Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Su(lu)dovanje

Koja mafija vlada u srpskom pravosuđu (261)

Hoće li nas terati da im ljubimo ruke

Srpski sudovi još donose presude „U ime naroda". I, uglavnom, protiv naroda, odnosno običnih građana, koji ne pripadaju gornjoj strukturi društva, niti organizovanim kriminalnim grupama koje drže na vezi i apanaži veći broj sudija i državnih tužilaca. Za razliku od državnih tužilaca, koji svojim zamenicima mogu da izdaju obavezujuća uputstva, sudije su potpuno samostalne u svom radu i odlučivanju. Na žalost, najveći broj delilaca pravde tako se i ponaša - nasilno, priprosto, ne poštujući zakonitost ni javni moral. Za tužioce i delioce pravde u Srbiji birani su podobni i prepodobni, loši studenti i još lošiji ljudi. Zašto se nemo posmatra propadanje i sunovrat Srbije i pravosuđa? Ko je nova - stara ministarka pravde Maja Popović, službenica Bezbednosno informativne agencije. O tome piše Vladimir Molotok, jer se urednik Milan Glamočanin opet teže razboleo

Vladimir Molotok

Uoči samog kraja rata, te 1944. godine, jedan nemački seljak nije dozvolio da mu eksproprišu zemljište, koje je trebalo da bude upotrebljeno za aerodrom, sa kojeg su avioni trebali da ponesu raketu Fau 2, koja je, po Hitlerovom mišljenju, mogla da promeni tok rata.Raketa Fau 2 (V-2) je jedna od prvih balističkih raketa koju je nemačka armija koristila u završnoj fazi Drugog svetskog rata za napade na ciljeve u Britaniji. Ona predstavlja početak raketne trke koja će se razviti tokom Hladnog rata i koja će učiniti mogućim let na Mesec i lansiranje sondi izvan Sunčevog sistema.

Vermaht je strpljivo čekao odluku nemačkog nadležnog suda, koji je odbio zahtev nemačkog seljaka i dozvolio eksproprijaciju, ali je proteklo tri meseca dok sud, pravnosnažno, o tome nije odlučio.

Nemački Vrhovni sud je usred najsurovije kampanje u svetu, pa i ovoj zemlji, poništio odluku nemačke Vlade o obaveznom vakcinisanju građana od pandemije Corona virusa, smatrajući da se time krše osnovna ljudska prava građana.

U Srbiji danas građanin više ne raspolaže skoro nikakvim pravom. Zemlja, kuća, zgrade, sve to može da oduzme državni organ, bez mogućnosti zaštite od suda. A u današnjoj Srbiji svi sudovi i tužilaštva su pod šapom srpskog šizofrenog diktatora Aleksandra Vučića i njegovog kartela. On optužuje, presuđuje, kažnjava, amnestira...

Pred Apelacionim sudom u Beogradu je prošle nedelje održan glavni pretres po žalbama okrivljenih da su odgovorni za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije. U sudnici su bili oni koji su već odavno odlučili ko je kriv i koga treba kazniti.

Prvo presudu Višeg suda u Beogradu podržali su Vučićeve skutonoše. I neka komisija za istraživanje ubistava novinara. Presuda je doneta većinom glasova, protiv je bila predsednica veća. Velika propaganda laži je to označila kao pobedu pravde.

Međutim, na tu skandaloznu presudu žalio se i Tužilac za organizovani kriminal, tražeći njeno ukidanje, jer je sud, mimo njegove optužnice, osudio i nepoznatog izvršioca! I Apelacioni sud u Beogradu nije imao druge mogućnosti nego da presudu ukine i vrati na ponovno suđenje. Sudije Višeg suda u Beogradu opet su ostale pri svom.

Po drugi put Apelacioni sud u Beogradu, razmatrajući žalbe osuđenh, ukinuo je prvostepenu presudu i otvorio glavni pretres, da sam donese odluku, jer se, po zakonu, presuda ne može dva puta ukidati. Veće je našlo da iz spisa predmeta proizilazi da činjenično stanje nije utvrđeno na pouzdan način i do granice izvesnog. Kako će presuda konačno glasiti, može se naslutiti, jer žalbenim većem predsedava sudija Vesna Petrović, upućenoj javnosti poznata kao sudija koja služi svim režimima, a ne pravdi i zakonu.

Zašto navodim ovaj slučaj? Zato jer je jedini svedok ubistva pokojnog Čuruvije bila njegova tadašnja supruga Branka Prpa, koja je i u policiji, i pred prijateljima pa i na sudu, izjavila da optuženi nisu ubili njenog supruga.

Ali, šta ona tu ima da se pita, javila se Komisija, na čijem je čelu Veran Matić. Niko osim gospođe Prpe nije više zainteresovan da se ubice Slavkove izvedu pred sud i osude. Ali, kao čovek, gospođa Prpa nije želela da se pokrije ušima i da lažno optuži one koje su drugi ''tipovali''. Pritom, ona nije nimalo naklonejna optuženim, ali nije mogla da kaže da su oni ispalili kobne hice.

Komisija i Vučićeva velika propaganda laži optužila je čestitu gospođu Branku Prpa da je lažno svedočila, da ona, iako je ubicama gledala u oči, nije dobro videla. Video je to pomenuti Veran Matić.

Sudije Apelacionog suda, po drugi put su ukinule presudu Višeg suda u Beogradu i sami će sprovesti postupak, izvesti dokaze i doneti odluku.

Viši sud u Beogradu je kuća zla.

Na čelu ovog najvećeg suda u zemlji je već 11 godina sudija Aleksandar Stefanović. On je potpuno privatizovao ovaj sud. Okružio se konkubinama koje je promovisao za sudije, portaprolke, sekretare sudova (osnovnih sudova u Beogradu).

Magazin Tabloid je detaljno opisivao zlodela koja čine sudije ovog suda. Pomenuti Stepanović je već treći mandat predsednik suda, mada je, ne izašavši iz njega, prvo izabran za sudiju Apelacionog suda u Beogradu, u kojem nije proveo nijedan dan, a onda ga je Visoki savet sudstva izabrao za sudiju Vrhovnog kasacionog suda!

Pred većinom sudija Višeg suda u Beogradu (ima i izuzetaka) Stepanović dobija odluke koje želi. On je, danas, među najmoćnijim ljudima u državi. Stotine milijradera i milionera, koji su stekli imovinu pljačkom za vreme vladavine Vučićevog kartela, spokojno nastavljaju da i dalje kradu. Sudi se onima koji na tviter nalogu ili na fejs profilu napišu ružnu reč za Vođu, ili njegovu neposlušnu dečicu i rodbinu.

Urednik KRIK-a Stevan Dojčinović je u razgovoru sa američkim državnim sekretarom Entonijem Blinkenom 10. decembra prošle godine govorio o položaju istaživačkih novinara u Srbiji i pritiscima sa kojima se suočavaju. Dojčinoviću je u Vašingtonu uručeno priznanje „šampion u borbi protiv korupcije" koje dodeljuje američki Stejt department.

Blinken je u okviru Međunarodne konferencije za borbu protiv korupcije koja se održava u Vašingtonu ugostio urednika KRIK-a i dve dobitnice priznanja za borbu protiv korupcije - aktivistkinju Rosinu Islam iz Bangladeša i novinarku Dženet Džou iz Zimbabvea.

U polučasovnom razgovoru državni sekretar u ulozi moderatora sa sagovornicima je razgovarao o njihovom poslu, inovativnim načinima koje koriste u borbi protiv korupcije, izazovima i pritiscima sa kojima se suočavaju, i očekivanjima od zajednice.

Na Blinkenovo pitanje šta je najveći izazov u istraživanju korupcije, Dojčinović je kazao da smatra da su organizovane kriminalne grupe moćnije nego ikad i da je to veliki problem.

„Kriminalne grupe zarobljavaju države i to se dešava čak i u Evropi. Koruptivni predsednici postaju sve moćniji, sarađuju međusobno, razmenjuju iskustva, i to je veliki problem. U takvim državama je veoma neprijateljsko okruženje za istraživačke novinare, ali uprkos tome novinari objavljuju sve više priča i to je veliki uspeh", rekao je i dodao da su novinarska otkrića dovela do brojnih akcija istražnih organa i vraćanja u državni budžet novca ukradenog kriminalom.

Urednik KRIK-a podsetio je da je stoga važno podržati istraživačke novinare koji često imaju finansijskih problema jer su nezavisni.

„Istraživačko novinarstvo treba da se posmatra kao javno dobro, javni rad, ne treba da se meri iz ugla održivosti. U mojoj zemlji ne postoji oglašivač koji će platiti reklamu nezavisnim medijima, jer ako to urade, vlada će im poslati finansijsku inspekciju i odmah ih zatvoriti. I zato je važno finansijski podržati istraživačko novinarstvo - i to za ono čime se bave, za suštinske aktivnosti, kako bi mogli da urade priče." Tužioci i sudije slepo izvršavaju naređenja koja dobijaju od šizofrenog diktatora Vučića. Hapse one, za koje im se naredi, osuđuju one koji nemaju krivice, ali je tako rečeno.

Prošlog meseca urednici Istraživačke mreže KRIK opet su osetili na svojoj koži bič Stepanovićeve (ne)pravde

Sudija Višeg suda u Beogradu Nataša Petričević Milisavljević koja je osudila KRIK po tužbi Bratislava Gašića supruga je profesora Pravnog fakulteta Bojana Milisavljevića - dugogodišnjeg prijatelja istaknutog člana Srpske napredne stranke i novog ministra rada Nikole Selakovića.

Sudija Petričević Milisavljević jednom prilikom sama je objasnila da je njen suprug u „izuzetno dobrim i kolegijalnim odnosima, kao i dugogodišnjim prijateljskim odnosima" sa tadašnjim ministrom pravde i jednim od uticajnijih ljudi Srpske napredne stranke (SNS) - Nikolom Selakovićem.

Naime, novinar Slaviša Lekić tužio je Selakovića 2016. godine, a ovaj slučaj zapao je u ruke Petričević Milisavljević. Ona je tada tražila od predsednice suda da bude izuzeta i da postupak bude predat drugoj sudiji - upravo zbog veza koje njen suprug Bojan Milisavljević, tada vanredni, a danas redovni profesor na Pravnom fakultetu u Beogradu, ima sa Selakovićem.

Njen zahtev je odbijen - sud je smatrao da nema nikakvih prepreka da ona nastavi da sudi u ovom postupku i da dugogodišnje prijateljstvo nije razlog koji bi je omeo da pravedno sudi!

Petričević Milisavljević je odbila Lekićevu tužbu protiv Selakovića tvrdeći da nije osnovana, otkriva KRIK.

Ista ova sudija, ove nedelje je osudila KRIK za povredu časti i ugleda nekadašnjeg direktora Bezbednosno-informativne agencije (BIA), a danas ministra unutrašnjih poslova Bratislava Gašića.

U tekstu zbog kojeg je osudila KRIK, novinari ove redakcije preneli su detalje sa suđenja članovima kriminalne grupe Zorana Jotića Jotke. U sudnici su pušteni razgovori članova ove grupe u kojima kažu da se njihov šef Jotić ne mora brinuti za svoju bezbednost jer je Gašić kod njega „na kazanu". Izraz „na kazanu" u žargonu znači da jedna osoba od druge dobija novac.

Obrazloženje presude, kao ni razlog zbog kog je KRIK osuđen, još nisu poznati pošto redakciji u toku još nije stigla pisana kopija, ali se na sajtu Ministarstva pravde gde se može pratiti tok sudskih predmeta navodi da je sud uvažio Gašićevu tužbu.

Presuda je doneta brzo za domaće uslove, posle dva održana ročišta. Sudija je zabranila većinu pitanja koja su urednik KRIK-a i njegova advokatica postavljali Gašiću - o tome da li sadašnji ministar policije poznaje članove ovog klana.

KRIK smatra da je ova presuda neosnovana pošto je novinarka tačno prenela ono što se u sudnici dogodilo - što u krajnjoj liniji ni sam Gašić nije sporio tokom ove parnice. On je, međutim, tvrdio da je novinarka zloupotrebila razgovor koji je član kriminalne grupe vodio i „slobodno protumačila" značenje fraze „na kazanu".

Novinari KRIK-a smatraju da su postupili u skladu sa svim načelima dobrog novinarstva - pre objavljivanja pokušali su da dođu do Gašiča, ali se on nije javljao. Zbog toga su objavljivanje teksta odložili za sutradan da bi mu dali dovoljno vremena da odgovori i objasni zbog čega je bio tema razgovora kriminalaca.

Gašić se javio na telefon tek po objavljivanju teksta i rekao novinarki da ne želi da razgovara, što je KRIK takođe objavio.

KRIK će uložiti žalbu na ovu presudu. Predsednik suda Aleksandar Stepanović podigao je sebi rejting kod Gašića. Stepanovića je mesecima pratila BIA, po nalogu Gorana Colića. On se bio ozbiljno uplašio, jer su snimci Stepanovićevih poslovnih kombinacija došli do istraživača Europola, a dobar deo poseduje i redakcija Magazina Tabloid. Naročito su interesantni snimci razgovora predsednika suda sa sudijom za prethodni postupak Sinišom Petrovićem, koji u Specijalnom sudu sprovodi istrage i određuje i ukida pritvore. On tipuje žrtve a Steapnović odlučuje koga će da ''pridave'' i za koju svotu.

Karijera sudije Nataše

Nataša Petričević Milisavljević završila je Pravni fakultet sa prosečnom ocenom 8,6. Izabrana je za sudiju 2010. godine. Sudila je u Prvom i Drugom osnovnom sudu u Beogradu, a 2019. je napredovala u Viši sud. Da bude izabrana za sudiju Višeg suda 2019. glasalo je sedam članova Visokog saveta sudstva - među kojima su bili i predsednik saveta Dragomir Milojević i ministarka pravde Nela Kuburović dok je petoro bilo protiv.

Redakcija KRIK-a je ove godine pod pritiskom tužbi ljudi bliskih vlasti kojima pokušavaju da nas zastraše i odvrate od istraživanja njihovih prljavih poslova. I drugi istraživački novinari su svakodnevno pod udarom Vučićevih kumova i saradnika iz kartela. Samo je kum Nikola Petrović podneo preko 180 tužbi!

Sudovi su servilni prema njegovim tužbama.

žalbi na presudu sudije Nataše Petričević (čija majka je takođe bila sudija Okružnog suda u Beogradu, a otac poznati advokat) odlučivaće sudije Apelacionog suda u Beogradu. Većina sudija iz Građanskog odeljenja su u ovaj sud došle sa mesta zamenika Aleksandra Stepanovića ili predsednika, ili zamenika odeljenja u ovom sudu.

Na čelu Apelacionog suda je sudija Duško Milenković, takođe sudija Vrhovnog kasacionog suda. I on će biti na čelu ovog suda sve dok je Vučić na vlasti.

NIN: Skaj prepiska otkriva vezu Darka Šarića sa funkcionerima vlasti i SNS

Za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe, piše NIN u broju od 2. marta ove godine2023.

Razgovori ljudi Darka Šarića sa predstavnicima institucija svedoče o sumnjivim odnosima sa ljudima iz vlasti u Srbiji, piše nedeljnik NIN u izdanju od danas.

Od dolaska Srpske napredne stranke na vlast u Srbiji u slučaju Darko Šarić ne prestaju da se donose kontroverzne odluke povoljne za ovog okrivljenog, a poslednja, povodom pravosnažne presude za šverc skoro šest tona kokaina, jeste još ne izvršno sudsko rešenje da se umesto u požarevačku Zabelu gde postoji odeljenje za dela organizovanog kriminala i gde se obično šalju tako osuđeni, Šarić upućuje u zatvor u Sremskoj Mitrovici, piše NIN.

"Sve ovo prati objavljivanje nove optužnice protiv njega u kojoj tužilaštvo prikazuje Skaj prepisku gde optuženi indirektno navode predsednika Apelacionog suda u Beogradu Duška Milenkovića i visokog funkcionera BIA Marka Parezanovića, ali spominju i tri nadimka: 'Oskar', '$' (oznaka za američki dolar) i 'Edo', iza kojih se po navodima više izvora NIN-a iz istrage, kriju visoki funkcioneri vlasti i naprednjaka", piše ovaj list.

Za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe, kako piše NIN. Tužilaštvo za organizovani kriminal u optužnici iznosi Skaj komunikaciju koja se odnosi na krivična dela koja se optuženima stavljaju na teret, ali i drugu u kojoj se spominju sporni kontakti uoči druge odluke Apelacionog suda 2020, koja je trebalo da bude konačna prenosi N1.

"Više izvora iz istrage nam je potvrdilo da se 'predsednik apelacije' i 'apelacija' odnosi na sudiju Duška Milenkovića koji je predsednik Apelacionog suda u Beogradu, kao i da se 'Marko', 'Markus' i 'Markos' odnosi na Marka Parezanovića, načelnika 5. uprave za kontraobaveštajnu zaštitu BIA", piše NIN, te da se u jednoj konverzaciji spominje kako je u kancelariju kod "Markusa" ušao tadašnji direktor BIA Bratislav Gašić.

Za sada niko od ovih zvaničnika nije davao objašnjenja za navode da su kontaktirali sa pripadnicima kriminalne grupe, piše NIN.

Na dan hapšenja Darka Šarića, Ministarstvo unutrašnjih poslova Srbije izdalo je saopštenje da je među privedenima i nekoliko sudija Apelacionog suda u Beogradu. Vučić se izvikao na specijalnog tužioca Mladena Nenadića, tako da nijedan sudija nije ni saslušan u policiji.

Medicinski tehničar

Nenad Stefanović u Posebnom odeljenju za suzbijanje korupcije pod kontrolom ima 14 od 22 tužioca. Tih 14 je doveo iz drugih tužilaštava, a samo osam je izabrano u skladu sa zakonom, na javnom konkursu. Stefanović je iz tog Odeljenja sklonio osmoro tužilaca, među kojima su Bojana Savović i Jasmina Paunović.

Bojana Savović je godinu i po dana vodila istragu finansijskih malverzacija u Elektroprivredi Srbije, postupajući po krivičnoj prijavi kojom je šest osoba osumnjičeno da su oštetili to javno preduzeće za oko 7,5 miliona dolara. Bez njenog znanja, u istragu se mešala Brankica Marić, prva zamenica Višeg javnog tužioca Stefanovića. Savović nije bila obaveštena o tome da Marić poziva policajce i daje im uputstva kako da postupaju po nalozima postupajućeg tužioca. Pripadnici Službe za borbu protiv organizovanog kriminala MUP-a Srbije uhapsili su, 22. februara 2023. šest osoba. Brankica Marić je tog dana saopštila Bojani Savović da joj je taj predmet oduzet i da je premeštena u drugo odeljenje Višeg javnog tužilaštva.

Umesto Savović, osumnjičene osobe saslušavala je Jelena Ziljkić, bivša sekretarica Nenada Stefanovića. Sa stažom od samo nekoliko meseci u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu, Ziljkić je, po Stefanovićevom nalogu, prebačena u Posebno odeljenje za suzbijanje korupcije. Iako neiskusna, dobila je komplikovan antikorupcijski predmet, koji će nastaviti da vodi pod kontrolom Brankice Marić.

Na Stefanovićev zahtev, iz niškog Osnovnog tužilaštva u Posebno odeljene za suzbijanje korupcije prebačena je tužiteljka Jelena Kocić, koja se „proslavila" u slučaju ubistva Stanike Gligorijević na naplatnoj rampi kod Doljevca. Kocić je procenila, što je i javno priznala, da „dva minuta, koja nedostaju na snimku bezbednosnih kamera, nisu ni mnogo bitna". Umesto Zorana Babića, Kocić je optužila njegovog šofera Dejana Stanojevića.

Advokati su u Beogradu organizovali protest zbog progona tužiteljki Savović i Paunović. Od oko 700 tužilaca, smenjene koleginice podržalo je njih pedesetak. Na protest je došlo desetak tužilaca, među kojima je bilo nekoliko koji su se kamuflirali crnim naočarima, šalovima i kapama, kako ih niko ne bi identifikovao dok iskazuju solidarnost sa koleginicama.

Advokati su pokrenuli i peticiju sa tri zahteva. Prvo, da Državno veće tužilaca uzme u zaštitu tužiteljke Savović i Paunović, kako bi se odbranio njihov profesionalni integritet. Drugo, da bude smenjen ili da sam podnese ostavku Nenad Stefanović. Treći, ključni zahtev odnosi se na smenu Zagorke Dolovac, koja je najodgovornija za katastrofalno stanje u ovom delu pravosudnog sistema. Peticiju je potpisalo 37 tužilaca, među kojima i 17 od 19 tužilaca iz Trećeg osnovnog tužilaštva u Beogradu, u kome je, do dolaska na mesto Višeg javnog tužioca, radio Stefanović.

Tužilac Nenad Stefanović, završio je srednju medicinsku školu. Pravni fakultet je upisao u svojoj 25. godini, a završio u 36. godini života! Dupe ga je preporučilo kod toplog brata Aleksandra Vučića, koji ga i danas javno brani i podržava njegov rad i kriminalne zloupotrebe. Nenad svom snagom štiti kriminal Vučićevog kartela.

Krivična prijava protiv višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića

Zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio niz krivičnih dela na štetu svojih podređenih, gde za posledicu ima degradiranje, ometanje u radu, a pojedini tužioci su čak i završili u bolnici usled nervnog rastrojstva, dok su drugi usled pritisaka bili prinuđeni da napuste tužilaštvo, Novi policijsko sindikalni savez protiv Višeg javnog tužioca Nenada Stefanovića podneće krivičnu prijavu.

KP podneće, dana 08.03.2023.godine u 12.00 časova u Palati pravde, Savska 17a, Beograd, potpredsednik sindikata Zdravko Rajević.

Takođe, u ime sindikata Rajević će javno pružiti podršku hrabrim tužiteljkama koje su digle glas i ušle u borbu protiv kriminala u svojim redovima. Po podnošenju KP Rajević će ispred Palate pravde održati konferenciju za medije kojom prilikom će medije i građane Srbije upoznati o sadržini iste.

(Novi i policijsko sindikalni savez)

Vučićev kum učestvovao u udesu na Dedinju: „Meklarenom" se zakucao u ogradu, teško povređene dve osobe

Nikola Petrović, nekadašnji generalni direktor Javnog preduzeća "Elektromreža Srbije" i kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića, učestvovao je u saobraćajnoj nezgodi na Dedinju, (6. marta) a tom prilikom su teško povređene dve osobe.

Naime, Petrović je upravljao vozilom marke „meklaren", kada se zakucao u ogradu u Užičkoj ulici kod broja 46. Tom prilikom oborio je i tri stuba i udario u auto marke „opel korsa".

Prema saznajima Nova.rs, dve ženske osobe su povređene i one su prevezene u Urgentni centar.

Prema nezvaničnim informacijama, kum predsednika Srbije Aleksandra Vučića ulazio je iz sporedne ulice u Užičku i tom prilikom nije propustio „opel korsu", kada je došlo do sudara.

Ekipa portala Nova.rs je nakon dolaska na lice mesta zatekla vozilo AMSS-a, kao i vozilo JKP Parking servis, te dva policijska automobila. Nikola Petrović je sve vreme bio u policijskom vozilu sa kapuljačom na glavi, što je zabeležio i fotoreporter Nova.rs

Sa „meklarena" su skinute tablice, a pripadnici MUP nisu dozvolili da njegov automobil preveze AMSS, već, kako su rekli, to mora da uradi Parking servis.

Nekoliko muškaraca je sve vreme stajalo pored naše ekipe, praktično nas okruživši. Iako smo pokušali od njih da saznamo zbog čega stoje tik uz nas, oni nisu želeli da odgovore.

Pripadnik MUP-a koji je regulisao saobraćaj u Užičkoj ulici nekoliko puta je od nas tražio da mu kažemo kako smo za ovu saobraćajnu nesreću saznali, i „šta mi radimo tu".

Ko je Nikola Petrović, Vučićev kum koji je učestvovao u saobraćajnoj nezgodi na Dedinju

Iz MUP-a su za Nova.rs potvrdili da je došlo do saobraćajne nesreće, kao i da su povređena dva lica, ali nisu otkrivali identitet učesnika ove saobraćajne nezgode.

(Nova.rs) Foto Vesna Lalić

Šef poslaničke grupe Narodne stranke u skupštini Srbije, Miroslav Aleksić, pitao je 8. marta da li je kum predsednika Srbije, Nikola Petrović, testiran na prisustvo alkohola i droge, pošto je izazvao saobraćajni udes na beogradskom Dedinju, i šta su ti testovi pokazali.

"U ovakvim slučajevima policija je dužna da testira vozače nakon sudara. Da li je testiran kum Aleksandra Vučića, Nikola Petrović? Šta je pokazao alko test? Da li su Nikoli Petroviću radili test na drogu? Ako jeste rađen test, šta je pokazao test na kokain?", pitao je Aleksić u saopštenju.

On je ocenio da javnost zaslužuje odgovore na mnoga pitanja, i da "ovako bahato ponašanje" ne sme biti nesankcionisano.

"Vlasnici vila, helikoptera, skupocenih automobila, aviona i hotela, koji su Vučićevi prijatelji i kumovi, praktično su oteli ovu državu i tretiraju je kao svoje vlasništvo. Zato i ne iznenađuju slike s lica mesta koje smo videli po objavljivanju vesti da je Petrović svojim vozilom izazvao udes", dodao je Aleksić i naveo da je Petrović vozio automobil koji košta više stotina hiljada evra.

Po njegovim rečima, ukoliko je Srbija pravna država, onda Nikola Petrović mora da odgovara zbog nasilničke vožnje.

"To što je (Petrović) kum Aleksandra Vučića mu ne sme biti garancija da neće biti procesuiran u skladu sa zakonom", kazao je Aleksić.

Dodao je da javnost u Srbiji treba da dobije objašnjenje kako to da kum predsednika koji se, kako navodi, izdaje za velikog borca protiv tajkuna i kriminalaca, može sebi da priušti luksuzno vozilo od 450.000 evra.

"Zašto Nikoli Petroviću istog momenta nisu stavljene lisice na ruke, već mu je omogućeno da se skloni u policijsko vozilo i da tamo telefonira, dok nepoznati ljudi 'obezbeđuju prostor' i spopadaju novinare koji su se našli na licu mesta? Kome je telefonirao? Da li je pozvao svoje političke zaštitnike?", pitao je Aleksić.

Najavio je da će Narodna stranka insistirati da se "sve istera na čistac" i da ovaj slučaj "dobije neophodnu pažnju javnosti da se ne bi dogodilo da prijava protiv Nikole Petrovića nestane u nekoj 'dubokoj fioci' ".

"Da nam se ne bi ponovio neki novi Doljevac i da ne bi neko nedužan stradao zbog bahatosti ljudi iz vlasti, pozivam nadležne da bahate vozače sklone sa ulica, bilo da su kumovi predsednika ili ne", izjavio je poslanik Miroslav Aleksić.

Portal Nova.rs je objavio da je dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu 7. marta naložio da se protiv Petrovića ''podnese krivična prijava zbog krivičnog dela ugrožavanja javnog saobraćaja.''.

Tužilac, sa dežurnim sudijom za prethodni postupak, morao je izaći na lice mesta, jer su dve osobe teško povređene i lekari se jednoj još bore za život, vozač je vozio u gradskoj ulici brzinom od preko 130 kilometara na sat, pričinjena je velika materijalna šteta i došlo je do uznemirenja javnosti. Kum Petrović ima i francuski pasoš, te mu je morao biti određen ili pritvor, ili oduzete putne isprave.

Nakon udesa, Petrović je pozvao, između ostalih i ministra policije Bratislava Gašića, koji je poslao svoje obezbeđenje na lice mesta, a policija je dobila striktno naređenje da zataška slučaj. Međutim, Vučić je naredio da kuma Nikolu obezbeđuju ''kobre'', koji su podneli izveštaj svom šefu, tako da su detalji poznati javnosti. U Urgentnom centru je policija sprečila novinare da saznaju imena teško povređenih, navodeći da su prebačene u druge ustanove.

Iz opisa slučaja, nadležnost bi moralo da preuzme Više javno tužilaštvo u Beogradu, ali je dežurni tužilac Prvog osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu, bahato naložio policiji da samo podnese prijavu tužilaštvu, kada budu imali vremena, pa će odlučiti.

Vredna pažnje je činjenica da je tužilac ovog tužilaštva Ljubivoje Đorđević, kum Nenada Kovača, zvanog Neša Roming, a g. Kovač je najbliži poslovni partner Nikole Petrovića. Lako je zaključiti kakva će odluka tužilaštva biti - Nikola će biti oslobođen! Prijava odbačena. Saopštiće je, po svemu sudeći, lično Aleksandar Vučić.

Ministar policije Bratislav Gašić je naredio policiji da se izviđaj udesa označi kao službena tajna. Policijski službenici su upozoreni na posledice ''curenja informacija''. Služba unutrašnje kontrole ih je stavila na ''mere''. Ipak, sve je procurilo, jer su policiji preko glave nasilnici poput Nikole Petrovića.

Svojevremeno je, u restoranu u Zemunu, vlasništvo Vučićevog kuma Petra Panića, Nikola Petrović ponudio Gašiću, tadašnjem direktoru BIA dva stana, za informacije ko Magazinu Tabloid dostavlja informacije o njegovom poslovanju. Gašić ima tri sina, a dva stana su lepa ponuda.

Američki FBI-a pomno prati ovaj skandal, a i Europol se uključio u istragu. Nikola je prijatelj Andreja Vučića, a Aleksandar se pravdao da nije u Vašingtonu uspeo da Nikolu skine sa liste onih kojima će se suditi. Kum Nikola je, na ime svoje supruge Maje, preneo skoro svu imovinu biznismena Zvonka Veselinovića, koji se nalazi na američkoj ''crnoj listi''. Ovaj težak prestup skrenuo je pažnju na Nikolu, koji ima u neposrednoj blizini udesa kuću od 1.000 kvadrata, a žena mu na drugoj lokaciji koristi vilu DIPOS-a, koju su otkupili!

Nijedan medij iz Velike propagande laži nije zabeležio saobraćajnu nesreću u kojoj je vozeći brzinom od preko 130 kilometara na sat, Vučićev kum udario u kola od tri hiljade evra, koja je rastavio na delove, teško povredio dve osobe i porušio ulične stubove. Još nije saopšteno koliko je ljudi povređeno, koji su se kretali ulicom i ko je bio u kolima sa Petrovićem.

Pod kakvom je zaštitom kum Aleksandra Vučića? Magazin Tabloid i njegov urednik Milovan Brkić pod okupacijom su srpskog pravosuđa, po tužbama g. Petrovića. On je, samo protiv Magazina Tabloid i urednika pokrenuo preko 180 postupaka pred sudovima.

Po zahtevu njegovih advokata 6. maja 2019. godine, na Đurđevdan, Izvršiteljka je, po nalogu Petrovića i uz asistenciju policije, tadašnjeg ministra Nebojše Stefanovića i Dijane Hrkalović iznela iz Privrednog društva Slobodna štampa svu imovinu, procenivši je na samo 800 evra. Taj događaj je šokirao javnost pa su predstavnici Kvinte sutradan posetili Vučića, koji je pokušao da ignoriše taj događaj. Međutim, nekoliko dana kasnije u Vašington je pozvan ministar policije Nebojša Stefanović sa saradnicima. Primljen je na najvišem nivou, od rukovodilaca bezbedonosnih službi, ministra unutrašnjih poslova, savetnika za nacionalnu bezbednost.

Ipak, pod Vučićevom zaštitom, Petrović je nastavio da teroriše medije. Na njegovom udaru našli su se i novinari Istraživačke mreže KRIK, mladi i hrabri novinari koji su danas, ponos Srbije.

Da bi poslali Vučiću poruku, urednik KRIKA Stevan Dojčinović je primljen 10. decembra u Stejt Department, uručena mu je prestižna nagrada za istraživačko novinarstvo.

Po nalogu Nikole Petrovića, dvoje izvršitelja su naplatili novčane iznose od urednika Milovana Brkića, tako što su novac skinuli sa računa Privrednog društva Slobodna štampa, koje nije nikakav dužnik.

Protiv izvršitelja Mirjane Dimitrijević i Sanje Spasić podneli smo krivičnu prijavu Višem javnom tužilaštvu, jer su zloupotrebile službeni položaj i oteli nam novac.

Po nalogu tužioca Nenada Stefanovića, predmet se nalazi u fioci. Već tri meseca nije nas obavestio o odluci tužilaštva da li će optužiti izvršiteljke.

Istovremeno, Prvi osnovni sud u Beogradu i Viši sud u Beogradu nisu odlučili o podnetim prigovorima i žalbama na otimanje imovine! Sve to po nalogu Aleksandra Stepanovića, predsednika Višeg suda u Beogradu.

I dok knjiži hiljade kvadrata stambenog prostora u najelitnijem delu grada, u voznom parku ima automobile vredne milione evra, ima avione, helikoptere i divlja ulicama glavnog grada, Nikola Petrović, poput vođa narko kartela u Latinskoj Americi, radi što mu je volja. Pod zaštitom kuma Aleksandra Vučića, ministra policije Gašića i sudija i tužilaca.

Poslanik Vladimir Gajić, advokat, postavio je u ime Narodne stranke u Skupštini Srbije pitanje kojim je od ministarstva pravde tražio odgovor na pitanje kako sudovi tako revnosno usvajaju sve tužbe protiv urednika Magazina Tabloid (njih 170), a odgovorila mu je ministarka pravde vrlo ignorantski, pet rečenica.

Dokle će gospodin Nikola Petrović biti nedodirljiv i pod punom zaštitom od odgovornosti.

Kum Aleksandar Vučić tvrdi da neće moći još dugo da ga štiti.

Da li će ovaj šizofreni diktator u svojoj bahatosti odlučiti da natera građane Srbije da stanu u red i celivaju ruku kumu Nikoli? Da li če američki ambasador Kristofer Hil, predstavnik CIA u Ambasadi, aplaudirati mašti srpskog diktatora i njegovog kuma?

Na zahtev Europola, utvrđeno je da g. Nikola Petrović, koji je na računima u zemlji i inostranstvu inkasirao milijarde dolara, nije platio porez na sve te prihode i transakcije.

Uprava prihoda Srbije pleni seljacima imovinu, stoku, mašine, plastove sena, zbog neplaćene poreze, ali milijarderi poput g. Petrovića, plaćaju simbolično!

1

Sramno rešenje suda, Dejan ostaje u pritvoru „jer utiče na Mirovića"!?!

Dok traje protest podrške tužiteljkama koje su, eto, dobile premeštaj na drugo radno mesto, režimski sud je doneo sramno rešenje o odbijanju žalbi advokata Dejana Zlatanovića i Damnjana Kneževića.

- Sramno i gotovo autistično rešenje KV veća Višeg suda u Beogradu je doneto dana 24.02.2023.godine. Svedok dr Dejan Mirović je ispitan dana 22.02.2023.godine, dakle dva dana pre spornog rešenja o čemu postoji dokaz u spisu predmeta.

Međutim, i pored toga, ovaj sud je svojom odlukom potvrdio da u odnosu na Dejana Zlatanovića i dalje postoje osobite okolnosti koje ukazuju na opasnost od uticaja na svedoka Mirovića ukoliko bi se branio sa slobode, iako je ovaj svedok svoj iskaz već dao! Ovo nije odluka suda prava, već politički pamflet suda potrebe - poručio je Marko Pušica, advokat Dejana Zlatanovića.

Podsećamo, naš kolega je već 15 dana protivpravno u pritvoru. Zlatanović je izuzetno narušenog zdravlja i nalazi se pod nadzorom zatvorskih lekara. Policija je počinila teško krivično delo kada ga je hapsila i povredila mu nogu na kojoj ima invaliditet od rođenja. Punih 12 dana je štrajkovao glađu, a zatim je na nagovor porodice i sveštenika od ponedeljka prešao na strogi Vaskršnji post.

Potpuno nevinom čoveku je život ugrožen. Režimski i NATO mediji prećutkuju ovaj zločin, kao i sve navodne organizacije i borci za ljudska prava. Sve ovo se dešava u sred Evrope, u 2023. godini.

Dejan Zlatanović je žrtva režima kao da je reč o nacističkoj Nemačkoj ili o režimu Josifa Staljina i Josipa Broza.

Postavlja se pitanje šta je cilj ovakve političke odluke suda?

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane