Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Banat

Centar Banata - sabirni centar dokazanih stranačkih karijerista

“LEGALNO I LEGITIMNO” RAZVALJIVANJE ZRENJANINA

Svako, bilo ko u Srbiji (kriterijumi, k'o kazaljke na nuli), poželeo je sebi u poslednjih desetak godina najvulgarnijeg višestranačja, političku karijeru. Samo uđeš u stranku, il' promeniš „dres", i već si u, orbiti (fotelji). Uz prvi uslov: bespogovorno sluganjstvo partiji...Preostale uslove ispunjavaš: Da sekire padaju, kao dokazani kvaran karijerista, o(p)staješ u lokalnoj stranačkoj hijerarhiji.

Srednji Banat je, retko talentovan sabirni centar. Sabrali se po stranačkim kancelarijama, s koca i konopca, pasivni posmatrači padanja sekira. Zrenjanin u smrtnoj opasnosti, elemenata realnog opstanka nema, privreda - šta je to?, poljoprivreda - sistemski, satrana, vode za piće, ni za lek već 20 godina, oblak otrovnog dima iz kineske fabrike guma, da potamani sve živo, nadolazeći (iskustva Majdanpeka, zastrašujuća)...

Zoltan Horvat

Na svu muku, očaj i sramotu besperspektivnosti i bauljanja u lažnim obećanjima, i Zrenjanin u Zlatnom dobu, problematičan zbog zjapećih „rupa" apsolutističke vlasti, ima stranačkog tutora, tačnije, koordinatora, poverenika, kontrolora, svega postojećeg. Vladimir Galić, SNS poverenik za grad Zrenjanin, kikindski oročeni kadrovik svih partija na vlasti poslednjih decenija u Vojvodini, stranačkim diktatom iz Novog Sada, postrojava, redom. I Sečanj, opština srednjeg Banata, ima za poverenika, dođoša iz Odžaka, Đakovića, osuđivano lice. Sve je kontra od ispunjavanja obećanja boljeg života, gde su karakter, doslednost i odgovornost, neophodni temelji pravne države, sravnjeni...

Naravno da nema ni ljudske požrtvovanosti, rizika, doslednosti u radu, rezultata...Za rešavanje uzroka problema u glavama ljudi, i hvatanja u koštac sa uzrocima tragedije nekada trećeg najjačeg grada Jugoslavije, nema...ljudi. Al', posledično, strateško - planski, pogubno, karikaju li se, karikaju...karikaturalni kadrovici. Poverenik sa strane, stranački tutor nadređen Zrenjaninu...baš on će, i samo on, rešiti sve probleme. Po ovdašnjim stranačkim kancelarijama SNS-a, nižu se naredbodavne lekcije sejanja strahova u građane, gde se, u nedogled, postrojavaju ljudi i razmeštaju podobni.

Za prvi cilj, punjenje stranačke kase u Zrenjaninu, svi su, slepački odgovorni. Počev od funkcionera stranke, koji, iako imaju svoja radna mesta po gradskim kancelarijskim foteljama, sve građane sa evidentnim problemima, dočekuju u stranačkim prostorijama.

Sa pozicije sile, prvim pitanjem, da li ste u našoj stranci, „ubiju" u pojam, nakon čega ogromna većina, u strahu od gubitka najgore bede od preživljavanja, „legne na rudu". Sramota je moljakati, al', učlanjenjem u podobnu stranku njega i svih njegovih, automatski se rešava problem. Nakon toga, građanine, od sramote ne smeš nikom da kažeš, začepiš usta, trpiš, jer si, u Zlatnom dobu, kao pojedinac, postigao „maksimum".

Urušavanje temeljnih vrednosti Zrenjanina, Vojvodine, Srbije...došlo je poslednjih decenija sa nekažnjavanjem (ne)dela odgovornih funkcionera, što je za (malo)građane, već postalo običaj. Da običaji prerastaju u zakone, i da foteljaši neodgovornost „odgovorno" plasiraju u javnost, dakle legalno i legitimno, istorija je odavno dokazala. Stara garda zrenjaninskog SUBNOR-a je za Dan oslobođenja grada, 2. oktobar, bila spremna da položi vence na gradske spomenike žrtvama narodnooslobodilačkog rata, al'...

U gradu se istog dana održavala sportska manifestacija, polumaraton, koji je za gradske funkcionere, bio važniji od polaganja venaca žrtvama - donosiocima slobode ovdašnjim „legalnim i legitimnim" izvršiocima stranačke politike...Datum polaganja venaca, pomeren je za ponedeljak, 3. oktobar, gde su, u prvom planu, sa svefotoreporterskim pratnjom, „sijali" gradski foteljaši.

Istovremeno, zrenjaninske SUBNOR-OVCE je sramota da kažu, da trenutno, bitišu u prostorijama bivše vešernice u Javnoj (Gradskoj) Kući. Zgrada bivšeg Komiteta je, nakon renoviranja, odlukom gradskog SNS-a, iselila sve bivše „stanare", advokatske kancelarije, Udruženja invalida, SUBNOR...Kud koji, mili moji, aj' ti subnor - ovco, u vešernicu. Zgrada Komiteta, u vlasništvu grada, sada je pod stranačkom okupacijom. Neki navode, da će tu osvanuti privatni fakultet čiji je direktor već bio hapšen...Od najava mutnih radnji, glava boli, što ovdašnje „legalne i legitimne" tera, na jače, brže, bolje...Šuplje, al', i za zrenjaninskog foteljaša, već, po običaju.

Samoprivilegovanje

Razvojni putevi ovdašnjih karijerista, aktuelnih „osvajača" visokih gradskih funkcija, ne mogu bez „aminovanja" iz vrhovne stranačke kancelarije. Nenadu Karapandži - Džegeru, šefu zrenjaninske SNS kancelarije, mio je i drag lik člana gradskog veća zaduženog za privredu (a koji mu to, nije?), recimo Vojislava Arsenova, od nekih, najavljen kao novi gradonačelnik Zrenjanina (aktuelni Salapura, navodno, već bezecovao nastavak karijere u Beogradu).

Neki, bolji pozvaoci prilika, a posebno lika i dela ambicioznih zrenjaninskih karijerista, znaju da je dotični član gradskog veća svoju karijeru započeo kao šefić u zrenjaninskoj privatnoj firmi, Delta Hemija. Tadašnji Miškovićev pulen, perspektivan komercijalista, svestrano ambiciozan, oprobao se i nekim nirvana poslovima, pa je, sa nekolicinom pajtosa, „navatan" sa malom, narkotik robicom. Da li je u međuvremenu i „duvao", tek, sud je presudio, kao osuđenik, „odležao" je, pre desetak godina, „nešto malo". Da li, kao lečeni narkoman, tek, aktuelni član gradskog veća, nirvanu je pronašao u pecanju. Na jezeru Čepel (Peskara), upoznao je Džegera, pa je noćno pecanje, postalo, njihov „zaštitni znak". Svestrano ambiciozan, a talentovan za sve, junački ga bodrio Džeger, otvorio je uz dosta peripetija, trafiku u gradskom naselju Zeleno Polje. Karijera i ovog zrenjaninskog Bore Šnajdera, krenula je vrtoglavo (ljubi ga Džeger tako sposobnog), pa je postao i predsednik Ribolovačkog udruženja Banat. I trafike počele da mu niču u vlasništvu, k'o pečurke.

Aktuelni član gradskog veća, ubrzo postaje i član Udruženja policajaca EU, gde mu je najveći uspeh, donacija policiji za kupovinu vanbrodskog motora (2017.- 2018.). Istovremeno se istakao i kao verni pratilac Džegera, gde su se mogli dobijati (samo neki, privilegovani), baš lepi poslići.

Postade i direktor - akcionar privatne firme Malina ORGANIC u Stajićevu, a istovremeno ga je neko povezao, da li namerno, i sa prebijanjem čuvara nasipa na Tisi, koji nekom gradskom Guzonji nije hteo da otvori rampu...Vojislav, bivši osuđenik po sudskim papirima, definitivno je uspeo u Zrenjaninu, bio je i odbornik, dobio je i oružje na korišćenje, postavlja se samo pitanje, ko mu je i kad, potpisao lekarski pregled?!? Postaje i delegat Lovačkog saveza Vojvodine ispred grada Zrenjanina...Trenutno je autoritativni član SNS-a, član gradskog veća zadužen za zrenjaninsku privredu...Džegeru, mašala!!

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane