Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

„(Samo)ugradnja" privilegovanih u narodne kase, pretvorila privatne firme u privatnim firmama (?!?), poput Asocijacije novinara Banat INFO u listu Zrenjanin, u legalne i legitimne uživaoce siromaštva građana srednjeg Banata

POHLEPA - NASUŠNA POTREBA BEZAKONJA

Neki, grubo se šaleći u ekonomski razvaljenom centru Banata na račun „legalnog i legitimnog" punjenja privatnih džepova ovdašnjih „belih medveda", vele, da je novinarstvo u Srbiji izmišljeno, u redakciji regionalnog lista Zrenjanin. Možda i pre njegove privatizacije, ali, nakon nje, u poslednjih 15 godina, dovedena je, gotovo do savršenstva. Po blagoslovu većinskih vlasnika, a kako bi od njih iskamčio što više budžetskih para (od prodaje novina vajde odavno nema) Dalibor Bubnjević, direktor i glodur lista, „diplomirao" je sa desetkom udvorištvo strankama na vlasti (najpre, DSS-u, pa DS-u, trenutno SNS-u). A onda se sa dugogodišnjim prijateljem, valjda i kumom, Dr Dejanom Molnarom, profesorom Ekonomskog fakulteta u Beogradu, dosetio kako da deo lakih para skrenu u sopstvene džepove, ne mareći za interese malih akcionara, takođe suvlasnika lista Zrenjanin, a još manje za egzistenciju novinara i honorarnih saradnika.

Zoltan Horvat

Pre 7 godina, u NVO privatnoj režiji udružene udruge, Asocijacije novinara Banat Info, krenula je, na račun gradske, i svih drugih kasa, neprestana obuka „navatanih" novinara po redakciji (mlado i staro), o ekonomskim temama, zarad, kako se navodi, novinarske edukacije. U toku je večito obučavanje novinara, na teme, kako da koriste internet, kako da „listaju" sajtove Agencije za privredne registre, Narodne banke Srbije. Projekti po copy/paste receptu, Bubnjeviću (menadžeru projekta), Molnaru (predavaču) i Miri Radulov, šefici računovodstva lista (računopolagaču), donose ogromne milione i milione, koje novinari, polaznici struke (zamorčići), mogu samo da sanjaju.

Tročlana uigrana Banat INFO ekipa ovdašnjih samoproglašenih edukatora - sveznalica, Dalibor Bubnjević, direktor i glodur lista Zrenjanin, Dr Dejan Molnar, član Nadzornog odbora NIP Zrenjanin AD i Mira Radulov, šef računovodstva, preko novinara lista (i njegovog računa), nemilice pune sopstvene džepove. List Zrenjanin ima samo jednu stranu posvećenu ekonomskim temama, a trećinu strane, već 15 godina, iz nedelje u nedelju, a niko ne zna za koje pare, potpisuje Molnar. Trenutno je na stranici posvećenoj ekonomiji, glavni teoretičar novinar u penziji, svojevremeno, u vremenu SPS-a, bivši šef dopisništva RTS-a. Ni pomenuti veteran, a ni autor potpisan kao LZ (inicijali koji znače List Zrenjanin, a koristi se za potpisivanje copy/paste prenetih informacija iz kabineta gradonačelnika i saopštenja stranaka), ne dolaze na „predavanja" Molnara.

„Otimačina" narodnih para na ime edukativnih „projekata" sve manjeg broja novinara traje li, traje, bez obzira što i poslednji laik u Zrenjaninu zna, ko od toga nema nikakve vajde (novinari), a ko „pelješi" narodne kase (Bubnjević, Molnar i Radulov). Gradski nazadnjački oci, pod šifrom navodne brige za usavršavanje znanja „sedme sile", „kupuju" gazde Lista Zrenjanin i njegovo rukovodstvo, sa jedinim ciljem, da ih samo, hvale, hvale, hvale...i, najvažnije, da prećute i „previde" njihova brojna nepočinstva (preblaga reč).

Bubnjević nije samo direktor i glodur lista, on je i sudski veštak ekonomske struke, bavi se i keteringom koji mu, uz naplatu iz narodnih kasa, plasira rođeni brat iz STR Buki... Od januara 2021. godine, postaje i likvidacioni upravnik JKP ZONA (Zrenjaninska objedinjena naplata).

Nakon katastrofalnog neuspeha i ove poslovne avanture gradskih foteljaša (Grad Zrenjanin je ovu firmu osnovao 2014. godine), Bubnjević je „pristao", da za 60 hiljada dinara mesečno, „poverljivo" sakriva višemilionske iznose osnivača na ime dugovanja komunalnim preduzećima, odnosno svima, u čije je ime Grad naplaćivao komunalne usluge. I ovaj Bubnjevićev mandat, u interesu onih koji su ga na ovu „dužnost" postavili, mogao bi da bude večit. Ispostavlja se, za „samo" 60 hiljada dinara mesečno, Grad Zrenjanin „kupuje" ćutanje lista Zrenjanin o jednom od svojih promašaja.

I, ovakav neopevani lik, istovremeno, iz jedne fotelje kancelarije privatne firme u kojoj je duplo zaposlen (direktor i glodur), vodi tri, čet'r, pet... ličnih biznisa. To može i mora, jer se po okončanju privatizacije žestoko sukobljenih interesa suvlasnika, Dušana Stupara i Srđana Vučurevića (vojvođanskog medijskog magnata koji stoji iza firme SMART Press), Asocijacija BANAT INFO, sa Molnarom i Radulov, bezobrazno „vešto" ugradio.

Oni su, onomad suvlasnički zajedno, listu Zrenjanin dužni grdnih para, onih, kojima su isplatili privatizacione rate, gde se vodio međusobni rat, ko je u NIP-u Zrenjanin, veći gazda. Većinski vlasnici su od lista Zrenjanin, preko novosadskih firmi, preuzeli sve velike, tradicionalne oglašivače, njihove reklame i oglase godinama objavljivali u listu, a prihod, uzimali, samo za sebe. Na papiru, kanda čisto, „pokriveno" ugovorima o poslovnoj saradnji, uz samo jedan mali nedostatak, velik ko Jupiter, ništa nisu plaćali. Pokojni Stupar, vlasnik lista Zrenjanin, ostao je dužan svom privatizovanom „čedu" petnaestak miliona dinara, a dok je bio živ, govorio je da će dug vratiti, čim sudski raskrsti sa Vučurevićem i Rončevićem, partnerima u privatizaciji lista.

Do dana današnjeg, ništa nije plaćeno, al', na sveti nikad, 'oće! Kako da se plati, i ko da plati, i zašto, i ko to „ugledne" i zaštićene bele medvede može naterati, kada sistem neplaćanja u Srbiji od strane privilegovanih, savršeno (ne) funkcioniše? Kada gazde mogu da se oglušuju o zakone ove zemlje, a što ne bi i preostali učesnici, „omastili" brke? U haosu, javašluku, izbegavanju obaveza, izostanku reakcije nadležnih pravne države, šansa je za ličnu „ugradnju" i punjenje privatnih džepova!

Na kraju trobrojnog pisanija o Asocijaciji Banat INFO, tek jednoj od javnih sramota grada nad kojim se vrše svakodnevni „atentati", gde i potpisnika redova, ovdašnjeg troipodecenijskog revnosnog pratioca višestranačkog sr... etiketiraju neprilagodljivim u sistemu automatskog drpanja narodnih para, siromaštvo je, veličanstveno najgori oblik nasilja vlasnika vlasti prema građanima. Sirotinjo bogataška, koja plaćaš uvek i sve, dozvoljavaš „ubistvo" čitaoca, medija, privrede, poljoprivrede, sistema, porodice, morala, časti, obrazovanja, vaspitanja... Punjenje privatnih džepova, pohlepa bezakonja, nasušna je potreba!

Zrenjanine, laku noć!

A1

Grdne pare za „obuku" novinara

U formi takozvanog projektnog sufinansiranja medijskih projekata, Asocijacija Banat INFO je još 2015. godine od Pokrajine dobila 135 hiljada dinara za „Unapređenje kvaliteta informisanja o ekonomskim temama". Iste godine, državno Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je 192 hiljade dinara za projekat „Od edukacije do kvalitetnijeg izveštavanja novinara o ekonomskim temama". Isto Ministarstvo je 2016. godine prosledilo listu Zrenjanin 504.900 dinara za isti projekat „Od edukacije do kvalitetnijeg izveštavanja novinara o ekonomskim temama"?!?

Novih 504.900 dinara, „leglo" je i 2017. godine, ali, samo za obuku o privrednim temama. Pre dve godine list je od grada dobio novih 500 hiljada dinara za copy/past projekat „Od edukacije do kvalitetnijeg izveštavanja novinara o ekonomskim temama"?!? Prošle godine, gradski foteljaši su odobrili još 500 hiljada dinara za projekat o tržišnim temama... Iste godine, u drugoj podeli narodnih para, Bubnjević i Molnar nisu bili lenji, naprotiv, podneli su novi zahtev za projekat, nećete verovati, „Od edukacije do kvalitetnije izveštavanja novinara o ekonomskim temama"?!? Za obučavanje zamorčića (čitaj: novinara) u 2020. godini, Molnar je uredno naplatio 135 hiljadarki, Bubnjeviću pripalo 75 hiljada, a Radulov se zadovoljila sumom od 35 hiljada dinara.

Početkom jula ove godine, Grad Zrenjanin je raspisao novi konkurs za sufinansiranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz oblasti javnog informisanja. Beogradskim, novosadskim i lokalnim medijima, namenjeno je 4,3 miliona dinara, gde se copy/paste projekat „Od edukacije..." valjda, podrazumeva.

Dokle javne pljačke mogu da idu, đavo će ga znati...

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane