Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (246)

Projektovane sudije služe kadijama

Srpski sudovi još donose presude "U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Zašto je za ministra postavljena Nela Kuburović, koja za svojih 36 godina života nije donela nijednu presudu, nije podigla nijednu optužnicu? Ko je nova ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše urednik Milan Glamočanin, bivši načelnik uprave u saveznoj policiji, u saradnji sa istraživačkim timom Magazina Tabloid. U ovom broju zamenjuje ga Milovan Brkić, jer je Glamočanin na dužem lečenju, mada smo očekivali da će se (po)vratiti.

Milovan Brkić

Ko je Nikola Sandulović, koji se predstavlja kao budući predsednik Srbije?

Pred sudijom Prvog osnovnog suda u Beogradu S.P. održan je 8. novembra prošle godine glavni pretres po tužbi Nikole Sandulovića, predsednika Republikanske stranke Srbije, protiv glavnog i odgovornog urednika Magazina Tabloid, zbog krivičnog dela uvrede. Gospodin Sandulović se predstavlja kao ''projektovani predsednik Srbije''. Takvom gospodinu pripala je, da ga štiti od ''uvrede i klevete'' i ''projektovana sudija''. Srpsko pravosuđe je odavno postalo lakrdija, ali ova priča pokazuje da je i kriminal u sudu sve strašniji.

Predstavljajući se kao budući predsednik Srbije, gospodin Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke Srbije, koja je partija nacionalnih manjina Mađara, izazvao je zabrinutost većeg dela građana Srbije. Za razliku od Vučića, na gospodina Sandulovića je zaista izvršen atentat, koji je preživeo. Imaju iste navike i narav.

Nikola Sandulović je junak američke platforme Rich TVX redakcija. Ovih dana na e-mail adresu Magazina Tabloid stižu poruke kojim nas ova redakcija opisuje kao UDBAŠE, kao antiamerički opredeljene Udbaške novinare, koje je, navodno, raskrinkao Nikola Sandulović, budući projketovani predsednik Srbije. (koji na aprilskim izborima nije uspeo da sakupi ni 1.000 potpisa, da preda listu).

''Zbog sumnjivih navoda iz teksta platforme RICH TVX, da je Nikola Sandulović, predsednik Republikanske stranke Srbije ''projektovani predsednik Srbije'', redakcija FN Tragača kontaktirala je sve američke institucije pomenute u tekstu o Nikoli Sanduloviću, ali su nas ove institucije uputile na Ambasadu SAD u Beogradu.''

U Ambasadi SAD u Beogradu navode da Stejt department Rich TVX-u nikada nije pružio nikakvu informaciju niti komentar!

„Ova priča je čisto smeće. Čini se da je ova veb stranica (Rich TVX) krcata teorijama zavere, neistinama i kompjuterski generisanim klikbejt naslovima", navode za FN Tragač zvaničnici iz Ambasade SAD u Beogradu i dodaju da se letimičnim pregledom reportera ovog sajta može zaključiti da ne postoji nikakav dokaz da su oni zaista novinari.

Sporna objava Nikole Sandulovića na Fejsbuku podeljena je više od 100 puta sa profila ovog političara i stranice Republikanske stranke u Apatinu, dok je tekst objavljen na portalu Naša borba skupio oko 1.300 pregleda. Ceo članak američkog medija Rich TVX pročitan je i analiziran i u dvočasovnoj emisiji Jutjub kanala UNIA INFO koja je pregledana gotovo 12 hiljada puta i u kojoj je gostovao upravo Nikola Sandulović.'' - odgovor je neimenovanog zvaničnika Ambasade SAD-a u Beogradu.

Evo kako je reagovao ''predsednik'' Sandulović.

''Jučerašnji nastup samozvanog novinara Milovana Brkića u kome je PONOVO PO TREĆI PUT izneo gnusne laži i optužbe na moj račun, usput me primitivno vređajući, je razlog zbog koga će protiv dotičnog biti podignuta i TREĆA TUŽBA zbog širenja laži i rušenja mog ugleda koji ja nesumnjivo imam, za razliku od njega.

Nikakve presude ne postoje u kojima ja dugujem bilo kome novac, a kamoli desetine hiljada eura! Moraće na sudu da dokaže ono što je pijan lanuo i da taj izmišljeni dosije o meni priloži sudu kao dokaz njegovih tvrdnji, pošto ja nisam OSUĐIVANO LICE!

Da li ste se zapitali zbog čega to stvorenje uporno priča takve gadosti i laži o meni? Ko ga plaća za to? Za koga on godinama radi?

Zašto se ON TAKAV KAKAV JESTE toliko uplašio mog dolaska na vlast? Možda zato što je dugogodišnji saradnik službe, što je dugogodišnji saradnik Aleksandra Vučića o kome je pisao hvalospeve dovodeći ga tako na vlast, možda zato što je dobio stan od Slobodana Miloševića zbog njegovih napada na ljude koji su bili protiv njega?

Zar nije očigledna razlika u tome što je ON LIČNO propagirao dolazak Aleksandra Vučića na vlast i gde sada SVI TE POSLEDICE OSEĆAMO, i njegovo napadanje na mene koji još nisam ni došao na vlast? Shvatate li tu razliku? Šta je bilo posle njegovog hvalisanja i dovođenja na vlast ludog diktatora, i šta može da bude mojim dolaskom na vlast ako me taj isti BLATI I VREĐA?

DA LI JE ON MERODAVAN U SVOJIM PROCENAMA I PREDLOZIMA? UVERILI STE SE SADA SAMI!

KO PLAĆA TOG STVORA DA TO RADI? KOME TO ODGOVARA I KO SE TO TOLIKO BOJI MOG DOLASKA NA VLAST? KOMUNISTI, KAO ŠTO JE I ON SAM!

Da li iko može da veruje da je on bilo kakav segment važnosti koji može da utiče na politička dešavanja u Srbiji? ...

Ovo je jezik ''budućeg predsednika Srbije" kako ga promoviše američka platforma Rich TVX, a i on sebe takvim predstavlja. Ko ga je i gde projektovao?

Ne poznajem lično gospodina Sandulovića. Međutim, kada je bio uhapšen i zadržan u pritvorskim prostorijama Policijske uprave Beograda, koje izgledaju jezivo, jer sam i sam nekoliko puta boravio u njima, Predrag Popović, moj zamenik i ja smo, koliko smo mogli, digli dreku i obavestili javnost o nameri da gospodin Sandulović bude likvidiran. Koristio sam se i statusom koji imam među poštenim sudijama. Peđa je zvao Nikolinu kćerku Klaru i ponudio da pomognemo, koliko god možemo.

Kada je izašao iz pritvora, gospodin Sandulović se javio i zahvalio, a javno je naveo da smo ga samo podržali Predrag i ja. I meni se telefonom zahvalio. Obavestio sam ga da smo to učinili braneći načelo da niko ne može biti ubijen voljom diktatora.

Međutim, gospodin Sandulović je to brzo zaboravio, pa je u prvom nastupu saopštio javnosti da smo Predrag i ja ovejani kriminalci koji podržavaju Vučića, lično!

Gospođa Svetlana Đajić iz Zrenjanina, čestita žena, otpisala nam je.

''U Medija centru je 22.1.2014. prvi put promovisana Republikanska partija.... Cvijan i Sandulović, a ispred Reformističke stranke Niš-Aleksandar Višnjić... iz jula Dragana Kuzmanović, a iz izvorne frakcije SNS Dušan Jakšić... (Jakšić je iznenada umro... Neobjašnjivo...). Predlog Republikanske za gradonačelnika je tada bio Vladimir Rajčić.

A 2015. se kao veza Sandulovića pominjao Kosmajac i zvezdarski klan...''

''Od 21.8.2017. do 6.3.2019. račun Republikanske stranke je bio u blokadi. Dragana Kuzmanović je otišla kod Vulina... Nikola Jelikić je takođe napravio haos sa parama... Meni je Sandulović poslao krivičnu posle moje objave na fb da su republikanci u Tirani prvi priznali samostalno Kosovo. Tražio 500.000 za duševni bol. Pre toga mi je slao pretnje telefonom.'' - svedoči Svetlana Đajić

Najkvalitetniji od njih je Peđa Petronijević koji je posle krađe para otišao kod Jeremića u stranku... Od nekadašnjih članova nema nikog'' - napisla nam je gospođa Đajić.

Prvi osnovni sud u Beogradu P. 17244/18 usvojio je tužbu bivšeg predsednika izvršnog odbora i obavezao Republikansku stranku da mu vrati 2.300.000 dinara koje je on pozajmio stranci, ali je predsednik novac potrošio.

Princip po kome posluje ''budući srpski predsednik'' je da za potpredsednika stranke postavi čoveka koji može da debelo plati. Jednom Albancu iz Bujanovca uzeo je 30.000 evra, čovek je prodao kuću. Beli Molnaru je uzeo 10.300 evra, pretvarajući to kao ''pozajmicu''. Posle šest meseci obavezno je izbacivao potpredsednike iz stranke. Poslednji koji je samnom komunicirao je pilot Vlastimir Lale Milenković, čovek sa vezama svuda u svetu. Ali, svi kod gospodina Sandulovića imaju rok trajanja.

"Projketovani predsednik'' Sandulović je opisan u Beloj knjizi MUP-a Srbije o kriminalu, kao član zvedarskog klana. Bačena mu je bomba u kuću, nudio je nagradu od 100.000 ko ukaže na počinioca, ispod auta mu je u Zemunu postavljena eksplozivna naprava. On je lažno prijavio svoje poznanike, koji su proveli po nekoliko meseci u zatvoru, dok ih Viši sud u Beogradu pravnosnažnom presudom nije oslobodio od optužbe... Impresivna je biografija gospodina Sandulovića.

Elem, suđenje po tužbi ovog čoveka počelo je 8. novembra prošle godine, ali se odlaže na neodređeno, zbog teže bolesti postupajuće sudije. Bolest je sa lošom prognozom, te je teško zaključiti kada će biti nastavljeno. (Molimo se Gospodu da joj pomogne da se oporavi).

Ove godine g. Sandulović je podneo novu tužbu. Njom je zadužen sudija Dragan Martinović. Ovaj blago retradirani ''delilac pravde'' nalazi se u pravosuđu, zahvaljujući svojoj sestri Milici Stojković. Ona se udala za Predraga Stojkovića, sina tadašnjeg ministra pravde Zorana Stojkovića. Brzo je napredovala, danas je predsednik drugostepenog veća u Građanskom odeljenju Višeg suda u Beogradu. A ona je za sobom povukla i brata Dragana.

Evo obrazloženja za izbor sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu Dragana Martinovića

Visoki savet sudstva je 29. 11. 2018. predložio izbor gospodina Martinovića, uz obrazloženje:

''Dvadeset peti predlog Komisije je kandidat Dragan Martinović, sudijski pomoćnik u Višem sudu u Beogradu. Dragan Martinović je rođen 1986. godine. Osnovne studije završio je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu 2009. godine, a pravosudni ispit je položio 2012. godine. Nakon završenog Pravnog fakulteta, 21. septembra 2009. godine zasnovao je radni odnos u Trećem opštinskom sudu u Beogradu kao pripravnik volonter. Od 01. januara 2010. godine radio je u Prvom osnovnom sudu u Beogradu kao pripravnik volonter. Nakon položenog pravosudnog ispita 09. maja 2012. godine zasnovao je radni odnos u Prvom osnovnom sudu u Beogradu u zvanju sudijskog saradnika a počev od 15. maja 2013. godine radi u Višem sudu u Beogradu na radnom mestu sudijskog pomoćnika u zvanju višeg sudijskog saradnika - samostalnog savetnika. Za ostvarene rezultate rada u Višem sudu u Beogradu u 2015., 2016. i 2017. godini ocenjen je ocenom „naročito se ističe". Prema mišljenju sednice svih sudija Višeg suda u Beogradu i Apelacionog suda u Beogradu dobio je pozitivno mišljenje, te ispunjava sve uslove koji su propisani Zakonom o sudijama za izbor sudije Prvog osnovnog suda u Beogradu. Kandidat Dragan Martinović je polagao ispit za osnovne sudove i ostvario je ocenu pet.''

Pomenuti je bio pripravnik kod sudije Trećeg suda u Beogradu A. Stepanovića. Nijedan sudija Višeg suda u Beogradu nije glasao za njegov izbor, kao nijedan sudija Apelacionog suda, samo je konstatovano da ispunjava formalne uslove za izbor.

Čovek koji je u knjizi MUP-a Srbije opisan kao pripadnik tzv ''Zvezdarskog klana'', kome su pod džip nepoznata lica stavili bombu, a optuženi posle dvogodišnjeg pritvora oslobođeni lažne Sandlovićeve optužbe oslobođeni su od te optužbe, koji je pretio svojoj bivšoj ženi, predavao lažne i falsifikovane potpise za izbore, lažno prijavio na desetine svojih stranačkih kolega za navodne pronevere... voli da tuži druge. Nada se da će ga zaštititi projektovani sudovi, koje je reformisala zloglasna agencija USAID.

Ovih dana gospodin Sandulović prodaje kuću na Dedinju za četiri miliona evra. Kako je stekao ovu nekretninu?

1

Kad te stražar osudi na smrt

Redakcija Magazina Tabloid objavila je više izveštaja o masovnoj smrti zatvorenika u srpskim zatvorima. Osuđeni Đura Momirov dostavio nam je krivičnu prijavu koju je Višem javnom tužilaštvu nu Požarevcu podneo protiv zapovednika u Službi obezbeđenja, koji ga sprečava da leka traži kod nadležnih zdravstvenih službi. Na te preglede upućuju ga zatvorski lekari, jer mu je ugrožen život. Više javno tužilaštvo je krivičnu prijavu prosledilo Osnovnom javnom tužilaštvu u Požarevcu. Čeka se da Đura umre.

VIŠEM JAVNOM TUŽILAŠTVU U POŽAREVCU

OSUMNJIČENI: Antić Darko zapovednik u Službi za obezbeđenje Kazneno Popravnog zavoda Požarevac u Zabeli 12102 Požarevac, Ul. Dunavska bb,

OŠTEĆENI: Đura Momirov iz Banatskog Aranđelova na izdržavanju kazne zatvora u Kazneno popravnom zavodu Požarevac u Zabeli 1210 Požarevac 2, sa matičnim brojem 82/18

KRIVIČNA PRIJAVA

***

Što postoje osnovi za sumnju da osumnjičeni Antić Darko kao službeno lice zaposleno u Ministarstvu pravde, Upravi za izvršenje krivičnih sankacija- Kazneno popravnom zavodu Požarevac u Zabeli na mestu Zapovednika u Službi za obezbeđenje u tom zavodu, u periodu počev od dana 30.06.2022. godine pa nadalje, sa umišljajem i u uračunljivom stanju u vreme kada je sposoban da shvati značaj svog dela i da upravlja svojim postupcima, u vršenju službe preduzima radnje kojim stvara neposredne uslove za izvršenje krivičnog dela Teško ubistvo iz čl.114 st.1 t.1 Krivičnog zakonika kako bi na podmukao i bezobziran način lišio života oštećenog zatvorenika Đuru Momirova koji se u odnosu na njega nalazi u podređenom položaju, u nameri da ga na taj način dodatno nezakonito kazni, na način što osumnjičeni Antić Darko, znajući da je oštećeni Momirov Đura težak srčani bolesnik sa oštećenim krvnim sudovima, i da mu je opšte zdravstveno stanje teško narušeno, da je jednom već preživeo infarkt, dana 30.06.2022. godine nije dozvolio da oštećeni bude odveden na kontrolni pregled u Opštu bolnicu u Požarevcu po Izveštaju lekara specijaliste te bolnice broj protokola: 474/2022 od 27.01.2022. godine, što dana 01.07.2022. godine osumnjičeni nije dozvolio da oštećeni bude odveden na zakazani pregled u Specijalističku neurohiruršku ambulantu, Klinike za neurohirurgiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu po Izveštaju lekara specijaliste te ustanove broj protokola 5043/2021 od 01.04.2021. godine, što dana 11.05.2022. godine nije dozvolio da oštećeni odmah tog dana bude upućen u tercijalnu ustanovu na TTE zbog supervizije i upućivanja u „Heart team" zbog procene za eventualni operativni zahvat, po Izveštaju lekara specijaliste Opšte bolnice Požarevac broj protokola 661/2022 od dana 05.05.2022. godine, što je znajući da oštećeni ima teško oštećenje Aorte, osumnjičeni kršenjem odredbi čl.84 st.1 i čl.85 st.1 Zakona o izvršenju krivičnih sankcija (Službeni glasnik Republike Srbije br.55/2014), i čl.3 st.4, čl.5 st.1 t.1 Pravilnika o odeći, obući rublju i posteljini osuđenih lica (Službeni glasnik Republike Srbije br.137/2014), kao uslov da bude vođen na preglede i kontrolu kod lekara primoravao oštećenog Momirova da prilikom odvođenja u te ustanove nosi debelu zimsku bluzu, umesto letnje košulje sa kratkim rukavima koju po zakonu i Pravilniku mora da nosi od 01. maja do 30-tog septembra, da bi službenim vozilom zvanom „Marica" koje nema prozore ni urednu ventilaciju doživeo Hipertermiju koja prvo napada krvne sudove i umro na putu do zdravstvene ustanove, zbog čega oštećeni trpi teške fizičke i psihičke patnje, pri čemu osumnjičeni je svestan svoga dela, bio svestan ili je bio dužan i mogao biti svestan da je njegovo delo zabranjeno, pa je hteo njegovo izvršenje,

- čime bi učinio krivično delo Teško ubistvo iz čl.114 st.2 u vezi sa st.1 t.1 Krivičnog zakonika, u sticaju sa krivičnim delom Zlostavljanje i mučenje iz čl.137 st.3 u vezi sa st.2 Krivičnog zakonika

Dokazi: Saslušanje osumnjičenog Antić Darka na okolnosti iz krivične prijave, koga zvati preko uprave Kazneno popravnog zavoda Požarevac u Zabeli,

- saslušanje oštećenog Đure Momirova matični broj 82/18 na okonosti iz krivične prijave, koga zvati preko uprave Kazneno popravnog zavoda Požarevac u Zabeli,

- uvid u celokupan zdravstveni dosije oštećenog Momirov Đure koji će tužilaštvo pribaviti po službenoj dužnosti

- veštačenje opšteg zdravstvenog stanja oštećenog Momirova na osnovu zdravstvene dokumentacije od strane Komisije veštaka Sudsko medicinskog odeljenja Medicinskog fakulteta u Beogradu, na okolnosti iz krivične prijave,

- uvid u Izveštaj lekara specijaliste Opšte bolnice u Požarevcu broj protokola 47472022 od 27.01.2022 godine na okolnosti iz krivične prijave u prilogu,

- uvid u Izveštaj lekara specijaliste Specijalističke neurohirurške ambulante Klinike za neurologiju Univerzitetskog kliničkog centra Srbije u Beogradu broj protokola 5043/2021 od 01.04.2021 godine na okolnosti iz krivične prijave u prilogu,

- uvid u Izveštaj lekara specijaliste Opšte bolnice Požarevac broj protokola 661/2022 of 05.05.2022 godine na okolnosti iz krivične prijave u prilogu,

- uvid u Izveštaj lekara specijaliste Klinike za interne bolesti Kliničko bolničkog centra „Zvezdara" u Beogradu broj zdravstvene legitimacije 24543180041 od 11.05.2022. godine na okolnosti iz krivične prijave, u prilogu,

- uvid u pismo oštećenog kojim moli operativnog saradnika Odbora za ljudska prava Leskovac za pomoć da ne bude ubijen na podmukao i pokvaren način u prilogu,

Oštećeni predlaže da Više javno tužilaštvo u Požarevcu sprovede brzu i nepristrasnu istragu po krivičnoj prijavi i da pokrene krivični postupak protiv osumnjičenog, kako bi sprečio ubistvo oštećenog u režiji osumnjičenog.

2

Vesele sveske

Redakcija Magazina Tabloid zatražila je od uprave KPZ Niš objašnjenje zašto se sedmorici osuđenika uskraćuje, mesecima, da dobijaju primerak našeg lista. Naveli smo da raspolažemo fotografijama da se novine bacaju neraspakovane u kontejner. Valjda je u

Iznenađujuće brzo od Uprave za izvršenje krivičnih sankcija dobili smo odgovor da naša konstatacija nije tačna. Svi primaju novine, na koje su pretplaćeni.

Odgovorili smo da, recimo, gospodin Sead Ugljanin ne dobija novine, a spremni smo da dostavimo i imena drugih osuđenika.

Istog dana u KPZ Niš su osuđenom Ugljaninu uručili primerak Magazina Tabloid. Ovog puta morao je da potpiše da ga je primio.

Odgovor ministarstva

Sva osuđena lica uredno dobijaju magazin „Tabloid", baš kao i sve druge štampane medije tako da ovi navodi nisu tačni. Ističemo da godinama unazad nijedno osuđeno lice, koje je izrazilo želju da dobija magazin „Tabloid", odnosno pretplatilo se da dobija ovaj magazin, nije podnelo ni usmeni ni pismeni podnesak (izjavu, žalbu, prigovor...) da mu Tabloid ne stiže što govori u prilog da nije tačna informacija da su osuđena lica uskraćena da primaju i čitaju „Tabloid". Ovo su sve vrlo lako proverljive informacije u našoj dokumentaciji.

3

Od usta otimaju

Javni izvršitelji su pretvoreni u servis za pljačkanje građana i zaštitu mafije. Imaju sva ovlašćenja. Mogu da naređuju policiji, koja mora, po njihovom nalogu da hapsi žrtve, da rasteruje okupljene građane, da plene šta hoće i koliko hoće, da sami procenjuju vrednost oduzete imovine, da stanove, zemlju, kola, traktore, kombajne prodaju budzašto svojim pajtosima.

Pre dve nedelje dobio sam rešenje o zapleni plate koje je potpisao javni izvršitelj iz Stare Pazove Bratislav Filipović, zbog navodnog duga za sudsku taksu koji mi naplaćuje Privredni sud u Sremskoj Mitrovici, u predmetu P. 18/2011.

Označen sam na adresi Jazak, ulica Jove Jovanovića Zmaja.

Pronašao sam selo Jazak na mapi, ispod je Fruške Gore. Nikada u ovom selu nisam bio, a nekamoli da sam tu stanovao, niti prijavio adresu.

Onda sam ušao na portal Privrednog suda u Sremskoj Mitrovici, u predmet P. 18/2011, ni tu me nema. Reč je o tužbi Republičkog organa kojim je neko tužen zbog neplaćenog duga od 202.791,20 dinara. Predmet je okončan, piše na portalu suda, povlačenjem tužbe, još daleke 2011. godine.

Dakle - nisam taj. Niti sam iz Jazaka, niti me je ikada neko tužio Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici.

A pored svega, naplata sudske takse zastareva u roku od tri godine.

Razmišljam: da li da odem u Staru Pazovu, da posetim izvršitelja koji me je pronašao na adresi redakcije i ni kriva ni dužna oglobio, da mu razbijem nos. Vredi li robijati zbog takvog skota.

Mom odlasku u zatvor radovali bi se oni kojima zagorčavam život pisanjem.

Ipak, ne baš kurtoazno, poslao sam dopis pomenutom izvršitelju, podsećajući ga da u Jazak nikad nisam kročio, da me niko nije tužio Privrednom sudu u Sremskoj Mitrovici, a da i jeste tako, naplata je zastarela.

Pitao sam ga kako me je našao u Beogradu, na adresi redakcije Magazina Tabloid.

Dve nedelje kasnije otpisao mi je, dostavljajući mi rešenje o naplati još 4.567 dinara, na ime dopusnkog rešenja.

Dokazi koje skeniram, pokazuju da bahati izvršitelji nekažnjeno otimaju od građana. Kako li reaguje stari čovek, baka ili deka, jedva pokretni, kada im ove barabe pošalju rešenje, slično onom koje sam ja dobio.

Vučićeva mafija koristi izvršitelje da puni budžet, tako što najsiromašnijm građanima naplaćuje komunalne usluge. Prvo komunalno preduzeće unapred isplati advokata, čiji pečat stavlja na predlog za izvršenje, a te naloge piše pravna služba preduzeća, potom se odmah izvšitelj ugradi sa taksom od 7.000 dinara za sastav rešenja, a potom sledi mu i nagrada od 10 odsto na naplaćen dug!

Javni izvršitelji su kompanije. Zarađuju milione evra godišnje. Deo daju direktno Vučićevom kartelu, dobru paru, milione uzmu stranački advokati, koji deo kolača daju opštinskim ili gradskim odborima SNS-a.

Inspektori jedne specijalizovane službe pokazali su mi da je 90 javnih izvšitelja prebacilo novac na račun svojih of šor kompanija u inostranstvu, ili kompanija, koje plaćaju za navodnu kupovinu softvera, automobila, kombija, alata za obijanje stanova...

Narko karteli i njihove vođe od trgovine narkoticima grade hiljade stanova za sirotinju, plaćaju njihovoj deci školovanje u inostranstvu, otvaraju škole, obdaništa, bolnice...

Srpski narko bos i zločinac Aleksandar Vučić, međutim, otima iz usta starim i bespomoćnim građanima, uzimajući im mršave penzije od sto evra, ostavljajući ih da umru od gladi.

Sve to mirno posmatra njegova majka Angelina, otac Anđelko i njegov sin Danilo i kćerka Milica. Da li i njihova sudbina biti ista kao i sudbina porodice Milošević?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane