Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Tabloid je pozvan

Mafijaški klan iz “Srbijašuma”

Stari lovci i napredni trgovci

Kada su se zapošljavali u Srbijašume došla je cela generacija sa Šumarskog fakulteta i zaposlila, kao nedostajući kadar u tom momentu u Srbiji, davnih "90-ih. Ta generacija je i dan danas na rukovodećim mestima u preduzeću, vedri i oblači, bogati se na račun svih gradjana Srbije, koristeći benefite ovog trulog sistema koji se drugačije zove JP "Srbijašume", navodi se u pismu zaposlenih u ''Srbijašume'' iz Niša

***

Dugogodišnji direktor Aleksandar Stamenković je na svim rukovodećim mestima rasporedio svoje ljude. Svog sina Marka Stamenkovića na mestu rukovodioca službe komercijalnih poslova, Tanju Radovanović svoju dugogodišnju partnerku na mesto rukovodioca službe planiranja gazdovanja, Dragana Spasića na mesto rukovodioca korišćenja šuma i ostalih resursa, Slobodana Zejaka na mesto zamenika direktora, Nebojšu Mihovilovića šetao sa mesta direktora iz Pirota u Kuršumliju.

Pošto je na vrhu piramide došlo do smene, doveden je Slobodan Zejak (SNS) na mesto direktora, usled kompromisa Miloša Srećkovića i Igora Braunovića, a na mesto zamenika direktora doveden potrošeni politički kadar Darko Zarev (SPS), da bi Braunović mogao da kontroliše rad. Medjutim, Zejak biva smenjen zbog mahinacija na Svrljiškim planinama, jer je bio upleten u kriminalne radnje sa svojim dugogodišnjim takmacem i kolegom Draganom Spasićem. Tadašnji pomoćnik direktora, inače penzionisani general Dikić, hvata ih u mutnim radnjama, koje nije procesuirao po službenoj dužnosti, već je zbog kompromisa sa Milošem Srećkovićem, kako ne bi ugrozio Braunovića na čelu preduzeća, sprovodi tihu smenu, dovodi Nebojšu Mihovilovića, drugara Dragana Spasića, sa kojim Spasić uzgaja dunje u selu Sinjac, na zajedničkom imanju.

U tu priču je uključen i Dejan Mitrović, sin poznatog pekara iz Babušnice, koji je nekada bio direktor u Pirotu, nakon toga izvršni direktor u direkciji, sada na mestu savetnika generalnog direktora Braunovića, koji inače služi Braunoviću da sakuplja reket i mito od izvođača po terenu, kao i da firme koje izvode radove na rekonstrukciji puteva i šumskih sabraćajnica.

U bliskoj vezi sa firmama najačeg Srbina sa Severa Kosova, kome namešta tendere za izgradnju puteva. Mitrović je poznat po tome što je sa Spasićem nabavljao terenske računare i štampače, čija je tržišna cena u tom momentu bila 500 eura, oni su nabavljali po ceni od 1.500 eura. Malo je reći kriminal koji plaćaju gradjani Srbije, dok niko od zaposlenih ne sme da promoli glavu i kaže nešto jer biva proteran i satanizovan, posebno obeležen kao neko ko ne saradjuje sa "sistemom".

Kriminal počinje sa službenim stanovima, koji su dati na korišćenje Slobodanu Zejaku i Draganu Spasiću, na korišćenje "bez zakupnine", skoro više od 20 godina, mimo pravilnika o davanju nekretnina u zakup, koje su u vlasništvu JP "Srbijašume", što znači da su sami sebi davali službene stanove na korišćenje, i ako imaju ogromne plate, kao i nekratnine u svom vlasništvu na teritoriji Republike Srbije, što je protivno Statutu i ostalim Aktima preduzeća. Informacije su dostupne u arhivi preduzeća. Ovim je prekoračeno ovlašćenje službenih lica, obezbedjena protivpravna imovinska korist u ogromnim iznosima za korisnike službenih stanova, a u štetu preduzeća i gradjana Srbije.

Napominjemo da Dragan Spasić ima stan u vlasništvu u centru Niša, koji je kupio putem kredita koji je dobio od Credit Agricole banke. Za Slobodana Zejaka se sumnja da ima plac na potezu Gornji Matejevac-Knez Selo u GO Pantelej. Pokrivanje i držanje podataka vešto sprovode Nebojša Mihovilović (zamenik direktora Niš) i Dejan Mitrović (novi direktor gazdinstva Niš).

Službeni stanovi su ozbiljna benificija u ŠG Niš, pa su tako bez Ugovorne obaveze u priču uveli i drže bespravno u zakup i Miroslava Marinkovića, šefa službe lovstva i ribolovstva. Marinković je zaposlen i raporedjen u SU Soko Banja, ali dugo godina bez Ugovorne obaveze drži u posedu službeni stan u Duvaništu. Informacije i dokumentacija se nalaze u SG Niš. I ovde je učinjena zloupotreba službenog položaja na uštrb gradjana Srbije, a u štetu preduzeća.

Kako smo pomenuli oko nekretnina se vodi velika borba, ko će uzimati harač I gurati u svoje džepove, pa je tako zgradu šumske Uprave Niš-Bela Palanka, koja se nalazi u Suvom dolu, nadomak centra Niša, uprava gazdinstva dala u zakup firmi koja se bavi reciklažom. Firma zakupac nije plaćala zakup mnogo godina, pa je zakupodavac tužio zakupca, ali je u tužbenom zahtevu "slučajno" unet pogrešan broj katastarske opštine!!!

U postupku je presuđeno u korist zakupodavca, ali izvršenje nikada nije sprovedeno, jer je to po Zakonu nemoguće. Ali je zato zakupac bespravno u prostorijama, koji ne plaća, a i postavlja se pitanje ko od rukovodioca uzima zakupninu i stavlja u svoj džep!? Zakupnina je dostigla iznos od par miliona dinara.

Da biste videli kolika je bahatost u mafijaškoj firmi, sa bosovima kakvi su bili na Siciliji, situacija kulminira tako što Miroslav Marinković gradi kuću na državnoj parceli Srbijašume, na lokaciji gazdinske jedinice Bukovik-Mratinja u odeljenju 124, bez Ugovora o zakupu zemlje kao i bez gradjevisnke dozvole, pored toga mu firma gradi ribnjak za lične potrebe, nalogu Aleksandra Stamenkovića (bivši direktor gazdinstva Niš), a opravdanje za izgradnju je da je to vodozahvat u slučaju požara.

Sve se ovo gradi pored samog vrela i reke, koja slučajno prolazi kroz parcelu na kojoj Marinković gradi svoju kuću. Gradjani Srbije nemaju za pristojan život, dok se bahati Stamenković i Marinković u društvu Zejaka, Spasića i šefa šumske Uprave Slobodana Stevanovića opuštaju uz ražanj i prasiće, koje ubijaju u lovištu Srbijašime, koje se nalazi tik uz kuću Marinkovića, a bilo je svedoka i očevidaca da su ubijali i jelene u lovištu, a rogove-trofeje prodavali ljubiteljima za ogromne novce.

Da se saga oko Soko Banje ne završava ovim primerom pokazuje i namešteni tender za rekonstrukciju zgrade šumske Uprave, u kojoj je projekat rekonstrukcije nepotpun, jer nedostaje projekat elektro instalacije u glavnom projektu! Zamislite da radite rekosntrukciju objekta a nemate struju! I kada biste sada pitali Slobodana Zejaka, tadašnjeg direktora gazdinstva zašto je to tako, on bi verovatno i sada, kao i tada, samo sitno trepkao, i pravio se da ne razume pitanje koje mu je upućeno, jer on dolazi iz crnogorkse čuke gde verovatno ni struje nema, i ne zna da je električna energija potrebna za normalan život.

Rekonstrukcija stare zgrade koštala je oko 70.000 eura, za površinu manju od 200 kvm! U trenutku kada je tender rapisan, cena koštanja izgradnje novog objekta iznosila je 350-360 eura/kvm, po sistemu ključ u ruke. Svako pametan kada bi stavio prst na čelo, zapitao bi se šta nije u redu sa cenom rekonstrukije, ali ne i Slobodan Zejak, kao i njegov naslednik Nebojša Mihovilović.

Da je ovo privatna svojina, razumeli bismo ovakvo bahato ponašanje, ali ovo je fitma u javnoj svojini. Sve prethodno dovodi do zaključka da je neko masno omrstio brke od ovog posla, uz napomenu da objekat nikada nije završen i predat od strane izvodjača radove, posle više od 2 godine!!! Nadzorni organ zvani "Bucko" na rekonstrukciji ovog objekta je zet Dragana Spasića (Gera) rukovodioca službe korišćenja, koga imani skoro svim mutnim pričama u JP "Srbijašume".

Vrhunac ledenog brega je da je preduzeće poptisalo Ugovore o isporuci ogrevnog drveta sa fizičkim licima, drvo nije isporučeno u rokovima koji su dati u Ugovoru, pa su nezadovoljni kupci, koji su svoje obaveze izmirili, utužili preduzeće, čime će se naneti ogromna materijalna šteta, koja će verovatno dovesti i do bankrota preduzeća kada krenu izvršenja od strane izvršitelja. Odgovrni za ovakvo poslovanje su Dejan Mitrović (direktor), Nebojša Mifrovilović (zamenik direktora), Dragan Spasić (rukovodilac službe korišćenja šuma).

Dok Srbija pokušava da uvede Zakone i stavi sve u okvire koji će nas kao zemlju odvesti u EU, samovlašće, bahatost, lopovluk, kradja budžeta, guranje u ambis fime koja ima skoro 4000 zaposlenih, samovolja ove ekipe na čelu sa Mitrovićem, Mihovilovićem, Zejakom, Spasićem I ostalim članovima družine. Oni bahato pune svoje džepove, ti Srbijo leči decu SMS porukama...

Narode Srbije neka ti na znanje, jer je vreme da ustanete i motkama oterate bagru.

Zabrinuti zaposleni

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane