Kucni lijekovi za astmu elicea 10 mg Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za upalu grla ivermectin gdje kupiti Lijekovi za žgaravicu
Lijekovi za valunge Lijekovi za lijecenje oteklina. lexilium cijena Lijekovi za tinitus
lijekovi protiv raka. Lijekovi za trovanje hranom lorsilan cijena prirodni lijekovi za prehladu
prirodne tablete za spavanje lunata bez recepta Proizvodi za njegu masne kože
organizirati modafinil hrvatska Lijek za morsku bolest
lijek za suha usta normabel bez recepta lijek za artritis
lijekovi za zatvor Lijek za akne rivotril cijena sredstvo za zadržavanje vode
Lijekovi za rast kose. Sredstva za suhi kašalj xanax cijena Lijekovi za bolesti zuba.
lijek koji spašava život Lijecenje akni kod kuce. zaldiar bez recepta pojedinacni cvjetovi

  https://www.youtube.com/channel/UCh1byVR71-7NppEvZETaXCw

Natrag

Povodom

ŠTA SRPSKA DESNICA (NE)RAZUME

Živan Haravan

"Zavetnici", "Dveri" i sve ostale, nazovi, rodoljubive političke stranke, doživele su na prošlim decembarskim izborima - potpuni izborni debakl. A, javnost je bila uverena da će, ne samo da pređu cenzus, već, da će biti ozbiljan politički protivnik vladajućem režimu.

Osim javnog zalaganja za očuvanje, kako su govorili, porodičnih vrednosti, suština njihove retorike svodila se na "izdaju Kosova" ponekad "i Metohije", na Svetu srpsku zemlju, na povratek Kosova i Metohije pod okrilje države Srbije... Sve, računajući da će tako probuditi svest i rodoljublje kod naroda i građana Srbije i spremnost svih da obore, kako su govorili "izdajnički režim Aleksandra Vučića".

A, pritom, zanemarujući neopipljivu čiljenicu koju možemo nazvati "kolektivna podsvest" ovog našeg podneblja, koje je sito i presito stradanja, ropstva, nemaštine, ratova, pogibija, zaključno sa NATO agesijom. Svaka politika koja "obećava" nove žrtve, nove ratove i nova stradanja odražavaju se i na rezultate političkih izbora.

Kosovo i Metohija nisu juče predati kosovskim Albancima. To je "projekt" koji je započet sa konkretnom realizacijom pre više decenija. Ako je tačna izjava zvaničnog prevodioca prilikom prvog, valjda i jedinog, susreta Josipa Broza i Envera Hodže, prva rečenica koju je Hodža izgovorio po izlasku iz aviona na begradskom aerodromu, rukujući se sa Brozom, bilo je pitanje: "Šta ćemo sa Kosovom?" Broz mu je odgovorio: "Nisam, još, pripremio Srbe."

Od tada je, još, perfidno, lukavo i strpljivo pletena mreža ne samo u Jugoslaviji i Srbiji, već, i na globalnoj geopolitičkoj sceni da bi se sve privelo kraju suludom agresijom NATO alijanse kojom je Srbiji, parktično, i definitivno - oteto Kosovo. Koje, danas, tzv. Međunarodna zajednica priznaje kao nezavisnu državu - Republika Kosovo.

Svi potonji predsednici i premijeri Srbije su se "saplitali", na pitanju Kosova uključujući i Đinđica koji je, pri kraju svog tragično izgubljenog života, počeo da nešto "zanoveta" "međunarodnoj zajednici" na temu njihovog odnosa prema kosovskom pitanju.

Svi, osim Aleksandra Vučića koji je razumeo pravila "igre" i put do neograničene vlasti uz prećutnu podršku međunarodne zajednice i tobožnje "packe" koje je dobijao i dobija kada "nešto zgreši". Tu se krije oslonac njegove osionosti i prema pojedincima iz EU i prema domaćoj opoziciji.

Vučić je shvatio da je otvorena i stvarna borba za povratak Kosova i Metohije u sastav Srbije, traćenje vremena i nemoguća misija. Njegov zadatak je da se Kosovo i Metohija, na kašičicu po kašičicu "anestetika", nepovratno predaju kosovskim Albancima kao Republika Kosovo! A da on, dok se ne slegne prašina, "nikada neće priznati Kosovo kao državu". Za sve to vreme će "ratovati" sa Kurtijem da se Srbima na Kosovu i domaćoj javnosti "zamažu oči".

Sve to je, najverovatnije, znala ili naknadno shvatila Milica "Zavetnica" koja je grmela u Parlamentu protiv Vučića i njegove izdaje srpske Svetinje - Kosova i Metohije. Danas - sutra Milicu možemo da očekujemo kao ministra u novoj srpskoj Vučićevoj Vladi ili na nekom visokom mestu u vlasti SNS.

Dveri ćute, a glasan je jedino sa desnice Gospodin Miloš Jovanović predsednik NDSS. On otvoreno preti da neće imati milosti prema pripadnicima sadašnje vlasti kada i ako bude u prilici da odlučuje o krivično-pravnoj odgovornosti bilo koga ko se ogrešio o zakone ove države. I, naravno, traži da se Kosovo vrati pod okrilje Srbije. Samo što ne kaže i kako to učiniti.

Polako, oprezno, taktično, promućurno mladi i poletni Gospodine Jovanović! Naravno da ste u pravu. Ali, takve javne pretnje su konraproduktivne! O Kosovu je, već, bilo reči, a što se tiče Vaših pretnji one mogu samo da homogenizuju glasačko telo SNS.

Valjda se podrazumeva da bi sutra, u pravno uređenoj državi, svako bio stavljen pred lice pravde ako se ogrešio o bilo koji Zakon.

I sa tom činjenicom ne treba mahati kao topuzom. Ona se, naprosto, podrazumeva.

I na kraju, pojedini desničari svesno rade za ovu vlast i zato bivaju plaćeni, ne pitajući se kako na mir i spokojstvo svih u Srbiji deluju njihovi "patriotski" grafiti tipa: "Kad se vojska na Kosovo vrati." Sačuvaj nas Bože takvih "patriota".

Od takvih grafita jedino profitira vladajuca SNS, jer, ona se "svom snagom bori da sačuva mir", a eto ima i onih koji bi nas vodili u rat.

podeli ovaj članak:

Natrag
Na vrh strane