Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Drugovi iz Požarevca gaze preko crvene linije

Ničija nije do zore gorela

Kada bi neki poznati pisac želeo da napiše političku i prizemnu dramu o sadašnjem vremenu, mogao bi da iskoristi likove iz lepeze sadašnjih gradskih funkcionera i pojedinih eminentnih likova iz državne sile u gradu Požarevcu.

M. Hadzić

Postoji jedna homogena i šarolika napredna interesna družina sastavljena od funkcionera napredne stranke Saše Pavlovića i Miodraga Stepanovića koja je povezana sa pojedincima iz državnih institucija, eminentni načelnik požarevačke BIA, Goran Miletić i njegov kolega Milan Smiljić, a tu su uz gradonačelnika i nezaobilazni dobri momci, Voja Popović, gradonačelnikov veliki prijatelj i Goran Mitić. Ova napredna družina je nesumnjivo tesno povezana i koja u svojim funkcijama uživa, a sa druge strane bore se samo za interese družine i svoje lične interese.

Goran Miletić je u bliskim odnosima i sa Pavlovićem i Stepanovićem, iako ova dvojica nisu baš na istoj talasnoj dužini, ali mudri Miletić preko svojih mađioničarskih trikova i servilnim ponašanjem je pridobio obojicu. Sa skupim odelom i naučenih tri pasusa napamet, vrlo lako se ovim naprednim likovima približio, koristeći svoj položaj u BIA.

Sa jedne strane im sedi u krilo sav ponizan, a sa druge strane svojim prijateljima priča kako mu Miša i Saša piju iz ruke. Takvo njegovo bedno licemerje nema granice, a prema svojim kolegama iz BIA je destruktivan, jer ga u tom finom ponašanju prema većini kolega u Požarevcu podržavaju i njegovi šefovi. Takođe, kolega Smiljić ne može da se otrgne od jednog lokalnog biznismena kao da taj kontroverzni biznismen ima neku magiju, a Smiljić mu služi kao neka vrsta telohranitelja. Koliko je ova družina povezana, govori činjenica da je gradska uprava, odnosno Saša Pavlović ustupio kancelariju gradskog zdanja svojim prijateljima iz policije, da bi mogli jedni drugima da čuvaju leđa.

Sukob između gradonačelnika Saše Pavlovića i pojedinih gradskih većnika traje više od dva meseca. Pojedini gradski većnici su nezadovoljni radom Saše Pavlovića i načelnikom gradske uprave Lazarom Stojanovićem, jer ne žele da učestvuju u njihovim sumnjivim poslovima i da glasaju za pojedine odluke koje nisu nikome u interesu. Lepo smo predlagali Pavloviću da se povuče i okrene svojim drugovima policajcima koji ga pogrešno savetuju i da radi posao koji najbolje zna, a to je da bude profesor u nekoj školi.

Jagodinac, preko pune linije!

Požarevac, kao da nema kvalitetne kadrove u MUP- u, pa nam dolaze na važnim pozicijama napredni kadrovi sa strane koji imaju egzotične fakultete. Jedan od primera je major Stojan Makić, načelnik odeljenja za vanredne situacije u Požarevcu. Završio je fakultet, kako mu piše na fejsbuk stranici IND MENADŽMENT. Rodom je iz Gnjilana, a živi u Jagodini. Inače, njegov zet je kontroverzni general policije Simić. Makić, koristi službeni auto dačiju daster kao da je njegovo privatno vozilo, a najviše ga koristi kad ide na pecanje, jer je načelnik iz Jagodine strastveni ribolovac, kako kažu, navodno najviše voli da ide na pecanje u radno vreme.

Od prevelikog posla i ribolova, ne vodi računa koliko ima goriva u rezervoaru, pa je tako, navodno ostajao bez goriva na relaciji Jagodina - Požarevac , i morale su kolege da mu odnesu malo goriva da bi mogao da dođe do najbliže pumpe. Makić, u proseku za mesec dana potroši 500 evra za gorivo, takođe, potrošnja zavisi od sezone ribolova. Požarevljani, neka vam ljudi sa strane u institucijama vode kolo! A ne može svako da bude zet generalu Simiću, i da ima fakultet IND MENADŽMENT.

Ovim odeljenjem za vanredne situacije vlada trio, načelnik iz Jagodine, Stojan Makić - IND MENADŽMENT, komandant bataljona za koga govore da navodno ne zaslužuje ovo mesto zbog njegovih „sposobnosti". I jedan fini komandir čete za koga svi pitaju iz kolektiva. Da li je istina da je bio predmet disciplinske komisije i da li je zloupotrebio službeni položaj?

Ovaj trio odlučuje o svemu, ako se neko ističe u poslu odmah ga sklanjaju na stranu. Osvetoljubivi su prema kolegama, a znaju i da nekada pljuju po pojedincima kada osete nečije napredovanje. Trio se drži čvrsto kao da su jedan i u ribolovu i na poslu.

„Kreće ponovo ključanje u preduzeću Kostolac usluge. Đokiću, bolje podnesi ostavku sam, nego da te smenjuju tvoji naprednjaci"! Sindikati preduzeća Kostolac usluge, traže od direktora Dragoslava Đokića, pozajmicu od 20 hiljada dinara, povećanje plate 20%, topli obrok na 400 dinara i regres u visini jedne minimalne zarade.

Prenosimo u celosti saopštenje: „Imajući u vidu da nam idu Novogodišnji i Božićni praznici ovim zahtevom Vam se obraćamo da zaposlenima u PD „Kostolac-Usluge"d.o.o. linearno isplatite pozajmicu u iznosu od 20.000,00 dinara najkasnije do 06.01.2023.god. Pozajmicu zaposleni bi vratili u celosti na više mesečnih rata .

Sindikalne organizacije u PD „Kostolac-Usluge" zahtevaju da u prvom kvartalu 2023. godine povećate zaradu zaposlenima za 20% ,topli obrok na 400,00 dinara po danu i regres u visini jedne minimalne zarade. Prosečna zarada u Srbiji za 2022. godinu iznosila je neto 75.353,00 dinara, dok je prosečna zarada u PD „Kostolac-Usluge"d.o.o. manja za 53% ( koja ne obuhvata privremeno povremene poslove koji bi umanjili dodatno istu) i iznosi neto 49.250,00 dinara.

Ovim zahtevom Vam se obraćamo u cilju poboljšanja životnog standarda zaposlenih u PD „Kostolac-Usluge"d.o.o. i nadamo se ispunjenju istog, navode u saopštenju sindikati ovog preduzeća.

Postoji podeljenost kod poverenika SNS u vezi smene direktora Kostolac usluga, Dragoslava Đokića. Oni koji ga brane, kažu, nema veze što je nesposoban i što mu radnici primaju platu ispod minimalca, a većina minimalac, bitno je da on ima veliku platu i njegovi najbliži saradnici i još dodaju da je Đokić poslušan, obezbedi nam uvek pun autobus, a nekad kad je potrebno i dva autobusa za miting SNS. Čak se jedan od poverenika SNS-a zabrinuo kad su protestovali sindikati ovog preduzeća, pa je ponaosob zvao svakog predstavnika sindikata da stiša situaciju.

A dok je trajao protest niko od čelnika iz požarevačke i kostolačke vlasti nije obišao te radnike koji su 11 dana protestovali da ljudski popričaju sa njima. Već su direktno podržavali Dragoslava Đokića. Što bi rekao narod, što je gori i nesposobniji direktor to je bolje.

Ona druga strana iz lokalnog SNS-a smatra da nikada Dragoslav Đokić nije ni trebao da bude direktor, jer čovek koji koristi reči „kuj bre, će dadu i slične reči„ pre svega, velika je sramota, prvo za partiju, a drugo i za preduzeće, jer ti radnici zaslužuju boljeg direktora. Ima finansijsku službu u preduzeću, a plaća knjigovodstvenu agenciju. Čak su se smejali pojedini visoki funkcioneri SNS u Beogradu kada su pročitali vest o Dragoslavu Đokiću, uz komentar „Da li je moguće da je ovaj direktor koji nije sposoban da radnicima obezbedi veću platu, već mu radnici imaju lični dohodak ispod minimalca".

Požarevački naprednjaci koji su protiv Đokića, a koji su u samom vrhu partije su stava da će on biti tema posle novogodišnjih praznika, jer sada neće da talasaju, kako kažu, da prođe zima, a posle toga razmatraće se ozbiljno smena i postavljenje novog direktora Kostolac usluga, zato što se sadašnji direktor mnogo iskompromitovao i ovako očigledno ne ide. A Dragoslav Đokić je raspoložen, smeje se, njemu je lepo, plata velika i ostale beneficije.

Većina radnika u preduzeću su nezadovoljni uslovima rada, platom i rukovodstvom, pa i oni se čude kako SNS nema bolji kadar, već im vodi firmu čovek koji da nije politike, partije i daje neko bolje vreme, ne bi mogao da bude ni šef obezbeđenja.

Nadamo se da će preovladati razum u požarevačkom SNS-u, mada, njima nije jača strana razum, stručnost i moral. Ipak, u interesu preduzeća, radnika i celokupnog društva trebaju uveliko da razmišljaju o novom direktoru PD Kostolac usluge koje je sada, nažalost, u rukama privatnog društva.

Da se podsetimo, istaknuti naprednjak Dragoslav Đokić je već deset godina direktor PD Kostolac usluge. Završio je Fakultet za menadžment u Zaječaru. I sa svojom platom od 130 hiljada dinara i beneficijama, on u velikom konforu i opušteno bez finansijskih trzavica dočekuje predstojeće praznike.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane