Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Asocijacija novinara Banat INFO, u vlasništvu direktora i glodura lista Zrenjanin, sa sedištem na istoj adresi, „usisava" pare od reklamnih tekstova u istom listu

MALIGNO TKIVO U MEDIJSKOM ORGANIZMU

Copy paste (ponavljati, „lepiti" nemilice slične vesti) života u sramoti od sprdnje sa državom, po ugledu na centralna režimska „papagaj" glasila, piramidalna je „vrlina" i lokalnih medija. I u Listu Zrenjanin, regionalnom monopolskom nedeljniku u vlasništvu privatnika, sve je podređeno „slivanju" brda novaca u privatne džepove. Knjiga drpanja javne love, „spade" na, tek nekolicinu: Na članove konzorcijuma većinskih vlasnika (nakon nedavne smrti vlasnika lista Dušana Stupara, ne zna se ko, i koliko), plus lokalni izvršioci - izvođači medijskih radova.

Zoltan Horvat

U jednog povijesnog lokalnog Dalibora Bubnjevića, stanu, beskonačnim redom: direktor i glodur lista Zrenjanin, tvorac Asocijacije novinara Banat Info, sudski veštak, likvidacioni upravnik, delitelj sendviča i flašica vode iz ketering službe STR Buki rođenog brata... malo li je, al' ima još... Tu je i njegova šefica računovodstva Mira Radulov, treći je Dr Dejan Molnar, kumašin prvog, dežurni ekonomski „tigar" od teoretičara. Novac se bukvalno „gomila", počev od „brda" papreno naplaćenih čitulja... do neplaćanja obaveza za objavljene oglase i reklame. Samoprivilegovani lokalni izvršioci u listu, „preusmeravaju" deo bogate zarade na sopstveni žiro - račun tročlane Asocijacije novinara Banat INFO, sada već „narasle" u profitabilnu NVO „uglednu firmu", oslobođenu plaćanja poreza.

List Zrenjanin je vlasnik srpskog rekorda po broju strana na kojima se objavljuju, papreno plaćene čitulje. Čak 26, od ukupno 48 stranica, osvanulo je u jednom od prethodnih brojeva(?!?), gde zadovoljno trljaju ruke, isključivo privilegovani, „uigrani" pojedinci - privatnici u javnom sektoru berićeta. Nakon smrti vlasnika lista Dušana Stupara, aktuelni naslednici(?!?) nastavljaju proverenom praksom uterivanja para na žiro - račun lista. Klati samo onaj, ko plati, pa je u saradnji sa lokalnim vlasnicima vlasti iz fotelja Javne (Gradske) Kuće, dežurni serviser plaćanja, njegovo veličanstvo - gradska kasa... K'o alva idu plaćeni oglasi javnih preduzeća, ustanova i preostalih svih i svega, u službi vlasnika narodnih para u opštini Zrenjanin.

Kada su gazde - privatnici „pod krovom" centrale stranačke vlasti, namireni „brdom" marketinške love, mogu se (dok se nadležni prave da ne vide) dugoročno izbegavati narasla plaćanja obaveza državi. Istovremeno, lokalnim izvršiocima u listu Zrenjanin, samoprozvanim zrenjaninskim marketinškim bogovima, takođe se dozvoljava, po ugledu na gazde, finansijsko samoorganizovanje i samoprihodovanje. Na istoj adresi, pod istim krovom, u Kralja Aleksandra I Karađorđevića, pa, na aktuelnoj adresi u Kralja Petra prvog 2, u strogom centru Zrenjanina, stalno u sedištu redakcije lista, medijski biznis i „lična ugradnja", predstavljaju temelje „saradnje" Lista Zrenjanin i Asocijacije novinara Banat INFO (na kraju, i bez novinara).

Koliko se za 12 godina Banat INFO, legalno i legitimno „ugradio" u List Zrenjanin, to znaju, a sakrivaju od javnosti, Bubnjević i njegovi direktni suradnici. Gazde baš nešto i nemaju mnogo toga protiv, jer su od čitulja, oglasa i reklama, bogato namireni. Da li cifra obrta na godišnjem nivou Banat INFO-a prelazi desetine hiljada evra, bez plaćanja poreza, to, opet, ne smeju da kažu. Tek, po receptu gazde privrednog društva od lista, prihodi se, hirurški precizno, „skreću" u sopstvene džepove, dok se godinama gomilaju neplaćene obaveze.

Direktor i glodur lista, za gazdu je idealan lik za sprovođenje njegove marketinške operacije privatnika, uz direktnu zaradu i od „žmurki" sa neplaćanjem obaveza za oglase i reklame. „Pade" direktiva, za sve koji ne plate reklamu ili oglas, ni slova, a hvalospevi na adresu svih, koji uplate. Medijsko uterivanje para na žiro - račun privatnog privrednog društva NIP Zrenjanin, u direktnoj sprezi sa foteljašima Javne Kuće, svela se na najvulgarniju prodaju medijske vere za večeru... Uz obavezu plaćenog pojavljivanja na javnoj sceni za ogromnu većinu privrednih subjekata srednjeg Banata.

Kada sve finansiraju građani iz gradske kase, iz kasa javnih preduzeća, ustanova i preostalog... Onda se ima, može se, uz ogromnu zahvalnost sluđenim i obrlaćenim čitaocima u zabludi i neznanju, i na, nikad lakšoj, muži love i nezasitom trpanju iste, u privatne džepove.

Od 2010. godine Banat INFO usavršava projekat preusmeravanja dela sredstava lista Zrenjanin na sopstveni žiro - račun. Od 2016. godine, i nazovi svađe pokojnog Stupara i Srđana Vučurevića oko suvlasničkog udela u listu, ponajmanje se vodi računa o uređivačkoj politici, statusu novinara, dividendama i plaćanju prispelih obaveza NIP Zrenjanin. Te iste godine, pao je dogovor, Stupar je preuzeo najprofitabilniji list Zrenjanin, dok je Smart Press, „krovna" privatna firma Vučurevića, uzela pod svoje preostala pokrajinska glasila.

Dve godine kasnije, NIP Zrenjanin i Smart Info, prave poslovnu transakciju, neku vrstu međusobnog „prebijanja" ugovor o prenosu udela od 9. maja 2018. godine), gde se zrenjaninski list obavezao da svakoga meseca Smart Pressu uplaćuje 350 hiljada dinara na ime ažuriranja sajta, grafičke obrade tekstova i fotografija... iako novinarke u redakciji same održavaju sajt, a firmi iz Beograda se, po jednom broju, plaća 30 hiljada dinara na ime celokupne pripreme za štampu?!? Iz aviona se vidi, klasika od „pranja para", gde je redakcija lista Zrenjanin spala na pet malo iskusnijih novinarki, i od nedavno, dve početnice... O mizernim mesečnim primanjima, da i ne govorimo...

Ovakav nametnuti finansijski „teret" od strane svemogućih gazda, predstavlja klasičan „pucanj" u zrenjaninsko novinarstvo, na šta se Bubnjević i njegova proverena Banat Info ekipa, baš i ne obaziru. Banat Info, maligni tumor u ovdašnjem medijskom organizmu, nesmetano razvija svoje biznise. Pa, kreće paralelna serija medijskih projekata, gde direktor i glodur lista, postaje menadžer šurnajs projekata Banat Info-a od strane razno - raznih VIP naručilaca. Da se „puca visoko", jedan od naručilaca je, obavezuje se da plati za, citiramo...

Realizaciju usluga obuke kulturnog nasleđa u funkciji lokalnog ekonomskog razvoja u 16 tačaka (...nasleđe kao identifikator mesta, nasleđe i promocija proizvoda...) Grad Zrenjanin, u potpisu 31. januar 2019. godine, gradonačelnik, potpisnik, Čedomir Janjić, ispred Asocijacije potpisao, Dejan Molnar. Cifra, sitnica, 300 hiljada dinara, uplaćena 72 časa kasnije na žiro - račun Asocijacije Banat Info, gde se do dana današnjeg, nije podneo izveštaj, da li je, i šta urađeno sa ..nasleđenim novcima.

Svi visoki foteljaši srednjeg Banata se redom alarmiraju, pa je na red došla i opština Novi Bečej, u potpisu 13. februar 2017. godine, potpisnik, predsednik opštine Saša Maksimović, ispred Asocijacije, potpisao Dejan Molnar. Da ujdurma bude sramota profesije, kontinuitet lova u mutnom i pranje para, predmet ovog ugovora je, navodno pružanje konsultantskih usluga obuke po ceni od 150 hiljada dinara, pod nazivom, „Planiranje lokalnog ekonomskog razvoja". Dejan Molnar, doktor ekonomskih nauka, Daliborov kumašin i poslovni partner, „genije" po sopstvenom priznanju, u ugovoru je napisao, papir ne laže... Asocijacija Banat Info se obavezuje da obuku sprovede, do 31. februara 2017. godine?!?!? Lelemud bi to bolje sročio od bajnog doktora nauka, al' to zahuktali trojac Asocijacije, ne zaustavlja u „pelješenju" gradske, opštinskih kasa, javnih preduzeća, ustanova, privatnih firmi (Shippyard Rubikon, Šinvoz, Keramika Jovanović, Regionalni Centar Banat...).

Akciji uterivanja para u privatne džepove, pridružila se i opština Žitište, u potpisu 31. decembra 2015. godine predsednik opštine Mitar Vučurević, gde se za 150 hiljadarki, obučavaju zaposleni u opštinskoj upravi, razno - raznim, radnim veštinama... Sledi Banat INFO biznis redaljka... na velike pare iz gradske kase, iznos je 380 hiljada dinara, datum 9. mart 2018. godine, potpisnik ugovora Dejan Molnar overava ...konkretno ne piše, za kakve to konsultantske usluge, al' se ovim i ovakvim maherima marketinga, mora verovati na reč... Bubnjević, Radulov i Molnar se na ovaj i ovakav način, unazad godinama, bukvalno razvaljuju od posla, pa u biznisima Asocijacije, poput, obuke novinara, Bubnjević, menadžer projekta, svoj udeo u obuci novinara, u jednoj turi naplaćuje 75 hiljada dinara, Miri Radulov ide 30 hiljadarki, Dejanu Molnaru 3 puta po 45 hiljada... I tako redom, gde klimoglavi foteljaša obezbeđuju sigurnu „ugradnju" aktera, uz, podrazumevajuće pisanje bajki o pravnom subjektu koji je plasirao pare na žiro - račun Asocijacije Banat INFO.

Usput, Dalibor, ljubitelj pisanija na hrvatskom, neopevani obljubljeni (u croat prevodu: popularni), stigne u redakciji da ućutka sve radoznale, i druge, željne odgovora na pitanja, zašto recimo plate novinara lista Zrenjanin, jedva prelaze minimalac? Ume ovaj, sem sudskog veštačenja sa podobnim sudijama, sem stečajnog likvidiranja, sem delioca ketering sendviča i flašica vode STR-a Buki u vlasništvu rođenog brata...Da se dernja, na sada pokojnu legendu zrenjaninskog neuništive energije, koju je, usput, kao penzionisanog honorarnog saradnika, „nagrađivao" mizernim mesečnim iznosima, pa je morala da vodi i programe, i naposletku, na jednoj takvoj manifestaciji, strašno postradala...

Ovom i ovakvom (pr)overenom sramniku novinarske profesije, njegovoj uigranoj ekipi i lokalnim ćar foteljašima sa kojima provodi noćne sate po restoranima, nosiocima neutažive želje da za sebe i još nekolicinu oko sebe samih, sujetno bahatih, grabe, grabe, još, još, još, malo je... još, još još... pozabavićemo se i u sledećem broju Magazina Tabloid, gde sledi nastavak priče o ljudima kojima je, nakon dugog niza godina, počelo, baš da kaplje... Al', oni vape za pljuskovima...

(Nastavak u sledećem broju)

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane