Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

KiM

Vučić bi da preduhitri velike sile pre nego što one za godinu dana ne podele svere uticaja

Fahrijin sin predaje Srbe na Kosmetu kao stoku

Što su bliži kraju pregovori o normalizaciji odnosa vlasti u Beogradu i vlasti kosovskih separatista, koji bi trebalo da obezbede trajni mir kako poručuju mentori tog procesa sa Zapada, to je više napetosti, straha, netrpeljivosti, nemira... a da su razlog tome upravo sami pregovori i na njima postignuti rezultati.

Ivan Maksimović (dopisnik iz Kosovske Mitrovice)

Mediji na srpskom, ublažavajući zastrašujuću istinu o izdaji Kosova i Metohije od strane još uvek aktuelnog predsednika Srbije, Aleksandra Vučića, kao i neki od predstavnika njegovog režima, najčešće kažu kako je "Priština kriva jer ne poštuje sporazume". Međutim, ako bi smo za ovako katastrofalno stanje i krajnje nepovoljan položaj Srba na KiM zaista krivili kosovske separatiste, onda bi oni na prvom mestu bili krivi zato što ispunjavaju dogovore i to one na koje je pristao ili ih potpisao u Briselu lično Aleksandar Vučić.

Aktuelna kriza sa registarskim tablicama jeste upravo još jedna faza u ciklusu duboko ilegalne predaje teritorije i državnih nadležnosti Srbije kosovskim Albancima. Ovu agendu kosovski Albanci sprovode na osnovu onoga što je Vučić već potpisao.

Ako poštenje i zdrav razum mogu, inteligencija i pokvarenjaštvo se Vučiću nikako ne mogu sporiti. Međutim neshvatljivo je da, po svemu sudeći, kao da uopšte nije razmišljao o posledicama (po sebe) dok je kosovskim separatistima predavao na tacni sve atribute srpske državnosti u pokrajini. Sve što je do sada izdao na KiM, zahvaljujući besomučnom psihičkom zlostavljanju građana Srbije kroz kontrolisane medije i pro-separatistički naklonjenu "Srpsku listu", uspevao je da opravda postupcima "prethodnih vlasti" ali ukidanje registarskih tablica to nikako neće moći. Zbog toga ono što je Vučić dogovorio sada ne sme da bude ispunjeno.

Nema mesta zabrinutosti,kao i svaki put kada je "pobeđivao" u Briselu, tako i sada, neće Vučić već izdani srpski hteo - ne hteo moraće da podmetne leđa i da primi šibe.

Nekadašnji pripadnici MUP-a, a od parafiranja Briselskog sporazuma tzv. "Kosovske policije", prvi su na udaru. Privučeni duplim platama, neki slomljeni neopravdanim strahom od gubitka posla, treći željni "vlasti" koju im daje uniforma, ćutke su pristali na integraciju. Došao je trenutak u kome će se pokazati zašto je njihov trnasfer bio poželjan kreatorima ovog plana. Oni su ti koji će morati konačno da ugase državu u kojoj su se rodili i živeli a sve to u korist "države" pod vođstvom terorista protiv kojih su ratovali štiteći ovu svoju.

To, naravno, ni malo nije lako. Zato su pripadnici tzv. "Kosovske policije" već na početku odbili da postupe u skladu sa uputstvima sada nadređenih pri sistemu kosovskih separatista a u vezi sa fazama preregistracije vozila sa srpskih registarskih tablica gradova na KiM na "RKS" odnosno tablice tzv. "republike Kosovo". Na osnovu tih uputstava oni bi u prvoj fazi trebalo da dele "opomene", odnosno "ukore" građanima, a u drugoj da pišu novčane kazne i sa vozila skidaju registarstke oznake svoje države, Srbije, na njenoj teritoriji, Kosovu i Metohiji.

Odbili su. Međutim, tako se teško može postići željeni rezulat. Kao pripadnici te službe, oni su odgovorni tzv. "republici Kosovo". Za Srbiju ih vezuje pripadnost svojoj državi i narodu ali ništa institucionalno. Jedva da su još uvek njeni građani. Onaj isti Aleksandar Vučić koji ih je kao robove u srednjem veku bez da ih išta pita, dao njihovim neprijateljima na službu, u međuvremenu je svu nadležnost u ime države Srbije predao kriminalcima pod svojom kontrolom. Državni poslovi su podeljeni među njima i njihovim pulenima, pa za narod nije ostalo ništa.

Mladi, koje Vučić svojom izdajničkom i katastrofalnom politikom još uvek nije raselio sa KiM, poniženi su, obespravljeni, bez ikakve perspektive osim da se priklone separatističkom sistemu. Tako je sve više pripadnika tzv. "Kosovske policajci" među mladim Srbima. Bivšim pripadnicima MUP-a Srbije pa je sada lako naći zamenu. Posebno kada to omogućava zakon koji sprovode. Jednostavno rečeno, oni su svoj deo posla već odradili.

Sve i da nisu, ko da ih podrži? Zar predsednik Srbije koji je već stavio potpis na saglasnost da srpske registarske tablice budu uklonjene? Ili njegova "Srpska lista" koja svojim postojanjem pruža legitimitet upravo tom istom separatističkom sistemu? A sve to mirno posmatraju kosovski separatisti i mentori njihove "nezavisnosti" sa Zapada, pod čijom kapom se ovaj proces i odvija. Policajci mogu jedino da donekle sačuvaju sopstveni obraz ali će ih to sada koštati mnogo skuplje nego pristanak na integraciju pre desetak godina!

Šta god da se dogodi Vučić, i njegovi politički puleni naročito, kukaće kao i do sada kako "kosovska strana odbija da formira Zajednicu srpskih opština". Tako ispada da je najveći problem Srba što kosovski separatisti odbijaju da osnuju jednu neformalno instituciju u okviru svog sistema.

A šta bi se dogodilo i da dođe do njenog osnivanja? Osim što ne bi imali nikakve nadležnosti još bi celokupan platni promet namenjen ličnim zaradama Srba išao preko prištinskih struktura koje bi mogle da ga krešu kako se njima hoće ili da isplatu jednostvano blokiraju. Još važnije od toga jeste što bi i prosveta i zdravstvo, koji za sada funkcionišu po sistemu Republike Srbije, prešli u nadležnost sistema tzv. "republike Kosovo".

Međutim, iako se čini drugačije, separatistički sistem već sada u potpunosti kontroliše i pomenute dve oblasti. Svi direktori, šefovi i načelnici odeljenja u zdravstvenom sistemu na KiM, jesu politički podobni odnosno članovi su "Srpske liste" i predstavljaju siguran broj glasova na separatističkim izborima. Samim tim, celokupan zdravstveni sistem zapravo jeste u rukama separatista što za sada prikriva činjenica da nose srpska imena i da primaju platu iz budžeta Republike Srbije ali to, suštinski, ne menja ništa. O važnosti zdravstvenog sistema dovoljno je reći da devet od deset stanovnika u srpskim sredinama na KiM zavisi od funkcionisanja ovih institucija.

Prosveta, odnosno školski sitem na KiM koji funkcioniše u sistemu Republike Srbije, pati od iste boljke. Ne samo direktori osnovnih i srednjih škola (o Univerzitetu Priština izmeštenom u Kosovsku Mitrovicu da i ne govorimo) već i većina radnika obezbeđenja i pomoćnih službi do higijeničara zaposlenih posle dolaska Vučića na vlast, neophodno je da su ili članovi "Srpske liste" ili da na separatističkim kvazi-izborima izlaze sa porodicom i prijateljima i takođe daju siguran glas ovoj stranci.

Osim toga, školski sitem je najbolji pokazatelj devastirajuće politike Aleksandra Vučića prema Kosovu i Metohiji. Zbog toga ali i zbog očajničke borbe prosvetnih radnika da zadrže svoj posao a čiji se broj višestruko uvećao u odnosu na realnu potrebu, teško je doći do istinitih podataka o stanju obrazovnog sistema. Ono što se zna je da se na Kosovu i Metohiji rađa gotovo najviše srpskih beba na nivou države a da je upis dece u osnovne škole iz godine u godinu manji i svakako u ogromnom proporcionalnom raskoraku. Tako se najbolje može proceniti broj Srba koji iz godine u godinu odlaze iz pokrajine.

Roditelji sa KiM svoju decu, posebno kada su u pitanju fakulteti ali sve više i srednje škole, upisuju u nekom od gradova na teritoriji centralne Srbije. Poseban porast odliva mladih primetan je u poslednje tri godine kada ih većina odlazi na Beogradski univerzitet. Ono što roditelje zadržava na KiM jeste posao, ako ga imaju, ako ga nemaju onda odlaze i oni za njima a većina ne može da dođe do posla jer ga stranačkim parazitima nikada nije dovoljno. Tačnije, plata i para im nije dovoljno, posao je usled gašenja srpskih institucija sveden na minim i rutinski ga obavlja manja grupa ljudi.

Naročitu dozu svežine Kosovskoj Mitrovici ulivao je Univerzitet u Prištini sa privremenim sedištem u ovom gradu. Do 1999. godine, dok se još uvek nalazio u Prištini, Univerzitet je činilo 14 fakulteta sa oko 18.000 studenata i preko 1.300 nastavnika i osoblja. Nakon progona fakulteti nastavljaju rad u potpuno improvizovanim uslovima raštrkani širom zemlje. Oko dve godine kasnije već su svi vraćeni na teritoriju pokrajine, u jedinu urbanu sredinu u kojoj su Srbi većina, što znači da su bezbedni.

Sa 10 fakulteta i oko 10.000 studenata, severni deo Kosovske Mitrovice koji je funkcionisao kao zaseban grad, bio je verovatno i najmlađi grad u Srbiji jer je broj studenata bio jednak polovini ukupnog broja stanovnika. To već odavno nije tako a naročito je teško stanje nastalo sa otpočinjanjem Briselskog dijaloga od kada Univerzitet u Kosovskoj Mitrovici beleži konstantni pad upisa na studije.

Od tada ne samo bezbednost već neizvesnost da li će moći da završe studije u sistemu Republike Srbije oni koji su ih u njemu započeli, dominantna je dilema pri donošenju odluke mladih gde upisati fakultet.

Prema zvaničnim podacima koji se mogu naći na internet strani Univerziteta, na njemu studira oko 9.000 studenata na 10 fakulteta, na svim nivoima studija, u okviru više od 100 studijskih programa.

Međutim, kada izađete na ulicu, više je nego očigledno da to nije u saglasnosti sa navedenim podacima. Naročito ako znate kako je grad izgledao pre samo 10 godina.

Istraživanje Magazina Tabloid i statistički je pokazalo da su ovi podaci višestruko "napumpani".

Medicinski fakultet je jedini koji ima popunjena sva predviđena mesta za upis novih studenata dok ostali fakulteti zapravo nemaju popunjena mesta čak ni ona na budžetu!

Rad ovog Univerziteta omogućavaju studenti iz srpskih sredina južno od Ibra i Kosovskog Pomoravlja, Štrpca, zatim Goranci a u velikom broju i studenti iz Tutina i Novog Pazara. Na studijama istorije polovina studenata je upravo iz Raške oblasti i Tutina.

Prema gruboj proceni jer, podsećamo, do realnih podataka je gotovo nemoguće doći, ove školske godine jedva da je upisano nešto više od 800 studenata. Tako da "zahvaljujući ovima što studiraju po 12 godina" ukupan broj studenata se kreće između 5 do 6 hiljada.

To je sažet ali najbolji pokazatelj Vučićeve "borbe" za položaj srpskog naroda na Kosovu i Metohiji. Što se više bori "za njih", sve ih je manje.

Na kraju, sve i da sačuva srpske registarske tablice, Vučić je najveći deo Srba već odavno odvezao sa Kosova i Metohije. Uskoro više neće biti nikoga ko bi registrovao vozila na neki od ovih gradova.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane