Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Kako je Vučić svom bratu Edi Rami poklonio Kosmet

Skuvao nas je kao žabe

Krijući se iza muželožnika, tačnije priče o gej paradi koja je uzburkala javnost, Vučić je napravio još jedan, višestruko štetan potez u smeru definitivnog ukidanja srpske državnosti na Kosovu i Metohiji.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Dvadeset sedmog avgusta, dan pred najavljene masovne Litije protiv gej parade u Beogradu, objavljeno je da je postignut dogovor između Vlade Srbije to jest Aleksandra Vučića i albanskih separatista sa KiM. Naravno, računalo se da će sutrašnji događaj sakriti jedan od najtežih veleizdajničkih poteza koje je Vođa povukao u svojoj desetogodišnjoj karijeri u tom smeru, delimično se u tome i uspelo.

postignutom, u kratkim crticama kao da se radi o nečemu sasvim nebitnom, domaća javnost je saznala tek od Žozepa Borelja, Komesara EU koji je to objavio na Tviteru. On je naveo da je "Srbija pristala da ukine dokumenta za vlasnike ličnih karata iz Kosova, dok je Kosovo pristalo da ih ne uvodi za vlasnike ličnih karata iz Srbije"!

Baš kako i priliči potčinjenoj koloniji da o njenim vitalnim interesima govori izaslanik kolonista, a ne marionete u vlasti poput Aleksandra Vučića, na primer.

Iako ne znamo sve, znamo i više nego dovoljno. Kosovski Albanci su pristali da ne uvode specijalne mere jer je njihov status izjednačen sa statusom bilo koje druge države pa je potreba za reciprocitetom usled toga i nestala. Naprosto, sporazum je toliko štetan da ne postoji način da se to prikrije.

Ipak, Vođa je pokušao ne samo to već da ga prikaže i kao izuzetan uspeh, bez trunke srama zbog toga!

"Mislim da je ovo što je postignuto veoma dobro za nas, jer, da se oni ne prave naivni, mi smo i do sada primali njihova dokumenta i oni su sa njihovim dokumentima išli od 2011. kroz centralnu Srbiju, samo što smo im izdavali papir, gubili vreme" objavio je Vučić na svom Instagram profilu!

A postignuto je to da od tog dana, dakle neodložno, svi vlasnici ličnih dokumenata koje izdaje separatistički sistem kosovskih Albanaca, mogu da se slobodno i bez ikakvih ograničenja kreću celom teritorijom Srbije na kojoj ona sada u potpunosti važe. Time su oni izjednačeni sa građanima bilo koje druge suverene države u svetu!

samom sporazumu dovoljno su rekli Kurti i Petković. Dok je premijer kosovskih separatista, Aljbin Kurti, govorio o mogućnosti "slobodnog prelaska granice sa Srbijom za sve građane Kosova", dotle je Petković govorio kako će Srbi sa KiM, sa dokumentima koje izdaje Republika Srbija, moći slobodno da se kreću i na ovom delu njene teritorije.

Ne osvrćući se na to šta se događalo ranije i kako je dubok jaz napravljen između upotrebe UNMIK ali pre svega ličnih dokumenata koje je izdavala Republika Srbija i onih koje izdaje separatistička vlast kosovskih Albanaca, istina je da sa ovim drugim pre svega Albanci slobodno putuju kroz ostatak Srbije od 2011. godine, sa manjim zadržavanjem.

Već na prvim sastancima u Briselu tadašnji šef tima Vlade Srbije za razgovore sa kosovskim Albancima, Borislav Stefanović "uspeo" je da postigne dogovor o "međusobnom priznavanju diploma" i katastarskim knjigama.

U retorici se ni malo nije razlikovao od svog političkog naslednika u tome Aleksandra Vučića pa je naveo da su "dogovori izuzetno važni jer njima ni na koji način nije ugrožen suverenitet Srbije, niti bi postignuta rešenja u bilo kom vidu značila priznavanje takozvanog nezavisnog Kosova" te je to "posle 12 godina najbolje moguće rešenje".

To je predstavalo uvod u ukidanje i ono malo slobode kretanja koje su Srbi barem na severu KiM uspeli da očuvaju a ujedno je predstavljalo i početak sunovrata srpske državnosti.

Predstavnici Srba sa KiM, ne nametnuti kakvi su danas već oni legitimni, obratili su se tada Ustavnom sudu Srbije radi utvrđivanja legalnosti ovakvih sporazuma. Godinu dana kasnije, u leto 2012. godine, Ustavni sud se oglasio i ove dogovore stavio van snage jer su suprotni važećem Ustavu Republike Srbije.

Bili su to "Borkovi sporazumi" za koje se Vučić, zajedno sa Tomislavom Nikolićem, u predizbornoj kampanji 2012. godine sa suzama kleo pred Srbima u Kosovskoj Mitrovici da će ih poništiti ukoliko dođu na vlast.

Došli su na vlast uz one čuvene čestitke EU na pobedi nekoliko sati pre nego što su biračka mesta uopšte bila zatvorena. Nešto kasnije formiranoj vladi, na čelu sa Ivicom Dačićem i prvim potpredsednikom Aleksandrom Vučićem, naloženo je da u roku od mesec dana poništi ove dogovore. Umesto poništavanja oni su brže, jače, bolje prionuli da sve te sporazume sprovedu i unaprede.

No, čak i da se radi o istim dokumentima, a ipak to nije slučaj, procedura posebnog tretmana kojim su takva dokumenta tretirana, a koju Vučić naziva "izdavanjem papira", predstavljala je jasan znak nelegalnosti istih. Time je sačuvano kakvo-takvog nacionalno dostojanstvo Srbije i bila je to prilika da se jasno pokaže da ona nisu legitimna uprkos činjenici da im se daje određeni prostor za korišćenje. Danas Vođa to naziva "gubljenjem vremena".

Od kraja avgusta ove godine Vučić je ta dokumenta izjednačio sa svim drugim koje izdaju legalne države a to je više nego ozbiljan korak ka priznavanju takozvane "državnosti" kosovskih Albanaca. Time je on valjda "dobio vreme", a država Srbija je svoju državnost sačuvala "disklejmerima" koje Vučić objašnjava na sledeći način:

-Ovako imate veliki poster na kojem piše da to nije nikakvo priznanje, i putujte, ali smo se izborili za srpsku državnost na Kosovu i Metohiji, da dokumenta Republike Srbije važe na Kosovu i Metohiji, posebno Srba sa KiM.

Dakle, Vučić se za srpsku državnost izborio više nego ponižavajućim i jadnim posterima! Da - posterima na kojima piše da to što se ta dokumenta priznaju, a time se direktno priznaje i "državnost kosovskih Albanaca", u stvari nije to što jeste nego je ono što nije, a što niko ne može ni da vidi, niti da na bilo koji drugi način to dokaže.

Sama činjenica da se državnost Srbije brani običnim posterima i nikako drugačije, ovu državu ali i narod, dovela je u položaj najvećeg poniženja u svojoj istoriji! Ne zna se za slučaj da je bilo koja država ikada u istoriji sebe branila - posterom! A tek ne da Predsednik te države svečano istupi u javnost sa stavom da je time očuvana državnost!

Da ne pominjemo šta ćemo sa mnogo ozbiljnije urađenim tablama na kojima nekoliko metara dalje ka Kosovu i Metohiji piše "Dobrodošli u republiku Kosovo" a saobraćajne table su svakako ozbiljniji znaci saopštenja od postera. Shodno tome, ovi drugi su smešni, mnogo smešni.

Takođe, "disklejmeri" koji su na administrativnim prelazima postavljeni 27. avgusta, ispisani su na engleskom i srpskom ali ne i na albanskom jeziku. A i zašto bi? Za njih oni ionako ne važe.

Svakako treba reći i naglasiti da se ne radi ni o kakvoj "kosovskoj nezavisnosti" jer Kosovo i Metohija su deo Srbije pre svega. Reč je o jednom broju kosovskih Albanaca kojima je do toga još uvek stalo nakon što su za prethodne dve decenije mogli da se uvere da je svu tu priču za svoje lične interese uzurpirao kriminalni sloj njihovih sugrađana, uz podršku toliko obožavanog zapadnog sveta i Amerike. Baš kao što su to učinili u Beogradu sa pričom o "odbrani interesa na KiM".

Što se Srba tiče, mali broj ih je raspoložen da tu nakaznu "državnost" prihvati a i oni tek nakon što su podstaknuti Vučićevom izdajničkom politikom. Takođe treba dodati da se, na žalost, među njima mahom nalaze novinari sa Kosova i Metohije koji su za takav svoj stav bogato nagrađeni iz američkih i evropskih fondova za sve i svašta i da je to osnovni razlog ovakvog njihovog izveštavnja u kome se takav stav neosnovano i nedvosmisleno protivzakonito promoviše.

Vučić je još nešto naglasio. Da su na ovaj način uspeli da obezbede "da dokumenta Republike Srbije važe na Kosovu i Metohiji, posebno Srba sa KiM". Zanimljiva formulacija "očuvanja državnosti". Pa i u toj formi tek - privremena. Naime, važenje ličnih dokumenata koje izdaje Republika Srbija na delu svoje teritorije, svojim građanama, produžena je na dva meseca. Nakon toga sledi novi tretman.

Kako je sam izjavio dan ranije na konferenciji za novinare, on se "nada da će Evropska unija dati garancije za srpska dokumenta"!

Svoju nadu polaže u onaj deo EU koji jasno i agresivno zastupa nezavisnost Kosova i Metohije ali on, naravno, nema nikakve garancije da će taj oblik "očuvane srpske državnosti" biti zaista očuvan već se nada da će ga dobiti.

Dakle, od srpske državnosti nije sačuvano apsolutno ništa! A ako se potrudite da ovo na konkretan način pokažete i suprotstavite se tome, uslediće represivne mere aparata države sa "očuvanom državnošću".

A kako to na terenu izgleda? Isto onako kako se Vučić borio da očuva "nacionalno jedinstvo" među Srbima na Kosovu i Metohiji na početku implementiranja Briselskog sporazuma. Da podsetimo, i ova kriza na Kosovu i Metohiji proistekla je iz dogovora o registarskim tablicama i to je suština ove faze problema. Preregistracija vozila je počela ali su to do sada učinila tek dvojica Srba. Jedan od njih je D.N. (1975) iz sela Dobrava kod Leposavića.

Njemu je ubrzo obijena kuća, iz nje ništa nije ukradeno ali je podmetnut požar, vatra se proširila i na druge delove kuće gde nije pričinjena materijalna šteta.

Prema nezvaničnim saznanjima portala "Kosovo onlajn", iza koga stoji Kancelarija za Kosovo i Metohiju, policajac u čijoj kući je izbio požar dan ranije je promenio registarske oznake na svom automobilu sa srpskih tablica na oznake RKS.

Identičan način "ubeđivanja" Srba koji nisu želeli da se odreknu srpskih i uskoče u separatističke kvazi-institucije, masovno je korišćen na početku implementiranja Briselskog sporazuma. Šema je jasno ukazivala na to da se radi o sistematskom pritisku od strane Vučićevog režima kako bi ih pokorio za svoje ciljeve. Osim požara podmetan je i eksploziv da su se forenzičari "hvatali za glavu" čudeći se kako su ljudi uopšte preživeli.

Policija čak ima i saznanja da je ondašnji direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, onima koji su po njegovim instrukcijama podmetali požare pod srpske automobile, obećao posao u Policijskoj upravi Raška ali da se to nije dogodilo zbog čega je u jednom trenutku pretilo da bude obznanjeno. Naravno, Vulin ništa nije radio na svoju ruku već po nalogu svog šefa i imenjaka, Vučića. Upravo ovog koji ovako brani "srpsku državnost na KiM".

No, ovaj put se šema donekle razlikuje jer požar nije podmetnut pod auto. Valjda zato što je auto sada sa registarskim oznakama RKS i pripada drugom sistemu (ne)priznate državnosti. Zbog toga će policajcu biti pokazan disklejmer, prvom prilikom.

očuvanoj državnosti na KiM više nego dovoljno govori činjenica da će Srbi sa adresom boravka na teritoriji pokrajine, koji su do sada pasoše mogli da dobiju jedino iz Koordinacione uprave a koji nemaju važnost pasoša građana iz drugih krajeva Srbije, sada će moći da se sa pasošima "republike Kosovo" kreću slobodnije nego sa pasošima svoje države na njenoj teritoriji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane