Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Uvodnik

(Pr)osudite sami

I oni odoše

Milovan Brkić

Kad dugo gledaš u bezdan i bezdan se zagleda u tebe, zapisao je Fridrih Niče.

Duže od tri decenije Srbija se nalazi pred ponorom. Samo što se ne strmeknemo. I bezdan se zagledao u nas.

Ovi prostori su često bili pod okupacijom. Najduže su se zadržali Turci. Njima smo plaćali deseticu. Deset odsto od prihoda. Uzimali su i danak u krvi. Nisu dirali u crkve. Po pesmama pamtimo i neke paše i subaše, sultane..

Dizali smo ustanke, bune. U krvi smo stekli državu. Ispratili smo ih, prolivajući krv, do Stambola.

''Narod je ovi umirat sviko - u svojoj smrti da nađe lijeka.'', ovim rečima je Aleksa Šantić pozivao bosanske muslimane da ostanu kod svojih kuća, da ne idu u tuđinu.

Onda su nas okupirali vojnici Austrougarske. Izgubili smo polovinu stanovništva. Rat smo okončali kao pobednici.

Dođoše kod nas i po nas i Nemci. Oterali smo ih, sa Rusima. Kao pobednici.

Poslednje tri decenije opet smo pod strašnom okupacijom. Stigla je američka čizma. Sa svojim slugama iz NATO alijanse surovo su bombardovali Srbiju. Oteli su nam Kosmet, da uzmu za sebe rudnike, elektrane, zemlju. General Klark, državna sekretarka Olbrajt i njihova mafija prigrabila je banke, fabrike, javna preduzeća. Srbija je nastavila da otplaćuje kredite za preduzeća koja su oteli američki desperadosi, predvođeni generalom Klarkom i državnom sekretarkom Olbrajt.

Posle bombardovanja doveli su nam tzv opoziciju. I to kakvu opoziciju. Demokratsku. DOS!

Sve ostalo nam je poznato. Uzimali su, otimali, pljačkali, korumpirali, ubijali nas.

Završnica uništenja Srbije sprovedena je dovođenjem šizofrenog Aleksandra Vučića na vlast. Za samo deset godina on je temeljno srušio sve vrednosti na kojima se Srbija održala. Promenio je veru, uzeo je islam. Da je običan građanin, to bi bio njegov izbor.

Na isti način na koji su decenijama tlačili narode Latinske Amerike, zajašili su i Srbiju. Počeli su deinstitucionalizaciju Srbije. Ni Miloševićeva diktatura nije urušila institucije. Pokušavala je, ali su sudije pružale otpor. Nisu htele da služe tiraniji.

Dolaskom DOS-a na vlast državna televizija i državne novine su na sva usta blatili srpsku istoriju, veru, kulturu. Nestalo je Udruženje književnika, ukinute su sve tribine na kojima se debatovalo, pljuvalo na vlast, kritikovala javna politika. Ukinuto je javno mnjenje.

Promovisana je klasa mladih, neškolovanih, nekompetentih ljudi, koji su pokušavali da nas denacifikuju, da nas pretvore u ljudsko smeće.

Tvrdo verujem da bi zakonom, na period od 20 godina, trebalo zabraniti Demokratsku stranku i sve njene pobočne partije. Sa neskrivenom lakoćom i mržnjom njihovi jurišnici su pljuvali po svakom ko se nije klanjao zapadnim vrednostima. Tako je jedan sudija, čiji otac je bio ministar pravde do Miloševićevog pada, dolaskom DOS-a uznapredovao. Napisao je u rešenju o pritvoru jednog mladog momka koji je učestvovao u demonstracijama, da se ''protivi zapadnim vrednostima'', te da je opasan i da je neophodan pritvor!

Amerikanci su nam uništili pravosuđe, uzeli slobodu medija, porobili nas, kriminalizovali društvo, a danas sa sobom odnose novac koji su njihovi banditi opljačkali Srbiju. Reč je o stotinama milijardi dolara, koji se nalaze u američkim i zapadno-evropskim bankama.

Amerikanci idu sa Balkana i iz Srbije. Ostavljaju iza sebe sve svoje zločine. Aleksandra Vučića i ambasadora Hila, koji neće moći da završi svoju misiju. ''Mene ne interesuje pravda, već rešenje'', poručivao je g. Hil. Ne interesuju ga naši životi, želja za slobodom. Samo pljačka i ineresi senilnog predsednika Bajdena i njegovog sina Hantera.

Niko još ne veruje da se Amerika povlači. Sada će da se o svom jadu zabavlja. Igra mečka pred čičinom kućom, sutra će i pred našom, stara je izreka.

Što su nas opljačkali, to bi im nekako i oprostili. To što su uništili osećaj da smo živi, to im nikada nećemo oprostiti.

Poznajem stotine mladihh ljudi, punih snage, pameti, koji su spremni da u svoje ruke uzmu svoju sudbinu.

Kada uklonimo ološ, koji će pokušati da pobegne za Amerikancima, ne smemo oprostiti Vučiću i onima koje je iznjedrila Demokratska stranka. Moramo objaviti da je Srbija opet slobodna.

Bog je slobodu dao za čovjeka, poručivao nam je Aleksa Šantić.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane