan organima sile, on predstavlja najveći problem za Vučića. Poslednje što Vučiću treba jeste sukob s Veselinovićem, a samo je pitanje trenutka kad će do njega doći. Kad Amerikanci odluče da je vreme da Veselinović bude priveden pravdi, Vučić će morati da naredi hapšenje. To bi otvorilo sve opcije. I da Veslinović pruži oružani otpor policiji, i da se mirno preda, pa da tokom istrage otkrije sve o vezama s Aleksandrom i Andrejem Vučićem.

U nezavidnoj situaciji nalazi se i Zlatibor Lončar. Pošto je s više strana, uključujući i od samog Vučića, obavešten da Europol ima njegove dešifrovane komunikacije preko aplikacija Anem i Skaj s vođama balkanskih kriminalnih klanova, Lončar izlaz traži u napuštanju politike, ali i Srbije. Lončar je nedavno obavestio Vučića da ne računa na njega prilikom sastavljanja sledeće vlade. Kao razlog nije naveo dokaze, koji bi mogli da ga odvedu na dugogodišnju robiju, nego katastrofalno stanje zdravstvenog sistema.

U borbi protiv pandemije korona virusa novac je potrošen na izgradnju nepotrebnih bolnica i kupovinu zaštitnih sredstava i neupotrebljivih medicinskih aparata. Lekari i medicinske sestre beže u inostranstvo, a bolnice su pretrpane pacijentima kojima nema ko da pruži pomoć. Zbog sprečavanja lečenja obolelih od drugih teških bolesti dramatično je porasla stopa smrtnosti.

Iako je taj prikaz stanja u srpskom zdravstvu vrlo realan, komično je kad to, kao razlog za napuštanje funkcije ministra zdravlja, navodi čovek čiji nadimak je Doktor Smrt. Pre će biti da Lončar ne želi novi ministarski mandat kako bi napustio Srbiju ne privlačeći pažnju javnosti.

Zlatibor i Vesna Lončar imaju nekoliko stanova u Beču, a i uticajne saradnike iz britanske obaveštajne službe, koji su mu i pre 20 godina pomogli da izbegne odgovornost za saradnju sa zemunskim klanom. On se nada da ga neće ostaviti na cedilu ni sada, kada napušta Vučićev kartel.

Ni Aleksandar Vulin neće ostati u Vladi Srbije. Kao Lončar, i Vulin je osumnjičen za saradnju s kriminalnim klanovima Zvonka Veselinovića i Veljka Belivuka. Iako je Tužilaštvo za organizovani kriminal usmerilo istragu dalje od Vulina, neće moći da sakrije svedočenja Belivuka i Marka Miljkovića o saradnji s bivšim ministrom odbrane i odlazećim ministrom policije. Pored toga, Vulin ima i politički teret, koji nije prihvatljiv za Vučićeve zapadne gospodare. Zbog izraženih proruskih stavova, Vulin nije prihvatljiv za centre moći iz Vašingtona i Brisela.

U najboljem slučaju, on može da se nada imenovanju na funkciju ambasadora Srbije u Kini. A i to samo ako dozvole SAD i EU, koje su pre nekoliko dana na najkonkretniji način prezentovale koliki imaju uticaj na kadrovska rešenja u srpskoj vlasti.

Savet Evropske unije stavio je na svoju crnu listu Bogoljuba Karića zbog poslovnih i političkih veza s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom. Iako se Bogoljub Karić i njegov brat Dragomir, koji je zvanični konzul Belorusije u Srbiji i narodni poslanik u srpskom parlamentu, nijednom rečju nisu pobunili protiv Vučićeve odluke da prošle godine uvede, a nedavno i pooštri sankcije Belorusiji, to ih nije spasilo od stavljanja pod "restriktivne mere" EU.

Vučić je znao šta se sprema, zato nije dozvoljavao Karićima da rade u Srbiji. Vučić je sa zadovoljstvom uzeo mito od Karića, ali je njihove kompanije sprečio da dobijaju poslove na tenderima. Karićima se pravdao da ih ne sabotira on, nego Zorana Mihajlović i Siniša Mali.

Upravo njih dvoje, Mihajlovićka i Mali, takođe traže način da se na vreme sklone od Vučića. Oni nemaju probleme s političkom podobnošću, ali imaju s mnogim tragovima teškog kriminala koji vuku prema njima. Zorana Mihajlović je već kupila stan u Londonu, na ime svog sina. Mali može da bira gde će - Engleska, Švajcarska ili Nemačka - ali nigde neće imati mira ako američke službe odluče da teraju do kraja istragu o njegovom učešću u međunarodnoj kriminalnoj mreži, koja se bavi pranjem novca.

Za razliku od svojih kumova i saradnika, braća Vučić se ni ne nadaju bekstvu u inostranstvo. Za njih nema sigurne kuće ni na istoku, ni na zapadu. Aleksandar Vučić je sudbinu vezao za vlast. Dok je na vlasti, biće na slobodi. Andrej Vučić, s druge strane, pokušava da odgovornost izbegne bekstvom u bolest. Već tri godine se od teške bolesti leči u jednoj bolnici u Parizu. S objašnjenjem da se tamo nalazio i krajem maja, na još jednoj od terapija, opravdan je Andrejev izostanak s predsedničke inauguracije.

Gde god bežali, Vučićevi kumovi i saradnici neće uspeti da izbegnu odgovornost za zločine koje su vršili. Ne zna se ko će prvi pasti, ali zna se da će svi, čim budu prinuđeni da se brane, kao glavnog krivca označiti Aleksandra Vučića. To zna i Vučić, zato se plaši njih koliko i oni njega. Što se građana Srbije tiče, neka se kriminalci međusobno obračunaju što pre, tim bolje.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane