Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Do koske

Evropsko tužilaštvo i njegovi poslovi u Srbiji i Crnoj Gori

KO ĆE PRVI DA PADNE

Kao pravi „nebeski Srbin", Aleksandar Vučić će u 2024. godini biti žrtva takozvane Sky (Sky-nebo, engl.) aplikacije za navodno zaštićene telefone, koju su koristile mafijaške grupe na Balkanu poslednjih godina. Naime, nakon dve godine od potpisivanja saradnje Crne Gore sa Evropskim tužilaštvom, tačnije kancelarijom Evropskog tužilaštva, na čijem čelu stoji slavna i nepotkupljiva tužiteljka Laura Koveši, polako se sprema otkrivanje svih veza srpsko-crnogorske kriminalne mreže povezane sa ostalim kriminalnim mrežama u regionu, a svi zajedno sa mafijom na evropskom kontinentu i van njega. Naime, Koveši će ove godine, u narednim mesecima, pokrenuti preko Državnog tužilaštva Crne Gore, istragu o organizovanim kriminalu, a na taj način i istragu nad režimom Aleksandra Vučića i recidivima prethodnog režima u Crnoj Gori. Da li je Skaj (Sky) aplikacija kriva za sve? Hoće li na optuženičku klupu sesti onaj kome je samo nebo (sky) bila granica?

Luka Mitrović

Radni sporazum sa Kancelarijom Evropskog javnog tužilaštva između države Crne Gore i te evropske pravosudne institucije, potpisan od strane čuvene rumunske tužiteljke Laure Koveši i ondašnje VD državne tužiteljke Crne Gore, Maje Jovanović, u Luksemburgu 22. septembra 2022. godine, predstavlja čin kojim je ustvari započela jedna od najvećih istraga koje su se ikada vodile u jednoj od balkanskih zemalja.

Naime, već dve godine, kancelarija Laure Koveši prikuplja sve relevantne podatke o organizovanom kriminalu u ovoj bivšoj jugoslovenskoj republici. Već u samom početku, nakon smene prethodne vlasti, došlo je do niza hapšenja glavnih ljudi narko kartela, a tek se očekuju velike „isporuke" i drugih osoba koje su bile ili vođe ili logistika kriminalnih klanova.

Međutim, znatno je važnija činjenica da je ova istraga proširena na Srbiju, tačnije na režim Aleksandra Vučića, njegove kriminalne mreže, duboko povezane sa crnogorskim kriminalnim klanovima iz proteklih decenija. Prema još neproverenim podacima kojima raspolažu izvori ovog magazina u prestonicama EU, tužiteljka Laura Koveši ima „prioritetnih" dve stotine imena iz Srbije i Crne Gore, „povezanih" u lanac organizovanog kriminala i korupcije, a takođe i tri veća narko kartela.

Predmeti koje je tužiteljka Koveši formirala u ovih dve godine, toliko su obimni i toliko povezani sa još najmanje tri zemlje regiona, da je onaj Radni sporazum sa crnogorskim tužilaštvom potpisan u Luksemburgu 2022., samo dodatno omogućio da se istraga vodi lakše i celovitije.

Kao što je poznato, jedan od glavnih instrumenata kojima se prikupljaju dokazi, protiv mafijaških bosova i političkih bogova koji su duboko zagazili u kriminal, svakako je takozvana Skaj ACC aplikacija, naime transkripti sa specijalnih telefona koji koriste tehniku enkripcije sa kraja na kraj (end to end) a koja omogućava samo pošiljaocu i primaocu poruke da pročitaju sadržaj.

Jedna od glavnih funkcija Skaj aplikacije su obezbeđeni kontejneri koji omogućavaju da se sve informacije čuvaju u njoj samoj. Kontejneri imaju funkciju da virtuelno pretvore nečiji kompjuter u više malih računara koji imaju samo jednu aplikaciju instaliranu - na taj način se aplikacije ne dodiruju međusobno.

Tvorci takozvane Skaj aplikacije u SAD, napravili su ovaj super-tajni projekat za potrebe FBI, a prethodno „raširili teoriju" u krugovima mafije, da se radi o tehnološkom čudu pomoću koga će biti svaki razgovor večno zaštićen od „provale". Naravno, ideja FBI je bila da na taj način mafiji „popusti pažnja" i da ih lakše i jednostavnije prati. I, zaista, za nekoliko godina, koliko je Skaj aplikacija navodno „nekontrolisano" korištena, prikupljeni su ogromni podaci, otkrivene mafije na tri kontinenta i slično.

Za mafiju iz regiona, uključujući tu sve države koje „obrađuje" kancelarija Laure Koveši, već je prilično kasno da bilo šta „popravi".

Naime, milioni podataka već odavno su „skinuti" i deponovani na više mesta i na svaki način zaštićeni, gde ih specijalizovni softveri i odvojene grupe stručnjaka obrađuju.

Strah od onoga šta je sve sa Skaj aplikacija „skinuto", toliko je paralizovao Aleksandra Vučića i njegovo mafijaško leglo u Srbiji i van nje, da je bivši ministar unutrašnjih poslova, A. Vulin, predlagao da se „posedovanje Skaj telefona smatra krivičnim delom" (kako bi sprečio vođe Vučićeve mafije da ga dalje kompromituju). Bilo je naivno, a bilo je i kasno.

Kako je istraga kriminalnih klanova Evropske tužiteljke u Crnoj Gori tekla (ne treba zaboraviti da je Joana Popa, takođe Rumunka, godinama šef delegacije EU u Crnoj Gori, pa je imala i sa te strane podršku), i kako su hapšenja postala sve češća, vodeći srpski političari, neraskidivo vezani za prljave poslove sa „susjedima i komšijama, braćom i prijateljima" u regionu, počeli su međusobno da se optužuju, bez jasnih detalja, za korišćenje ove aplikacije.

Ko će koga da optužuje na predstojećim spektakularnim suđenjima (a biće ih!), saznaće se još tokom ove godine.

Što se zakonske regulative tiče, ne postoji nijedan propis u Srbiji koji zabranjuje aplikacije za zaštitu komunikacije, uključujući i one koje koriste enkripciju (najskuplju takvu platio je jedan veliki narko bos u Americi, čak 240 miliona dolara, pa se pokazalo da je i ona „provaljena").

Sadašnje crnogorsko tužilaštvo, dobija podatke direktno iz kancelarije Evropskog tužilaštva sa potpisom tužiteljke Koveši. Novi Vrhovni državni tužilac Milorad Marković, izabran je 27. januara ove 2024. godine i biće direktno odgovoran Evropskoj tužiteljki Koveši, po osnovu 2022. godine potpisanog radnog sporazuma između Crne Gore i Evropskog tužilaštva.

Srpsko tužilaštvo postoji samo kad je to Aleksandru Vučiću lično bilo potrebno (bilo je to u slučaju „Belivuk", kada se pokazalo da Srbija ima sve mehanizme kao i svaka normalna država, ukoliko postoji potreba da se ti mehanizmi upotrebe).

Pokazaće naredni događaji (sprema se novi niz Skaj prepiski nekih od najznačajnijih ličnosti u Srbiji, Crnoj Gori i čitavim regionu), iz kojih će se saznati razmere kriminalnih „saveza" i njihove političke podrške.

Naime, ova „politička podrška", postale je ključni deo svake kriminalne organizacije, još u Italiji, osamdesetih godina, kad je sicilijanska mafija shvatila (nakon ubistva sudije Falkonea i generala Dela Kijeze) da nije tako moćna kao što je bila ranije, i da predstavlja problem i na ostrvu i u čitavoj Italiji koja je bila zgrožena ovim likvidacijama.

Tada je italijanski list Republika pisao: „Oni znaju da više ne mogu da ubijaju ljude kao što su nekad ubijali, i zato se čitav sistem sada razvio u složenu mrežu interesa koji uključuju politiku, finansije i samu strukturu društva".

Može se, u ovom veku i na ovom mestu reći da je u Srbiji i „bratskim državama" Balkana, ta receptura odavno poznata, da su je sami podigli na nivo koji Evropa nije poznavala: nije u pitanju samo korupcija i narko karteli, nego megalomanska pljačka države, monstruozna okupacija opakih razbojnika koji su danas u Srbiji na sceni, a na čijem čelu stoji Aleksandar Vučić koji na sve načine pokušava da svoju diktaturu proširi i na te „bratske" države i državice.

Problem za A. Vučića su dokazi protiv njega, koji ga direktno vode na optuženiku klupu kao saučesnika, podstrekača a često i kao direktnog nalogodavca velikih krivičnih dela. U njih se ubraja saradnja sa narko mafijom, saradnja sa švercerima naoružanja, pljačka milijardi evra iz državnih rezervi, saradnja sa podzemljem u Latinskoj Americi, Evropi, pa i nekim azijskim državama. Sve o tome postoji na transkriptima sa pomenutih Skaj aplikacija.

Ironično, ali danas svako ko želi da ima ovu aplikaciju na pametnom telefonu može da kupi licencu na tri, šest meseci ili godinu dana i to će ga koštati između 600 i 1.200 evra!

Smatra se da i dalje čitav vrh Srpske napredne stranke i vrh Vučićevih „poslovnih ljudi" koristi ovu aplikaciju. I, kad se kaže da je „sad kasno za popravku", onda je to zaista tako, jer je, kako MT saznaje, tužiteljka Koveši „podvukla crtu", što će reći da ima dovoljno materijala za jedan veliki, spektakularni sudski progon.

Takođe, prema izvorima MT, ove godine će neke ličnosti povezane sa njim preko mafijaških poslova, biti izvedene pred crnogorsko tužilaštvo. Može se slobodno reći da će to biti početak čitavog lanca događaja koji će srušiti ne samo režim u Srbiji, već i još jednoj susednoj državi.

U međuvremenu, čovek koji je izmislio anti-virus kompjuterski program za zaštitu sadržaja, Džon Mekafi, nađen je mrtav u zatvorskoj ćeliji (prethodno osuđen zbog navodnih tržišnih mahinacija). Ukoliko je ubijen od strane mafije, onda je ubijen pogrešan čovek, jer njegovi antivirus programi nisu mogli nikoga da zaštite.

Virus u Srbiji i zemljama regiona je kriminal. Antivirus mogu da budu samo akcije poput ove koju sprema Evropsko tužilaštvo na čelu sa tužiteljkom Koveši. Da se zna šta je država i da li ona uopšte postoji.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane